Adama
Vinasa Rompak

LEGUMICULTORII, AMENINŢAŢI de CRIZĂ. Malagrow România: Doar agricultorii PROFESIONIŞTI vor rămâne în COMPETIŢIE!

Publicat: 29 aprilie 2020 - 19:01
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CALITATE MAXIMĂ CU COSTURI MICI, Producătorii de legume care nu oferă calitatea maximă la cel mai scăzut preţ nu vor face faţă competiţiei şi nu vor rezista pe piaţă, în contextul actualei crize economice, consideră Csaba Éber, directorul comercial al companiei Malagrow.

„Consecinţele se vor simţi la furnizorii de produse alimentare, inclusiv în sectorul românesc de legume şi fructe. Agenţii economici profesionali, care desfăşoară o producţie modernă, vor fi cei care pot câştiga în condiţiile dure de concurenţă, dar s-ar putea ca mulţi producători horticoli să nu poată rezista presiunii pieţei şi să dea faliment.

csaba-eber-malagrow_b

Producţia profesională este importantă şi în ciclurile economice favorabile, dar eficienţa este şi mai importantă în perioadele de criză. Cu toate că într-o perioadă favorabilă uneori se poate prospera pe piaţă chiar şi cu performanţe variabile, în situaţii de criză este cert că agenţii profesionali eficienţi sunt cei care pot intra în luptă cu succes pentru cererea solvabilă limitată”, a declarat Csaba Éber (foto dr.).

Directorul comercial al firmei Malagrow a adăugat: „Veniturile disponibile ale cumpărătorilor vor scădea ca urmare a crizei şi, în timp ce produsele alimentare vor continua să fie cumpărate, sensibilitatea la preţ va creşte cu siguranţă. În această situaţie, este clar că doar acei agenţi vor rămâne în concurenţă care îndeplinesc pe deplin cerinţele de calitate dictate de lanţurile comerciale şi sunt capabili să livreze astfel de mărfuri în cantităţi mari şi ieftin. A fi furnizor cu amănuntul este o poziţie care înseamnă o cerere constantă, oferind astfel venituri sigure din vânzări şi un parteneriat pe termen lung pentru producători. Totuşi, acest lucru nu este disponibil pentru toţi agenţii.”

În perioade de criză se caută marfa mai ieftină!

Aceasta este situaţia şi în cazul sectorului legumelor şi fructelor din România, unde s-ar putea ca mai mulţi agenţi care nu sunt în măsură să îndeplinească pe deplin condiţiile concurenţiale dure vor fi dezavantajaţi sau chiar distruşi, a subliniat Csaba Éber. „Aceşti agenţi au fost menţinuţi la suprafaţă în ciclul economic precedent favorabil şi de creşterea salariilor, dar într-o situaţie în care cumpărătorii se uită în mod special la ce bani cheltuiesc, performanţa lor poate nu mai va fi suficientă pentru a răspunde aşteptărilor lanţurilor comerciale”, a precizat directorul comercial al Malagrow.

Agenţii profesionali ai comerţului cu amănuntul joacă un rol cheie în acest proces, întrucât vând produse alimentare în cantităţi mari, de aceea sunt în contact zilnic cu cumpărătorii şi - prin negocieri de preţ - cu producătorii şi furnizorii. Aceste lanţuri de comercianţi cu amănuntul simt întotdeauna foarte exact ce idei de preţ au cumpărătorii şi transmit acest lucru agricultorilor.

„Mesajul este clar: cei care nu oferă calitatea maximă la cel mai scăzut preţ vor ieşi repede din cercul celor care pot livra”, a afirmat Csaba Éber.

Recoltă nu doar mai multă, ci şi mai bună

Prin urmare, soluţia este modernizarea şi eficientizarea condiţiilor de producţie. Aceasta include o serie de îmbunătăţiri, de la mecanizare la aplicarea unor software-uri, la materiale profesionale şi la produsele moderne care ajută aprovizionarea cu substanţe nutritive.

Metodele de producţie intensivă reprezintă viitorul sectorului horticol, deoarece procesele profesionale pot fi utilizate pentru producerea legumelor şi
fructelor la un preţ mai competitiv şi astfel să fie mai bine vândute pe piaţă.

Producţia horticolă intensivă nu înseamnă doar o îmbunătăţire a competitivităţii, în sensul că pot fi recoltate cantităţi mai mari de culturi, ci că şi costurile unitare rămân mai mici. În acelaşi timp, prin utilizarea profesională a metodelor horticole moderne, a biostimulatorilor şi îngrăşămintelor foliare, poate fi obţinută o recoltă de calitate uniformă, ce se coace în acelaşi timp, cu o culoare mai intensă, în multe cazuri mai dulce.

Datorită furnizării simultane a unui produs unitar, cultivatorii horticoli intensivi sunt, de asemenea, mai competitivi, întrucât îndeplinesc mai bine aşteptările comerţului cu amănuntul şi ale consumatorilor", mai spune Csaba Éber.

Despre Malagrow

Malagrow oferă biostimulatori extrem de performanţi, îngrăşăminte foliare şi alte produse pentru fermierii din horticultură şi distribuitorii săi din multe ţări din Europa. Compania are peste 30 de ani de experienţă internaţională în sectorul horticol. În România, Malagrow distribuie produsele Valagro, care sunt fabricate în Italia.

stand-de-legume-la-Agromalim-2011_b

Vizualizat: 1407 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

ȚĂRANII DIN OLT: PRODUCEM ȘI ARUNCĂM LEGUMELE la GUNOI! PIEȚELE SUNT ÎNCHISE!

ȚĂRANII DIN OLT: PRODUCEM ȘI ARUNCĂM LEGUMELE la GUNOI! PIEȚELE SUNT ÎNCHISE!

MICII FERMIERI SUNT DISPERAȚI! Nu am avut unde vinde marfa deoarece piețele la nivel de comună sunt tot închise. Pe județul Olt nici o piață la nivel de comuna nu este deschisă. Șerbănești, Tufeni, Văleni și multe altel. Noi, micii producătorii, nu am avut unde vinde marfa și am  aruncat ceapa din solar pentru a planta roșii, am aruncat salata, ridichii, răsadurile, i-a scris Aura Ioana, mic fermier din Olt, ministrului agriculturii Adrian Oros.

CAUT PRODUCĂTOR CARE SĂ NE LIVREZE SĂPTĂMÂNAL COȘ CU LEGUME PROASPETE!

CAUT PRODUCĂTOR CARE SĂ NE LIVREZE SĂPTĂMÂNAL COȘ CU LEGUME PROASPETE!

AGROINFO FACE LEGĂTURA ÎNTRE MICII FERMIERI ȘI CUMPĂRĂTORI. Fiecare pas, oricât de mic, contează pentru noi toți! Pe mesageria paginii Facebook AGROINFO am primit un mesaj de la doamna Corina Emy. Fiecare mesaj primit de noi, de la fermieri, de la țăranii noștri, de la cumpărători este publicat de AGROINFO pentru a putea intermedia, în această perioadă și nu numai, legătura dintre micii noștri fermieri și cumpărătorul român. Pas cu pas mișcăm lucrurile.

SOIURI de LEGUME ROMÂNEŞTI care TREBUIE READUSE URGENT în CULTURĂ!

SOIURI de LEGUME ROMÂNEŞTI care TREBUIE READUSE URGENT în CULTURĂ!

1.500 DE SOIURI DE LEGUME ROMÂNEŞTI, AUTENTICE, AU FOST REABILITATE ÎN ACEST AN DE CERCETĂTORII STAŢIUNII LEGUMICOLE BUZĂU. Aceste soiuri provin din toate bazinele legumicole din ţară, dar în special din Dâmboviţa, Olt şi Cluj.

Alte articole in aceasta categorie

Fonduri AFIR epuizate! Cererile au depășit 150% din alocare!

Fonduri AFIR epuizate! Cererile au depășit 150% din alocare!

18 noiembrie 2024 - 17:36

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță închiderea, cu trei zile înainte de termenul limită, a sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru DR-33 „Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol sau pomicol”, intervenție finanțată din Planul Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

APIA: Trei fermieri români iau cele mai mari subvenții APIA din cultivarea legumelor!

APIA: Trei fermieri români iau cele mai mari subvenții APIA din cultivarea legumelor!

02 octombrie 2024 - 07:24

Peste 47.400 de fermieri au solicitat pentru campania 2024 ajutorul național tranzitoriu ANT 1 culturi în teren arabil pentru a cultiva în jur de 35.900 de hectare de legume în câmp și în solarii.

Un fermier român își donează întreaga recoltă, tone! El a spus motivul!

Un fermier român își donează întreaga recoltă, tone! El a spus motivul!

31 iulie 2024 - 11:07

Tone de fructe și legume sunt donate de un fermier din Botoșani în memoria soției sale, decedată acum aproape două luni. În plus, fermierul botoșănean spune că în acest fel vrea să încurajeze consumul de produse românești bio. Oricine poate intra în livadă să ia fructe.

Ce preț primesc producătorii români pe kilogramul de roșii! Care ar fi prețul corect!

Ce preț primesc producătorii români pe kilogramul de roșii! Care ar fi prețul corect!

13 iunie 2024 - 20:03

Tone de roșii aruncate, din cauză că producătorii de tomate nu au unde să le vândă. Intermediarii le dau producătorilor de roșii un preț prea mic pentru ca fermierii să își poată acoperi investițiile și costurile de producție.

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

16 aprilie 2024 - 11:07

Mulţi fermieri din gospodăriile individuale şi-au asigurat necesarul de seminţe de la comercianţi neautorizaţi care au vândut aceste produse în pieţe şi oboare, existând incertitudini asupra calităţii acestora, avertizează Autoritatea Națională Fitosanitară.

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

11 aprilie 2024 - 07:36

Fermierii care cultivă legume în sere sau solarii beneficiază și anul acesta de sprijinul cuplat pentru venit, subvenție europeană cu un cuantum substanțial pe hectar. O condiție obligatorie este cultivarea legumelor în pământ, serele hidroponice, de exemplu, fiind excluse de la această plată.

Lucrări în martie în livezi!

Lucrări în martie în livezi!

05 martie 2024 - 07:02

Ce lucrări trebuie făcute în luna martie în livezi? Aflăm din Calendarul fermierului publicat de Agenția Națională a Zonei Montane. 

Buget aprobat! Pot începe plățile către fermieri!

Buget aprobat! Pot începe plățile către fermieri!

19 februarie 2024 - 20:13

Guvernul a aprobat sumele necesare efectuării plății ajutorului de minimis către producătorii de legume și tomate cultivate în spații protejate pentru anul 2023. Când încep plățile către fermieri!

TOP scumpiri alimente în România!

TOP scumpiri alimente în România!

14 februarie 2024 - 21:01

Alimentele s-au scumpit, în medie, cu 5,64%, în 2023. Sunt însă câteva produse alimentare de bază care s-au ieftinit considerabil în ultimul an.

Inedit: Ce metodă de vânzare a cartofilor a găsit un fermier din România!

Inedit: Ce metodă de vânzare a cartofilor a găsit un fermier din România!

13 februarie 2024 - 23:55

Un fermier din Șinteu, județul Bihor, și-a instalat, chiar lângă casă, un automat pentru vânzarea cartofilor, despre care afirmă că este primul de acest fel din România.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii