Adama
Agreena
AGRICOVER

Peste 15 milioane de euro vor fi investiţi în dezvoltarea Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă Brăila

Publicat: 05 august 2013 - 21:18
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Peste 15 milioane de euro vor fi investiţi în dezvoltarea Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă (SCDA), a declarat luni preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.

CJ Brăila se întruneşte marţi, 6 august a.c., pentru a vota proiectul de hotărâre privind aprobarea cooperării, a conţinutului Acordului de cooperare între judeţul Brăila, Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu Siseşti” şi Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă Brăila şi a implementării proiectului „Creşterea competitivităţii activităţii SCDA Brăila prin dezvoltarea capacităţii de cercetare-dezvoltare-inovare”.
 „Marţi avem şedinţă de Consiliu, în care vom aproba asocierea, parteneriatul, în condiţiile în care terenul rămâne al Consiliului Judeţean şi nu îl mai dăm în administrarea staţiunii, că ne întoarcem de unde am plecat. Împreună cu colegii mei din partea executivă am hotărât acest tip de abordare, în care Consiliul va rămâne cu terenul şi îl va pune într-o asociere, într-un parteneriat, în altă formă, dar nu concesiune sau administrare”, a afirmat Bunea Stancu.

Proiectul este demarat de CJ Brăila, prin preluarea suprafeţei de 2.815 hectare de teren, inclusiv sistemul de irigaţii şi desecări, din domeniul public al statului şi administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) "Gheorghe Ionescu-Şişeşti" în domeniul public al judeţului Brăila şi în administrarea CJ şi vizează modernizarea mai multor laboratoare de cercetare, achiziţionarea de echipamente ultramoderne, refacerea infrastructurii, accentul punându-se pe analiza seminţelor şi legumelor.
„Rolul cercetării este de a folosi roadele ei în primul rând pentru agricultura din judeţul Brăila, dar şi pentru alţii. Vom continua cu solurile sărăturate, va fi unul din punctele noastre forte în cercetare, pentru a da soluţii miilor de hectare care sunt inclusiv în judeţul Brăila sau cele care sunt pe cale să se degradeze. Concomitent vom dezvolta foarte mult legumicultura, începând cu 2014 şi, probabil, următorul pas este spre o bancă de date pentru zestrea genetică pe culturile pe care le avem şi o bancă de depozitare şi folosire pentru zootehnie”, a spus Gheorghe Bunea Stancu.

Guvernul aprobat în iulie o ordonanţă de urgenţă, prin care a decis ca o suprafaţă de 2.815 hectare, inclusiv sistemul de irigaţii şi desecări să treacă din domeniul public al statului şi administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti" în domeniul public al judeţului Brăila şi în administrarea Consiliului Judeţean. La vremea respectivă, preşedintele Traian Băsescu a declarat că ar putea întoarce în Parlament ordonanţa motivând că „ar trebui ca nimeni să nu mai mişte niciun centimetru pătrat de pământ de la institutele de cercetare”. Sursa: Agerpres

Vizualizat: 1730 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Anunț OFICIAL ACUM plata subvențiilor APIA fermieri, crescători de animale!

Anunț OFICIAL ACUM plata subvențiilor APIA fermieri, crescători de animale!

26 martie 2024 - 08:20

Bani intrați în conturile fermierilor, crescătorilor de animale. "Am plătit deja fermierilor, din decembrie și până-n prezent, 2,13 miliarde de euro subvenții,la care se adaugă peste 100 milioane euro sprijin ANT (ajutor național tranzitoriu n.r.) și continuăm să luăm deciziile corecte pentru fermierii noștri," a anunțat ieri ministrul agriculturii, Florin Barbu, de la tribuna Parlamentului României. 

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

21 martie 2024 - 17:47

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) face un nou pas pentru sprijinirea fermierilor români care își doresc să acceseze fonduri europene prin implementarea platformei de automatizare de procese de business a UiPath (NYSE: PATH), companie lider în tehnologie software de automatizare a întreprinderilor și inteligență artificială.

AFIR: Mai mult timp pentru depunerea proiectelor

AFIR: Mai mult timp pentru depunerea proiectelor

11 martie 2024 - 07:34

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță prelungirea cu încă două luni a sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru DR-26 Înființarea sistemelor de irigații, intervenție finanțată cu fonduri din Planul Strategic 2023 – 2027. Astfel, noul termen limită pentru depunerea proiectelor prin DR-26 în această sesiunea este 15 iulie 2024, ora 16.00.

Măsuri urgente Ministerul Agriculturii fermieri!

Măsuri urgente Ministerul Agriculturii fermieri!

08 martie 2024 - 08:51

Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România solicită măsuri urgente Ministerului Agriculturii. Comunicatul transmis de Forumul APPR pentru Agroinfo:

Peste 78 milioane lei decontate de MADR pentru consumul de energie electrică cu irigațiile

Peste 78 milioane lei decontate de MADR pentru consumul de energie electrică cu irigațiile

07 martie 2024 - 17:22

Până la data de 6 martie 2024, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, a plătit integral sumele solicitate pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrică aferentă campaniei de irigații din anul 2023, reprezentând consumul de energie electrică cu pomparea apei pentru irigații în stațiile de punere sub presiune ale fermierilor organizați în OUAI și alți beneficiari, în baza Legii nr. 125/2007, suma totală decontată fiind în valoare de 78.654.877,32 lei.

AFIR ASTĂZI: Lista proiectelor admise/respinse!

AFIR ASTĂZI: Lista proiectelor admise/respinse!

07 martie 2024 - 15:32

AFIR a finalizat prima etapă care va asigura transformarea liceelor agricole în centre de excelentă, publicând Lista inițială a proiectelor admise/respinse în urma evaluării eligibilității solicitanților și a proiectelor pentru apelul de cerere de proiecte prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) „Îmbunătățirea infrastructurii liceelor cu profil agricol”.

Comunicat AFIR ASTĂZI: 100.000 euro/an!

Comunicat AFIR ASTĂZI: 100.000 euro/an!

06 martie 2024 - 11:46

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat în data de 5 martie 2024, în consultare publică, Ghidul solicitantului pentru înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol sau pomicol, activitate finanțată în cadrul Planului Strategic 2023 – 2027, prin intervenția DR-33.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

04 martie 2024 - 13:56

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru modernizarea infrastructurii de irigații finanțate prin intermediul intervenției DR-25 din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027.

Plată subvenții APIA! Anunț IMPORTANT fermieri, crescători animale!

Plată subvenții APIA! Anunț IMPORTANT fermieri, crescători animale!

29 februarie 2024 - 12:33

Ministerul Agriculturii și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că lansarea Campaniei de primire a Cererilor de Plată, pentru subvențiile agricole aferente acestui an, va fi realizată în aproximativ 2 săptămâni.

Simplificarea regulilor pentru plățile fermierilor!

Simplificarea regulilor pentru plățile fermierilor!

26 februarie 2024 - 18:25

Ministrul agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, a participat astăzi la Consiliul Agricultură și Pescuit, ținut la Bruxelles. Între punctele importante de pe ordinea de zi s-au aflat aspecte deosebit de relevante pentru producătorii agricoli din ţara noastră, astfel: propunerile de simplificare din partea Comisiei Europene ce vizează reducerea poverilor pentru fermierii din UE, aspecte privind Politica Agricolă Comună 2023-2027 şi strategia „De la fermă la consumator“.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii