Adama
Vinasa Rompak

Cum vrea ANAF să combată evaziunea cu legume-fructe, cu ajutorul vecinilor din Ungaria şi Bulgaria?

Publicat: 18 iunie 2015 - 19:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

România, Bulgaria şi Ungaria vor dezvolta o platformă IT comună, cu acces în timp real, pentru monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat, printre care se numără şi legumele şi fructele. numai la începutul lunii iunie 2015, aproape trei tone de cireşe din Bulgaria şi Grecia au fost confiscate de poliţiştii din jud. Giurgiu la frontiera dintre România şi Bulgaria.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a organizat la Bucureşti o primă întâlnire cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale Fiscale (NRA) din Bulgaria şi cu cei ai Administraţiei Naţionale Fiscale şi Vamale (NTCA) din Ungaria, în scopul intensificării şi optimizării schimburilor de informaţii fiscale, respectiv a celor referitoare la tranzacţiile intracomunitare şi transportul de bunuri cu risc fiscal ridicat (produse energetice şi combustibili, legume şi fructe etc), informează ANAF, printr-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Potrivit ANAF, în cadrul reuniunii trilaterale a fost agreată iniţiativa ANAF de creare a unui cadru tehnic comun şi dezvoltarea unui instrument eficient pentru schimbul de informaţii în zona tranzacţiilor intracomunitare de bunuri, respectiv o platformă IT, care să faciliteze atât prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, cât şi operaţionalizarea monitorizării şi controlului transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat.

În acest sens, reprezentanţii autorităţilor fiscale din cele trei state şi-au exprimat disponibilitatea de a intensifica relaţiile de cooperare pe aceasta temă.

„(...) La această întâlnire au fost invitaţi colegii noştri din Bulgaria şi din Ungaria, în scopul operaţionalizării unui sistem comun informatic interconectat, cu acces în timp real, care să faciliteze prevenirea şi stoparea fraudelor intracomunitare prin monitorizarea, într-o primă fază, a transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat”, a precizat Romeo-Florin Nicolae, vicepreşedinte ANAF, coordonator al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, citat de Agerpres.

Aproape trei tone de cireşe din Bulgaria şi Grecia, confiscate la frontieră, la începutul lunii iunie

Aproape trei tone de cireşe, aduse din Bulgaria şi din Grecia au fost confiscate de poliţiştii din jud. Giurgiu la începutul lunii iunie 2015, după ce s-a constatat că firmele care achiziţionaseră fructele nu erau plătitoare de TVA şi nu erau înscrise pe lista operatorilor intracomunitari, respectiv nu aveau documente legale pentru acestea.

Potrivit datelor prezentate de Poliţia Giurgiu şi citate de Agerpres, administratorul societăţii comerciale a fost amendat cu 2.000 lei şi 1.800 kilograme de cireşe, în valoare de 5.400 de lei, au fost confiscate şi au fost predate unei societăţi comerciale în vederea valorificării.

 cirese-de-mai_b

Tot la începutul lunii unie 2015 şi tot în zona Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, poliţiştii români au depistat o autoutilitară care transporta din Grecia către România 1000 kilograme de cireşe, fără a deţine documente legale de provenienţă.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii 12 pe 1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, cu suma de o mie de lei. Şi în acest caz întreaga cantitate de cireşe a fost confiscată, mai notează Agerpres.

Vizualizat: 1709 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Fonduri AFIR epuizate! Cererile au depășit 150% din alocare!

Fonduri AFIR epuizate! Cererile au depășit 150% din alocare!

18 noiembrie 2024 - 17:36

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță închiderea, cu trei zile înainte de termenul limită, a sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru DR-33 „Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol sau pomicol”, intervenție finanțată din Planul Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

APIA: Trei fermieri români iau cele mai mari subvenții APIA din cultivarea legumelor!

APIA: Trei fermieri români iau cele mai mari subvenții APIA din cultivarea legumelor!

02 octombrie 2024 - 07:24

Peste 47.400 de fermieri au solicitat pentru campania 2024 ajutorul național tranzitoriu ANT 1 culturi în teren arabil pentru a cultiva în jur de 35.900 de hectare de legume în câmp și în solarii.

Un fermier român își donează întreaga recoltă, tone! El a spus motivul!

Un fermier român își donează întreaga recoltă, tone! El a spus motivul!

31 iulie 2024 - 11:07

Tone de fructe și legume sunt donate de un fermier din Botoșani în memoria soției sale, decedată acum aproape două luni. În plus, fermierul botoșănean spune că în acest fel vrea să încurajeze consumul de produse românești bio. Oricine poate intra în livadă să ia fructe.

Ce preț primesc producătorii români pe kilogramul de roșii! Care ar fi prețul corect!

Ce preț primesc producătorii români pe kilogramul de roșii! Care ar fi prețul corect!

13 iunie 2024 - 20:03

Tone de roșii aruncate, din cauză că producătorii de tomate nu au unde să le vândă. Intermediarii le dau producătorilor de roșii un preț prea mic pentru ca fermierii să își poată acoperi investițiile și costurile de producție.

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

16 aprilie 2024 - 11:07

Mulţi fermieri din gospodăriile individuale şi-au asigurat necesarul de seminţe de la comercianţi neautorizaţi care au vândut aceste produse în pieţe şi oboare, existând incertitudini asupra calităţii acestora, avertizează Autoritatea Națională Fitosanitară.

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

11 aprilie 2024 - 07:36

Fermierii care cultivă legume în sere sau solarii beneficiază și anul acesta de sprijinul cuplat pentru venit, subvenție europeană cu un cuantum substanțial pe hectar. O condiție obligatorie este cultivarea legumelor în pământ, serele hidroponice, de exemplu, fiind excluse de la această plată.

Lucrări în martie în livezi!

Lucrări în martie în livezi!

05 martie 2024 - 07:02

Ce lucrări trebuie făcute în luna martie în livezi? Aflăm din Calendarul fermierului publicat de Agenția Națională a Zonei Montane. 

Buget aprobat! Pot începe plățile către fermieri!

Buget aprobat! Pot începe plățile către fermieri!

19 februarie 2024 - 20:13

Guvernul a aprobat sumele necesare efectuării plății ajutorului de minimis către producătorii de legume și tomate cultivate în spații protejate pentru anul 2023. Când încep plățile către fermieri!

TOP scumpiri alimente în România!

TOP scumpiri alimente în România!

14 februarie 2024 - 21:01

Alimentele s-au scumpit, în medie, cu 5,64%, în 2023. Sunt însă câteva produse alimentare de bază care s-au ieftinit considerabil în ultimul an.

Inedit: Ce metodă de vânzare a cartofilor a găsit un fermier din România!

Inedit: Ce metodă de vânzare a cartofilor a găsit un fermier din România!

13 februarie 2024 - 23:55

Un fermier din Șinteu, județul Bihor, și-a instalat, chiar lângă casă, un automat pentru vânzarea cartofilor, despre care afirmă că este primul de acest fel din România.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii