FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

AJUTOARE COVID-19 şi pentru LEGUMICULTORI. Care sunt CONDIŢIILE MINIME pentru beneficiari

Publicat: 20 august 2020 - 23:35
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Şedinţă de consultări astăzi, 20 august, la sediul MADR, cu asociaţiile profesionale ale fermierilor din toate sectoarele agriculturii. Invitaţi la discuţii au fost şi reprezentanţii legumicultorilor, OMIŞI până acum de pe lista beneficiarilor de sprijin în urma pierderilor provocate de criza economică generată de COVID.

"Am fost invitaţi de către Ministerul Agriculturii la consultări în momentul în care ne întrebam deja de ce legumicultura a fost exclusă de la stabilirea sumelor compensatorii. Şi sectorul nostru a suferit pierderi importante în urma pandemiei de Coronavirus", ne-a declarat Ion Păunel, preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli (SPA) Olt şi reprezentantul Uniunii Salvaţi Ţăranul Român, organizaţie înfiinţată în perioada de stare de urgenţă, când producătorii legumicoli se confruntau cu mari probleme legate în principal de desfacerea produselor.

CÂŢI BANI VOR PRIMI LEGUMICULTORII?
Cuantumul sprijinului pentru producătorii legumicoli va fi stabilit săptămâna viitoare, după ce, până luni, 24 august, organizaţiile profesionale trebuie să trimită la Ministerul Agriculturii o documentaţie justificativă pentru problemele cu care se confruntă acest sector în urma pandemiei de Covid-19.

CINE VA BENEFICIA DE AJUTORUL COVID?
La şedinţa de lucru de astăzi (n.r. - 20 august) de la MADR au fost stabilite condiţiile minime de eligibilitate. Prima şi cea mai importantă, ca şi în cazul crescătorilor de animale, este că beneficiarul trebuie să fie FERMIER ACTIV, înscris în evidenţele APIA.
Sprijinul va fi acordat atât pentru legumele produse în câmp cât şi pentru cele din spaţii protejate (sere, solarii), asta la insistenţele Uniunii Salvaţi Ţăranul Român.
În cazul legumelor în câmp, suprafaţa minimă solicitată pentru eligibilitate este de 3.000 mp iar sumele vor fi stabilite, ca şi în cazul fermelor zootehnice, pentru mai multe categorii de beneficiari, în funcţie de suprafaţa exploatată (de ex. între 3000 şi 5000 mp).
Pentru spaţiile protejate se vor calcula cuantumurile sprijinului pornind de la 0,3 ha: între 0,3 şi 0,5 ha, între 0,5 şi 1 ha, între 1 ha şi 2 ha, până la maxim 5 ha de solarii, conform solicitărilor venite din partea reprezentanţilor producătorilor legumicoli.

IMPORTANT. Suprafeţele cultivate cu legume care au beneficiat de ajutorul de minimis (programele "Usturoiul" şi "Tomata") NU VOR intra la plata sprijinului Covid. Beneficiarii celor două scheme de minimis vor putea solicita plata sprijinului, însă trebuie să scadă suprafeţele în cauză din totalul exploatat.

CARTOFII ŞI POMICULTURA VOR INTRA LA PLATĂ
Şi cultivatorii de cartof, respectiv pomicultorii vor beneficia de plata ajutorului Covid. Cuantumul sumelor va fi de asemenea stabilit în săptămâna care urmează.
În cazul cartofului suprafaţa minimă eligibilă la plată este de un hectar.

Ştire în curs de actualizare.

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat, în debutul ședinței de Guvern, ținută miercuri seara, 19 august 2020, că până la sfârșitul săptămânii viitoare, Executivul va aproba toate proiectele de acte normative care stabilesc ajutoare excepționale pentru fermieri, crescători de animale, acordate de la bugetul de stat și a ajutorului de minimis pentru apicultori. Proiectele de acte normative sunt publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii. Citeşte detalii AICI: DECIZIE GUVERN: PLATA AJUTOARELOR COVID-19 PENTRU CRESCĂTORI ȘI A AJUTORULUI DE MINIMIS PENTRU APICULTORI!

Vizualizat: 9432 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

150 milioane de euro doar pentru legumicultori prin submăsura 4.1 din PNDR!

150 milioane de euro doar pentru legumicultori prin submăsura 4.1 din PNDR!

31 august 2021 - 23:05

Pentru prima dată, sectorul legumicol are alocate sume distincte pe măsura de investiţii în ferme, a anunţat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Fermieri nemulţumiţi: Subvenţii acordate discreţionar, importuri tot mai mari! Ce măsuri urgente solicită MADR

Fermieri nemulţumiţi: Subvenţii acordate discreţionar, importuri tot mai mari! Ce măsuri urgente solicită MADR

29 august 2021 - 19:47

Producătorii de legume sunt nemulţumiţi de faptul că, în timp ce subvenţiile lor scad de la un an la altul, statul român nu verifică suficient importurile şi nu are politici de susţinere şi de protejare a fermierilor români.

Imaginile dezastrului: livezi lovite de grindină!

Imaginile dezastrului: livezi lovite de grindină!

25 august 2021 - 23:06

Aproape o sută de hectare de livezi au fost grav afectate de grindina căzută în urmă cu o zi în judeţul Suceava.

Ce spun fermierii care utilizează produsele Malagrow!

Ce spun fermierii care utilizează produsele Malagrow!

24 august 2021 - 14:44

„Construim relaţii de prietenie şi de încredere cu fermierii, nu îi tratăm ca pe simpli clienţi, mergem în fiecare fermă şi le oferim soluţii personalizate”, spune Gabriel Dănciulescu, director comercial Malagrow România.

Mici fermieri, vi se pregăteşte ceva!

Mici fermieri, vi se pregăteşte ceva!

19 august 2021 - 23:56

Ministerul Economiei vrea să legalizeze comerţul cu produse agroalimentare în cadrul grupurilor sau comunităţilor de producători locali şi consumatori pe platformele online.

Peste 500 de milioane de lei pentru lapte, corn şi fructe! Cum se împart banii

Peste 500 de milioane de lei pentru lapte, corn şi fructe! Cum se împart banii

19 august 2021 - 23:24

Guvernul a aprobat, în 19 august, bugetul programelor prin care elevii vor primi gratuit lactate, produse de panificaţie şi fructe în anul şcolar 2021-2022.

Dispare sprijinul cuplat pentru cultivatorii de cartofi?

Dispare sprijinul cuplat pentru cultivatorii de cartofi?

20 iulie 2021 - 20:17

Cultivatorii de cartofi ar putea rămâne fără sprijin cuplat după 2023, a anunţat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, la o întâlnire cu fermierii, la Timişoara.

Cunoașterea și produsul împreună produc valoare

Cunoașterea și produsul împreună produc valoare

15 iulie 2021 - 13:53

Consilierea Malagrow este unul dintre ingredientele succesului

Împărtășirea cunoștințelor, consilierea profesională, expertiza și reacțiile primite sunt cel puțin la fel de importante pentru succesul în producția horticolă ca produsul în sine – ne spune Csaba Éber. În opinia directorului general adjunct Malagrow consilierea adaptată particularităților locale și nevoilor personalizate ale producătorilor, precum și evaluarea lor de către producători sunt în măsură să creeze împreună încrederea necesară închiderii cu succes a anului horticol.

În vigoare! Ajutor de minimis fermieri! Cerere, acte APIA!

În vigoare! Ajutor de minimis fermieri! Cerere, acte APIA!

19 iunie 2021 - 09:38

APIA poate demara primirea cererilor! Hotărârea care stabilește schema de ajutor de minimis pentru cultivatorii de legume în spații protejate a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Noua subvenție APIA pe hectar, publicată în Monitorul Oficial! Condiții, acte! Termen 30 iunie!

Noua subvenție APIA pe hectar, publicată în Monitorul Oficial! Condiții, acte! Termen 30 iunie!

19 iunie 2021 - 08:42

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește cererile fermierilor până la 30 iunie 2021! Valoarea pe hectar a noii subvenții APIA începe de la 100 de euro/ha și ajunge la 3.400 euro/ha. Monitorul Oficial a publicat vineri, 18 iunie 2021, Hotărârea de Guvern privind aprobarea programului de susținere a producției de plante aromatice pentru anul 2021.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Zaharia Iuliana
|
08. 21, 2020. Friday 23:31
Dar ce se face pentru piscicultura? Vreau să accesez fonduri europene nerambursabile. Am concesionat 60 de are de luciu de apă neproductibil și fiind o suprafață prea mică nimeni nu-mi acordă fonduri și nu știu cum să mai procedez, pentru că aș dori să mă sfătuiți ce să fac. Mulțumesc.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. „Până la urmă, am comparat mai multe modele de tractoare cu acelaşi număr de cai putere iar concluzia a fost că cea mai bună soluţie pentru mine este acest Zetor. M-a interesat nu doar preţul de achiziţie, ci şi cât m-ar costa întreţinerea tractorului. Serviciile after-sales sunt foarte importante”, îmi spunea fermierul.

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021! Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței Povestea porumbului de Cărpiniş

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii