KWS+
Reclama header after big part 2

AJUTOARE COVID-19 şi pentru LEGUMICULTORI. Care sunt CONDIŢIILE MINIME pentru beneficiari

Publicat: 20 august 2020 - 23:35
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Şedinţă de consultări astăzi, 20 august, la sediul MADR, cu asociaţiile profesionale ale fermierilor din toate sectoarele agriculturii. Invitaţi la discuţii au fost şi reprezentanţii legumicultorilor, OMIŞI până acum de pe lista beneficiarilor de sprijin în urma pierderilor provocate de criza economică generată de COVID.

"Am fost invitaţi de către Ministerul Agriculturii la consultări în momentul în care ne întrebam deja de ce legumicultura a fost exclusă de la stabilirea sumelor compensatorii. Şi sectorul nostru a suferit pierderi importante în urma pandemiei de Coronavirus", ne-a declarat Ion Păunel, preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli (SPA) Olt şi reprezentantul Uniunii Salvaţi Ţăranul Român, organizaţie înfiinţată în perioada de stare de urgenţă, când producătorii legumicoli se confruntau cu mari probleme legate în principal de desfacerea produselor.

CÂŢI BANI VOR PRIMI LEGUMICULTORII?
Cuantumul sprijinului pentru producătorii legumicoli va fi stabilit săptămâna viitoare, după ce, până luni, 24 august, organizaţiile profesionale trebuie să trimită la Ministerul Agriculturii o documentaţie justificativă pentru problemele cu care se confruntă acest sector în urma pandemiei de Covid-19.

CINE VA BENEFICIA DE AJUTORUL COVID?
La şedinţa de lucru de astăzi (n.r. - 20 august) de la MADR au fost stabilite condiţiile minime de eligibilitate. Prima şi cea mai importantă, ca şi în cazul crescătorilor de animale, este că beneficiarul trebuie să fie FERMIER ACTIV, înscris în evidenţele APIA.
Sprijinul va fi acordat atât pentru legumele produse în câmp cât şi pentru cele din spaţii protejate (sere, solarii), asta la insistenţele Uniunii Salvaţi Ţăranul Român.
În cazul legumelor în câmp, suprafaţa minimă solicitată pentru eligibilitate este de 3.000 mp iar sumele vor fi stabilite, ca şi în cazul fermelor zootehnice, pentru mai multe categorii de beneficiari, în funcţie de suprafaţa exploatată (de ex. între 3000 şi 5000 mp).
Pentru spaţiile protejate se vor calcula cuantumurile sprijinului pornind de la 0,3 ha: între 0,3 şi 0,5 ha, între 0,5 şi 1 ha, între 1 ha şi 2 ha, până la maxim 5 ha de solarii, conform solicitărilor venite din partea reprezentanţilor producătorilor legumicoli.

IMPORTANT. Suprafeţele cultivate cu legume care au beneficiat de ajutorul de minimis (programele "Usturoiul" şi "Tomata") NU VOR intra la plata sprijinului Covid. Beneficiarii celor două scheme de minimis vor putea solicita plata sprijinului, însă trebuie să scadă suprafeţele în cauză din totalul exploatat.

CARTOFII ŞI POMICULTURA VOR INTRA LA PLATĂ
Şi cultivatorii de cartof, respectiv pomicultorii vor beneficia de plata ajutorului Covid. Cuantumul sumelor va fi de asemenea stabilit în săptămâna care urmează.
În cazul cartofului suprafaţa minimă eligibilă la plată este de un hectar.

Ştire în curs de actualizare.

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat, în debutul ședinței de Guvern, ținută miercuri seara, 19 august 2020, că până la sfârșitul săptămânii viitoare, Executivul va aproba toate proiectele de acte normative care stabilesc ajutoare excepționale pentru fermieri, crescători de animale, acordate de la bugetul de stat și a ajutorului de minimis pentru apicultori. Proiectele de acte normative sunt publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii. Citeşte detalii AICI: DECIZIE GUVERN: PLATA AJUTOARELOR COVID-19 PENTRU CRESCĂTORI ȘI A AJUTORULUI DE MINIMIS PENTRU APICULTORI!

Vizualizat: 8763 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SPRIJIN CUPLAT DE 5.000 EURO/HA. PLĂŢILE ÎNCEP ÎN APRILIE!

SPRIJIN CUPLAT DE 5.000 EURO/HA. PLĂŢILE ÎNCEP ÎN APRILIE!

13 ianuarie 2021 - 12:20

BANI PENTRU PRODUCĂTORII AGRICOLI. Ce ajutoare de minimis şi măsuri de sprijin le promite Ministerul Agriculturii fermierilor români pentru anul 2021!

SUBVENŢIA DE MII DE EURO PE HECTAR CARE CONTINUĂ ŞI ÎN 2021

SUBVENŢIA DE MII DE EURO PE HECTAR CARE CONTINUĂ ŞI ÎN 2021

12 ianuarie 2021 - 14:45

AJUTOR DE MINIMIS. Sprijinul financiar acordat de Guvern în ultimii doi ani a redus cu 30% importurile de usturoi, arată date oficiale ale MADR.

ADRIAN OROS: PROGRAMUL TOMATA NU VA CONTINUA! CE AJUTOARE PRIMESC FERMIERII ÎN 2021!

ADRIAN OROS: PROGRAMUL TOMATA NU VA CONTINUA! CE AJUTOARE PRIMESC FERMIERII ÎN 2021!

11 ianuarie 2021 - 21:43

BANI PENTRU AGRICULTURĂ. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat că MADR nu va mai finanţa Programul „Tomata”. Cu ce va fi acesta înlocuit şi ce ajutoare din bugetul naţional vor primi fermierii români în 2021.

UN FERMIER CHELTUIE 70 DE BANI PE KILOGRAM, VINDE CU 45-50 DE BANI, IAR LA SUPERMARKET PREŢUL E 2-2,5 LEI!

UN FERMIER CHELTUIE 70 DE BANI PE KILOGRAM, VINDE CU 45-50 DE BANI, IAR LA SUPERMARKET PREŢUL E 2-2,5 LEI!

07 ianuarie 2021 - 23:39

VOCEA FERMIERULUI. Repartizarea venitului pe filiera produsului este profund inechitabilă, afirmă Romulus Oprea, preşedintele Federaţiei Naţionale a Cartofului din România.

DIRECȚIA SILVICĂ BIHOR, PRIMUL MAGAZIN UNDE FERMIERII ȘI APICULTORII ÎȘI POT VINDE PRODUSELE!

DIRECȚIA SILVICĂ BIHOR, PRIMUL MAGAZIN UNDE FERMIERII ȘI APICULTORII ÎȘI POT VINDE PRODUSELE!

12 decembrie 2020 - 10:46

NOU! Direcţia Silvică (DS) Bihor a deschis vineri primul său magazin din judeţ, fiind al doilea din ţară după Târgu Mureş, cu fructe de pădure atestate ecologic, păstrăvi din păstrăvăriile proprii şi miere de albine de la producători care practică apicultura pastorală în fondul forestier.

MINISTRUL OROS: DIN 25 NOIEMBRIE, BANII VOR INTRA ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

MINISTRUL OROS: DIN 25 NOIEMBRIE, BANII VOR INTRA ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

11 noiembrie 2020 - 12:39

NOI SUBVENȚII APIA! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, 11 noiembrie 2020, într-o conferință de presă, că ajutoarele Covid 19 pentru crescătorii de animale, dar și pentru cultivatorii de legume, fructe și cartofi vor fi virate în conturile fermierilor în data de 25 noiembrie 2020.

SCRISOARE DESCHISĂ: MICII FERMIERI SUNT ÎN PRIMA LINIE ȘI ASIGURĂ HRANA FĂRĂ A GENERA FOCARE DE INFECȚIE!

SCRISOARE DESCHISĂ: MICII FERMIERI SUNT ÎN PRIMA LINIE ȘI ASIGURĂ HRANA FĂRĂ A GENERA FOCARE DE INFECȚIE!

09 noiembrie 2020 - 17:25

PIEȚELE VOLANTE SUNT O SOLUȚIE FALSĂ! Toate piețele agroalimentare trebuie să rămână deschise, în condiții sporite de siguranță sanitară!
Piețele volante sunt o soluție falsă! Susține o amplă alianță a micilor fermieri, societății civile și mediului academic din România. Scrisoarea deschisă către Guvern, semnată de o listă lungă de organizații a fost transmisă astăzi către AGROINFO.

BASF: CONCURS PENTRU VITICULTORII MICI ȘI MIJLOCII DIN ROMÂNIA!

BASF: CONCURS PENTRU VITICULTORII MICI ȘI MIJLOCII DIN ROMÂNIA!

01 noiembrie 2020 - 08:33

ANUNȚ. 27 de finaliști în concursul BASF pentru viticultori mici și mijlocii din România. Singurul concurs desfășurat la nivel național, dedicat viticultorilor cu suprafețe cultivate sub 100 de hectare, din regiunile Moldova, Muntenia, Transilvania, Oltenia, Dobrogea și Banat. Peste 130 de crame și 340 de probe de vin înscrise în concurs în cadrul etapelor regionale.

FERMIERUL CORNEL STROESCU, PAGUBĂ URIAȘĂ! ZECI DE HECTARE, DISTRUSE DE O PLOAIE ACIDĂ! SUBVENȚIILE APIA, PIERDUTE!

FERMIERUL CORNEL STROESCU, PAGUBĂ URIAȘĂ! ZECI DE HECTARE, DISTRUSE DE O PLOAIE ACIDĂ! SUBVENȚIILE APIA, PIERDUTE!

26 octombrie 2020 - 07:23

NENOROCIRE! Pagubă uriașă pentru fermieri, acum, la final de recoltă. O ploaie acidă și bruma căzute zilele trecute în zona Mehedinți au compromis complet o producție de câteva sute de tone de tomate. Ar fi trebuit să ajungă la vânzare și să atingă cantitatea impusă pentru a primi subvenții de la stat. Acum, oamenii au pierdut totul.

FERMIER: STĂM CU 80 DE TONE DE VARZĂ PE CÂMP ȘI NU AVEM CUI SĂ LE VINDEM!

FERMIER: STĂM CU 80 DE TONE DE VARZĂ PE CÂMP ȘI NU AVEM CUI SĂ LE VINDEM!

19 octombrie 2020 - 09:17

AGRICULTORII SUNT DISPERAȚI.  Stăm cu un hectar și jumătate de varză pe deal. Varză de calitate, frumoasă, însă, până când, nu avem cerere, nu putem face nimic, suntem în așteptare. Poate când se răcește un pic, oamenii se vor grăbi să ia varză pentru murat, este disperat un agricultor din Republica Moldova.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Zaharia Iuliana
|
08. 21, 2020. Friday 23:31
Dar ce se face pentru piscicultura? Vreau să accesez fonduri europene nerambursabile. Am concesionat 60 de are de luciu de apă neproductibil și fiind o suprafață prea mică nimeni nu-mi acordă fonduri și nu știu cum să mai procedez, pentru că aș dori să mă sfătuiți ce să fac. Mulțumesc.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii