Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

AJUTOARE COVID-19 şi pentru LEGUMICULTORI. Care sunt CONDIŢIILE MINIME pentru beneficiari

Publicat: 20 august 2020 - 23:35
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Şedinţă de consultări astăzi, 20 august, la sediul MADR, cu asociaţiile profesionale ale fermierilor din toate sectoarele agriculturii. Invitaţi la discuţii au fost şi reprezentanţii legumicultorilor, OMIŞI până acum de pe lista beneficiarilor de sprijin în urma pierderilor provocate de criza economică generată de COVID.

"Am fost invitaţi de către Ministerul Agriculturii la consultări în momentul în care ne întrebam deja de ce legumicultura a fost exclusă de la stabilirea sumelor compensatorii. Şi sectorul nostru a suferit pierderi importante în urma pandemiei de Coronavirus", ne-a declarat Ion Păunel, preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli (SPA) Olt şi reprezentantul Uniunii Salvaţi Ţăranul Român, organizaţie înfiinţată în perioada de stare de urgenţă, când producătorii legumicoli se confruntau cu mari probleme legate în principal de desfacerea produselor.

CÂŢI BANI VOR PRIMI LEGUMICULTORII?
Cuantumul sprijinului pentru producătorii legumicoli va fi stabilit săptămâna viitoare, după ce, până luni, 24 august, organizaţiile profesionale trebuie să trimită la Ministerul Agriculturii o documentaţie justificativă pentru problemele cu care se confruntă acest sector în urma pandemiei de Covid-19.

CINE VA BENEFICIA DE AJUTORUL COVID?
La şedinţa de lucru de astăzi (n.r. - 20 august) de la MADR au fost stabilite condiţiile minime de eligibilitate. Prima şi cea mai importantă, ca şi în cazul crescătorilor de animale, este că beneficiarul trebuie să fie FERMIER ACTIV, înscris în evidenţele APIA.
Sprijinul va fi acordat atât pentru legumele produse în câmp cât şi pentru cele din spaţii protejate (sere, solarii), asta la insistenţele Uniunii Salvaţi Ţăranul Român.
În cazul legumelor în câmp, suprafaţa minimă solicitată pentru eligibilitate este de 3.000 mp iar sumele vor fi stabilite, ca şi în cazul fermelor zootehnice, pentru mai multe categorii de beneficiari, în funcţie de suprafaţa exploatată (de ex. între 3000 şi 5000 mp).
Pentru spaţiile protejate se vor calcula cuantumurile sprijinului pornind de la 0,3 ha: între 0,3 şi 0,5 ha, între 0,5 şi 1 ha, între 1 ha şi 2 ha, până la maxim 5 ha de solarii, conform solicitărilor venite din partea reprezentanţilor producătorilor legumicoli.

IMPORTANT. Suprafeţele cultivate cu legume care au beneficiat de ajutorul de minimis (programele "Usturoiul" şi "Tomata") NU VOR intra la plata sprijinului Covid. Beneficiarii celor două scheme de minimis vor putea solicita plata sprijinului, însă trebuie să scadă suprafeţele în cauză din totalul exploatat.

CARTOFII ŞI POMICULTURA VOR INTRA LA PLATĂ
Şi cultivatorii de cartof, respectiv pomicultorii vor beneficia de plata ajutorului Covid. Cuantumul sumelor va fi de asemenea stabilit în săptămâna care urmează.
În cazul cartofului suprafaţa minimă eligibilă la plată este de un hectar.

Ştire în curs de actualizare.

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat, în debutul ședinței de Guvern, ținută miercuri seara, 19 august 2020, că până la sfârșitul săptămânii viitoare, Executivul va aproba toate proiectele de acte normative care stabilesc ajutoare excepționale pentru fermieri, crescători de animale, acordate de la bugetul de stat și a ajutorului de minimis pentru apicultori. Proiectele de acte normative sunt publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii. Citeşte detalii AICI: DECIZIE GUVERN: PLATA AJUTOARELOR COVID-19 PENTRU CRESCĂTORI ȘI A AJUTORULUI DE MINIMIS PENTRU APICULTORI!

Vizualizat: 7260 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOARE PENTRU LEGUMICULTORI!

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOARE PENTRU LEGUMICULTORI!

23 septembrie 2020 - 19:23

AJUTOR CRIZĂ. Ministerul Agriculturii a transmis astăzi către AGROINFO Ghidul Măsurii 21. Vă punem la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie pentru a solicita acest ajutor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

ADIO SUBVENȚIE LA TOMATE?!

ADIO SUBVENȚIE LA TOMATE?!

22 septembrie 2020 - 11:42

ANUNȚ FĂCUT DE UN OFICIAL DIN MINISTERUL AGRICULTURII! Programul de ajutor de minimis pentru cultivatorii de tomate în spații protejate se încheie anul acesta, a anunțat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru. Programul este în al treilea an, iar ajutorul de minimis se acordă pentru trei exerciții financiare. Oficialul din MADR a declarat că nu are un răspuns clar, la acest moment, legat de acordarea plăților pentru ciclul 2 al Programului.

MICII FERMIERI REVOLTAȚI: AJUTAȚI DOAR FERMELE MARI! CELE MICI SĂ DISPARĂ?!

MICII FERMIERI REVOLTAȚI: AJUTAȚI DOAR FERMELE MARI! CELE MICI SĂ DISPARĂ?!

15 septembrie 2020 - 08:18

UNIUNEA SALVĂM ȚĂRANUL ROMÂN își exprimă indignarea față de modul în care Ministerul Agriculturii și ministrul Agriculturii Nechita Adrian Oros au înțeles cum să ajute într-un mod echitabil agricultura și fermierii, contrar viziunii Uniunii Europene în ceea ce privește sprijinul și subvențiile acordate fermierilor.

AJUTOR DE CRIZĂ: TOATE SUMELE pentru PRODUCĂTORII de LEGUME ŞI FRUCTE!

AJUTOR DE CRIZĂ: TOATE SUMELE pentru PRODUCĂTORII de LEGUME ŞI FRUCTE!

07 septembrie 2020 - 07:32

SPRIJIN PE EXPLOATAŢIE! Producătorii de cartofi şi cei de legume şi fructe în câmp şi în solarii şi sere vor primi maximum 5.000 euro/fermă prin Măsura 21 din PNDR 2020, prin care se acordă sprijin temporar cu caracter excepţional ca răspuns la pandemia de COVID-19.

DOMNULE MINISTRU OROS, CE AVEŢI CU SECTORUL HORTICOL?

DOMNULE MINISTRU OROS, CE AVEŢI CU SECTORUL HORTICOL?

06 septembrie 2020 - 18:47

MAI PUŢINI BANI PENTRU PRODUCĂTORII DE TOMATE. Ion Păunel, preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli (SPA) Olt, îl acuză pe ministrul agriculturii Adrian Oros că nu şi-a respectat promisiunile făcute în faţa fermierilor şi a decis reducerea bugetului Programului „Tomata” fără consultarea reprezentanţilor formelor asociative din sectorul legumicol.

Italia şi Spania principalii producători de roșii ai UE

Italia şi Spania principalii producători de roșii ai UE

28 august 2020 - 11:56

Direcția generală pentru agricultură a Comisiei Europene a publicat cele mai recente date privind producția, comerțul și prețul tomatelor în UE. După cum se menționează în document, prețurile europene medii înregistrate în principalele țări producătoare (Spania, Italia, Franța și Olanda) arată o scădere generală față de sezonul precedent.

MADR: ÎNCEP PLĂȚILE AȘTEPTATE DE FERMIERI!

MADR: ÎNCEP PLĂȚILE AȘTEPTATE DE FERMIERI!

24 august 2020 - 19:41

SUBVENȚIA PENTRU TOMATE. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează beneficiarii Programului tomata că în cursul acestei săptămâni încep plățile, anunță MADR într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

ANSVSA, ÎN CONTROL!

ANSVSA, ÎN CONTROL!

11 august 2020 - 19:37

COMUNICAT. Controalele inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor în acest sector se realizează în baza Programul de supraveghere şi control pentru anul 2020 și vizează operatorii din industria alimentară care își desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

06 august 2020 - 16:29

SUBVENȚIA DE 3.000 DE EURO! Programul Tomata a fost accesat anul acesta de circa 18.000 de cultivatori de roșii în spații protejate. Problema este că numărul mare de fermieri eligibili la plată scade cuantumul subvenției. Fermierii ar urma să primească aproximativ 2.250 de euro/1.000 mp cultivați cu tomate în spații protejate în loc de 3.000 de euro, sumă la care se așteaptă ei.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:05

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, până la data de 27 august 2020 ora 17:00 CET, se pot transmite electronic cereri de propuneri de granturi pentru programe simple şi pentru programe multinaţionale, de promovare a produselor agricole. Bugetul disponibil este de 10 milioane de euro.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Zaharia Iuliana
|
08. 21, 2020. Friday 23:31
Dar ce se face pentru piscicultura? Vreau să accesez fonduri europene nerambursabile. Am concesionat 60 de are de luciu de apă neproductibil și fiind o suprafață prea mică nimeni nu-mi acordă fonduri și nu știu cum să mai procedez, pentru că aș dori să mă sfătuiți ce să fac. Mulțumesc.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Testimonial Austral® Plus - Nagy Iuhasz Mihai

Testimonial Austral® Plus - Nagy Iuhasz Mihai

Austral® Plus este un produs complex pentru tratamentul semințelor de cereale ce conține două substanțe active care se completează reciproc (teflutrin – cu efect insecticid și fludioxonil – acțiune fungică). Oferă spectru larg de acțiune împotriva dăunătorilor și bolilor la cereale păioase.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Pisica neagră

Pisica neagră
Un copil întreabă la radio: Detalii