Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Peste 100 de tone de fructe de pădure din Maramureş merg la export în Germania

Publicat: 01 octombrie 2012 - 14:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În această vară, peste 100 de tone de fructe de pădure au fost colectate de Direcţia Silvică Maramureş, întreaga cantitatea fiind contractată de un procesator german.

Cu toate că seceta prelungită şi lipsa precipitaţiilor a afectat în mod deosebit murele, căldura a fost favorabilă afinelor, porumbelor, socului negru şi fructelor din care se prepară ceaiurile bio. Procesatorul german achiziţionează fructe de pădure din judeţul Maramureş de aproape 25 de ani.
“Cele mai afectate de secetă au fost murele, însă recolta a fost mulţumitoare pe lângă afine, porumbe şi soc negru am reuşit să strângem peste 100 de tone de fructe de pădure. Întreaga cantitate a fost depozitată în incinta Centrului de Fructe de Pădure din oraşul Baia Sprie, unde fructele urmează să fie sortate, ambalate, cântărite şi depozitate în camere frigorifice până în momentul expedierii spre Germania”, a spus Marcel Cosma din cadrul Direcţiei Silvice Maramureş.

Potrivit acestuia, întreaga cantitate de fructe recoltată posedă certificat "bio" deoarece provine din culturi montane virgine, neinfluenţate de om. Anul trecut, Direcţia Silvică Maramureş a realizat din valorificarea fructelor pe piaţa europeană peste 130.000 de euro. Lipsa unei fabrici de procesare a fructelor de pădure obligă instituţia să exporte anual producţia adunată. sursa: Agerpres

Vizualizat: 3337 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Semănătoarea pentru prăşitoare Chrono, premiată la SIMA 2019, a fost una dintre noutăţile prezentate de Maschio Gaspardo la Agromalim 2019. Alături de Chrono, au mai fost expuse alte semănători pentru păioase, discuri, tocători, combinatoare, scarificatoare şi alte utilaje pentru pregătirea solului.

Interviu cu Horia Codrianu – Director Comercial Maschio Gaspardo România

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite

Bancul zilei

Amânare

Amânare
Nu lăsa nimica pe mâine. Detalii