Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Fertilizare rentabilă la semănat porumb şi floarea soarelui

Publicat: 15 aprilie 2019 - 00:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Aprovizionarea cu elemente nutritive din timp este critică pentru porumb şi floarea soarelui. Primele câteva zile de viaţă ale plantei determină modul în care aceasta se va dezvolta și deasemenea are influenţă decisivă asupra nivelului de producţie. Îngrășămintele starter furnizează nutrienţii atunci când solul este prea rece si elementele nutritive sunt imobilizate din diferite motive.Utilizarea unui îngrășământ starter oferă culturii tinere necesarul optim de hrană şi garantează o evoluţie pozitivă a culturii, determinând creșteri semnificative de producţie.

 aprima_b

aSeedSprint-banner_b

CARENŢA DE FOSFOR DUCE LA ÎNTÂRZIEREA CREŞTERII PLANTELOR

Unul din cele mai importante beneficii ale starterului este faptul că asigură cantităţile necesare de fosfor pentru primele stadii de dezvoltare a plantelor.
Fosforul stimulează dezvoltarea sistemului radicular,crește rezistenţa plantelor la secetă, intensifică înfrăţirea la cerealele păioase, are rol important în procesul de fructificare și formare a seminţelor. Carenţa de fosfor se manifestă prin sistemul radicular slab dezvoltat, întârzierea creșterii, ramificare redusă, și coacere întârziată.

DINAMICA NUTRIŢIEI CU FOSFORA CULTURII DE PORUMB (producţie de 10 t/ha)

afosfor-consum_b


AFLĂ CUM TEMPERATURA ŞI PH-UL SOLULUI ÎŢI POT BLOCA FORFORUL ÎN SOL

apg-fosfor_b

Disponibilitatea fosforului este redusa la soluri acide (pH< 6.5) sau în solurile alcaline (pH> 7)

ascaderea-temperaturii-fosfor_b


Soluţia completă de la Chemark Rom,

SEED SPRINT – ÎNGRĂŞĂMÂNT STARTER MICROGRANULATCU ACIZI HUMICI

Seed Sprint, un îngrășământ starter distribuit în România de Chemark Rom, se aplică odată cu semănatul, pe orice tip de sol şi oferă plantelor o sursă de azot și fosfor ușor accesibilă din primele faze de vegetaţie. Acesta este comercializat în doua variante:

Seedsprint H1: Azot (N): 12% / Fosfor (P2O5): 43% / Acizi humici: 1% / (HUMIFIRST® WG) / Sulf (SO3): 5% / Zinc (Zn): 0,5%

Seedsprint H5: Azot (N): 12% / Fosfor (P2O5): 43% / Acizi humici: 5% / (HUMIFIRST® WG) / Sulf (SO3): 5% / Zinc (Zn): 0,8%


Seed Sprint conţine şi acizii humici care au, de asemenea, influenţă asupra pH-lui, prin mărirea capacităţii de tamponare, ceea ce permite menţinerea pH-lui în limite optime, favorizând accesibilitatea substanţelor nutritive. Acizii humici îmbunătățesc structura solului şi cresc capacitatea de reţinere a apei.

aseedsprint-comparatie-avantaje_b


RENTABILITATE?
Creste eficienta absorbtiei elementelor nutritive, mai ales a dosforului datorita aplicarii localizate
• Garanteaza o rasarire uniforma a culturii, deci este ca o poliţă de asigurare la infiinţarea culturii
• S-au observat cresteri de productie de pana la 30% pe ha la porumb semant cu Seed Sprint (SCDA Satu Mare, fermierii din zona de Sud)
• S-au observat cresteri de productie de pana 10% pe ha la cultura de grau (SCDA Turda)

EFECTUL APLICĂRII SEED SPRINT LA PORUMB

 acomparatie-seedsprint_b

EFECTUL APLICĂRII SEED SPRINT LA FLOAREA SOARELUI

aseedsprint-comparatie-1_b
TEHNOLOGIA DE APLICARE
Aplicarea îngrășământului starter microgranulat este recomandată a se face cu un echipament pentru fertilizare localizată. (aici detalii complete despre aplicator)

abonus-aplicator-APV_b

 

AFLĂ AICI TOATE DETALIILE DESPRE SEEDSPRINT 

Vizualizat: 1645 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Legumicultorul Ionel Ivasiuc are disciplina militarului, căci aceasta i-a fost prima ocupaţie, dar şi imaginaţia cuiva care a vrut să pornească spre o profesie ce îi dădea libertatea de mişcare şi de gândire. Acesta poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi! Vezi cum!

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii