Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

FERMIERII SCĂPAȚI de SANCȚIUNILE APIA!

Publicat: 17 aprilie 2017 - 10:35
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PROPUNERE LEGISLATIVĂ! Fermierii care fac agricultură ecologică ar putea scăpa de sancțiunile Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și să rămână cu subvențiile întregi chiar dacă solul pe care au cultivat a fost contaminat de anumite substanțe, anunță o propunere legislativă depusă la Senat de președintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, deputatul PSD Ioan Munteanu și alți deputați din PSD și ALDE.

Inițiatorii propunerii legislative vor să introducă un nou alineat la articolul 8 din PUG 34/2000 privind produsele ecologice agroalimentare.

Dacă în urma unor analize se identifică prezența unor substanțe care nu sunt prezvăzute în Anexele I și II din Regulamentul CE nr. 834/2007 al Consiliului privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice în ceea ce privește producția ecologică, etichetarea și controlul și se constată că prezența substanțelor este determinată de contaminări accidentale se aplică sancțiunea declasării produsului și, după caz, a terenului, fără a afecta plățile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin în cadrul politicii agricole comune.

În expunerea de motive este argumentat  propunere-ecologica_bcă în baza OUG nr. 34/2000 a fost emis Ordinul ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 895/2016 pentru aprobarea regulilor privind organizarea sistemului de inspecție și certificare, de aprobare a organismelor de inspecție și certificare/organismelor de control și de supraveghere a activităților organismelor de control, în agricultura ecologică, care nu a cuprins o prevedere foarte importantă care se aplică deja la nivelul UE și care avantajează fermierii în accesarea fondurilor europene și a subvențiilor, și nu în risipirea banilor europeni.

expunere-motive_b

Dacă în urma analizelor asupra probelor de sol, plante și din produsele agroalimentare ecologice se identifică prezența substanțelor care nu sunt incluse în anexele nr. I si II ale Regulamentului CE nr. 889/2008 iar organismul de inspecție și certificare constată că aceasta se datorează contaminării accidentale și nu provine din încălcarea legislației în vigoare cu privire la agricultura ecologică se aplică sancțiunea de declasare a produsului și, eventual, terenului, fără ca fermierul să fie nevoit să suporte penalități/sancțiuni din partea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), se arată în expunerea de motive.

Sursa: Senatul României

Vizualizat: 9304 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina Rostselmash Vector 425

Combina Rostselmash Vector 425

Dotată cu heder Power Stream şi echipată cu motor Cummins de 225 cai putere, combina Vector 425 produsă de Rostselmash promite performanţe mari în recoltare, reducând în acelaşi timp pierderile şi asigurând un flux de material optim. Pe piaţa românească, Rostselmash este reprezentată de Agri Alianţa.

 

Agriplanta-Romagrotec 2018 Tehnologia vertical tillage, în interpretarea Great Plains Cea mai mare combină Deutz a ajuns în ferma lui George Muşat

Bancul zilei

La sanatoriu...

La sanatoriu...
Un nebun trăgea după el prin curtea sanatoriului o sfoară. Detalii