SE ANUNȚĂ A TREIA GREVĂ A FOAMEI ÎN AGRICULTURĂ. Veteranul grevei foamei din agricultură, fermierul Costel Caraș cheamă agricultorii la un nou protest extrem. De data aceasta, Caraș spune că încearcă să strângă peste 100 de fermieri care să intre simultan în greva foamei. Fermierii români protestează tot pentru neplata subvențiilor agricole!
Fermierul spune că a fost mințit de ministrul agriculturii Achim Irimescu, de Nicolae Horumbă, șeful Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și chiar de primul ministru Dacian Cioloș. Cu toții, i-au promis că vor fi plătite subvențiile din zootehnie până la 31 august 2016! Asta însemna ca toți fermierii care au solicitat scheme de plată pentru zootehnie să aibă banii în buzunare până la data promisă.
În ziua în care expira termenul promis, pe 31 august, APIA a comunicat că 98,44% din fermierii români și-au primit subvențiile aferente campaniei 2015. Procentul este calculat pentru toate schemele de plată, atât cele din vegetal, cât și cele din zootehnie. În total, sunt 929.420 de fermieri care și-au primit subvențiile.
Fermierul Costel Caraș care a făcut de două ori greva foamei, într-o singură lună, în august, o dată la Ministerul Agriculturii și a doua oară, pe trotuarul din fața Guvernului, spune că se simte mințit, prostit și jignit de cele spuse de APIA care nu explică câți dintre crescătorii de animale din România și-au primit deja banii cuveniți.
Ministrul agriculturii Achim Irimescu (stânga), greviștii foamei în fața Guvernului, Nicolae Horumbă, șeful APIA (dreapta)
Fermierul, veteran în greva foamei, încearcă să mobilizeze agricultorii pe Facebook.
Pentru că am fost mințiți, prostiți, jgniți, etc., a șaptea oară de Irimescu, a treia oară de Horumbă și prima oară de Cioloș, trebuie să reluăm protestul. Dacă în primele două trepte ale protestului am demonstrat ce era de demonstrat despre politicienii României și despre guvernul României, pe a treia treaptă trebuie să demonstrăm ceva în plus: că suntem conștienți de forța și importanța noastră în societatea românească. Nu putem să lăsăm neamul nostru, familiile noastre, casele noastre, fermele noastre la cheremul acestor oameni care nu au o atitudine conștientă față de realitatea înconjurătoare, fără minte, fără judecată (inconștienți).
Acum nu mai discutăm despre bani, discutăm despre un principiu extrem de important: nu statul ne-a făcut pe noi, ci noi am făcut statul ca să gestioneze treburile în folosul nostru. Și ce face statul? Nu numai că gestionează prost, dar își bate joc de noi și ne umilește cum nimeni n-a reușit s-o facă.
ORGANIZARE PROTEST:
1. tipul protestului: greva foamei.
2. locațiile de desfășurare a protestului: palatul Victoria (Guvern n.r.) și palatul Cotroceni (Președinte n.r.)
3. participanți: fermieri(164) care declară individual greva foamei.
4. Durata: ?
IMPORTANT!
Pe a treia treapta a protestului nu mai pot urca numai Caras + 7-8 fermieri. Acum va fi altfel (vă promit) și trebuie să fim mulți. Dacă nu vom reuși să demonstrăm unitatea la nivel național n-are rost să urcăm a treia treaptă. Din cele 41 de judete ale României trebuie să avem minim 4 reprezentanți pentru fiecare județ: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea.
Aștept înscrieri până pe date de 06.09.2016. Înscrierile se pot face direct pe pagina mea de facebook la comentarii, prin e-mail la costel_caras@yahoo.com , sau prin SMS la 0787874200.
ATENȚIE!
Dacă în Romania nu avem 164 de fermieri care pot susține un astfel de protest n-are rost să mai povestim. Nu voi putea accepta începerea protestului până nu avem acest număr. Data la care vom da startul este între 7 și 12 septembrie 2016.
Costel Caraș a intrat prima oară în greva foamei pe 1 august 2016, în fața Ministerului Agriculturii. Caraș a avut alături alți trei fermieri. După trei zile în care a băut doar apă și nu a părăsit trotuarul din fața ministerului, a renunțat la protest pentru că șeful APIA, ministrul agriculturii, reprezentanții SIVECO, dezvoltatorul sistemului informatic APIA, i-au promis că 95% dintre subvențiile datorate crescătorilor de animale vor fi plătite până la 15 august.
Nu s-a întâmplat așa, iar fermierul a reluat greva foamei, de data aceasta pe trotuarul din fața Guvernului, în Piața Victoriei. I s-au alăturat alți 7 fermieri. A doua oară, Caraș a renunțat după 7 zile la greva foamei, convins de un comunicat prin care APIA se angaja să achite subvențiile fermierilor până la 31 august 2016.