Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

FERMIERII, AVERTIZAȚI DE APIA: ATENȚIE CE DOCUMENTE DEPUNEȚI pentru DECONTAREA MOTORINEI!

Publicat: 30 octombrie 2018 - 10:58
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

TERMEN LIMITĂ PENTRU CERERE DE PLATĂ! Fermierii care beneficiază de ajutorul de stat la motorină folosită în agricultură trebuie să depună cererile de plată pentru trimestrul III din 2018 până la 31 octombrie 2018, inclusiv. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) atrage atenția fermierilor să atașeze la cererile de plată facturi, bonuri fiscale care să conțină toate elementele obligatorii. Ce trebuie să fie scris pe aceste documente?

Să le amintim fermierilor că la decontat se vine cu facturile sau bonurile fiscale aferente combustibilului achiziționat. Constatăm că aceste facturi mai prezintă și anumite elemente care nu concordă cu actul normativ (HG 1174/2014 prin care este instituită schema de ajutor de stat la motorină n.r.) și nici cu realitatea uneori. Le transmitem fermierilor noștri că facturile trebuie obligatoriu să conțină tipul de combustibil achiziționat, bonurile fiscale trebuie să conțină, pe lângă tipul de motorină, cantitatea și așa mai departe, CUI (codul unic de înregistrare), CIF, codul unic de identificare.

Noi știm că asta a fost una dintre problemele pentru care persoanele fizice nu au putut să acceseze această formă de sprijin financiar deoarece neavând un cod de identificare, nu au putut fi luați în evidența APIA. Și atunci, revenim, atât bonurile fiscale, cât și facturile trebuie să prezinte aceste elemente pentru care ei să primească subvenția. Deci, tipul de combustibil obligatoriu să fie motorină diesel și așa mai departe, prețul, cantitatea și datele de identificare ale beneficiarului, CUI, CIF și așa mai departe. Deci, luna octombrie este cea în care preluăm cererile aferente trimestrului III, ianuarie (2019 n.r.) va fi luna în care vom prelua documentele aferente trimestrului IV. De asemenea, decembrie este luna în care preluăm cererea de acord pentru tot anul 2019, a declarat Mirela Paraschiv șef Serviciu Măsuri Specifice APIA Hunedoara, pentru Satul hunedorean.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse (stabilită la 21 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură a cărui valoare unitară este de 1,7385 lei/litru.

NU UITAȚI! Termenul limită pentru depunerea cererii de plată a ajutorului de stat la motorină pentru trimestrul III, anul 2018, este 31 octombrie 2018!

Vizualizat: 3310 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Găini străine

Găini străine
Un ardelean, la piaţă: Detalii