Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

FERMIERII AU SCĂPAT de O PROBLEMĂ!

Publicat: 08 martie 2017 - 08:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DOCUMENT NECESAR PENTRU SUBVENȚII! Fermierii români nu vor mai avea probleme cu valabilitatea contractelor de arendă când cer subvențiile pentru 2017 la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Contractele de arendă trebuie să fie valabile la data depunerii cererii unice, a stabilit Comisia pentru agricultură din Camera Deputaților.

Exista o stare de confuzie între agricultorii români în ce privește contractele de arendă încheiate pentru suprafețele pe care le exploatează. În timp ce Ordonanța subvențiilor, Ordonanța 3/2015 privind schemele de plată care se acordă în agricultură le spunea că aceaste acte trebuie să fie valabile până la data de 1 decembrie a anului de cerere, Ordinul subvențiilor, Ordinul 619/2015 privind criteriile de eligibilitate pentru schemele din agricultură, nu era precizat acest termen.

În ordonanță (Ordonanța 3/2015 n.r.) este data de 1 decembrie, iar în ordin (Ordinul 619/2015), nu. Trebuie să ai contractul încheiat înainte de depunerea cererii și trebuie să fie valabil la data depunerii cererii. În câteva zile se va modifica și în Parlament și acest lucru, a declarat Adrian Pintea, directorul general APIA, în urmă cu o săptămână.

Situația s-a rezolvat ieri, marți, 7 martie 2017, spune Daniel Botăn

Dragii mei, astăzi in Comisia de Agricultură din Camera Deputaților, am reușit să îndeplinim un alt obiectiv solicitat de fermieri și anume să eliminăm din legislație termenul de 1 decembrie ca dată limită de valabilitate a contractelor. Contractele de închiriere/arenda trebuie sa aibă valabilitate la data depunerii cererii de plată! A postat secretarul de stat MADR, pe pagina sa de facebook.

Vizualizat: 8502 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii