Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

FERMIERII ACUZĂ: LICITAȚII TRUCATE pentru PĂȘUNI!

Publicat: 22 mai 2017 - 18:10
3 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

UNDE SUNT PĂȘUNILE DE ALTĂDATĂ! Fermierii români nu mai vor să tacă! Ei vor să dezvăluie cum sunt trucate licitațiile pentru concesionarea sau închirierea pășunilor, ce abuzuri se fac acolo unde primarul este stăpânul localității. AGROINFO primește aproape în fiecare zi mesaje de la fermierii necăjiți că li s-a scurs pășunea printre degete. Animalele din fermă nu mai au unde să pășuneze în timp ce afaceriștii care au mirosit că pășunea e profitabilă fac o mică avere din asta.

România se confruntă, din păcate, cu o scădere dramatică a efectivului de bovine, în special la micile gospodării, adică la cei care sunt "în bătaia vântului" din toate direcțiile. Lipsa unei piete sigure care sa ofere un pret rezonabil pentru carne sau lapte, greutatea cu care acesti fermieri acceseaza fonduri si nu in ultimul rand, problemele cu care se confrunta acestia la licitatiile pentru pasunile comunale, duc la restrangerea sau incetarea activitatii multor fermieri mici.

Sunt multe cauze ale acestui declin si chiar daca efecivul total la nivel national se mentine peste 1.5 milioane capete, consideram ca trebuie sa intervenim cu totii pentru a stopa acest fenomen.

Și pe principiul "tot pățitu-i priceput" propun ca în perioada următoare să ne concentrăm puțin atenția asupra abuzurilor autorităților locale la atribuirea contractelor de pășunat, pentru suprafețele apartinand UAT-urilor (primăriilor n.r.), mai exact felul în care sunt organizate UNELE licitații (am subliniat unele pentru că nu peste tot se fac abuzuri).

Daca presa consideră că acest subiect merita o dezbatere serioasă vă așteptăm alături de noi. Dorim ca în perioada imediat următoare să prezentăm public câteva asemenea cazuri, fără să facem acuzații sau presiuni asupra nimănui. Dacă toți tăcem și nu reacționăm la nedreptate, nu putem aștepta să ne facă  alții dreptate.

Dacă fermierii care ne urmăresc au date despre asemenea cazuri vă rugaă să ni le semnalați. ACBCR intenționează să înființeze și un departament juridic, care să poată acorda o minimă consultanță juridică fermierilor care au nevoie de acest serviciu. Parcă prea ne desconsideră unii, pe principiul "ce știe ăsta de la coada vacii" ! Poate nu e chiar așa !!! A publicat Asociația Crescătorilor de Bovine de Carne din România, pe pagina sa de socializare.

Ce se întâmplă cu pășunile din România este strigător la cer! Subvențiile de mii de euro stârnesc imaginația și ingeniozitatea afaceriștilor. Crescătorii de animale nu mai apucă să închirieze o bucată de pășune pentru că intră pe fir tot soiul de băieți deștepți și lacomi. Licitațiile sunt suspecte și adjudecarea câștigătorului se face cu scandal acolo  unde se descoperă aranjamentul făcut. O istorie controversată, despre care AGROINFO a scris, se petrece la Curtea de Argeș, unde Dan Petrescu, unul dintre cei mai mari crescători de ovine din zonă, a pierdut o pășune de 600 ha. Fermierul a avut un contract cu primăria timp de 10 ani, după expirarea actului, Dan Petrescu nu a reușit să reînnoiască înțelegerea. Pășunea a fost scoasă la licitație și, se pare, că ar fi fost și adjudecată în favoarea unui profesor universitar.

CITEȘTE AICI DESPRE PROTESTUL OIERULUI DAN PETRESCU!

Zilele trecute, un fermier supărat de ce i se întâmplă, ne-a lăsat următorul mesaj:

Am și eu o  problemă și chiar nu am știut unde și cu cine să vorbesc. Poate mă puteți ajuta dumneavoastră. La Brăila, comuna Tudor Vladimirescu există 800 h teren pentru pășunat. Mergând în mai multe rânduri la primar cerându-i teren în concesiune, de fiecare dată ne-a refuzat și nu a închiriat nimănui cu acte. Motivul fiind că nu vrea. Nu a vrut să scoată la licitație și nimeni nu ia subvenția. Sunt niște bani pe care crescătorii de animale i-au pierdut și  sunt destul de multi bani. Mii de euro! Plus că mai cere taxa de pășunat 50 de lei/cap de bovină. Oare este legal ce se întâmplă?!


Vizualizat: 9256 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

TÂNĂR FERMIER, 24 DE ANI: DE CÂND MĂ ȘTIU, LUCREZ PĂMÂNTUL ȘI AM GRIJĂ DE ANIMALE!

TÂNĂR FERMIER, 24 DE ANI: DE CÂND MĂ ȘTIU, LUCREZ PĂMÂNTUL ȘI AM GRIJĂ DE ANIMALE!

10 iulie 2020 - 15:10

TÂNĂR FERMIER ROMÂN PASIONAT DE AGRICULTURĂ. De când mă știu lucrez pământul, am grijă de animale și gospodărie și am cultivat legume împreună cu familia, spune tânărul fermier Andrei Ionuț Moldovan, în vârstă de 24 de ani, din comuna Sânnicolau Român, județul Bihor. Părinții lui se ocupă de agricultură de peste 25 de ani. Andrei Ionuț Moldovan, pasionat de agricultură, și-a făcut propria fermă cu ajutorul fondurilor europene.

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

09 iulie 2020 - 18:45

ANCHETA DNA. Un bărbat din județul Caraș Severin a încasat ilegal subvenții APIA de aproape 95.000 de lei pe un teren care nu-i aparținea, era terenul unei biserici, informează un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

09 iulie 2020 - 16:53

INFORMAȚII UTILE! AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile utile, care vă ajută să obțineți sprijinul financiar, din Ghidul final pentru submăsura 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Informațiile ne sunt furnizate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

09 iulie 2020 - 14:31

CUM NE ȚINEM FORȚA DE MUNCĂ ÎN ȚARĂ! Ca să rămână în țară, zilierii din agricultură trebuie plătiți cu salarii similare celor pe care le primesc în alte țări unde merg să muncească, între 800 și 1.000 de euro. Atât vor trebui să le ofere fermierii români, a declarat ministrul agriculturii Adrian Oros, la TVR 1. Pentru ca fermierii români să ofere astfel de salarii, va fi modificată legea, iar fermierii vor beneficia de ajutoare de stat și scutiri la taxele pentru salarii.

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

09 iulie 2020 - 11:35

Campania de recoltat la grâu este în lină desfăşurare şi au început să apară primele date preliminarii privind producţia. Astfel, până la data 7 iulie, fermierii ruși au recoltat 9,4 milioane tone grâu, de pe 2,9 milioane hectare, cu un randament mediu de 3,23 t/ha, arată datele publicate de Ministerului Agriculturii din Rusia. La aceeaşi dată, recolta de orz însuma 2,1 milioane tone, de pe 615 mii hectare, cu un randament mediu de 3,43 t/ha.

CONCLUZIILE EUROSTAT PRIVIND VÂNZĂRILE DE PESTICIDE

CONCLUZIILE EUROSTAT PRIVIND VÂNZĂRILE DE PESTICIDE

09 iulie 2020 - 10:42

Portugalia este statul din Uniunea Europeană care a înregistrat cea mai mare reducere a vânzărilor şi a utilizării produselor agrochimice între 2011 şi 2018, înregistrând o scădere de 43%.

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

08 iulie 2020 - 20:45

PRIME DE COMERCIALIZARE PENTRU FERMIERII ROMÂNI. Legea privind acordarea unor prime de comercializare de 10.000 de euro/an/fermier și 20.000 de euro/an/fermier a fost adoptată de Senatul României, dar s-a împotmolit la Comisia de agricultură din Camera Deputaților, a anunțat astăzi deputatul Ion Ștefan (PNL) la conferința de presă susținută cu prilejul vizitei ministrului agriculturii Adrian Oros în județul Vrancea. Deputatul a făcut un apel pentru deblocarea legii.

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:30

OFICIAL. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari, că până la data de 31 iulie 2020 inclusiv, se depun cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. II al anului 2020).

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:05

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, până la data de 27 august 2020 ora 17:00 CET, se pot transmite electronic cereri de propuneri de granturi pentru programe simple şi pentru programe multinaţionale, de promovare a produselor agricole. Bugetul disponibil este de 10 milioane de euro.

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ NOI AJUTOARE ÎN AGRICULTURĂ!

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ NOI AJUTOARE ÎN AGRICULTURĂ!

08 iulie 2020 - 11:11

OFICIAL. Comisia a adoptat marți, 7 iulie 2020, un pachet suplimentar de măsuri excepționale pentru sprijinirea sectoarele vinicol, legume și fructe ca urmare a crizei provocate de coronavirus și a consecințelor acesteia asupra acestor sectoare din agricultură, anunță un comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene în România, transmis pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
Alexu
|
02. 05, 2018. Monday 20:05
Este legal sa participe străinii din afara localității la licitarea pășunilor?
2.
Adi
|
06. 17, 2017. Saturday 15:03
Si in judetul Covasna cam aceeasi treaba este cu pasunile , au contract numai prietenii buni ale seflor de camere agricole ale primariilor !!!!!!!! ROG REZOLVARE D-NU MINISTRU !!!
1.
dinescu laurentiu valentin d
|
05. 23, 2017. Tuesday 23:49
acelas lucru se intampla si in comuna carpen judetul dolj
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Farm Tech la Indagra 2019

Farm Tech la Indagra 2019

La 15 ani de la înfiinţare şi după tot atâtea prezenţe la Indagra, Farm Tech SRL oferă acum soluţii complete pentru fermele zootehnice şi pentru manipulare cereale şi alte materiale. Alături de încărcătoarele frontale Schäffer, Farm Tech mai reprezintă branduri: Schäffer, Strautmann, Teagle, Göweil, Garant Kotte, Chioda Daniele, SIP, Tehnos şi Montefiori. Una dintre noutăţile de anul acesta a fost încărcător frontal electric Schäffer 23e, de 45CP:

Interviu cu Diya Shoucair, administrator Farm Tech.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii