Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Fermieri, grăbiţi-vă! 7 noiembrie, termenul limită în agricultura ecologică

Publicat: 05 noiembrie 2014 - 09:28
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii - persoane fizice sau juridice - mai au foarte puţin timp pentru a depune dosarele prin care să solicite ajutorul specific în agricultura ecologică. Termenul limită este 7 noiembrie 2014.

Sumele alocate, potrivit noilor reglementări în vigoare sunt următoarele: 1.180 lei pe exploataţie pentru fermele care au între 0,30 şi 5 hectare şi 845 lei pe exploataţie pentru cele cuprinse între 5,1 şi 20 de hectare.

Dosar
Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, solicitanţii trebuie să depună un dosar care să conţină următoarele documente: copie după actul de identitate al titularului exploataţiei sau împuternicitului; copie după certificatului de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului;copii ale documentelor care fac dovada folosinţei terenului; copii ale fişelor de înregistrare în agricultura ecologică a beneficiarului, din anul 2013, respectiv, din anul 2014, aprobate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, dar şi o copie a contractului încheiat între beneficiar şi un organism de inspecţie şi certificare, acreditat pe teritoriul Uniunii Europene şi aprobat de MADR.

În plus, solicitantul va trebui să obţină o notificare emisă de către organismul de inspecţie şi certificare, prin care să ateste faptul că nu a intervenit nicio cauză de încetare ori de desfiinţare a contractului încheiat între beneficiar şi organismul de inspecţie şi certificare şi că beneficiarul se află în continuare integrat în sistemul de control al organismului respectiv.
De asemenea, e nevoie de un certificat de producător, emis în condiţiile legilor în vigoare.

Vizualizat: 3286 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019: sistemul TrueView şi semănătoarea PL 5800. Sistemul TrueView este format dintr-un set de senzori electronici (montaţi pe colţi grapei de la Turbo Max) prin care sunt colectate, în timp real, date privind: umiditatea, temperatura, masă organică, pH-ul şi structura solului. Astfel se face o cartografierea solelor şi sunt alcătuite hărţi care pot fi apoi folosite pentru semănat cu rată variabilă pe semănătoarea Great Plains PL 5800, dotată şi cu sistemul AccuShot.

 

Interviu cu Alexandru Berghin, reprezentant Great Plains în România.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii