Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

FERMIERI FALȘI, MAFIA ȘI O FRAUDĂ CU SUBVENȚII AGRICOLE DE 30 DE MILIOANE DE EURO!

Publicat: 10 iunie 2018 - 18:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EXPLOZIV! DOCUMENT OFICIAL OLAF! Fermieri falși, înregistrați în sistemul agenției de plăți ca proprietari sau arendași a zeci de mii de terenuri agricole, pentru care au folosit acte false, este una dintre cele mai articulate scheme de fraudare a milioanelor de euro destinate pentru plata subvențiilor din agricultură, pusă la cale de mafia și dezvăluită în Raportul oficial al Organizației de Luptă Antifraudă (OLAF) din Bruxelles.

Raportul OLAF pe 2017 a fost publicat de Comisia Europeană, săptămâna trecută, pe 6 iunie 2018. În acest document oficial, este detaliat un caz spectaculos de fraudare a fondurilor europene destinate pentru plata subvențiilor cuvenite fermierilor. Ancheta a durat mai bine de doi ani, iar fraudele uriașe au fost făcute în sudul Italiei, cu terenuri agricole situate în Sicilia, dar și în alte regiuni. OLAF suspectează implicarea mafiei italiene în furtul a nu mai puțin de 30 de milioane de euro din fondurile europene pentru agricultură și vorbește despre o rețea coordonată de o grupare de crimă organizată. Suma ar trebui să o recupereze Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DG Agri) de la Agenția de Plăți din Italia, AGEA. 

OLAF a lucrat cu autoritățile naționale italiene, cu organele de poliție, procurori din Direcția anti-mafie în ancheta care a vizat o posibilă implicare a criminalității organizate în sectorul agricol. OLAF a monitorizat mai mult timp cazurile de fraudare a fondurilor europene și a urmărit parcursul dosarelor penale deschise de autoritățile din Italia pentru fraude cu subvenții acordate agricultorilor din sudul Italiei, în interiorul cărora legăturile duc către organizațiile mafiote.

La sfârșitul anului 2017, OLAF a încheiat ancheta fraudei care afectează o parte din cererile pentru subvenții depuse de fermieri la AGEA, Italia. În timpul investigațiilor, OLAF a descoperit că un număr mare de falși fermieri a fost introdus în baza de date, sistemul informatic, al agenției de plăți AGEA. Listele cu fermieri falși au fost găsite la Centrele de Asistență Agricolă, subordonate AGEA, din sudul Italiei. Fraudatorii, falșii fermieri, au solicitat subvenții pe suprafață pentru terenuri publice, neeligibile la plată, sau pentru terenuri agricole pentru care au depus la AGEA contracte false de arendă. Ancheta a stabilit că unii dintre proprietarii terenurilor pentru care s-au cerut subvenții erau morți demult, iar alții nici nu știau că și-au dat terenurile în arendă.

schema-olaf_b

Investigațiile OLAF s-au desfășurat în paralel cu ancheta procurorilor italieni, cu nume de cod Operațiunea Bonifica, și au dezvăluit o schemă articulată de fraudare a banilor europeni.

Ancheta OLAF s-a încheiat cu o recomandare financiară către Uniunea Europeană, Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DG Agri) din Comisia Europeană, pentru a recupera aproximativ 30 de milioane de euro  și cu o recomandare administrativă la aceeași Direcție Generală pentru a se asigura că Agenția italiană de plăți (AGEA) abordează deficiențele din sistemul său de gestionare, control și sancțiune în raport cu plățile efectuate de Centrele de Asistență Agricolă, scrie în Raportul OLAF 2017.

Potrivit presei din Italia, investigarea fraudelor cu fonduri europene din sudul Italiei ar fi pornit în 2013, cu un control-fulger al Gărzii Financiare la AGEA, unde inspectorii ar fi descoperit în registrele contabile un deficit de 3 milioane de euro. Anchetatorii bănuiau și implicarea funcționarilor AGEA în schema de fraudare. La începutul acestui an, în ianuarie, în provincia Enna,  Sicilia, carabinierii au reținut 54 de persoane care au încasat ilegal subvenții europene pe suprafață pentru 25.000 de parcele cadastrate, iar frauda s-a ridicat la 10 milioane de euro.

În același Raport, OLAF afirmă că România se află pe locul doi la numărul de nereguli, unele frauduloase, altele fără intenție de fraudare, înregistrate la gestionarea fondurilor europene destinate agriculturii și dezvoltării rurale, cu 5.759 de cazuri. Pe primul loc este Spania, cu 11.161, pe locul trei este Polonia, la mică distanță de noi, cu 5.461 de nereguli, iar pe locul patru, Italia cu 4.101 de cazuri. Țara cu cele mai puține nereguli identificate este Luxemburg: doar 2, în perioada investigată de OLAF, 2013-2017.

 

 

Vizualizat: 7115 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Grâu - Bursele slăbesc, exporturile continuă

Grâu - Bursele slăbesc, exporturile continuă

28 octombrie 2020 - 09:30

După o perioadă cu precipitaţii în câmpiile sudice la Statelor Unite şi în Rusia, atât la Bursa de la Chicago cât şi la cea din Paris, cursul grâului a cedat şi a intrat într-o scădere uşoară.

BURSELE INTERNAȚIONALE HELMUT CLAAS 2020!

BURSELE INTERNAȚIONALE HELMUT CLAAS 2020!

28 octombrie 2020 - 09:17

EVENIMENT. Ca in fiecare an, tinerele talente au primit pentru proiectele lor diploma de excelență în domeniul științelor inginerești și agricole Burse Helmut Claas și alte premii în valoare totală de peste 36.000 de euro din partea Fundației Claas din Germania.

DIRECTOR APIA: CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

DIRECTOR APIA: CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

28 octombrie 2020 - 07:44

PLATĂ SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este în plină campanie de plată a avansului la subvențiile agricole aferente acestui an. Un director executiv APIA explică în cât timp ajung banii în conturile fermierilor eligibili pentru avansul APIA, de la momentul autorizării la plată.

ȘEF APIA: DAU O VESTE BUNĂ FERMIERILOR!

ȘEF APIA: DAU O VESTE BUNĂ FERMIERILOR!

28 octombrie 2020 - 07:30

SUBVENȚII APIA 2020. Veste bună pentru fermierii români legată de plata avansului la subvențiile agricole aferente anului de cerere 2020. Fermierii care sunt în eșantionul de control, atât la controlul clasic în teren, cât și la cel prin teledetecție vor fi incluși pe listele de plată a avansului APIA la începutul lunii noiembrie, 5-8 noiembrie 2020, anunță directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

ORDIN MINISTERUL AGRICULTURII! LISTA TARIFELOR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

ORDIN MINISTERUL AGRICULTURII! LISTA TARIFELOR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

28 octombrie 2020 - 06:32

ÎN VIGOARE. Pe data de 25 octombrie 2020 a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul nr. 261/2020 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 568/2019 privind aprobarea tarifelor pentru prestarea serviciilor fitosanitare din domeniul protecției plantelor și carantinei fitosanitare și din domeniul comercializării și utilizării produselor de protecție a plantelor. Prin acest Ordin, au fost mărite tarifele fitosanitare.

OIERUL VASILE TURCULEȚ: HALAL SPECIALIȘTI ÎN ZOOTEHNIE!

OIERUL VASILE TURCULEȚ: HALAL SPECIALIȘTI ÎN ZOOTEHNIE!

27 octombrie 2020 - 18:27

SCRISOARE. Vasile Turculeț, care se autodefinește un oier de canapea în prezent, dar care are la activ 40 de ani de oierit, deținând și funcția de președinte al Asociației Judeţene a Crescătorilor Montani de Ovine "Dealu Negru" Bistriţa Năsăud, a transmis astăzi o scrisoare către AGROINFO. Vasile Turculeț, un pionier în selecția și ameliorarea genetică a ovinelor, ne spune că zootehnia din România nu a scăpat nici astăzi de aberațiile comuniste.

"Foamea" de cereale a Chinei va continua pe seama incertitudinilor

27 octombrie 2020 - 14:50

Apetitul Chinei pentru importurile de cereale este în continuă creştere, întrucât țara intenționează să-și satisfacă cererea internă și să îşi asigure rezerve interne stabile în contextul unor factori de piață incerţi şi a tensiunilor comerciale internaţionale. În ultimele luni, China a accelerat achiziția de porumb, grâu, soia, sorg și orz, potrivit agențiile de monitorizare a pieței internaţionale. Dependența tot mai mare de importuri, creșterea prețurilor interne și teama de provocările logistice induse de pandemie sunt doar câţiva dintre factorii care au contribuit la această "foame" a Chinei.

EURODEPUTAT BUDA: SĂ PLECE DIN INSTITUȚIILE STATULUI CEI CARE DISTRUG FERMIERUL ROMÂN CU CONTROALELE!

EURODEPUTAT BUDA: SĂ PLECE DIN INSTITUȚIILE STATULUI CEI CARE DISTRUG FERMIERUL ROMÂN CU CONTROALELE!

27 octombrie 2020 - 08:20

OFICIAL BRUXELLES.  Fermierul român trebuie lăsat să muncească, să producă hrană de calitate, nu trebuie agasat de controale peste controale. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE) avertizează că funcționarii din instituțiile statului care gestionează banii europeni pentru agricultură și care sunt chitiți să distrugă fermierul român cu controalele, vor pleca acasă. Voi avea grijă să se înțeleagă acest lucru, iar cei care nu înțeleg să plece din sistem, a spus tranșant eurodeputatul român.

SCRISOAREA FERMIERILOR CĂTRE PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

SCRISOAREA FERMIERILOR CĂTRE PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

27 octombrie 2020 - 06:30

DISPERARE! Grupul de Inițiativă al Producătorilor Agricoli din Dobrogea a transmis o scrisoare deschisă către prim-ministrul României, Ludovic Orban. Fermierii români sunt disperați și au nevoie de susținerea statului.

UNCSV: DECLARAȚIA PRIVIND BENEFICIARUL REAL AL COOPERATIVELOR AGRICOLE

UNCSV: DECLARAȚIA PRIVIND BENEFICIARUL REAL AL COOPERATIVELOR AGRICOLE

27 octombrie 2020 - 05:51

COMUNICAT. Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – U.N.C.S.V., reamintește membrilor cooperatori și cooperativelor agricole că entitățile înființate și funcționale în baza prevederilor Legii 566/2004, actualizată și Legea 1/2005, actualizată, fiind constituite din membri fondatori și acționari, persoane fizice și juridice, care se supun prevederilor acestora, sunt obligate să dețină părți sociale de maximum 20%.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș. "

Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019 Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Bancul zilei

Amânare

Amânare
Nu lăsa nimica pe mâine. Detalii