Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

FERMIERI FALȘI, MAFIA ȘI O FRAUDĂ CU SUBVENȚII AGRICOLE DE 30 DE MILIOANE DE EURO!

Publicat: 10 iunie 2018 - 18:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EXPLOZIV! DOCUMENT OFICIAL OLAF! Fermieri falși, înregistrați în sistemul agenției de plăți ca proprietari sau arendași a zeci de mii de terenuri agricole, pentru care au folosit acte false, este una dintre cele mai articulate scheme de fraudare a milioanelor de euro destinate pentru plata subvențiilor din agricultură, pusă la cale de mafia și dezvăluită în Raportul oficial al Organizației de Luptă Antifraudă (OLAF) din Bruxelles.

Raportul OLAF pe 2017 a fost publicat de Comisia Europeană, săptămâna trecută, pe 6 iunie 2018. În acest document oficial, este detaliat un caz spectaculos de fraudare a fondurilor europene destinate pentru plata subvențiilor cuvenite fermierilor. Ancheta a durat mai bine de doi ani, iar fraudele uriașe au fost făcute în sudul Italiei, cu terenuri agricole situate în Sicilia, dar și în alte regiuni. OLAF suspectează implicarea mafiei italiene în furtul a nu mai puțin de 30 de milioane de euro din fondurile europene pentru agricultură și vorbește despre o rețea coordonată de o grupare de crimă organizată. Suma ar trebui să o recupereze Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DG Agri) de la Agenția de Plăți din Italia, AGEA. 

OLAF a lucrat cu autoritățile naționale italiene, cu organele de poliție, procurori din Direcția anti-mafie în ancheta care a vizat o posibilă implicare a criminalității organizate în sectorul agricol. OLAF a monitorizat mai mult timp cazurile de fraudare a fondurilor europene și a urmărit parcursul dosarelor penale deschise de autoritățile din Italia pentru fraude cu subvenții acordate agricultorilor din sudul Italiei, în interiorul cărora legăturile duc către organizațiile mafiote.

La sfârșitul anului 2017, OLAF a încheiat ancheta fraudei care afectează o parte din cererile pentru subvenții depuse de fermieri la AGEA, Italia. În timpul investigațiilor, OLAF a descoperit că un număr mare de falși fermieri a fost introdus în baza de date, sistemul informatic, al agenției de plăți AGEA. Listele cu fermieri falși au fost găsite la Centrele de Asistență Agricolă, subordonate AGEA, din sudul Italiei. Fraudatorii, falșii fermieri, au solicitat subvenții pe suprafață pentru terenuri publice, neeligibile la plată, sau pentru terenuri agricole pentru care au depus la AGEA contracte false de arendă. Ancheta a stabilit că unii dintre proprietarii terenurilor pentru care s-au cerut subvenții erau morți demult, iar alții nici nu știau că și-au dat terenurile în arendă.

schema-olaf_b

Investigațiile OLAF s-au desfășurat în paralel cu ancheta procurorilor italieni, cu nume de cod Operațiunea Bonifica, și au dezvăluit o schemă articulată de fraudare a banilor europeni.

Ancheta OLAF s-a încheiat cu o recomandare financiară către Uniunea Europeană, Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DG Agri) din Comisia Europeană, pentru a recupera aproximativ 30 de milioane de euro  și cu o recomandare administrativă la aceeași Direcție Generală pentru a se asigura că Agenția italiană de plăți (AGEA) abordează deficiențele din sistemul său de gestionare, control și sancțiune în raport cu plățile efectuate de Centrele de Asistență Agricolă, scrie în Raportul OLAF 2017.

Potrivit presei din Italia, investigarea fraudelor cu fonduri europene din sudul Italiei ar fi pornit în 2013, cu un control-fulger al Gărzii Financiare la AGEA, unde inspectorii ar fi descoperit în registrele contabile un deficit de 3 milioane de euro. Anchetatorii bănuiau și implicarea funcționarilor AGEA în schema de fraudare. La începutul acestui an, în ianuarie, în provincia Enna,  Sicilia, carabinierii au reținut 54 de persoane care au încasat ilegal subvenții europene pe suprafață pentru 25.000 de parcele cadastrate, iar frauda s-a ridicat la 10 milioane de euro.

În același Raport, OLAF afirmă că România se află pe locul doi la numărul de nereguli, unele frauduloase, altele fără intenție de fraudare, înregistrate la gestionarea fondurilor europene destinate agriculturii și dezvoltării rurale, cu 5.759 de cazuri. Pe primul loc este Spania, cu 11.161, pe locul trei este Polonia, la mică distanță de noi, cu 5.461 de nereguli, iar pe locul patru, Italia cu 4.101 de cazuri. Țara cu cele mai puține nereguli identificate este Luxemburg: doar 2, în perioada investigată de OLAF, 2013-2017.

 

 

Vizualizat: 7023 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

04 iulie 2020 - 15:23

O REȚEA CARE SĂ REZOLVE PROBLEMA VÂNZĂRII PRODUSELOR ROMÂNEȘTI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, 2 iulie 2020, la conferința de presă că-n programul de relansare a agriculturii, problema vânzării produselor românești va fi rezolvată prin crearea unei rețele de colectare, depozitare și distribuire a produselor de la fermieri. Șeful MADR a detaliat vineri, 3 iulie, acest plan pentru care sunt alocate 500 de milioane de euro.

ȘEFUL MADR: SUNT LIDERI AI FERMIERILOR CARE-ȘI FOLOSESC POZIȚIA pentru PROPRIILE INTERESE!

ȘEFUL MADR: SUNT LIDERI AI FERMIERILOR CARE-ȘI FOLOSESC POZIȚIA pentru PROPRIILE INTERESE!

04 iulie 2020 - 14:47

DE CE NU ARE ÎNCREDERE FERMIERUL ROMÂN ÎN ASOCIERE? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a identificat patru cauze ale neîncrederii fermierilor români în asociere. Printre acestea se află și unii dintre liderii fermierilor care și-au folosit poziția doar pentru propriile interese sau pentru cele ale unui grup restrâns de fermieri. Șeful MADR a adăugat că trebuie muncit la înlăturarea acestor cauze, pentru că asocierea este singura șansă a fermierilor mici din România.

PRODUSELE DE LA FERMIERII LOCALI, CUMPĂRATE DE PRIMĂRII!

PRODUSELE DE LA FERMIERII LOCALI, CUMPĂRATE DE PRIMĂRII!

04 iulie 2020 - 13:14

NU MAI VREM LAPTE DIN UNGARIA ÎN ȘCOLILE DIN ROMÂNIA. Sprijinul financiar acordat fermierilor prin intermediul Programului european lapte, fructe, legume în școli nu ajunge la fermieri. Licitațiile sunt câștigate de firme care aduc, de exemplu, lapte din Ungaria ca să-l livreze școlilor din România. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat vineri, 3 iulie 2020, că se va schimba legea astfel încât primăriile să cumpere laptele, fructele, legumele, care trebuie livrate în școli, de la fermele locale.

MINISTRUL OROS: AJUTORUL DE CRIZĂ PLĂTIT FERMIERILOR PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUI OCTOMBRIE!

MINISTRUL OROS: AJUTORUL DE CRIZĂ PLĂTIT FERMIERILOR PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUI OCTOMBRIE!

04 iulie 2020 - 12:16

OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că, în acest moment, sunt elaborate acte pentru scheme de sprijin acordate fermierilor și crescătorilor de animale. Ajutorul de criză va fi achitat către fermieri și crescători până la sfârșitul lunii octombrie 2020, a anunțat șeful de la Agricultură.

AMENZI pentru CEI CARE TRANSPORTĂ ANIMALE VII!

AMENZI pentru CEI CARE TRANSPORTĂ ANIMALE VII!

04 iulie 2020 - 11:45

LEGE ADOPTATĂ! Legea privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe, adoptată de Parlamentul României, în urmă cu circa o săptămână, stabilește amenzi pentru cei care transportă animale vii și nu respectă regulile impuse de lege. AGROINFO vă pune la dispoziție lista amenzilor.

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

03 iulie 2020 - 08:11

OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță deschiderea în perioada 30 iunie – 30 septembrie 2020 a primei sesiuni de depunere a Cererilor de finanțare din 2020 pentru submăsura 9.1a „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Sprijinul acordat este de 100.000 de euro/an.

URGENT MODIFICATĂ LEGEA CARE LE DĂ DREPT PRIMARILOR SĂ-I EXECUTE PE FERMIERI PRIN ÎNCHIDEREA FERMELOR!

URGENT MODIFICATĂ LEGEA CARE LE DĂ DREPT PRIMARILOR SĂ-I EXECUTE PE FERMIERI PRIN ÎNCHIDEREA FERMELOR!

02 iulie 2020 - 16:49

LEGEA CARE LOVEȘTE ÎN CRESCĂTORII DE ANIMALE! Legea mirosurilor, adoptată de Parlament, va da ocazia multor primari, care nu au cerut avize de mediu când au dat autorizații de construcții, să-i execute pe fermieri și să le închidă fermele. Ceea ce nu este corect, de aceea am cerut ca legea să fie întoarsă, a declarat astăzi ministrul agriculturii, Adrian Oros. El a adăugat că zona fermelor a fost invadată de construcții pentru care nu s-a cerut aviz de mediu.

SPRIJIN pentru INSTALAREA TINERILOR FERMIERI LANSATĂ PE 15 IULIE!

SPRIJIN pentru INSTALAREA TINERILOR FERMIERI LANSATĂ PE 15 IULIE!

02 iulie 2020 - 16:09

AJUTOR TINERI FERMIERI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că submăsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri va fi lansată pe data de 15 iulie 2020 și va fi deschisă până-n data de 15 octombrie 2020.

SUME PE HECTAR AJUTOR de SECETĂ DE LA 1.002 LEI/HA pentru RAPIȚĂ la 805 LEI/HA pentru TRITICALE!

SUME PE HECTAR AJUTOR de SECETĂ DE LA 1.002 LEI/HA pentru RAPIȚĂ la 805 LEI/HA pentru TRITICALE!

02 iulie 2020 - 15:16

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, în urmă cu puțin timp, în cadrul conferinței de presă, în desfășurare la Ministerul Agriculturii, sumele pe hectar pentru despăgubirea fermierilor care au avut de suferit de pe urma secetei extreme.

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI LA ORA 15!

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI LA ORA 15!

02 iulie 2020 - 10:52

OFICIAL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține astăzi o conferință de presă la sediul Ministerului Agriculturii. Declarațiile ministrului vor fi transmise live pe pagina sa oficială Facebook și pagina Ministerului Agriculturii, anunță Ministerul Agriculturii, într-o informare transmisă pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

General Leasing la Indagra 2019

General Leasing la Indagra 2019

Alături de gama completă de tractoare şi combine Massey Ferguson, pentru care General Leasing este distribuitor autorizat, în standul companiei de la Indagra 2019 au mai fost evidenţiate: presa Massey Ferguson RB 4160 V Xtra pentru baloţi cilindrici, semănătoarea pentru păioase Junkkari M400 Plus şi plugul Moro Aratri EXA 16A PRO Warrior. Campaniile promoţionale General Leasing pentru maşini şi utilaje agricole cuprind garanţie extinsă şi soluţii de finanţare cu dobândă subvenţionată. Interviu cu Victor Sandu - director general, General Leasing. Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe Operator imagine: Claudiu Borobei


Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Clasic

Clasic
El se întoarce acasă noaptea târziu. Detalii