Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

FERMIER ROMÂN CU VÂRSTA DE 103 ANI EXPLOATEAZĂ 6 HA DE TEREN ȘI CERE SUBVENȚII!

Publicat: 23 mai 2018 - 13:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CINCI FERMIERI ROMÂNI CARE AU TRECUT PESTE SUTA DE ANI! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a dezvăluit ASTĂZI că sunt cinci fermieri români care cer subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și care au depășit bine vârsta de 100 de ani. Unul dintre ei a decedat la 3 zile după depunerea cererii, astfel au mai rămas patru fermieri cu o vârstă matusalemică.

Cinci fermieri români au depășit vârsta de 100 de ani. Dar unul a decedat după trei zile de la depunerea cererii unice de plată la APIA. Când ministrului agriculturii i s-a comunicat această informație de la APIA, Petre Daea a spus că nu crede și vrea să se convingă singur dacă așa este, dacă în România sunt fermieri cu vârsta de peste 100 de ani, care solicită subvențiile agricole, care mai dețin suprafețe agricole și chiar se ocupă de exploatarea lor. Ce a descoperit ministrul agriculturii?

Am zis: vreau să mă conving singur, să văd cu ochii mei. Și m-am dus în județul Argeș unde mi s-a spus că sunt doi dintre fermieri.  Știți ce am găsit? O doamnă cu vârsta de 101 ani, care are în exploatare 6 ha de teren agricol și un domn ca bradul, rețineți, ca bradul de drept, care la 3 iunie 2018 împlinește 103 ani. Deci, datele noastre de la centrul nostru de calcul nu sunt contrazise de realitate, Deci, este o realitate, a spus ministrul agriculturii, la Conferința Națională LAPAR, organizată astăzi, miercuri, la București.

Potrivit evidenței realizată de APIA, avem 4.224 de fermieri care cer subvenții și care au vârste cuprinse între 91 de ani și 100 de ani. Dar și patru fermieri care sar bine peste vârsta de 100 de ani și nu se gândească să renunțe la pământ.

Sunt 866.000 de cereri depuse în această campania la APIA. Din aceste cereri reiese că avem  453.630 de fermieri cu vârsta de peste 60 de ani. Din aceștia, 223.994 sunt fermieri care au vârste între 60 de ani și 70 de ani, 4.224 de fermieri au vârste cuprinse între 91 de ani și 100 de ani. (...)  Sub vârsta de 20 de ani avem 1000 de fermieri, 35.000 de fermieri sunt cu vârsta de până la 30 de ani și  149.226 de fermieri au vârste între 40 de ani și 50 de ani, a declarat ministrul agriculturii, în urmă cu o săptămână, la conferința de presă organizată la Ministerul Agriculturii.  

Fotografia folosită este generică

 

Vizualizat: 6796 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

NHR Agropartners la Agromalim 2019

NHR Agropartners la Agromalim 2019

Portofoliul NHR Agropartners de maşini şi utilaje agricole la Agromalim 2019 a cuprins combine şi tractoare Deutz-Fahr, încărcătoare telescopice JCB şi utilaje agricole Poettinger, Hardi, Bogballe şi Einboeck.
Interviu cu Florin Neacşu - director general adjunct NHR Agropartners.
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite

Bancul zilei

La bar

La bar
Merge un bărbat cu un pistol într-un club şi începe să strige: Detalii