Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

FERMIER FORȚAT SĂ-ȘI VÂNDĂ ANIMALELE ȘI SĂ DEA ÎNAPOI SUBVENȚIA APIA!

Publicat: 20 mai 2018 - 06:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FALIMENTAT DE AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI! Un fermier din Mediaș, județul Sibiu, este în pragul falimentului! Agenția Domeniilor Statului (ADS) a reziliat contractul de concesiune pe care-l avea cu acest fermier pentru pășune. Pe suprafața respectivă, fermierul avea un angajament de agro-mediu pentru 5 ani și a încasat plăți compensatorii pe care acum trebuie să le returneze la APIA. Fermierul își lichidează ferma de 300 de bovine!

Fermierul sibian a acționat în judecată ADS pentru rezilierea abuzivă a contractului de concesiune pentru o suprafață de 300 ha de pășune. Pe lângă faptul că fermierul nu mai are unde să-și pășuneze animalele, se vede forțat acum să înapoieze la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) plățile compensatorii încasate pentru angajamentul încheiat pe măsura 10 agro-mediu și climă din PNDR 2020. Crescătorul de animale a încasat aproximativ 300 de euro/ha de pășune, iar întreruperea angajamentului, semnat pentru 5 ani, înseamnă returnarea banilor.

”PFA ANDREI IONEL este crescator de bovine caruia ADS-ul i-a reziliat, în timpul campaniei, contractul de concesiune incheiat pe o perioada de 10 ani. Acesta deține peste 300 capete bovine livrând peste 400 tone lapte/an, fiind nevoit acum să își vândă animalele pentru că nu mai are unde să pășuneze, terenul pe care il folosea pentru furajarea animalelor făcea obiectul contractului de concesiune cu ADS.

Acest fermier are în desfășurare un angajament de agro-mediu, care trebuie menținut pe o perioadă de 5 ani, în caz de intrerupere solicitantul fiind obligat să returneze toți banii încasați pe anii anteriori. Mai grav este faptul că toți banii returnați de fermieri se întorc la Uniunea Europeană, fiind calculate în plus și sancțiuni pentru statul membru”  susține APIA Sibiu, într-un comunicat.

Sursa: știridesibiu.ro

Vizualizat: 9044 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cons DDA la Agromalim 2019

Cons DDA la Agromalim 2019

Maşina de erbicidat autopropulsată Grim, încărcătorul telescopic Faresin şi bineînţeles semănătorile Monosem au fost principalele noutăţi expuse de către Cons DDA la Agromalim 2019.
Dan Goldiş, administratorul Cons DDA, ne-a prezentat portofoliul companiei şi impresii privind campania de toamnă şi piaţa utilajelor agricole.

Interviu cu Dan Goldiş - administrator Cons DDA.

 

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite Valabri la Agromalim 2019

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii