Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

FERMELE ROMÂNEȘTI dau FALIMENT și COPIILOR noștri li se dă la școală LAPTE din Polonia și Ungaria!

Publicat: 27 iulie 2016 - 17:34
3 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

SĂ MÂNCĂM DE LA ȚĂRANII NOȘTRI. Fermierii noștri sunt disperați pentru că nu au unde să vândă laptele, unde să-l distribuie și sunt nevoiți să-l arunce de multe ori. Într-o criză cruntă a laptelui, noi suntem atât de samariteni încât ne ajutăm vecinii unguri și polonezi să prospere. Ministerul Agriculturii ar avea banii și pârghiile pentru un plan național: produse românești în școli, susține Avram Fițiu, profesor la USAMV Cluj Napoca.

Organizațiile fermierilor români, multitudinea de federații și asociații ar putea să-i propună Ministerului Agriculturii să se consume produse românești în școli. Concret, fermele noastre de creștere a vacilor de lapte se confruntă cu o criză acută. Este aberant ca noi să continuăm să consumăm produse importate de pe la vecini și nu mișcăm un deget pentru promovarea produselor noastre, din fermele noastre, produsele țăranilor noștri.

Un program național de 10 milioane de euro pentru consum de alimente românești în școli, lapte, brânză. Programul există! Dacă mâine vin oamenii ăștia și vrem să înlocuim laptele polonez, unguresc din școlile din România, haideți! Au bani, au 25 de milioane de euro pe asistență tehnică, pot să ia fără probleme 10 milioane de euro pentru consum de alimente românești în ultima școală din România.

Au banii, dar din ianuarie acest ministru (ministrul agriculturii Achim Irimescu n.r.), am crezut că am o speranță că vine dintr-o zonă de oieri din țara asta, m-am înșelat până astăzi, am și spus-o. A avut două emisiuni în ianuarie și ne-a promis marea cu sarea, că va veni și va interveni pentru aceste direcții ale sectoarelor de agricultură din România. Îl mai aveți ministru 3 luni! Dacă până la 1 septembrie nu decide aceste două lucruri, își ia tălpășița și pleacă.

Această șansă istorică de a avea un Dacian Cioloș ca prim-ministru, care mai cunoaște ceva în agricultură, să-l aveți pe Achim Irimescu ministru, adică doi oameni care cât de cât se pricep la agricultură, un pic nu mult, dacă pierdeți acest moment nu vă mai întâlniți cu el degrabă. Ca doi oameni care au legătură cu agricultură să-i mai vezi ministru al agriculturii și prim-ministru, le-a spus agricultorilor Avram Fițiu, profesor la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca.

Din ce le-a explicat profesorul Avram Fițiu fermierilor care au participat la întâlnirea de la Sibiu, de la sfârșitul săptămânii trecute, reiese clar că Ministerul Agriculturii ar avea banii să se implice într-un plan național prin care să se promoveze în școli consumul de alimente românești. De ce nu o face?! Am încercat să-l contactăm pe ministrul agriculturii Achim Irimescu, dar este plecat pentru câteva zile în Argentina.

Vizualizat: 69671 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

19 octombrie 2020 - 14:19

SCRISOAREA APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE BRUXELLES! Apicultorii români i-au scris, săptămâna trecută, comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. Ei cer acordarea unei subvenții directe pe familia de albine.

TERMEN PLATĂ SUBVENȚIE APIA 31 OCTOMBRIE 2020!

TERMEN PLATĂ SUBVENȚIE APIA 31 OCTOMBRIE 2020!

19 octombrie 2020 - 09:48

PREZENTAȚI-VĂ DE URGENȚĂ LA APIA CU ACTELE! Până la data de 31 octombrie 2020 inclusiv, fermierii pot depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente trimestrului III al anului 2020, a transmis APIA o informare pentru AGROINFO.

FERMIER: STĂM CU 80 DE TONE DE VARZĂ PE CÂMP ȘI NU AVEM CUI SĂ LE VINDEM!

FERMIER: STĂM CU 80 DE TONE DE VARZĂ PE CÂMP ȘI NU AVEM CUI SĂ LE VINDEM!

19 octombrie 2020 - 09:17

AGRICULTORII SUNT DISPERAȚI.  Stăm cu un hectar și jumătate de varză pe deal. Varză de calitate, frumoasă, însă, până când, nu avem cerere, nu putem face nimic, suntem în așteptare. Poate când se răcește un pic, oamenii se vor grăbi să ia varză pentru murat, este disperat un agricultor din Republica Moldova.

SĂPTĂMÂNĂ DE FOC! SE DECIDE SOARTA SUBVENȚIILOR PENTRU FERMIERI!

SĂPTĂMÂNĂ DE FOC! SE DECIDE SOARTA SUBVENȚIILOR PENTRU FERMIERI!

19 octombrie 2020 - 07:37

VOT CRUCIAL! Pe 20 octombrie 2020, este dezbătută și supusă votului în Parlamentul European, Bruxelles, Propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a normelor privind sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre în cadrul politicii agricole comune și finanțate de Fondul european de garantare agricolă (FEGA) și de Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și de abrogare a Regulamentelor (UE) nr. 1305/2013 și (UE) nr. 1307/2013.

IONEL ARION (PRO AGRO): NU SE POATE ÎNSĂMÂNȚA, NU VOM AVEA PRODUCȚIE, ÎN PERICOL ESTE ȘI ZOOTEHNIA!

IONEL ARION (PRO AGRO): NU SE POATE ÎNSĂMÂNȚA, NU VOM AVEA PRODUCȚIE, ÎN PERICOL ESTE ȘI ZOOTEHNIA!

19 octombrie 2020 - 06:49

SITUAȚIE DEZASTRUOASĂ. Producţiile de porumb şi floarea soarelui vor scădea la jumătate în acest an, faţă de anii precedenţi, din cauza secetei prelungite, care va continua să producă efecte devastatoare şi asupra producţiilor viitoare nu numai în zona vegetală ci şi în zootehnie, susţin asociaţiile fermierilor.

RITM ACCELERAT LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA! LISTELE CU FERMIERI ȘI SUMA AUTORIZATĂ LA PLATĂ!

RITM ACCELERAT LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA! LISTELE CU FERMIERI ȘI SUMA AUTORIZATĂ LA PLATĂ!

19 octombrie 2020 - 06:08

PLATA AVANSULUI APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a lucrat la acest sfârșit de săptămână. Astfel, dacă vineri, 16 octombrie 2020, prima zi de plată, suma autorizată la plata avansului APIA era de 135,4 milioane de euro, până duminică seara, suma autorizată la plata avansului la subvențiile agricole a crescut la peste 431 de milioane de euro.

O nouă sursă de proteine pentru oameni

O nouă sursă de proteine pentru oameni

18 octombrie 2020 - 16:48

Rapiţa are potenţialul de a înlocui soia ca fiind cea mai bună sursă de proteine pe bază de plante pentru oameni. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă germani.

GHIȚĂ CIOBANUL: PLAFONAREA CHIRIEI PE PĂȘUNE, O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU OIERI, SPRIJIN CUPLAT FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE!

GHIȚĂ CIOBANUL: PLAFONAREA CHIRIEI PE PĂȘUNE, O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU OIERI, SPRIJIN CUPLAT FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE!

17 octombrie 2020 - 13:29

EXCLUSIV. Plafonarea chiriei pe pășune, prioritate la pășuni pentru crescătorii de animale, sprijin cuplat care să nu mai fie legat de berbecii cu certificate de origine, o taxă pe cap de animal care să-i scape pe fermieri de amenzile ITM, o nouă subvenție pentru oierii care fac ameliorarea rasei, centre de colectare a lânii făcute de asociațiile oierilor, sunt subiectele discutate de oieri, vineri, cu ministrul agriculturii Adrian Oros.

Se cere actualizarea regulamentului privind protecţia soiurilor de plante

Se cere actualizarea regulamentului privind protecţia soiurilor de plante

17 octombrie 2020 - 12:10

Amelioratorii europeni şi Asociaţia Internaţională a Producătorilor Horticoli (AIPH) au trimis o scrisoare Comisiei Europene solicitând o revizuire a Regulamentului 2100/94 privind protecţia drepturilor comunitare a soiurilor de plante.

PLĂȚI FĂCUTE DE AFIR! DATE OFICIALE OCTOMBRIE 2020!

PLĂȚI FĂCUTE DE AFIR! DATE OFICIALE OCTOMBRIE 2020!

16 octombrie 2020 - 12:57

OFICIAL! Ținta de plăți asumată de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru anul 2020 a fost în octombrie 2019 de 550 de milioane de euro. În ciuda crizei sanitare, AFIR susține că a reușit să depășească acest obiectiv. Astfel, plățile făcute de AFIR anul acesta se ridică la suma de 656 milioane de euro.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
patru
|
07. 29, 2016. Friday 08:29

poate ar trebuii desfiintate unele ministere si institutii ca oricum toul se desfasoara haotic si atunci jmecherii de afara ar fii nevoiti sa-si faca singuri reclama la produsele lor pline de conservanti.

2.
un taran
|
07. 28, 2016. Thursday 15:37

Conducatorii nostri sunt o gloata de spagari care au luat mita pentru laptele strain din scoli.

1.
CANDREA MARIA ANTITA
|
07. 28, 2016. Thursday 10:39

DA,IN SCOLI SA FIE LAPTE ROMANESC,DAR DE UNDE?VORBESC DE ZONA MEA.MAREA MAJORITATE NU MAI VOR SA CREASCA ANIMALE.ADOLESCENTII NU VOR SA AUDA DE ASA CEVA SI NU VOR SA MIROASE A...BALEGA.CEI INTRE 20 SI 40 DE ANI ORI AU SERVICII IN TARA,ORI IN STRAINATATE SI CEI MAI TINERI FERMIERI AU MINIM 40 DE ANI.MAREA LOR MAJORITATE TIN ANIMALE DOAR PENTRU CONSUMUL PROPRIU.

Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019: sistemul TrueView şi semănătoarea PL 5800. Sistemul TrueView este format dintr-un set de senzori electronici (montaţi pe colţi grapei de la Turbo Max) prin care sunt colectate, în timp real, date privind: umiditatea, temperatura, masă organică, pH-ul şi structura solului. Astfel se face o cartografierea solelor şi sunt alcătuite hărţi care pot fi apoi folosite pentru semănat cu rată variabilă pe semănătoarea Great Plains PL 5800, dotată şi cu sistemul AccuShot.

 

Interviu cu Alexandru Berghin, reprezentant Great Plains în România.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii