Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

FABRICĂ de AUTOBUZE la ȚARĂ sau NAVE SPAȚIALE în DELTA DUNĂRII din AJUTOARE de STAT!

Publicat: 16 aprilie 2017 - 09:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

GLUMA DIN LEGE. Sunt lansate anul acesta programe prin care se acordă fonduri europene nerambursabile sau ajutoare de stat ca să-ți pui pe picioare o afacere la țară sau în Delta Dunării. Mulți români sunt interesați să încaseze banii puși la dispoziție. Sunt ajutoare financiare acordate de stat care merg până la suma maximă de 200.000 de euro. Printre activitățile eligibile s-au strecurat însă și unele pe care cam greu le-ar pune cineva în practică. Cum ar fi construirea unei fabrici de autobuze la țară și construirea de nave spațiale în Delta Dunării.

NAVE SPAȚIALE ÎN DELTA DUNĂRII

Programul Operațional Regional a anunțat deschiderea în data de 10 mai 2017 a unui apel de proiecte destinat microîntreprinderilor ce urmăresc dezvoltarea sau înființarea unor afaceri noi în zona Deltei Dunării, ajutorul acordat fiind cuprins între 25.000 de euro și 200.000 de euro.

Astfel, dacă vreți să dezvoltați o afacere de viitor și nu aveți încă o idee de afaceri originală, puteți opta pentru fabricarea de nave spațiale. În urmă cu doar două luni de zile, NASA (agenția spațială a Statelor Unite ale Americii) a descoperit şapte exoplanete de mărimea Terrei într-un singur sistem solar, aflat la o distanţă de 40 de ani-lumină faţă de Soare. Dacă vreiț să fiți primii care ajungeți acolo, trebuie să începeți încă de pe acum pregătirea proiectului.

ATENȚIE! Puteți accesa aceste fonduri doar dacă viitorul loc de implementare va fi pe raza unor orașe din zona Deltei Dunării, precum Babadag sau Isaccea, însă tocmai o astfel de locație ascunsă vă poate asigura succesul afacerii, ținându-vă departe de ochii curioșilor care v-ar fura imediat ideea.

Activitatea este reglementată prin codul CAEN 3030 – Fabricarea de aeronave și nave spațiale și vă permite, din punct de vedere legal, să desfășurați activități precum:

• fabricarea de nave spațiale;
• fabricarea echipamentului de lansare a sateliților, a sondelor spațiale și a stațiilor orbitale;
• fabricarea de rachete balistice intercontinentale.

Este un pic cam târziu să produceți rachete intercontinentale, având în vedere că alte țări fac asta de zeci de ani, însă explorarea spațiului cosmic cu siguranță este o activitate cu mult potențial în anii ce vor veni.

FABRICĂ DE AUTOBUZE LA ȚARĂ

O altă idee năstrușnică pe care o pot încerca cei care accesează bani europeni nerambursabili sau ajutoarele de stat este fabricarea la țară a autovehiculelor de transport rutier prin intermediul codului CAEN 2910, cum ar fi autobuzele sau mașinile de pompieri, spre exemplu.

Sunteți eligibili pentru a desfășura această activitate dacă vă înregistrați la Oficiul Registrului Comerțului ca simplă persoană fizică autorizată și prezintați un contract de superficie pentru terenul pe care aveți de gând să construiți fabrica de autobuze. Statul știe că cele mai multe afaceri eșuează în primii cinci ani de la înființare, așa că v-a pregătit un sprijin fantastic: 70% din bani (adică 49.000 de euro) în avans și vă va lăsa timp cinci ani de zile să “vă puneți pe picioare”.

După aceea, puteți cere și restul banilor, dar trebuie să dovediți că ați vândut autobuze de cel puțin 30% din valoarea primei tranșe, adică să atingeți, în cinci ani, o cifră de afaceri de aproape 15.000 de euro. În principiu, trebuie să vindeți doar caroseria unui autobuz și aveți cinci ani la dispoziție să găsiți clientul.

Activitățile eligile ce pot primi finanțare în cadrul diverselor programe cu fonduri europene sau naționale sunt stabilite în funcție de mai multe criterii, printre care potențialul de dezvoltare al unor ramuri economice, specificul programului de finanțare, diverse strategii naționale sau europene  și specificul local al diverselor regiuni geografice. Sau cel puțin așa ar trebui să fie.

Sursa: avocatnet.ro 

Vizualizat: 2071 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Video

INVESTIŢIA ÎN GENETICĂ DĂ 38 DE LITRI DE LAPTE PE ZI

INVESTIŢIA ÎN GENETICĂ DĂ 38 DE LITRI DE LAPTE PE ZI

În ferma zootehnică Agrimat Matca, din judeţul Galaţi, media productivităţii în anul 2016 a fost de 38 de litri de lapte pe zi pe cap de vacă mulsă.

 

Interviu cu GABRIELA GANEA, şef fermă zootehnică Agrimat Matca

 

Reporter AgroInfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vacile superproductive, dovada progresului genetic! Lipsesc centrele de sacrificare permanente Cons DDA la Agromalim 2017

Bancul zilei

AFACERE CU... BOI

AFACERE CU... BOI
Mergea un tip cu maşina pe o şosea şi la un moment dat intră într-o porţiune fără asfalt, plină cu noroi moale şi i se înfundă maşina... La câteva minute, apare un ţăran cu doi boi după el... Detalii