Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

FABRICĂ de AUTOBUZE la ȚARĂ sau NAVE SPAȚIALE în DELTA DUNĂRII din AJUTOARE de STAT!

Publicat: 16 aprilie 2017 - 09:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

GLUMA DIN LEGE. Sunt lansate anul acesta programe prin care se acordă fonduri europene nerambursabile sau ajutoare de stat ca să-ți pui pe picioare o afacere la țară sau în Delta Dunării. Mulți români sunt interesați să încaseze banii puși la dispoziție. Sunt ajutoare financiare acordate de stat care merg până la suma maximă de 200.000 de euro. Printre activitățile eligibile s-au strecurat însă și unele pe care cam greu le-ar pune cineva în practică. Cum ar fi construirea unei fabrici de autobuze la țară și construirea de nave spațiale în Delta Dunării.

NAVE SPAȚIALE ÎN DELTA DUNĂRII

Programul Operațional Regional a anunțat deschiderea în data de 10 mai 2017 a unui apel de proiecte destinat microîntreprinderilor ce urmăresc dezvoltarea sau înființarea unor afaceri noi în zona Deltei Dunării, ajutorul acordat fiind cuprins între 25.000 de euro și 200.000 de euro.

Astfel, dacă vreți să dezvoltați o afacere de viitor și nu aveți încă o idee de afaceri originală, puteți opta pentru fabricarea de nave spațiale. În urmă cu doar două luni de zile, NASA (agenția spațială a Statelor Unite ale Americii) a descoperit şapte exoplanete de mărimea Terrei într-un singur sistem solar, aflat la o distanţă de 40 de ani-lumină faţă de Soare. Dacă vreiț să fiți primii care ajungeți acolo, trebuie să începeți încă de pe acum pregătirea proiectului.

ATENȚIE! Puteți accesa aceste fonduri doar dacă viitorul loc de implementare va fi pe raza unor orașe din zona Deltei Dunării, precum Babadag sau Isaccea, însă tocmai o astfel de locație ascunsă vă poate asigura succesul afacerii, ținându-vă departe de ochii curioșilor care v-ar fura imediat ideea.

Activitatea este reglementată prin codul CAEN 3030 – Fabricarea de aeronave și nave spațiale și vă permite, din punct de vedere legal, să desfășurați activități precum:

• fabricarea de nave spațiale;
• fabricarea echipamentului de lansare a sateliților, a sondelor spațiale și a stațiilor orbitale;
• fabricarea de rachete balistice intercontinentale.

Este un pic cam târziu să produceți rachete intercontinentale, având în vedere că alte țări fac asta de zeci de ani, însă explorarea spațiului cosmic cu siguranță este o activitate cu mult potențial în anii ce vor veni.

FABRICĂ DE AUTOBUZE LA ȚARĂ

O altă idee năstrușnică pe care o pot încerca cei care accesează bani europeni nerambursabili sau ajutoarele de stat este fabricarea la țară a autovehiculelor de transport rutier prin intermediul codului CAEN 2910, cum ar fi autobuzele sau mașinile de pompieri, spre exemplu.

Sunteți eligibili pentru a desfășura această activitate dacă vă înregistrați la Oficiul Registrului Comerțului ca simplă persoană fizică autorizată și prezintați un contract de superficie pentru terenul pe care aveți de gând să construiți fabrica de autobuze. Statul știe că cele mai multe afaceri eșuează în primii cinci ani de la înființare, așa că v-a pregătit un sprijin fantastic: 70% din bani (adică 49.000 de euro) în avans și vă va lăsa timp cinci ani de zile să “vă puneți pe picioare”.

După aceea, puteți cere și restul banilor, dar trebuie să dovediți că ați vândut autobuze de cel puțin 30% din valoarea primei tranșe, adică să atingeți, în cinci ani, o cifră de afaceri de aproape 15.000 de euro. În principiu, trebuie să vindeți doar caroseria unui autobuz și aveți cinci ani la dispoziție să găsiți clientul.

Activitățile eligile ce pot primi finanțare în cadrul diverselor programe cu fonduri europene sau naționale sunt stabilite în funcție de mai multe criterii, printre care potențialul de dezvoltare al unor ramuri economice, specificul programului de finanțare, diverse strategii naționale sau europene  și specificul local al diverselor regiuni geografice. Sau cel puțin așa ar trebui să fie.

Sursa: avocatnet.ro 

Vizualizat: 2355 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

AGROLAND A INVESTIT 150.000 DE EURO ÎN DESCHIDEREA CELUI MAI MARE MAGAZIN DIN REȚEA!

AGROLAND A INVESTIT 150.000 DE EURO ÎN DESCHIDEREA CELUI MAI MARE MAGAZIN DIN REȚEA!

14 august 2020 - 21:11

COMUNICAT. Agroland a deschis cel mai mare magazin din rețea, care ocupă o suprafață de 410 metri pătrați, cu o investiție de 150.000 de euro care nu include stocurile.

ANULAREA EDIȚIEI 2020 A TÂRGULUI AGROMALIM!

ANULAREA EDIȚIEI 2020 A TÂRGULUI AGROMALIM!

14 august 2020 - 20:24

ANUNȚ! Organizatorii târgului internațional AGROMALIM, un eveniment de marcă și cu tradiție în agricultură, ne-au transmis astăzi, 14 august, un comunicat prin care anunță fermierii, participanții la acest târg că ediția 2020 AGROMALIM a fost anulată din cauza creșterii numărului infecțiilor cu coronavirus.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI: CONTROLUL ÎN TEREN pentru PLATA SUBVENȚIILOR!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI: CONTROLUL ÎN TEREN pentru PLATA SUBVENȚIILOR!

14 august 2020 - 19:49

COMUNICAT APIA 14 AUGUST 2020. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reamintește fermierilor care au depus cerere unică de plată în cadrul Campaniei 2020, că în această perioadă inspectorii APIA și cei ai instituțiilor de specialitate delegate desfășoară controlul la fața locului pentru cererile eșantionate în acest scop, în conformitate cu calendarul stabilit prin Ordinul MADR nr. 131/15.05.2020.

PRO AGRO CERE DEMISIA GUVERNULUI DACĂ NU LI SE PLĂTESC FERMIERILOR DESPĂGUBIRILE PENTRU SECETĂ!

PRO AGRO CERE DEMISIA GUVERNULUI DACĂ NU LI SE PLĂTESC FERMIERILOR DESPĂGUBIRILE PENTRU SECETĂ!

14 august 2020 - 18:46

CER DEMISIA! Federația PRO AGRO ne-a transmis astăzi, 14 august 2020, un comunicat prin care cere demisia Guvernului Orban dacă fermierii nu-și vor primi despăgubirile pentru secetă. Agricultorii au observat că-n proiectul de rectificare bugetară pentru 2020, discutat astăzi de Executiv în ședința care a început la ora 17, nu sunt incluse sumele pentru despăgubiri.

FERMIERII, ÎN PRAGUL DISPERĂRII! SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

FERMIERII, ÎN PRAGUL DISPERĂRII! SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

14 august 2020 - 18:30

VOCEA FERMIERILOR! Agricultorii din România au aflat că în proiectul de rectificare bugetară pentru anul 2020 nu sunt incluse sumele pentru despăgubirile la secetă așa cum li s-a promis încă de la începutul lunii iulie. Mai multe organizații ale fermierilor reacționează cu vehemență. Astăzi, vineri, 14 august 2020, în jurul prânzului, premierul României, Ludovic Orban, a ținut să-i asigure pe fermieri că vor primi despăgubirile promise.

NOU ORDIN MINISTRUL DE INTERNE: ÎNREGISTRAREA TRACTOARELOR!

NOU ORDIN MINISTRUL DE INTERNE: ÎNREGISTRAREA TRACTOARELOR!

13 august 2020 - 18:28

MODIFICĂRI LEGISLAȚIE. Ordinul MAI nr. 120 din 6 august 2020 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului administrației și internelor nr. 1.501/2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii și eliberarea autorizației de circulație provizorie sau pentru probe a vehiculelor a fost publicat în Monitorul Oficial pe data de 11 august 2020 și este în vigoare. Care sunt modificările în ceea ce privește înregistrarea tractoarelor agricole și forestiere.

STATUL NU ARE BANI SĂ AJUTE FERMIERII CARE AU PROTESTAT! LE-A DESCHIS UN CONT pentru DONAȚII!

STATUL NU ARE BANI SĂ AJUTE FERMIERII CARE AU PROTESTAT! LE-A DESCHIS UN CONT pentru DONAȚII!

13 august 2020 - 17:46

EFECT PROTEST CU TRACTOARELE. Ce au obținut fermierii din Republica Moldova care au ieșit în stradă cu tractoarele în 10 raioane pentru a protesta că nu primesc suficiente despăgubiri pentru culturile arse de secetă? Un cont bancar în care să li se facă donații. Președintele Moldovei le-a transmis agricultorilor că statul nu mai are bani.

MESAJ URGENT APIA pentru FERMIERI!

MESAJ URGENT APIA pentru FERMIERI!

13 august 2020 - 17:11

OFICIAL. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reamintește că termenul limită până la care rentierii agricoli ori împuternicitul/mandatarul/curatorul, pot transmite documentele specifice privind acordarea rentei viagere agricolă este data de 31 august 2020.

ANUNȚ AFIR DE ASTĂZI: UN SINGUR GHID CU PREȚURI DE REFERINȚĂ!

ANUNȚ AFIR DE ASTĂZI: UN SINGUR GHID CU PREȚURI DE REFERINȚĂ!

13 august 2020 - 13:13

COMUNICAT. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță modificarea Ghidului bazei de date cu prețuri de referință ce va fi utilizat pentru achizițiile necesare proiectelor finanțate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020). Modificarea documentului s-a făcut prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 221 din 5 august 2020.

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

12 august 2020 - 09:51

ANUNȚ OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat marți, 11 august 2020, că vizitele în teren la fermele care au cerut bani europeni vor fi înlocuite cu documente justificative.

Video

NHR Agropartners la Agromalim 2019

NHR Agropartners la Agromalim 2019

Portofoliul NHR Agropartners de maşini şi utilaje agricole la Agromalim 2019 a cuprins combine şi tractoare Deutz-Fahr, încărcătoare telescopice JCB şi utilaje agricole Poettinger, Hardi, Bogballe şi Einboeck.
Interviu cu Florin Neacşu - director general adjunct NHR Agropartners.
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La închisoare

La închisoare
Nevasta unui deţinut merge în audienţă la directorul închisorii. Detalii