Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXCLUSIV SUBVENȚII 2016! SUMELE AUTORIZATE la PLATĂ de APIA până la 10 FEBRUARIE!

Publicat: 19 februarie 2017 - 13:39
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV ULTIMELE CIFRE AUTORIZATE LA PLATĂ! AGROINFO este singura publicație care vă pune la dispoziție sumele autorizate la plată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), în contul subvențiilor datorate fermierilor pentru 2016. Sumele au fost autorizate până la data de 10 FEBRUARIE 2017.

Până la 10 februarie, Agenția de Plăți achitase suma de 1,68 miliarde euro. Din care, pentru Fondul European de Garantare Agricolă, deci FEGA, 869 de milioane de euro, adică plățile directe. Programul european agricol pentru dezvoltare rurală plus cofinanțare națională, adică ce are AFIR (Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale n.r.), 172 de milioane de euro (este vorba despre măsurile de dezvoltare rurală delegate către APIA, plăți agro-mediu, zonă defavorizată, etc. n.r.)

La schema unică de plată pe suprafață (SAPS) avem așa 752.653 de fermieri autorizați la plată pe o sumă autorizată de 524.210.709 de euro.

La schema de plată redistributivă avem 752.228 de beneficiari, cu o sumă autorizată de plată de 58.692.747 de euro.

La schema de plată pentru practici agricole, plata pe înverzire, avem autorizați la plată 753.851 de fermieri, cu o sumă la plată 306.717.558 de euro. Iar la tinerii fermieri, avem 35.221 de tineri fermieri cu o sumă de 7.186.712 euro. Acesta este totalul, a declarat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, exclusiv pentru AGROINFO.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat, în conferință de presă, că APIA va relua plata subvențiilor aferente campaniei 2016 din 28 februarie 2017. Plata va începe cu achitarea restanțelor din subvenția pe suprafață, ANT 1, ajutor național tranzitoriu pentru culturile în teren arabil.

VĂ REAMINTIM CUANTUMUL SCHEMELOR DE PLATĂ PE SUPRAFAȚĂ PENTRU ANUL 2016!

Schema de plată unică pe suprafață (SAPS) - 96,88 euro/ha
Plata pe înverzire, greening - 57,37 euro/ha
Plata redistributivă - primul interval: 1 - 5 ha inclusiv în cuantum de 5 euro/ha; al doilea interval peste 5 ha și până la 30 ha inclusiv în cuantum de 48,85 euro/ha
Plata pentru tinerii fermieri - 22,87 euro/ha
ANT 1 (Schema de ajutoare naţionale tranzitorii pentru culturi pe teren arabil, decuplată de producţie) - 17,72 euro/ha

AICI AVEȚI EXEMPLE DE CALCUL ALE SUBVENȚIEI PE SUPRAFAȚĂ PENTRU UN HECTAR DE TEREN AGRICOL!

Integral interviul exclusiv cu secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, îl veți putea citi în revista FERMA.

Vizualizat: 15032 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Cosmina Socea
|
02. 20, 2017. Monday 11:21
O societate cu 4 ani vechime dar cu administrator sub 40 de ani incaseaza si plata pentru tinerii fermieri?
1.
Liliboy
|
02. 20, 2017. Monday 09:56
Este târziu pentru zootehnie 28 februarie. Suntem constrînsi să vindem pe nimic pentru a mai salva ceva."Hienele"abia așteaptă să te umilească batandu-si joc din munca ta .Pe ei cine-i controlează.? Să fiți blestemați, dacă faceți asta cu premeditare.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii