Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV SUBVENȚII 2016! SUMELE AUTORIZATE la PLATĂ de APIA până la 10 FEBRUARIE!

Publicat: 19 februarie 2017 - 13:39
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV ULTIMELE CIFRE AUTORIZATE LA PLATĂ! AGROINFO este singura publicație care vă pune la dispoziție sumele autorizate la plată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), în contul subvențiilor datorate fermierilor pentru 2016. Sumele au fost autorizate până la data de 10 FEBRUARIE 2017.

Până la 10 februarie, Agenția de Plăți achitase suma de 1,68 miliarde euro. Din care, pentru Fondul European de Garantare Agricolă, deci FEGA, 869 de milioane de euro, adică plățile directe. Programul european agricol pentru dezvoltare rurală plus cofinanțare națională, adică ce are AFIR (Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale n.r.), 172 de milioane de euro (este vorba despre măsurile de dezvoltare rurală delegate către APIA, plăți agro-mediu, zonă defavorizată, etc. n.r.)

La schema unică de plată pe suprafață (SAPS) avem așa 752.653 de fermieri autorizați la plată pe o sumă autorizată de 524.210.709 de euro.

La schema de plată redistributivă avem 752.228 de beneficiari, cu o sumă autorizată de plată de 58.692.747 de euro.

La schema de plată pentru practici agricole, plata pe înverzire, avem autorizați la plată 753.851 de fermieri, cu o sumă la plată 306.717.558 de euro. Iar la tinerii fermieri, avem 35.221 de tineri fermieri cu o sumă de 7.186.712 euro. Acesta este totalul, a declarat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, exclusiv pentru AGROINFO.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat, în conferință de presă, că APIA va relua plata subvențiilor aferente campaniei 2016 din 28 februarie 2017. Plata va începe cu achitarea restanțelor din subvenția pe suprafață, ANT 1, ajutor național tranzitoriu pentru culturile în teren arabil.

VĂ REAMINTIM CUANTUMUL SCHEMELOR DE PLATĂ PE SUPRAFAȚĂ PENTRU ANUL 2016!

Schema de plată unică pe suprafață (SAPS) - 96,88 euro/ha
Plata pe înverzire, greening - 57,37 euro/ha
Plata redistributivă - primul interval: 1 - 5 ha inclusiv în cuantum de 5 euro/ha; al doilea interval peste 5 ha și până la 30 ha inclusiv în cuantum de 48,85 euro/ha
Plata pentru tinerii fermieri - 22,87 euro/ha
ANT 1 (Schema de ajutoare naţionale tranzitorii pentru culturi pe teren arabil, decuplată de producţie) - 17,72 euro/ha

AICI AVEȚI EXEMPLE DE CALCUL ALE SUBVENȚIEI PE SUPRAFAȚĂ PENTRU UN HECTAR DE TEREN AGRICOL!

Integral interviul exclusiv cu secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, îl veți putea citi în revista FERMA.

Vizualizat: 15144 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

07 iulie 2020 - 19:06

ATENȚIE, ITM ÎN CONTROL! Inspectoratele Teritoriale de Muncă din toată țara desfășoară o amplă acțiune de control care vizează, printre alte nereguli, munca la negru, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă. În atenția inspectorilor, este munca în agricultură, fermele din vegetal și cele de creștere a animalelor.

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

07 iulie 2020 - 17:26

COMUNICAT. Închiderea fabricilor de lapte de la Vatra Dornei şi Floreni arată cât de mult sprijină autorităţile locale şi judeţene companiile care investesc la nivel local - adică deloc, a declarat astăzi deputatul Daniel Popescu (USR), membru în Comisia de agricultură din Parlamentul României.

SORGUL, MAI SCUMP DECÂT PORUMBUL

SORGUL, MAI SCUMP DECÂT PORUMBUL

07 iulie 2020 - 13:58

În 2019, producţia americană de sorg a înregistrat o scădere netă, ajungând la 8,7 milioane tone faţă de 9,3 milioane tone în 2018. Pentru 2020 previziunile sunt mult mai optimiste, fiind aşteptată o recoltă de 10,7 milioane tone.

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

06 iulie 2020 - 19:45

SCHEMĂ NOUĂ DE AJUTOR DE STAT. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi pe site-ul oficial proiectul Ordonanței de Urgență pentru schema de ajutor acordată fermierilor care au avut pierderi din cauza secetei extreme din acest an. Fermierii care nu au depus cererea unică la APIA pentru subvențiile aferente acestui an nu se încadrează pentru plata ajutorului la secetă.

Se așteptă revenirea prețurilor pe piața grâului

Se așteptă revenirea prețurilor pe piața grâului

06 iulie 2020 - 11:02

Prognozele privind producţia de grâu a statelor UE şi a celor din regiunea Mării Negre sunt mai pesimiste decât se aştepta în urmă cu două luni. Producția bună și creșterea exporturilor de grâu din Rusia nu vor fi suficiente pentru a compensa pierderile de producţie ale statelor UE şi Ucrainei. Exportul de grâu din aceste două regiuni exportatoare va scădea cu 3,5-4 milioane tone. În aceste condiţii, prețul grâului va crește mai devreme decât de obicei.

REGULI OBLIGATORII ÎN ACEST AN pentru ÎNCASAREA SUBVENȚIILOR APIA!

REGULI OBLIGATORII ÎN ACEST AN pentru ÎNCASAREA SUBVENȚIILOR APIA!

06 iulie 2020 - 09:52

OFICIAL APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă informează care sunt regulile pe care sunt obligați fermierii să le respecte în acest an pentru a încasa subvențiile agricole solicitate în Campania 2020.

EȘANTIOANE CONTROL FERMIERI EXTRASE DE APIA PÂNĂ LA ACEASTĂ DATĂ!

EȘANTIOANE CONTROL FERMIERI EXTRASE DE APIA PÂNĂ LA ACEASTĂ DATĂ!

06 iulie 2020 - 09:25

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează care sunt eșantioanele de control în teren, stabilite până la această dată, în cadrul Campaniei 2020 pentru plata subvențiilor agricole cuvenite fermierilor români pentru acest an.

CE VERIFICĂRI FACE APIA în FERME pentru FIECARE SUBVENȚIE CERUTĂ de FERMIERI!

CE VERIFICĂRI FACE APIA în FERME pentru FIECARE SUBVENȚIE CERUTĂ de FERMIERI!

06 iulie 2020 - 09:03

CONTROL APIA PE TEREN! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început de la 1 iulie 2020 eșantionarea fermierilor pentru efectuarea controlului la fața locului. AGROINFO vă spune ce verificări face APIA pentru fiecare schemă de plată în parte. Informațiile ne-au fost furnizate de către APIA.

GRAFICUL PLĂȚILOR APIA pentru LUNA IULIE!

GRAFICUL PLĂȚILOR APIA pentru LUNA IULIE!

06 iulie 2020 - 08:39

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă informează care sunt termenele stabilite pentru plata subvențiilor APIA în luna iulie 2020.

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

04 iulie 2020 - 15:23

O REȚEA CARE SĂ REZOLVE PROBLEMA VÂNZĂRII PRODUSELOR ROMÂNEȘTI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, 2 iulie 2020, la conferința de presă că-n programul de relansare a agriculturii, problema vânzării produselor românești va fi rezolvată prin crearea unei rețele de colectare, depozitare și distribuire a produselor de la fermieri. Șeful MADR a detaliat vineri, 3 iulie, acest plan pentru care sunt alocate 500 de milioane de euro.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Cosmina Socea
|
02. 20, 2017. Monday 11:21
O societate cu 4 ani vechime dar cu administrator sub 40 de ani incaseaza si plata pentru tinerii fermieri?
1.
Liliboy
|
02. 20, 2017. Monday 09:56
Este târziu pentru zootehnie 28 februarie. Suntem constrînsi să vindem pe nimic pentru a mai salva ceva."Hienele"abia așteaptă să te umilească batandu-si joc din munca ta .Pe ei cine-i controlează.? Să fiți blestemați, dacă faceți asta cu premeditare.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Căsnicie

Căsnicie
Soţul intră în cameră şi-i spune soţiei: Detalii