Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXCLUSIV! SCHEMA OFICIALĂ DE REDUCERE A PLĂȚILOR DIRECTE pentru FERMIERI!

Publicat: 13 iunie 2018 - 09:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CALCULAREA SUBVENȚIILOR AGRICOLE! DOCUMENT OFICIAL COMISIA EUROPEANĂ! Plățile directe acordate unui fermier european, implicit fermier român, vor fi reduse de la o anumită sumă. Comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, a prezentat, luni seara, în ședința Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, ținută la Strasbourg, schema de reducere a plăților directe pentru un agricultor. AGROINFO a intrat în posesia acestui document oficial.

Comisarul european pentru Agricultură a prezentat propunerea pentru REGULAMENTUL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI stabilind norme privind sprijinul pentru elaborarea de planuri strategice de către statele membre
în conformitate cu politica agricolă comună (planurile strategice ale PAC) și finanțate de UE Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și Fondul european agricol Fondul pentru dezvoltare rurală (FEADR) și de abrogare a Regulamentului (UE) nr. 1305/2013 din a Parlamentului European și a Consiliului și a Regulamentului (UE) nr. 1307/2013 al Consiliului Parlamentul European și al Consiliului.

Deci, noul regulament stabilește ale reguli după care fermierii își vor încasa subvențiile. Reducerea plăților directe pentru agricultori și plafonarea acestora de la o anumită sumă este explicată în acest regulament. Vă punem la dispoziție modul de calculare a subvențiilor pentru fermieri. Inserăm din Regulament.  

Statele membre UE reduc valoarea plăților directe care urmează să fie acordate unui agricultor pentru un anumit an calendaristic care depășește 60 000 EUR, după cum urmează:

(a) cu cel puțin 25% pentru tranșă între 60 000 EUR și 75 000 EUR;
(b) cu cel puțin 50% pentru tranșa între 75 000 EUR și 90 000 EUR;
(c) cu cel puțin 75% pentru tranșă între 90 000 EUR și 100 000 EUR;
(d) cu 100% pentru suma care depășește 100 000 EUR.

Înainte de aplicarea reducerilor,  statele membre scad din suma plăților directe care urmează să fie acordate unui agricultor într-un anumit an calendaristic:

(a) salariile legate de o activitate agricolă declarată de agricultor, inclusiv impozitele și contribuțiile sociale legate de ocuparea forței de muncă; și
(b) costul echivalent al muncii obișnuite și neremunerate asociate cu o activitate agricolă practicată de persoanele care lucrează la ferma în cauză, care nu primesc salariu sau care primesc o remunerație mai mică decât suma plătită în mod obișnuit pentru serviciile prestate, dar sunt recompensate prin rezultatul economic al activității fermei.

Pentru calcularea sumelor menționate la literele (a) și (b), statele membre utilizează salariile medii standard legate de o activitate agricolă la nivel național sau regional, înmulțite cu numărul unităților de lucru anuale declarate de agricultorul în cauză.

Produsul estimat al reducerii plăților (banii economisiți din reducerile aplicate n.r.) va fi utilizat, în principal, pentru a contribui la finanțarea sprijinului suplimentar al venitului redistributiv pentru durabilitate și, ulterior, la alte intervenții care aparțin plăților directe decuplate.

Statele membre pot, de asemenea, să utilizeze integral sau parțial produsul pentru a finanța tipurile de intervenții în cadrul FEADR, astfel cum se specifică în capitolul IV, prin intermediul unui transfer. Acest transfer către FEADR face parte din tabelele financiare ale Planului strategic PAC și poate fi revizuit în 2023 în conformitate cu articolul 90. Nu este supus limitelor maxime pentru transferurile de fonduri din FEGA către FEADR stabilite în temeiul articolului 90 alineatul 90.

Comisia este împuternicită să adopte acte delegate în conformitate cu articolul 138 care completează prezentul regulament cu norme care stabilesc o bază armonizată de calcul pentru reducerea plăților pentru a asigura distribuirea corectă a fondurilor către beneficiarii titulari.

Potrivit aceluiași document, plățile directe decuplate și cuplate care vor fi menținute și pe care se vor putea baza fermierii sunt:

Plățile directe decuplate sunt următoarele:

(a) sprijinul de bază pentru venituri pentru durabilitate;
(b) ajutorul complementar de venit redistributiv pentru sustenabilitate;
(c) sprijin suplimentar de venit pentru tinerii agricultori;
(d) schemele de climă și de mediu.

Plățile directe cuplate sunt următoarele:

(a) ajutorul de venit cuplat (sprijinul cuplat);
(b) plata specifică culturii pentru bumbac.

Vizualizat: 3965 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Papagal regal...

Papagal regal...
Ion pleacă la muncă, pe vapor, iar la plecare, Gheorghe îl roagă să-i aducă şi lui un papagal. Detalii