Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV! ANUNȚUL ȘEFULUI APIA pentru TOȚI FERMIERII care AȘTEAPTĂ BANII!

Publicat: 06 aprilie 2017 - 17:36
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENŢII APIA: Între 8.000 şi 9.000 de fermieri români nu au primit încă nici un leu din subvenţiile pe 2016! AGROINFO l-a întrebat pe şeful APIA când vor primi şi aceştia banii şi ce plăţi face Agenţia în acest moment.

AGROINFO l-a întrebat pe directorul general al APIA, Adrian Pintea, ce plăţi face Agenţia în acest moment şi când vor primi banii fermierii care au fost în controlul prin teledetecţie sau au de primit sprijin cuplat sau plăţi de agromediu.

Iată răspunsul şefului Agenţiei de Plăţi, aflat la Cluj, la deschiderea AGRARIA 2017:

Din totalul fermierilor, cei 900.000, aşa cum am declarat, între 8.000 şi 9.000 mai sunt fermieri care nu au primit nici un leu. De ce? Fie au fost într-un eşantion de teledetecţie, şi mai au clarificări de făcut, sau anumite termene şi mai trebuie să aducă documente sau au tot felul de blocaje, şi anume cont invalid sau uniiau decedat, deci tot felul de motive administrative. Dar zilnc, aşa cum a declarat şi în conferinţa de presă domnul ministru (ministrul Agriculturii, Petre Daea - n.red) în data de 31 martie, unde erau vreo 17.000 de femieri care nu au primit niciun ban, ăştia în jur la 8.000 reprezintă cam 1% din numărul total de fermieri, dar zilnic se autorizează la plată, şi eu spun că într-o lună de zile o să îi terminăm.

M-aţi întrebat de sprijinul cuplat. Într-adevăr, aşteptăm hotărârea de Guvern. De ce nu s-a dat? Pentru că am aşteptat termenul limită de 31 martie, până în momentul în care puteau să aducă toate documentele. Apare acea Hotărârea de Guvern şi automat vor fi deblocaţi la plată.

Sprijinul cuplat în sectorul zootehnic este pe fluxul de autorizare. Singurul care nu se plăteşte este ANT vegetal, exceptând ANT 1, respectiv 2 şi 6 şi sprijinul cuplat pe vegetal. Se fac şi plăţi pe agromediu şi m-aţi întrebat de plăţile pe 2015, unde mai sunt vreo 10-12 fermieri, dar cauzele sunt strict de documente pe care trebuie să le mai prezinte, nu avem nici un blocaj.

Pentru fermierii din lotul doi de lateledetecţie s-a termint importul, de aceea au mai rămas asa puţini, au mai rămas doar cei cu clarificări, restul, toţi, dacă nu au niciun fel de blocaj sau verificara în teren s-a terminat, el automat se deblochează şi intră la plată.

AGROINFO: Cât durează efectiv până când le intră oamenilor banii în cont?

Este un flux de autorizare pe care cred că deja şi ultimul fermier îl ştie: în momentul în care APIA anunţă că s-a autorizat la plată suma de x lei, este o perioadă între 7 şi 10 zile până când va avea efectiv şi banii în cont.

Tot ca noutăţi, astăzi se emit centralizatoarele şi vom plăti trim IV la motorină, unde sunt 78.152 mii lei, care astăzi fiind centralizările, în periodaa imediat următoare vor intra în conturile fermierilor. Detalii aici : ORDIN ÎN VIGOARE!APIApoate DEMARA PLATA ACESTEI SUBVENŢII!

Tot ieri (5 aprilie 2017 – n.red.), în şedinţa de Guvern a fost aprobată hotărârea de Guvern pentru sprijinul excepţional la lapte (...) tot din Fondul European de Garantare Agricolă. Chiar în momentul acesta este în derulare o videoconferinţă pentru a ne instrui colegii pentru a plăti şi acest sprijin, a declarat şeful APIA, Adrian Pintea, exclusiv pentru AGROINFO. Detalii aici: VESTE BUNĂ pentru CRESCĂTORII DE VACI de LAPTE!

Vizualizat: 12059 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

09 iulie 2020 - 18:45

ANCHETA DNA. Un bărbat din județul Caraș Severin a încasat ilegal subvenții APIA de aproape 95.000 de lei pe un teren care nu-i aparținea, era terenul unei biserici, informează un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

09 iulie 2020 - 16:53

INFORMAȚII UTILE! AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile utile, care vă ajută să obțineți sprijinul financiar, din Ghidul final pentru submăsura 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Informațiile ne sunt furnizate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

09 iulie 2020 - 14:31

CUM NE ȚINEM FORȚA DE MUNCĂ ÎN ȚARĂ! Ca să rămână în țară, zilierii din agricultură trebuie plătiți cu salarii similare celor pe care le primesc în alte țări unde merg să muncească, între 800 și 1.000 de euro. Atât vor trebui să le ofere fermierii români, a declarat ministrul agriculturii Adrian Oros, la TVR 1. Pentru ca fermierii români să ofere astfel de salarii, va fi modificată legea, iar fermierii vor beneficia de ajutoare de stat și scutiri la taxele pentru salarii.

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

09 iulie 2020 - 11:35

Campania de recoltat la grâu este în lină desfăşurare şi au început să apară primele date preliminarii privind producţia. Astfel, până la data 7 iulie, fermierii ruși au recoltat 9,4 milioane tone grâu, de pe 2,9 milioane hectare, cu un randament mediu de 3,23 t/ha, arată datele publicate de Ministerului Agriculturii din Rusia. La aceeaşi dată, recolta de orz însuma 2,1 milioane tone, de pe 615 mii hectare, cu un randament mediu de 3,43 t/ha.

CONCLUZIILE EUROSTAT PRIVIND VÂNZĂRILE DE PESTICIDE

CONCLUZIILE EUROSTAT PRIVIND VÂNZĂRILE DE PESTICIDE

09 iulie 2020 - 10:42

Portugalia este statul din Uniunea Europeană care a înregistrat cea mai mare reducere a vânzărilor şi a utilizării produselor agrochimice între 2011 şi 2018, înregistrând o scădere de 43%.

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

08 iulie 2020 - 20:45

PRIME DE COMERCIALIZARE PENTRU FERMIERII ROMÂNI. Legea privind acordarea unor prime de comercializare de 10.000 de euro/an/fermier și 20.000 de euro/an/fermier a fost adoptată de Senatul României, dar s-a împotmolit la Comisia de agricultură din Camera Deputaților, a anunțat astăzi deputatul Ion Ștefan (PNL) la conferința de presă susținută cu prilejul vizitei ministrului agriculturii Adrian Oros în județul Vrancea. Deputatul a făcut un apel pentru deblocarea legii.

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:30

OFICIAL. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari, că până la data de 31 iulie 2020 inclusiv, se depun cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. II al anului 2020).

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:05

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, până la data de 27 august 2020 ora 17:00 CET, se pot transmite electronic cereri de propuneri de granturi pentru programe simple şi pentru programe multinaţionale, de promovare a produselor agricole. Bugetul disponibil este de 10 milioane de euro.

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ NOI AJUTOARE ÎN AGRICULTURĂ!

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ NOI AJUTOARE ÎN AGRICULTURĂ!

08 iulie 2020 - 11:11

OFICIAL. Comisia a adoptat marți, 7 iulie 2020, un pachet suplimentar de măsuri excepționale pentru sprijinirea sectoarele vinicol, legume și fructe ca urmare a crizei provocate de coronavirus și a consecințelor acesteia asupra acestor sectoare din agricultură, anunță un comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene în România, transmis pentru AGROINFO.

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

07 iulie 2020 - 19:06

ATENȚIE, ITM ÎN CONTROL! Inspectoratele Teritoriale de Muncă din toată țara desfășoară o amplă acțiune de control care vizează, printre alte nereguli, munca la negru, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă. În atenția inspectorilor, este munca în agricultură, fermele din vegetal și cele de creștere a animalelor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
ion
|
04. 07, 2017. Friday 08:36
Unu la sută procent blocați, în Mureș de exemplu după datele din presa din 20000 cereri 4000 blocate
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Farm Tech la Indagra 2019

Farm Tech la Indagra 2019

La 15 ani de la înfiinţare şi după tot atâtea prezenţe la Indagra, Farm Tech SRL oferă acum soluţii complete pentru fermele zootehnice şi pentru manipulare cereale şi alte materiale. Alături de încărcătoarele frontale Schäffer, Farm Tech mai reprezintă branduri: Schäffer, Strautmann, Teagle, Göweil, Garant Kotte, Chioda Daniele, SIP, Tehnos şi Montefiori. Una dintre noutăţile de anul acesta a fost încărcător frontal electric Schäffer 23e, de 45CP:

Interviu cu Diya Shoucair, administrator Farm Tech.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii