Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV! DE ASTĂZI, UNDĂ VERDE LA PLATĂ pentru O SUBVENȚIE URIAȘĂ!

Publicat: 15 martie 2017 - 16:28
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII PLĂTITE DE APIA PENTRU 2016! De astăzi, miercuri, 14 martie 2017, s-a dat undă verde pentru autorizarea la plată a sprijinului cuplat pentru taurine de carne, aferent campaniei 2016! Cuantumul sprijinului cuplat pentru taurine de carne este de 690,61 de euro/cap de bovină de carne/an.

AGROINFO continuă să ia pulsul la plata subvențiilor din fiecare județ al țării, în funcție de cum ne scrieți dumneavoastră, fermierii, și cum răspund solicitărilor noastre șefii APIA de la Centrele județene. De astăzi, o schemă de sprijin cu un cuantum mare intră la autorizarea la plată. Deși era stabilit de mai bine de o săptămână acest cuantum, sprijinul cuplat la taurine de carne nu a fost până astăzi autorizat la plată.

LISTĂ DE PLATĂ MUREȘ

Până la acest moment, avem autorizați la plată 20.591 de fermieri din care 161 sunt fermieri mari, care exploatează peste 50 ha. Din 26.700 de fermieri care au depus cereri unice pentru campania 2016, 20.591 de fermieri sunt autorizați la plată pe schemele de sprijin din vegetal și zootehnie, mai puțin pe sprijin cuplat vegetal, unde nu avem stabilit un cuantum, și sprijinul cuplat la taurine de carne, unde de astăzi am primit undă verde să le autorizăm la plată. În rest, pe toate schemele, fermierii sunt autorizați la plată, pentru diferența la plată din subvenția pe suprafață și ajutoare naționale tranzitorii, ANT 1 în vegetal și ajutoare naționale tranzitorii pe zootehnie.

Pentru sprijinul cuplat la taurine de carne mai trebuie lucrat pe dosarele fermierilor, sunt niște pași de făcut înainte de autorizarea la plată. Vom face controlul administrativ pe dosare și apoi autorizarea la plată, declară Ovidiu Săvâșcă, șef APIA Mureș.

LISTĂ DE PLATĂ NEAMȚ

Pe vegetal, din 23.511 cereri unice, depuse în anul  2016, 23.115 sunt autorizate la plată. 396 de dosare sunt încă neautorizate. Am început și autorizarea la plată a fermierilor din eșantionul de control clasic, teren.
Pe zootehnie, avem pentru ANT 8, ajutor național tranzitoriu bovine de carne, 5.582 de cereri depuse în campania 2016 din care plătite efectiv sunt 4.489. Diferența de aproximativ 1.000 de fermieri se află pe fluxul de autorizare la plată.
Pentru ANT 9 ovine, din  909 fermieri care au solicitat această schemă sunt plătiți efectiv 700 de fermieri.
Pe ANT 7 vaci de lapte, din 1.198 de cereri depuse în 2016 sunt plătite efectiv 938. Sperăm ca  săptămâna aceasta să mergem cu procentul de plată spre 100%, declară Mihai Dorneanu, șef APIA Neamț.

LISTĂ DE PLATĂ SUCEAVA

Pe sectorul vegetal, avem 30.000 de fermieri plătiți pe ANT 1 (ajutorul național tranzitoriu pentru culturile în teren arabil n.r.).
Pe sectorul zootehnie, avem 8.801 de fermieri autorizați la plată pe ajutoarele naționale tranzitorii. De astăzi, demarăm și procedura de autorizare la plată pentru sprijinul cuplat taurine de carne. Pe whitelist au intrat de luni și fermierii care s-au aflat în control clasic, pe teren, declară Iacob Vasile Caciur, șef APIA Suceava.

LISTĂ DE PLATĂ TULCEA

Noi am avut autorizați la plată, în prima fază, 5.700  de fermieri care au primit diferența la subvenția pe suprafață. Acum am început să plătim schemele pe zootehnie. Plătim și fermierii care au primit plata inițială, care au fost la avansul pe suprafață plus plată finală și fermieri noi, care au scheme de plată doar pe zootehnie.

Pot să vă spun că pe ultimul whitelist, trimis de București, sunt 260 de fermieri pentru autorizarea la plată. Nu am primit, la acest moment, un status de la București ca să am o imagine clară. Dacă dosarele fermierilor sunt închise și au decizii de plată nu înseamnă că fermierii sunt și plătiți pe toate schemele de sprijin. Nu putem plăti sprijin cuplat vegetal și nici pachetele de agro-mediu. Toate dosarele închise acum și transferate în contabilitate nu au toate plățile făcute. O parte dintre aceste dosare se vor întoarce în sistemul informatic pentru autorizarea la plată a altei scheme de sprijin, spune Florin Stâneață, director executiv adjunct APIA Tulcea

Vizualizat: 13829 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL AFIR, MESAJ de ASTĂZI pentru TINERII FERMIERI!

ȘEFUL AFIR, MESAJ de ASTĂZI pentru TINERII FERMIERI!

13 iulie 2020 - 21:25

PE ÎNȚELESUL FERMIERULUI. Pentru submăsura 6.1, am solicitat colegilor conceperea unui material construit special pentru a înlesni asimilarea facilă a informațiilor privind accesarea submăsurii. Materialul conține, în mod clar și concis, informațiile de bază, și anume: cuantumul fondurilor care pot fi accesate, beneficiarii eligibili, criteriile de selecție sau condițiile de accesare, îi anunță directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Mihai Liviu Moraru, pe tinerii fermieri.

TÂNĂR OIER: TRUDIM ZI ȘI NOAPTE, HOȚII NE FURĂ, BĂIEȚII DEȘTEPȚI NE IAU SUBVENȚIILE!

TÂNĂR OIER: TRUDIM ZI ȘI NOAPTE, HOȚII NE FURĂ, BĂIEȚII DEȘTEPȚI NE IAU SUBVENȚIILE!

13 iulie 2020 - 14:37

NECAZURI. Trudim zi și noapte, hoții ne fură munca, băieții deștepți ne iau subvențiile, ajutoarele europene și terenurile de la ADS, statul român nu ne sprijină, ne-a scris cu amărăciune un tânăr crescător de ovine din localitatea Bârsa, județul Arad.

MINISTRUL OROS: ROMÂNIA, SINGURA ȚARĂ UE CU DIRECȚII AGRICOLE! PESTE TOT SUNT CAMERE AGRICOLE!

MINISTRUL OROS: ROMÂNIA, SINGURA ȚARĂ UE CU DIRECȚII AGRICOLE! PESTE TOT SUNT CAMERE AGRICOLE!

13 iulie 2020 - 11:47

DECLARAȚIE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică seara, pentru Realitatea TV, că România este singura țară din Europa unde există direcții agricole județene, instituții de stat care gestionează agricultura. Peste tot în Europa există Camerele agricole care sunt entități private de gestionare a agriculturii.

AJUTOR DE 2.500 DE LEI pentru CEI CARE ANGAJEAZĂ ROMÂNI ÎNTORȘI DIN STRĂINĂTATE, TINERI ȘI PERSOANE PESTE 50 DE ANI!

AJUTOR DE 2.500 DE LEI pentru CEI CARE ANGAJEAZĂ ROMÂNI ÎNTORȘI DIN STRĂINĂTATE, TINERI ȘI PERSOANE PESTE 50 DE ANI!

13 iulie 2020 - 11:06

AJUTOR ANGAJARE. Ajutor de maxim 2.500 de lei/angajat pentru cei care angajează români întorși din străinătate, tineri și persoane cu vârsta de peste 50 de ani, este una dintre măsurile prevăzute la capitolul Măsuri active de ocupare a forței de muncă și de protecție socială din Planul național de investiții și relansare economică asumat de Guvernul Orban.

CADASTRAREA TERENURILOR: 1,2 MILIARDE DE EURO pentru 15,5 MILIOANE HA!

CADASTRAREA TERENURILOR: 1,2 MILIARDE DE EURO pentru 15,5 MILIOANE HA!

13 iulie 2020 - 10:01

GUVERN. Programul național de investiții și relansare economică, publicat în iulie 2020, de Guvernul României alocă 1,2 miliarde de euro, pentru perioada 2021-2027, pentru realizarea cadastrului sistematic a 15,5 milioane de ha de teren, dintr-o suprafață totală de 21,8 milioane de ha încă necadastrată.

SCHEMĂ DE AJUTOR DE 1,5 MILIARDE DE LEI pentru CUMPĂRAREA DE ECHIPAMENTE ȘI UTILAJE ÎN LEASING!

SCHEMĂ DE AJUTOR DE 1,5 MILIARDE DE LEI pentru CUMPĂRAREA DE ECHIPAMENTE ȘI UTILAJE ÎN LEASING!

13 iulie 2020 - 09:42

RELANSARE ECONOMICĂ. Guvernul României anunță un program de garantare a achizițiilor de echipamente și utilaje în leasing, o schemă de ajutor cu un buget de 1,5 miliarde de lei. Perioada de desfășurare a schemei va fi de un an, iar finanțarea acordată unui beneficiar va fi până la limita maximă de 5 milioane de lei. Agricultura, silvicultura și pescuitul sunt domenii eigibile pentru această schemă pentru perioada 2021-2027.

APELUL DISPERAT AL UNUI TÂNĂR FERMIER: NU NE FORȚAȚI SĂ RENUNȚĂM LA AGRICULTURĂ!

APELUL DISPERAT AL UNUI TÂNĂR FERMIER: NU NE FORȚAȚI SĂ RENUNȚĂM LA AGRICULTURĂ!

12 iulie 2020 - 16:41

VOCEA FERMIERULUI. AGROINFO a primit apelul disperat al unui tânăr fermier din județul Vaslui. Cerem Ministerului Agriculturii să vină în sprijinul nostru și să nu ne abandoneze, altfel acesta va fi ultimul an ca și fermieri pentru noi, lucru dorit de companiile străine cu profil agricol care au venit în ultimul an aici și care dispun de capital străin aproape nelimitat, ne-a scris tânărul fermier.

HOTĂRÂRE GUVERN! MINISTERUL AGRICULTURII FINANȚEAZĂ 57 DE LICEE AGRICOLE!

HOTĂRÂRE GUVERN! MINISTERUL AGRICULTURII FINANȚEAZĂ 57 DE LICEE AGRICOLE!

11 iulie 2020 - 08:45

ȘEDINȚĂ GUVERN. În ședința Guvernului din data de 9 iulie 2020 a fost adoptată o Hotărâre privind aprobarea susținerii financiare a liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Sunt 57 de licee agricole finanțate de MADR, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis pentru AGROINFO.

TÂNĂR FERMIER, 24 DE ANI: DE CÂND MĂ ȘTIU, LUCREZ PĂMÂNTUL ȘI AM GRIJĂ DE ANIMALE!

TÂNĂR FERMIER, 24 DE ANI: DE CÂND MĂ ȘTIU, LUCREZ PĂMÂNTUL ȘI AM GRIJĂ DE ANIMALE!

10 iulie 2020 - 15:10

TÂNĂR FERMIER ROMÂN PASIONAT DE AGRICULTURĂ. De când mă știu lucrez pământul, am grijă de animale și gospodărie și am cultivat legume împreună cu familia, spune tânărul fermier Andrei Ionuț Moldovan, în vârstă de 24 de ani, din comuna Sânnicolau Român, județul Bihor. Părinții lui se ocupă de agricultură de peste 25 de ani. Andrei Ionuț Moldovan, pasionat de agricultură, și-a făcut propria fermă cu ajutorul fondurilor europene.

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

09 iulie 2020 - 18:45

ANCHETA DNA. Un bărbat din județul Caraș Severin a încasat ilegal subvenții APIA de aproape 95.000 de lei pe un teren care nu-i aparținea, era terenul unei biserici, informează un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Lista e necesară

Lista e necesară
O zi la cumpărături se încheie întotdeauna cu: Detalii