Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV: CE SE ÎNTÂMPLĂ la APIA cu CERERILE FERMIERILOR pentru SUBVENŢII!

Publicat: 08 mai 2017 - 13:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

8 ZILE PÂNĂ LA TERMENUL LIMITĂ ŞI 81,5% DIN CERERI PRIMITE DE APIA. 15 mai 2017 este ultima zi în care fermierii români care vor subvenţii pentru 2017 mai pot depune la APIA cererea unică de plată.

Angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au lucrat inclusiv sâmbăta şi duminica. Până pe 7 mai 2017 inclusiv, APIA a primit 734.684 cereri, adică 81,51% din totalul de 901.335 de fermieri programaţi pentru 2017. Suprafaţa totală solicitată la plată de aceştia este de 5.599.419 ha, reprezentând 60,04% din suprafaţa estimată la plată pentru acest an, de 9,326 mil. ha.

După calculele APIA, până pe 7 mai ar fi trebuit să depună cererea de plată 793.093 de fermieri. Atâţia au fost programaţi. În realitate, doar 92,64% dintre aceştia au reuşit să se prezinte la APIA pentru a cere subvenţiile.

Cifrele arată că 166.651 de fermieri mai au de depus cererea unică. Aceştia se vor înghesui la centrele APIA săptămâna aceasta. Aglomeraţia a început deja. Numai duminică, 7 mai, au fost primite 4.437 de cereri în toată ţara. S-a lucrat în toate judeţele, deşi fuseseră programaţi doar 145 de fermieri în câteva judeţe (Bacău, Brăila, Braşov, Covasna şi Suceava). Cele mai multe cereri - 280- au fost primite în Maramureş. Peste 200 de fermieri s-au prezentat duminică la centrele APIA şi în Bistriţa Năsăud, Cluj şi Suceava.

Surse APIA ne spun că deşi timpul rămas este destul de scurt, s-ar putea încadra în termenul de 15 mai pentru a înregistra toate cererile programate pentru Campania 2017. Pe de o parte, s-ar putea ca numărul cererilor primite să fie mai mic decât cel estimat de Agenţie, datorită comasării terenurilor, iar pe de altă parte, mulţi dintre cei care mai au de depus cererea sunt fermieri mari, care şi-au digitizat deja parcelele, deci cererile sunt parţial completate şi depunerea va dura mai puţin pentru aceştia.

Probleme şi întîrzieri sunt însă din cauză că unii fermieri, mai precis crescători de animale nu au reuşit încă să obţină toate documentele de care au nevoie pentru a primi subvenţii.

AGROINFO v-a informat despre situaţia de la Brăneşti, Ilfov, unde FERMIERII NU POT DEPUNE CEREREA din lipsă de… MEDIC VETERINAR, ceea ce l-a determinat Ministrul Agriculturii Petrea Daea să îl sune personal pe şeful ANSVSA ca să rezolve situaţia.

De asemenea, Asociaţia Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România i-a cerut lui Petre Daea să prelungească termenul de depunere a cererilor unice de plată la APIA până pe 31 mai 2017. Vezi aici de ce: ULTIMA ORĂ! SUNT ÎN JOC SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

Fermierii care nu îşi depun cererea până pe 15 mai, să mă dea în judecată!, a transmis ministrul Agriculturii, la finalul săptămânii trecute.


Vizualizat: 5064 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Citeste si:

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! VIDEOCONFERINȚĂ FULGER APIA CU MINISTRUL AGRICULTURII!

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! VIDEOCONFERINȚĂ FULGER APIA CU MINISTRUL AGRICULTURII!

EXCLUSIV AGROINFO! Sub nicio formă! Nicio oră nu prelungesc termenul de depunere a cererilor unice de plată! Nicio oră! Cu o singură excepție. Dacă fermierii sunt la rând vom sta până dimineața și a doua zi în continuu să rezolvăm toate problemele și toți fermierii care sunt la rând și care din varii motive nu au reușit să se încadreze în timp. Dar să prelungesc ca dată, sub nicio formă! Declară ministrul agriculturii, Petre Daea, în exclusivitate pentru AGROINFO.

ANGAJAT APIA, GĂSIT MORT! EPUIZAREA I-AR FI ADUS MOARTEA!

ANGAJAT APIA, GĂSIT MORT! EPUIZAREA I-AR FI ADUS MOARTEA!

PROGRAM EPUIZANT LA APIA! Un inspector al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Arad a murit vineri noaptea, în somn. Ioan Galea avea doar 41 de ani și muncea la Centrul local APIA din Chișineu Criș.

Alte articole in aceasta categorie

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

04 iulie 2020 - 15:23

O REȚEA CARE SĂ REZOLVE PROBLEMA VÂNZĂRII PRODUSELOR ROMÂNEȘTI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, 2 iulie 2020, la conferința de presă că-n programul de relansare a agriculturii, problema vânzării produselor românești va fi rezolvată prin crearea unei rețele de colectare, depozitare și distribuire a produselor de la fermieri. Șeful MADR a detaliat vineri, 3 iulie, acest plan pentru care sunt alocate 500 de milioane de euro.

ȘEFUL MADR: SUNT LIDERI AI FERMIERILOR CARE-ȘI FOLOSESC POZIȚIA pentru PROPRIILE INTERESE!

ȘEFUL MADR: SUNT LIDERI AI FERMIERILOR CARE-ȘI FOLOSESC POZIȚIA pentru PROPRIILE INTERESE!

04 iulie 2020 - 14:47

DE CE NU ARE ÎNCREDERE FERMIERUL ROMÂN ÎN ASOCIERE? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a identificat patru cauze ale neîncrederii fermierilor români în asociere. Printre acestea se află și unii dintre liderii fermierilor care și-au folosit poziția doar pentru propriile interese sau pentru cele ale unui grup restrâns de fermieri. Șeful MADR a adăugat că trebuie muncit la înlăturarea acestor cauze, pentru că asocierea este singura șansă a fermierilor mici din România.

PRODUSELE DE LA FERMIERII LOCALI, CUMPĂRATE DE PRIMĂRII!

PRODUSELE DE LA FERMIERII LOCALI, CUMPĂRATE DE PRIMĂRII!

04 iulie 2020 - 13:14

NU MAI VREM LAPTE DIN UNGARIA ÎN ȘCOLILE DIN ROMÂNIA. Sprijinul financiar acordat fermierilor prin intermediul Programului european lapte, fructe, legume în școli nu ajunge la fermieri. Licitațiile sunt câștigate de firme care aduc, de exemplu, lapte din Ungaria ca să-l livreze școlilor din România. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat vineri, 3 iulie 2020, că se va schimba legea astfel încât primăriile să cumpere laptele, fructele, legumele, care trebuie livrate în școli, de la fermele locale.

MINISTRUL OROS: AJUTORUL DE CRIZĂ PLĂTIT FERMIERILOR PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUI OCTOMBRIE!

MINISTRUL OROS: AJUTORUL DE CRIZĂ PLĂTIT FERMIERILOR PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUI OCTOMBRIE!

04 iulie 2020 - 12:16

OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că, în acest moment, sunt elaborate acte pentru scheme de sprijin acordate fermierilor și crescătorilor de animale. Ajutorul de criză va fi achitat către fermieri și crescători până la sfârșitul lunii octombrie 2020, a anunțat șeful de la Agricultură.

AMENZI pentru CEI CARE TRANSPORTĂ ANIMALE VII!

AMENZI pentru CEI CARE TRANSPORTĂ ANIMALE VII!

04 iulie 2020 - 11:45

LEGE ADOPTATĂ! Legea privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe, adoptată de Parlamentul României, în urmă cu circa o săptămână, stabilește amenzi pentru cei care transportă animale vii și nu respectă regulile impuse de lege. AGROINFO vă pune la dispoziție lista amenzilor.

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

03 iulie 2020 - 08:11

OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță deschiderea în perioada 30 iunie – 30 septembrie 2020 a primei sesiuni de depunere a Cererilor de finanțare din 2020 pentru submăsura 9.1a „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Sprijinul acordat este de 100.000 de euro/an.

URGENT MODIFICATĂ LEGEA CARE LE DĂ DREPT PRIMARILOR SĂ-I EXECUTE PE FERMIERI PRIN ÎNCHIDEREA FERMELOR!

URGENT MODIFICATĂ LEGEA CARE LE DĂ DREPT PRIMARILOR SĂ-I EXECUTE PE FERMIERI PRIN ÎNCHIDEREA FERMELOR!

02 iulie 2020 - 16:49

LEGEA CARE LOVEȘTE ÎN CRESCĂTORII DE ANIMALE! Legea mirosurilor, adoptată de Parlament, va da ocazia multor primari, care nu au cerut avize de mediu când au dat autorizații de construcții, să-i execute pe fermieri și să le închidă fermele. Ceea ce nu este corect, de aceea am cerut ca legea să fie întoarsă, a declarat astăzi ministrul agriculturii, Adrian Oros. El a adăugat că zona fermelor a fost invadată de construcții pentru care nu s-a cerut aviz de mediu.

SPRIJIN pentru INSTALAREA TINERILOR FERMIERI LANSATĂ PE 15 IULIE!

SPRIJIN pentru INSTALAREA TINERILOR FERMIERI LANSATĂ PE 15 IULIE!

02 iulie 2020 - 16:09

AJUTOR TINERI FERMIERI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că submăsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri va fi lansată pe data de 15 iulie 2020 și va fi deschisă până-n data de 15 octombrie 2020.

SUME PE HECTAR AJUTOR de SECETĂ DE LA 1.002 LEI/HA pentru RAPIȚĂ la 805 LEI/HA pentru TRITICALE!

SUME PE HECTAR AJUTOR de SECETĂ DE LA 1.002 LEI/HA pentru RAPIȚĂ la 805 LEI/HA pentru TRITICALE!

02 iulie 2020 - 15:16

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, în urmă cu puțin timp, în cadrul conferinței de presă, în desfășurare la Ministerul Agriculturii, sumele pe hectar pentru despăgubirea fermierilor care au avut de suferit de pe urma secetei extreme.

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI LA ORA 15!

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI LA ORA 15!

02 iulie 2020 - 10:52

OFICIAL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține astăzi o conferință de presă la sediul Ministerului Agriculturii. Declarațiile ministrului vor fi transmise live pe pagina sa oficială Facebook și pagina Ministerului Agriculturii, anunță Ministerul Agriculturii, într-o informare transmisă pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

General Leasing la Indagra 2019

General Leasing la Indagra 2019

Alături de gama completă de tractoare şi combine Massey Ferguson, pentru care General Leasing este distribuitor autorizat, în standul companiei de la Indagra 2019 au mai fost evidenţiate: presa Massey Ferguson RB 4160 V Xtra pentru baloţi cilindrici, semănătoarea pentru păioase Junkkari M400 Plus şi plugul Moro Aratri EXA 16A PRO Warrior. Campaniile promoţionale General Leasing pentru maşini şi utilaje agricole cuprind garanţie extinsă şi soluţii de finanţare cu dobândă subvenţionată. Interviu cu Victor Sandu - director general, General Leasing. Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe Operator imagine: Claudiu Borobei


Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Clasic

Clasic
El se întoarce acasă noaptea târziu. Detalii