Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXCLUSIV! UN FERMIER A DESCOPERIT CE FACE APIA CU BANII LUI din SUBVENȚII!

Publicat: 22 februarie 2018 - 18:56
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

STRIGĂTOR LA CER! Este incredibil ce i s-a întâmplat unui fermier român cu sumele care i se cuvin în contul subvențiilor, datorate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru anul 2017. Este posibil ca APIA să uzeze de această practică, foarte ciudată, și-n cazul altor fermieri, dar aceștia să nu fi realizat ce li se întâmplă. Fermierul care ne-a contactat și ne-a pus la dispoziție acte are bunul obicei de a-și verifica tranzacțiile bancare.

Povestea o să vă lase fără cuvinte. APIA s-a transformat într-un magician capabil să facă să vă dispară banii din contul bancar personal. În timp ce ne povestea fermierul și ne punea la dispoziție actele bancare, ne gândeam dacă nu cumva APIA face aceste manevre de hocus-pocus ca să-i iasă bine la numărătoare fermierii care și-au primit subvențiile pentru Campania 2017. Să nu cumva să-i dea cu virgulă vreo sumă.

Fermierul  care a trăit această întâmplare crepusculară cu APIA este din județul Brăila, exploatează 14,14 hectare de teren agricol și crește bovine. Pentru că aștepta bani de la APIA, verifica aproape în fiecare zi contul bancar, de pe calculator sau de pe telefon, ca să vadă dacă i-au fost transferate sumele pentru ajutorul național tranzitoriu, atât pentru vegetal, ANT 1, cât și ANTZ pentru cele 10 vaci de carne. Să facem calculele, să vedem ce sume aștepta fermierul:

ANT1 culturi în teren arabil - 14,14 ha ×73,6246 lei/ha = 1.041,05 lei

ANTZ, Schema decuplată de producţie, specia bovine de carne - 10 capete ×407,8898 lei/cap de animal = 4.078,89 lei

Miercuri, 21 februarie 2018, când deschide să-și verifice contul bancar simte că i se taie picioarele. Ce se întâmplase? APIA îi transferase o dată ANT 1 pentru vegetal, 1.041,05 lei, și a doua oară ANTZ, 4.078,89 lei. Bun! O să spuneți de ce nu a sărit în sus de bucurie fermierul, că are subvențiile în cont. Pentru că, la puțin timp de la viramentele făcute de APIA, sumele au dispărut din contul bancar personal al fermierului. APIA le-a retras, așa cum tot APIA le-a virat!

Necăjit, fermierul s-a dus glonț la banca unde are deschis contul să vadă ce s-a întâmplat. Funcționarii băncii i-au spus că APIA București a emis un ordin de plată pentru sumele respective, iar la puțin timp, preț de o oră, două, tot APIA București a stornat ordinul de plată. Pe înțelesul tuturor, a retras acel ordin de plată, nu mai era valabil ordinul de plată, așa că banca a fost nevoită să retragă sumele cu care alimentase contul fermierului.

EXTRASUL DE CONT  21 FEBRUARIE 2018 - Puteți să observați că sumele în culoare verde înseamnă că banii sunt în cont, iar cele colorate în roșu și cu minus în față ne arată că banii au fost retrași din contul bancar. Operațiunile sunt făcute de APIA.

cont-fermier-apia_b

Pentru că nu-și explica de ce i s-au topit așa urgent subvențiile din cont de nici nu a apucat să se bucure, fermierul s-a dus de la bancă la Centrul județean APIA Brăila, să încerce să afle un răspuns. Funcționarii de aici i-au spus că nu au nicio legătură cu transferul banilor pentru subvenții, acest transfer este făcut doar de APIA Aparat Central, de București.  Și, așa ca o paranteză, cei de la APIA i-au spus și că softul pentru autorizările la plată nu funcționează de vreo două zile.

Disperat să nu fie cumva ceva sancțiuni, probleme despre care nu știe, fermierul a cerut astăzi, 22 februarie, din nou lămuriri la APIA Brăila. Funcționara care s-a ocupat de dosarul lui pentru subvenții l-a asigurat că nu are probleme, nu a fost sancționat, nu e vorba de nicio sancțiune. Ba mai mult, i-a arătat că are deja decizie de plată cum că i s-au achitat sumele respective și i-a socotit pe o bucată de hârtie banii pe care trebuia să-i încaseze din subvenții.

ciorna-fermier_b

De la Centrul județean APIA, fermierul nostru s-a dus din nou, astăzi, joi, la bancă, să întrebe dacă APIA București avea dreptul să retragă banii din contul lui personal. I s-a explicat că APIA a emis ordinul de plată și tot APIA l-a retras, așa că banca nu avea cum să-i alimenteze contul. Supărat, temător că nu va mai primi banii de subvenții, fără să-și poată explica de ce banii au apărut și la câteva ore au dispărut, uite banii, nu sunt banii, fermierul a apelat astăzi, joi, 22 februarie, la noi, să-l ajutăm să afle de la București ce s-a întâmplat.

Și ce a urmat? O să fiți uimiți! Ține tot de magicianul APIA! În timp ce vorbeam cu fermierul, omul își verifica pe telefon, la fiecare 15 minute, contul bancar, să vadă dacă nu cumva apare ceva și dispare tot la fel cum a apărut. Să vedeți și să nu credeți! La un moment dat, s-a înverzit contul. Au apărut subvențiile de la APIA! De data aceasta, APIA București a făcut patru viramente. O dată a fost transferat ANT1 vegetal, 1.041,05 lei, a doua oară, ANTZ pentru vaci, 4.078,89 lei, a treia oară APIA a transferat suma de 98 de lei și al patrulea transfer, tot de la APIA, este de 498,88 lei. Ultimele sume reprezintă plăți compensatorii pe Măsura 13 zone defavorizate.  

EXTRASUL DE CONT  22 FEBRUARIE 2018

cont-fermier-22-feb_b

L-am lăsat pe fermier să extragă repede banii din cont până nu se răzgândește APIA. Povestea lui e cu happy-end, dar ne întrebăm cu câte conturi bancare face APIA București aceste manevre și fermierii habar nu au și poate banii, odată ce au fost retrași, se reîntorc în conturile fermierilor mult mai târziu.

 

Vizualizat: 9343 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

11 aprilie 2021 - 20:47

AJUTOARE EUROPENE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că în maxim 10 zile vor fi lansate în consultare publică o parte dintre ghidurile pentru accesarea ajutoarelor europene din agricultură.

USAMV CLUJ VINDE PESTE 90.000 RĂSADURI LEGUME PRODUSE LA STAȚIUNEA DE CERCETARE HORTICOLĂ!

USAMV CLUJ VINDE PESTE 90.000 RĂSADURI LEGUME PRODUSE LA STAȚIUNEA DE CERCETARE HORTICOLĂ!

11 aprilie 2021 - 08:05

ANUNȚ! Peste 90.000 de răsaduri de legume produse la Stațiunea de Cercetare Horticolă, puse în vânzare de USAMV Cluj-Napoca! De luni, 12 aprilie 2021, puteți cumpăra răsaduri de la USAMV Cluj, anunță USAMV Cluj într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI!

08 aprilie 2021 - 08:52

OFICIAL! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2021, au fost înregistrate un număr de 395.027 cereri, pentru o suprafață de 2.232.129 ha.

MESAJUL FERMIERILOR: VENIM CU TRACTOARELE LA BUCUREȘTI!

MESAJUL FERMIERILOR: VENIM CU TRACTOARELE LA BUCUREȘTI!

08 aprilie 2021 - 08:40

PROTEST! Fermierii care au scos miercuri, 7 aprilie 2021, tractoarele în stradă la Iași și Botoșani anunță că vor merge cu utilajele agricole la București dacă nu le sunt rezolvate cererile. Asociația Producătorilor de Porumb din România a transmis un comunicat către AGROINFO.

SUBVENȚIILE TREBUIE SĂ AJUNGĂ LA ADEVĂRAȚII FERMIER! DEFINIȚIA NOULUI FERMIER!

SUBVENȚIILE TREBUIE SĂ AJUNGĂ LA ADEVĂRAȚII FERMIER! DEFINIȚIA NOULUI FERMIER!

08 aprilie 2021 - 08:07

SUBVENȚII AGRICOLE. A fost introdus conceptul privind noul fermier care va avea acces mult mai ușor la fonduri europene, la fel ca tânărul fermier. “Noul fermier” este definit astfel încât să includă următoarele elemente: condițiile pentru a fi „șeful exploatației”; formarea profesională și/sau competențele corespunzătoare; o limită de vârstă de peste 40 de ani, anunță europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Com AGRI, Parlamentul European.

ASOCIAȚIE DIN ZOOTEHNIE, PEDEPSITĂ PENTRU SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE ACTE ȘI DECLARAȚII FALSE!

ASOCIAȚIE DIN ZOOTEHNIE, PEDEPSITĂ PENTRU SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE ACTE ȘI DECLARAȚII FALSE!

08 aprilie 2021 - 07:47

COMUNICAT DNA. Asociația Agro-zootehnica Nemira din Bacău și alte două persoane au recunoscut în fața procurorilor DNA că au încasat ilegal de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) subvenții pe suprafață și plăți compensatorii pentru zona montană în valoare de 800.000 de lei, circa 170.000 de euro.

APROBAT ASTĂZI DE GUVERN! AJUTOR DE STAT PENTRU FERMIERI!

APROBAT ASTĂZI DE GUVERN! AJUTOR DE STAT PENTRU FERMIERI!

07 aprilie 2021 - 18:16

COMUNICAT MADR. În ședința Guvernului din data de 07 aprilie 2021 a fost aprobată o Hotărâre care completează Hotărârea Guvernului nr. 1.174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, anunță Ministerul Agriculturii într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ACUM! VESTE BUNĂ PENTRU TINERII FERMIERI!

ACUM! VESTE BUNĂ PENTRU TINERII FERMIERI!

07 aprilie 2021 - 17:05

AJUTOARE EUROPENE. Un lucru foarte bun pentru tinerii fermieri care au depășit termenul de 24 luni de la instalarea ca tânăr fermier, dar fără a depăși 5 ani, este acela că există o linie distinctă în cadrul sub-măsurii 4.1, dar atenție, nu veți putea depăși 70% cota de finanțare, anunță consultantul fonduri europene Marian Vișu Iliescu. Așadar, tinerii fermieri care nu îndeplinesc condiția celor 24 de luni pot să solicite 70% din sprijin instalare tineri fermieri.

MARȘUL TRACTOARELOR! DEMISIA DOMNULE MINISTRU!

MARȘUL TRACTOARELOR! DEMISIA DOMNULE MINISTRU!

07 aprilie 2021 - 15:40

PROTESTUL FERMIERILOR! Fermierii din Iași, Botoșani și alte județe au scos astăzi în stradă peste 200 de tractoare și utilaje agricole. Marșul tractoarelor este organizat de Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice ”GRÂNARII”-”DĂ-TE PE BRAZDĂ” Iași. Cu fermierii ieșeni s-au solidarizat și agricultorii dobrogeni.

Producţie agricolă bună, STOCURI în SCĂDERE

Producţie agricolă bună, STOCURI în SCĂDERE

07 aprilie 2021 - 13:08

În ultimul raport, Consiliul Internațional pentru Cereale (IGC) a îmbunătăţit prognoza pentru producția mondială de cereale, în sezonul 2020/2021, până la 2.224 milioane tone. Această prognoză este cu 9 milioane tone mai mare faţă de raportul din luna februarie şi cu 2% în plus faţă de producţia realizată sezonul trecut. Chiar dacă Indicele preţului la cereale şi oleaginoase (GOI) a scăzut cu 3% în luna martie, prețurile medii ale produselor agricole au crescut brusc raportat la situaţia de anul trecut. Această scădere a GOI se datorează în principal preţurilor reduse din Argentina şi Brazilia.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii