Adama
Vinasa Rompak

Salonul Agricol AKADEMIKOS se deschide vineri, 7 iunie 2013

Publicat: 05 iunie 2013 - 09:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În perioada 07-13 iunie 2013, în judeţul Timiş se va desfăşura un nou eveniment agricol - Salonul AKADEMIKOS - pe o suprafaţă de 38 ha de teren, pusă la dispoziţie de ferma agricolă Maxagro, din localitatea Gătaia.

Expoziţia agricolă Akademikos este organizată sub egida USAMVB Timişoara şi a Centrului de Consultanţă şi Cooperare Rurală Euroregională, împreună cu Maxagro - fermă care exploatează aproximativ 10.000 de teren agricol.

Pentru Salonul Agricol Akademikos, Maxagro a pus la dispoziţie o parcelă de 38 ha. Pe 26 ha sunt amplasate câmpuri de experienţă la scară mare cultivate cu 141 soiuri de cereale, iar pe restul vor fi amenajate pavilioane expoziţionale ale companiilor furnizoare de inputuri, dar şi spaţii pentru conferinţe şi dezbateri pe teme agricole şi pentru demonstraţii cu utilaje în câmp. “Rămânem la convingerea că soiul (planta) este principalul mijloc de producţie în agricultură. La Akademikos, zonele de expunere pentru tehnica agricolă sunt grupate în jurul unor experienţe agricole amplasate randomizat, deci nu sunt loturi demonstrative”, ne-a declarat Octavian Guler, coordonator al Programului privat de cercetare “Şcoala de Soiuri” şi iniţiator-organizator al evenimentului.

Structura câmpului de experienţă
Câmpul de experienţă este structurat după cum urmează:
- 5 experienţe cu 110 soiuri de grâu;
- o experienţă cu 15 soiuri de triticale şi de secară;
- o experienţă cu 16 soiuri de orz şi de orzoaică;
- o experienţă cu 32 variante de fertilizări foliare;
- o experienţă cu 32 variante de tratamente fitosanitare;
- o experienţă cu 32 variante de fertilizare minerală, cu doze foarte variate. De exemplu, nitrocalcarul a fost aplicat de la 137 kg/ha şi până la 850 kg/ha, iar fosforul de la 0 la 90 kg s.a./ha;
- o experienţă cu două soiuri semănate la 5 densităţi şi fertilizate cu trei doze diferite de îngrăşăminte.

Experienţe unice în estul Europei
 “Experienţele sunt realizate la scară mare, cu utilajele fermei gazdă, şi în mod obiectiv: asupra tuturor variantelor s-a aplicat tehnologia din fermă, pentru ca acestea să-şi manifeste potenţialul în condiţiile specifice acestui an agricol. Nici una dintre experienţe nu are caracter comercial şi nu este executată la cererea vreunei companii. Astfel de experienţe agricole sunt unice în estul Europei. Aşadar, cuvinte puţine, despre ceva unic. Să lăsăm realitatea să vorbească! Veniţi la AKADEMIKOS!”, este îndemnul lui Octavian Guler.
        

DATE DE CONTACT
Octavian Guler: tel. 0721372256, e-mail: guler.scoaladesoiuri@yahoo.ro, guler@scoaladesoiuri.ro
Ioji Zifceak: tel. 0730526706, e-mail: ioji@maxagro.ro

Vizualizat: 1331 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Eveniment în cadrul Programului de cercetare „Şcoala de Soiuri”

Eveniment în cadrul Programului de cercetare „Şcoala de Soiuri”

Câmp experimental cu 38 de soiuri de grâu şi 4 soiuri de triticale, la Gătaia, judeţul Timiş

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii