Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EUROPARLAMENTAR: SUBVENȚIA PE SUPRAFAȚĂ, ÎNTRE 210 EURO ȘI 220 EURO PE HECTAR!

Publicat: 06 august 2019 - 16:48
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

CREȘTEREA SUMEI PE HECTAR! Fermierii români sunt printre agricultorii din Uniunea Europeană care încasează una dintre cele mai mici subvenții pe hectar. Diferența este uriașă dacă vom compara fermierii români cu cei greci. În timp ce agricultorii noștri încasează o subvenție pe suprafață sub 200 de euro/ha, grecii beneficiază, în acest moment, de o subvenție de 700 de euro/ha. Europarlamentarul Daniel Buda susține că s-a reușit acum o creștere a cuantumului subvenției pe hectar și pentru fermierii români.

Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), membru în Comisia de agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European, a declarat, într-o emisiune realizată de TVR1 pe 2 august 2019 la Bruxelles, că diferența dintre valoarea pe hectar a subvenției încasată de fermierii români și cea a subvenției de care beneficiază fermierii din vestul Europei a pornit de la negocierile făcute pentru acordarea acestui ajutor european. Concret, România a negociat o sumă pe hectar care ar fi corespuns realităților din acel moment, mai târziu, lucrurile s-au schimbat și agricultorii din România au rămas printre cei cu subvenții mici.

Dacă ne uităm acum la nivelul subvențiilor primite de fermierii din România, comparativ cu cei din vestul Europei, o să vedem că este o diferență destul de mare între aceste subvenții. Din păcate, noi am intrat pe o negociere cu Uniunea Europeană, plecând de la niște realități din acel moment și suntem în această situație astăzi.

Am încercat sau am reușit în bună parte să punem pe masa Comisiei Europene care sunt nevoile și realitățile din România, astfel încât avem de a face cu o creștere ușoară a acestei subvenții pe hectar, suntem undeva la 210-220 de euro pe hectar, media Uniunii Europene fiind 240 euro/ha, dar, desigur că sunt și alte state, alte țări care primesc subvenția pe hectar undeva în jur de 400 de euro/ha, 500 euro/ha, Grecia, de exemplu, 700 de euro/ha, în condiții de climă mai dificile pentru a face agricultură.

Mereu am spus în Comisia pentru agricultură că este normal ca fermierii din Uniunea Europeană, câtă vreme activează pe aceeași piață unică, să aibă parte de aceleași subvenții, să aibă parte de același start. Este ca și cum ai alerga pe un stadion și cineva are o tură de stadion înaintea ta. Ei, slavă Domnului, că am reușit, totuși, să diminuăm aceste diferențe, pe de o parte, pe de altă parte, am reușit să atragem bani pentru agricultura din România pe alte componente, fie că discutăm despre ceea ce înseamnă dezvoltarea rurală, fie că discutăm de banii pentru Pilonul 1, adică pentru plata subvențiilor.

Este important pentru fermieri, pentru că era o mare preocupare, ce se va întâmpla în 2021. Fermierii trebuie să știe că mai departe vor avea subvenții agricole, mai departe vor avea bani la dispoziție și vor putea să-și desfășoare activitatea. Acum, să știți, că nu este un lucru lipsit de relevanță, eficiența utilizării acestor fonduri în agricultură. Este o problemă la nivel de stat în momentul de față pentru că noi trebuie să ne dezvoltăm foarte mult această componentă de procesare a agriculturii, a spus europarlamentarul român.

El a adăugat că este inadmisibil ca România să importe făină de mălai, tăieței sau carne de vită și că este obligatoriu ca țara noastră să-și dezvolte componenta de procesare.

Mi se pare inadmisibil, de exemplu, ca România să importe făină de mămăligă din Ungaria, ca noi să importăm, de exemplu, tăieței din făină de porumb din Polonia sau alte state, noi să importăm carne de vită din Portugalia sau din Polonia, în condițiile în care noi ar trebui să ne dezvoltăm aceste capacități de producție în interiorul României. Pentru mine, ca europarlamentar, în următorii 5 ani de zile, acesta este principalul meu obiectiv de a dezvolta componenta de procesare a sectorului agricol în România pentru a nu mai exporta materie brută și să importăm produse finite. Trebuie să inversăm această chestiune, noi să putem exporta produse finite în exterior, a spus Daniel Buda.

Vizualizat: 6937 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ANUNȚ AFIR DE ASTĂZI: UN SINGUR GHID CU PREȚURI DE REFERINȚĂ!

ANUNȚ AFIR DE ASTĂZI: UN SINGUR GHID CU PREȚURI DE REFERINȚĂ!

13 august 2020 - 13:13

COMUNICAT. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță modificarea Ghidului bazei de date cu prețuri de referință ce va fi utilizat pentru achizițiile necesare proiectelor finanțate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020). Modificarea documentului s-a făcut prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 221 din 5 august 2020.

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

12 august 2020 - 09:51

ANUNȚ OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat marți, 11 august 2020, că vizitele în teren la fermele care au cerut bani europeni vor fi înlocuite cu documente justificative.

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

12 august 2020 - 08:34

UE SPRIJINĂ AGRICULTURA ECOLOGICĂ. Fermierii în agricultura ecologică pot solicita și alte forme de sprijin pentru venit în cadrul politicii agricole comune (PAC). Acestea includ plățile directe și plățile pentru tinerii fermieri. În plus, ei sunt automat eligibili pentru plățile pentru înverzire, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, pe pagina sa Facebook. Eurodeputatul le explică fermierilor ce înseamnă trecerea spre agricultură ecologică.  

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

11 august 2020 - 20:49

PROTEST! Fermierii din Moldova cer decretarea stării de urgență în agricultură! Agricultorii protestează în 10 raioane, au ieșit astăzi în stradă cu tractoarele și cer Guvernului despăgubiri pentru culturile distruse de secetă.

ANSVSA, ÎN CONTROL!

ANSVSA, ÎN CONTROL!

11 august 2020 - 19:37

COMUNICAT. Controalele inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor în acest sector se realizează în baza Programul de supraveghere şi control pentru anul 2020 și vizează operatorii din industria alimentară care își desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

11 august 2020 - 10:26

AJUTOARE FERMIERI. Comisia Europeană a aprobat pentru Franța și Italia ajutoare de criză de maxim 100.000 de euro/fermier. AGROINFO v-a informat deja în exclusivitate că și Ungaria acordă un astfel de ajutor agricultorilor. În Olanda, cultivatorii de cartofi și de flori sunt sprijiniți financiar să depășească dificultățile cauzate de criza sanitară. Informațiile sunt furnizate pentru AGROINFO de Comisia Europeană.

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

11 august 2020 - 09:42

NU MAI PUTEM SĂ NE AMÂNĂM DATORIILE. Fermierii români solicită Guvernului adoptarea de urgență a unei hotărâri pentrn plata despăgubirilor pentru secetă și demararea acestor plăți în această lună. Fermierii susțin că nu mai pot să-și amâne datoriile și mulți dintre ei sunt amenințați cu falimentul. Inserăm scrisoarea deschisă a fermierilor, transmisă astăzi la redacția AGROINFO.

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

11 august 2020 - 08:12

GHID APIA. Cuantumul pe hectar pentru o parte din subvențiile APIA este deja stabilit pentru anul 2020. Fermierii beneficiază de aceste plăți compensatorii dacă au încheiate angajamente cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Angajamentele au o durată de 5 ani. Pentru un singur pachet din Măsura 10 Agro-mediu și climă, PNDR 2020, APIA le achită fermierilor subvenții suplimentare pe cap de animal. Vă punem la dispoziție lista furnizată de APIA.

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

10 august 2020 - 20:53

COMUNICAT. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) anunță că au trimis în judecată mai multe persoane din județele Bihor, Iași, Ialomița care au încasat subvenții agricole de zeci de mii de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) folosind acte falsificate, adeverințe, contracte de arendă, etc.

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

10 august 2020 - 18:56

NU VĂ DAȚI FOC LA SUBVENȚII! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), vine în atenția opiniei publice cu informații privind interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației pajiștilor permanente, atrage atenția APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Bogdan Alexandru
|
08. 08, 2019. Thursday 11:20
Consider FOARTE CLAR și Mai Ales Foarte CORECT PROFESIONAL acest Punct de Vedere , care SUSȚINE în mod Documentat
Necesitatea ca și Fermierii din ROMÂNIA
să primească SUBVENȚII de la UNIUNEA EUROPEANĂ , în Condiții COMPARABILE !!
Prof. univ. dr. ing. Bogdan T. Alexandru
1.
dan L
|
08. 07, 2019. Wednesday 06:12
of, profesionistu "buda", unu care numa vb de cativa ani, distribuie panica, habar nu are de realitate, cum e bai buda cu ce a descoperit curtea de conturi a ue ca Romania nu a folosit ceva subventie primita, ca a birocratizat excesv programul de finantare, a da ma e si putoare nationaista rebega, da ala care are suspiciunea ca a sifonat ceva fonduri europene ala gata nu mai e activ, tot grupu asta de la psd alde pnl nu au facut nimic in afara de galagie si sau dat cu curu d epamant atat ….
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi beţivani

Doi beţivani
Doi beţivani notorii se întâlnesc ziua în oraş. Detalii