Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EUROPARLAMENTAR: SUBVENȚIA PE SUPRAFAȚĂ, ÎNTRE 210 EURO ȘI 220 EURO PE HECTAR!

Publicat: 06 august 2019 - 16:48
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

CREȘTEREA SUMEI PE HECTAR! Fermierii români sunt printre agricultorii din Uniunea Europeană care încasează una dintre cele mai mici subvenții pe hectar. Diferența este uriașă dacă vom compara fermierii români cu cei greci. În timp ce agricultorii noștri încasează o subvenție pe suprafață sub 200 de euro/ha, grecii beneficiază, în acest moment, de o subvenție de 700 de euro/ha. Europarlamentarul Daniel Buda susține că s-a reușit acum o creștere a cuantumului subvenției pe hectar și pentru fermierii români.

Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), membru în Comisia de agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European, a declarat, într-o emisiune realizată de TVR1 pe 2 august 2019 la Bruxelles, că diferența dintre valoarea pe hectar a subvenției încasată de fermierii români și cea a subvenției de care beneficiază fermierii din vestul Europei a pornit de la negocierile făcute pentru acordarea acestui ajutor european. Concret, România a negociat o sumă pe hectar care ar fi corespuns realităților din acel moment, mai târziu, lucrurile s-au schimbat și agricultorii din România au rămas printre cei cu subvenții mici.

Dacă ne uităm acum la nivelul subvențiilor primite de fermierii din România, comparativ cu cei din vestul Europei, o să vedem că este o diferență destul de mare între aceste subvenții. Din păcate, noi am intrat pe o negociere cu Uniunea Europeană, plecând de la niște realități din acel moment și suntem în această situație astăzi.

Am încercat sau am reușit în bună parte să punem pe masa Comisiei Europene care sunt nevoile și realitățile din România, astfel încât avem de a face cu o creștere ușoară a acestei subvenții pe hectar, suntem undeva la 210-220 de euro pe hectar, media Uniunii Europene fiind 240 euro/ha, dar, desigur că sunt și alte state, alte țări care primesc subvenția pe hectar undeva în jur de 400 de euro/ha, 500 euro/ha, Grecia, de exemplu, 700 de euro/ha, în condiții de climă mai dificile pentru a face agricultură.

Mereu am spus în Comisia pentru agricultură că este normal ca fermierii din Uniunea Europeană, câtă vreme activează pe aceeași piață unică, să aibă parte de aceleași subvenții, să aibă parte de același start. Este ca și cum ai alerga pe un stadion și cineva are o tură de stadion înaintea ta. Ei, slavă Domnului, că am reușit, totuși, să diminuăm aceste diferențe, pe de o parte, pe de altă parte, am reușit să atragem bani pentru agricultura din România pe alte componente, fie că discutăm despre ceea ce înseamnă dezvoltarea rurală, fie că discutăm de banii pentru Pilonul 1, adică pentru plata subvențiilor.

Este important pentru fermieri, pentru că era o mare preocupare, ce se va întâmpla în 2021. Fermierii trebuie să știe că mai departe vor avea subvenții agricole, mai departe vor avea bani la dispoziție și vor putea să-și desfășoare activitatea. Acum, să știți, că nu este un lucru lipsit de relevanță, eficiența utilizării acestor fonduri în agricultură. Este o problemă la nivel de stat în momentul de față pentru că noi trebuie să ne dezvoltăm foarte mult această componentă de procesare a agriculturii, a spus europarlamentarul român.

El a adăugat că este inadmisibil ca România să importe făină de mălai, tăieței sau carne de vită și că este obligatoriu ca țara noastră să-și dezvolte componenta de procesare.

Mi se pare inadmisibil, de exemplu, ca România să importe făină de mămăligă din Ungaria, ca noi să importăm, de exemplu, tăieței din făină de porumb din Polonia sau alte state, noi să importăm carne de vită din Portugalia sau din Polonia, în condițiile în care noi ar trebui să ne dezvoltăm aceste capacități de producție în interiorul României. Pentru mine, ca europarlamentar, în următorii 5 ani de zile, acesta este principalul meu obiectiv de a dezvolta componenta de procesare a sectorului agricol în România pentru a nu mai exporta materie brută și să importăm produse finite. Trebuie să inversăm această chestiune, noi să putem exporta produse finite în exterior, a spus Daniel Buda.

Vizualizat: 7048 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

26 noiembrie 2020 - 16:24

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! Ministerul Agriculturii a publicat miercuri, 25 noiembrie 2020, pe site-ul oficial Normele metodologice la legea vânzării terenurilor agricole.

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

26 noiembrie 2020 - 08:16

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță că ajutoarele Covid-19 au început să fie transferate către conturile fermierilor încă de ieri, miercuri, 25 noiembrie 2020. Deocamdată, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) nu a comunicat sumele autorizate la plata acestor ajutoare.

URGENT APIA! TERMENE ACTE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR DE MAXIM 500 DE EURO/HA!

URGENT APIA! TERMENE ACTE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR DE MAXIM 500 DE EURO/HA!

26 noiembrie 2020 - 07:16

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenele obligatorii în decembrie 2020 pentru depunerea unor documente pentru plata subvențiilor pe hectar aferente acestui an. Cuantumul acestor subvenții ajunge și la peste 500 de euro pe hectar. Fermierii trebuie să țină seama de aceste termene limită pentru a se califica la plata subvențiilor APIA. AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile furnizate nouă de către APIA.

DNA: CONSILIER AFIR, REȚINUT PENTRU MITA PRETINSĂ UNUI TÂNĂR FERMIER!

DNA: CONSILIER AFIR, REȚINUT PENTRU MITA PRETINSĂ UNUI TÂNĂR FERMIER!

25 noiembrie 2020 - 17:49

ANCHETA DIRECȚIEI NAȚIONALE ANTICORUPȚIE! Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Timișoara au emis astăzi un mandat de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Niagu Martin Ianăș, consilier în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Procurorii DNA îl acuză de luare de mită, anunță un comunicat DNA transmis media.

OBLIGATORIU! INSPECȚIA TEHNICĂ PENTRU UN TRACTOR COSTĂ ÎNTRE 250 DE LEI ȘI 1.100 DE LEI!

OBLIGATORIU! INSPECȚIA TEHNICĂ PENTRU UN TRACTOR COSTĂ ÎNTRE 250 DE LEI ȘI 1.100 DE LEI!

25 noiembrie 2020 - 09:07

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI! ITP OBLIGATORIU! Inspecția tehnică periodică a devenit obligatorie pentru tractoarele care circulă pe drumurile publice. Mai mulți fermieri au fost amendați de Poliție pentru că nu aveau ITP pentru tractoare, avertizează RodBun, producător și distribuitor de semințe, pesticide și îngrășăminte, pe pagina sa Facebook.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 25 Noiembrie – 01 Decembrie 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 25 Noiembrie – 01 Decembrie 2020!

25 noiembrie 2020 - 08:37

Caracteristici meteorologice. În această perioadă va predomina un regim termic al aerului în general normal, în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între -6...10°C, limite apropiate de normele climatologice. Temperatura maximă a aerului va oscila între 1...14°C, în majoritatea zonelor de cultură.

MINISTRUL OROS: ÎNCEPE PLATA AJUTORULUI COVID-19!

MINISTRUL OROS: ÎNCEPE PLATA AJUTORULUI COVID-19!

24 noiembrie 2020 - 15:14

VIN AJUTOARELE DE CRIZĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, la Buzău, că Agenția de Plăți șI intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează de mâine, 25 noiembrie 2020, plata ajutorului Covid-19 pentru crescătorii de animale și cultivatorii de legume, fructe și cartofi.

MESAJ APIA DE ASTĂZI: PLĂȚI FĂCUTE CĂTRE FERMIERI!

MESAJ APIA DE ASTĂZI: PLĂȚI FĂCUTE CĂTRE FERMIERI!

24 noiembrie 2020 - 08:39

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a efectuat plățile către solicitanţii aprobaţi și care au depus cerere de plată în cadrul Programului pentru şcoli 2019 – 2020, semestrul II.

AJUTOR DE MINIMIS GARANTAT PÂNĂ-N 2023! CUANTUM AJUTOR!

AJUTOR DE MINIMIS GARANTAT PÂNĂ-N 2023! CUANTUM AJUTOR!

24 noiembrie 2020 - 06:52

OFICIAL! Schemă de ajutor de minimis prelungită până-n 2023! Ministerul Agriculturii a publicat un proiect de Ordin al ministrului agriculturii care modifică Ordinul 1353/2018 pentru instituirea schemei de ajutor de minimis Împrumuturi cu partajarea riscului la nivel de portofoliu finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală.

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! MODIFICĂRI LA O SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! MODIFICĂRI LA O SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

24 noiembrie 2020 - 06:31

MODIFICĂRI. Ministrul agriculturii a emis un ordin prin care se modifică schema de ajutor de stat Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite. Ordinul este publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Bogdan Alexandru
|
08. 08, 2019. Thursday 11:20
Consider FOARTE CLAR și Mai Ales Foarte CORECT PROFESIONAL acest Punct de Vedere , care SUSȚINE în mod Documentat
Necesitatea ca și Fermierii din ROMÂNIA
să primească SUBVENȚII de la UNIUNEA EUROPEANĂ , în Condiții COMPARABILE !!
Prof. univ. dr. ing. Bogdan T. Alexandru
1.
dan L
|
08. 07, 2019. Wednesday 06:12
of, profesionistu "buda", unu care numa vb de cativa ani, distribuie panica, habar nu are de realitate, cum e bai buda cu ce a descoperit curtea de conturi a ue ca Romania nu a folosit ceva subventie primita, ca a birocratizat excesv programul de finantare, a da ma e si putoare nationaista rebega, da ala care are suspiciunea ca a sifonat ceva fonduri europene ala gata nu mai e activ, tot grupu asta de la psd alde pnl nu au facut nimic in afara de galagie si sau dat cu curu d epamant atat ….
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Scrisoare de la profesoară către părinţi:

Scrisoare de la profesoară către părinţi:
- "Dragi părinţi, vă rog să-l spălaţi pe Bulă! Miroase!" Detalii