Adama
Vinasa Rompak

Europarlamentar ROMÂN: IMPORTĂM OTRAVA cu care NE HRĂNIM! Roșii tratate CHIMIC și brânză cu substanțe CANCERIGENE!

Publicat: 20 august 2016 - 08:50
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

IMPORTURILE CARE NE ÎMBOLNĂVESC. Europarlamentarul român Daniel Buda a avertizat într-o singură săptămână  Comisia Europeană despre două pericole care pândesc consumatorii români de pe rafturile supermarketurilor. Roșii importate te miri de pe unde și tratate chimic ca să reziste timp îndelungat și brânză în care sunt vârâți tot soiul de aditivi unul mai cancerigen ca altul.

ATENȚIE LA CONSUMUL DE ROȘII DIN IMPORT! ACESTEA POT FI TRATATE CHIMIC!

Nu cumpărăm de la țăranii noștri, ne facem cumpărăturile din supermarket, fără să știm de unde provin legumele, fructele, brânzeturile, carnea. Ne plătim otrava cu care ne hrănim!

În piețele autohtone se regăsesc din ce în ce mai mult fructe și legume aduse din import, care conțin o cantitate semnificativă de pesticide. Roșiile care se regăsesc atât în supermarketuri, cât și în piețele agroalimentare rezistă pe perioade îndelungate de timp, fără să sufere modificări de aspect, rezistând chiar pe parcursul a mai multor luni, în condițiile în care, în mod normal, acestea și-ar schimba culoarea sau aspectul în câteva zile.Roșiile aduse din import sunt tratate cu diferite substanțe chimice care pot avea un impact negativ asupra sănătății, provocând intoxicarea ficatului sau a rinichilor, fiind dăunătoare și sistemului nervos central.

Având în vedere aceste aspecte, am solicitat Comisiei să îmi transmită care sunt instrumentele pe care le are la îndemână pentru a asigura respectarea standardelor de calitate a legumelor și fructelor importate, spune europarlamentarul Daniel Buda.

Politicianului român i-a răspuns comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară. Răspunsul pare unul covențional care invocă o serie de regulamente UE ca instrumente de verificare a alimentelor importate în România și așezate pe rafturile supermarketurilor. 

Pentru a se asigura conformitatea alimentelor importate în Uniune cu cerințele UE în materie de siguranță există o legislație cuprinzătoare. Regulamentele 178/2002bși 882/2004 conțin principalele instrumente pentru atingerea acestui obiectiv. Ca parte a acestei legislații, Comisia a întocmit o listă de alimente de origine neanimală care, pe baza riscurilor cunoscute sau emergente, necesită un nivel crescut de controale înainte de introducerea lor în UE. Lista figurează în anexa I la Regulamentul nr. 669/2009 și este revizuită periodic.

Dacă este cazul, pot fi adoptate măsuri mai stricte vizând anumite mărfuri. În plus, față de standardele UE în materie de siguranță, tomatele importate trebuie să respecte și standardul de comercializare prevăzut în Regulamentul 543/2011, care conține dispoziții privind calitatea, dimensiunile, prezentarea și marcarea în conformitate cu standardul internațional, pentru a asigura în principal o concurență echitabilă între operatori. Comisia este convinsă că instrumentele de care dispune în prezent îi permit să reacționeze prompt și eficace în cazul în care ar apărea astfel de riscuri.

Anul acesta, în februarie, a fost interceptat un transport de roșii din Iordania cu pesticide peste limita admisă. 20 de tone de roșii tratate chimic urmau să fie aruncate pe masa românilor. Nu știm câte astfel de transporturi au scăpat vigilenței controalelor de la graniță. Noi suntem singurii care putem decide ce mâncăm: cumpărăm de la țăranul român sau cumpărăm din import?

colaj-europarlamentar-buda_b

Europarlamentarul român Daniel Buda

BRÂNZETURI CU SUBSTANȚE CANCERIGENE

Europarlamentarul care este implicat într-o campanie de promovare a produselor românești a avertizat și asupra brânzeturilor de pe rafturile magazinelor.

În urma unui studiu realizat de o asociație de profil, s-a depistat că în supermarketurile din România se comercializează brânzeturi cu conținut ridicat de aditivi care prezintă un pericol pentru sănătatea umană. Cele mai des întâlnite substanțe nocive sunt: clorura de calciu, nitratul de sodiu sau natamicina. Dacă în cazul natamicinei vorbim de efecte adverse cu o formă ușoară care implică stări de disconfort la nivelul aparatului digestiv, în ceea ce privește nitratul de sodiu acesta reprezintă un factor care favorizează apariția cancerului.

Folosirea acestor aditivi nu numai că reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate, ci aduce și atingere intereselor economice ale producătorilor locali care comercializează brânzeturi la standarde ridicate de calitate. Ce instrumente are la îndemână Comisia pentru a se impune un control mai strict referitor la calitatea brânzeturilor astfel încât consumatorii să fie protejați? a publicat pe pagina sa europarlamentarul.

Ne întoarcem la tradiția noastră, căutăm produsele noastre românești sau înghițim otrava pe care ne-o azvârle unul și altul pe masă? Nu mai punem la socoteală că o și plătim, de multe ori, cu prețuri pipărate. 

Vizualizat: 14538 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
patru
|
08. 22, 2016. Monday 20:27

papati,papati,papati , dupa pofta si placerea voastra nu va mai necajiti atata ,tratamente soade pentru orice junghi se gasesc .

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii