Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EUROPARLAMENTAR AVERTIZEAZĂ: NU SE VREA CADASTRU PENTRU CĂ UNII ÎNCASEAZĂ SUBVENȚII pe TERENURI CARE NU EXISTĂ!

Publicat: 13 februarie 2018 - 18:22
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚIILE FERMIERILOR, ÎN PERICOL! Nu suntem în stare să măsurăm România asta cu GPS? Nu se face asta fiindcă sunt foarte multe terenuri care sunt puse la subvenție, dar ele nu există. Dacă nu facem cadastrul până-n 2020, putem să ne batem noi, europarlamentarii, să venim cu plăți directe. Ele sunt corelate de alte aspecte ce țin de nivel național, a declarat, astăzi, la Bistrița Năsăud, europarlamentarul Daniel Buda.

Daniel Buda a avertizat că trebuie rezolvată urgent cadastrarea terenurilor agricole, altfel fermierii români riscă să rămână fără subvenții. Europarlamentarul susține că nu s-ar dori cadastrarea terenurilor pentru că, în momentul acesta, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) unii ar cere subvenții și pentru terenuri care nu există.

Nu se face asta (cadastrarea terenurilor agricole n.r.) fiindcă sunt foarte multe terenuri care sunt puse la subvenție, dar ele nu există, a subliniat Buda. Acesta a mai spus că subvențiile din agricultură s-au transformat în ajutoare sociale încasate de unii care stau la bloc și nu au legătură cu agricultura. De asta este nevoie să fie definit bine fermierul activ, iar subvențiile să fie direcționate doar spre adevărații fermieri.

Eurodeputatul a adăugat că subvențiile fermierilor vor scădea drastic după 2020. România trebuie să atragă cât mai multe fonduri europene până la finalul acestui exercițiu financiar. Veștile sunt proaste pentru fermierii români. Agricultura va beneficia de un buget mai mic. Dealtfel, nu este prima oară când europarlamentarul atrage atenția asupra scăderii bugetului pentru subvenționarea agricultorilor.

Plățile directe vor exista și după 2020. Sigur că este foarte important cuantumul lor. Pentru noi este o preocupare majoră pentru a se elimina criteriul istoric, și cred că vom reuși acest lucru, astfel încât să încercăm, nu neapărat egalizarea subvențiilor - că nu trăim într-o bulă în care să spunem că noi putem, noi facem și noi dregem - ci să uniformizăm cât se poate aceste subvenții între fermierii din vest și cei din est. Este nevoie de aceleași subvenții prin care să fie sprijinit sectorul agricol.

Noi, românii, primim 150-160 euro subvenție în agricultură (europarlamentarul se referă la subvenția pe suprafață n.r.), pe când polonezul sau francezul primește în jur de 450 de euro. Nu are cum fi fermierul român competitiv. În același timp, să mobilăm fermele cu mașini și utilaje care să ne permită să fim performanți pe piață. Noi culegem fructele cu mâna, iar în Europa se culeg fructele cu mașini care le sortează. După 2020, din păcate, anvelopa financiară nu va fi cea de astăzi fiindcă avem Brexit (ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană n.r.) care se va lăsa, cu siguranță, cu tăieri de fonduri. Agricultura și politica de coeziune vor fi primele vizate fiindcă nu au de unde să taie, plus că au apărut noi provocări în spațiul european, cum ar fi fenomenul migrației, a declarat europarlamentarul, pentru presa locală, Timp Online.  

Politicianul s-a întâlnit astăzi, 13 februarie 2018, cu fermierii din județul Bistrița Năsăud. Daniel Buda (PPE) este membru în Comisia de agricultură din Parlamentul European și unul dintre cei mai activi și vizibili europarlamentari români pe rețeaua de socializare Facebook, fiind mereu receptiv la nevoile fermierilor.

 

Vizualizat: 13949 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ANUNȚ APIA DE ULTIMĂ ORĂ! APIA MODIFICĂ MĂSURA 21!

ANUNȚ APIA DE ULTIMĂ ORĂ! APIA MODIFICĂ MĂSURA 21!

01 octombrie 2020 - 20:17

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari ai Măsurii 21 « Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza Covid-19«, că doar în data de 2 octombrie 2020, va SUSPENDA TEMPORAR  activitatea de primire a cererilor.

NU AM TEREN LA APIA, DAR AM ANIMALE, AM DREPTUL LA AJUTORUL COVID-19? RĂSPUNSUL ÎL DĂ UN ȘEF APIA!

NU AM TEREN LA APIA, DAR AM ANIMALE, AM DREPTUL LA AJUTORUL COVID-19? RĂSPUNSUL ÎL DĂ UN ȘEF APIA!

01 octombrie 2020 - 14:42

EXCLUSIV AGROINFO. Nu am teren la APIA, am doar animalele înregistrate, am dreptul la ajutorul Covid-19? Am teren la APIA, cresc animale, dar nu am animalele înregistrate la APIA, am dreptul la ajutorul Covid-19? AGROINFO a primit o avalanșă de astfel de mesaje, cu diferite situații, de la crescătorii de animale. Toate răspunsurile le dă, exclusiv pentru AGROINFO, un șef Serviciu Măsuri Specifice din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

MICII FERMIERI CER MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ MODIFICE CONDIȚIILE PENTRU AJUTOARE MĂSURA 21!

MICII FERMIERI CER MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ MODIFICE CONDIȚIILE PENTRU AJUTOARE MĂSURA 21!

01 octombrie 2020 - 08:59

VOCEA FERMIERILOR! Micii fermieri care cultivă legume în spații protejate sunt nemulțumiți de condițiile de acordare a ajutorului excepțional stabilit prin Măsura 21. Mai mult, ei au observat neconcordanțe între fișa Măsurii 21 și Ghidul solicitantului. Ion Păunel, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli din Olt, organizație membră în Uniunea Salvăm Țăranul Român, a anunțat că a solicitat Ministerului Agriculturii modificarea condițiilor în așa fel încât de ajutor să beneficieze mai mulți fermieri.

TERMEN SUBVENȚII APIA 31 OCTOMBRIE 2020! ACTE OBLIGATORII PENTRU AJUTORUL DE STAT!

TERMEN SUBVENȚII APIA 31 OCTOMBRIE 2020! ACTE OBLIGATORII PENTRU AJUTORUL DE STAT!

01 octombrie 2020 - 08:18

PLĂȚI FERMIERI. Până la data de 31 octombrie 2020 inclusiv, fermierii pot depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. III al anului 2020), a transmis APIA o informare pentru AGROINFO.

PLATA AVANSULUI APIA 2020! SUMA MAXIMĂ PE HECTAR ESTIMATĂ LA 169 EURO/HA!

PLATA AVANSULUI APIA 2020! SUMA MAXIMĂ PE HECTAR ESTIMATĂ LA 169 EURO/HA!

01 octombrie 2020 - 07:49

SUBVENȚII APIA 2020! Fermierii români beneficiază și-n acest an de un avans la plățile directe pe suprafață cuvenite pentru anul de cerere 2020. Plata avansului va începe la data de 16 octombrie 2020. AGROINFO a estimat suma pe hectar pe care APIA le-o va plăti în avans fermierilor din cuantumul plăților directe pe suprafață.

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

30 septembrie 2020 - 14:45

COMUNICAT. Din data de 29 septembrie 2020, Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România LAPAR, Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal UNCSV și Asociația Producătorilor de Porumb din România APPR, reunite în cadrul Alianței pentru Agricultură și Cooperare, au devenit membre cu drepturi depline în COPA-COGECA. cea mai mare organizație a fermierilor din Europa.

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

30 septembrie 2020 - 13:02

OFICIAL APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a stabilit calendarul pentru luna octombrie pentru plata subvențiilor agricole aferente anului de campanie 2020.

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

30 septembrie 2020 - 07:21

AJUTOARE EXCEPȚIONALE APIA. Fermierii, crescătorii de animale, care nu au încasat anul trecut plăți directe de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sau nu au solicitat anul acesta, prin cererea unică, plăți directe de la APIA, nu se încadrează la condițiile APIA pentru ajutorul excepțional cu caracter temporar acordat în contextul crizei sanitare.

CRESCĂTOR DE ANIMALE: NU MAI PUTEM SĂ FIM SCLAVI! AM CHEMAT MAȘINA DE LA ABATOR SĂ DUCĂ VACILE!

CRESCĂTOR DE ANIMALE: NU MAI PUTEM SĂ FIM SCLAVI! AM CHEMAT MAȘINA DE LA ABATOR SĂ DUCĂ VACILE!

29 septembrie 2020 - 20:07

SITUAȚIE DEZASTRUOASĂ. Crescătorul de bovine Ștefan Muscă din județul Giurgiu spune că a chemat mașina de la abator să ducă vacile. Nu mai putem să fim sclavi, nu că nu mai vrem, că ne-am obișnuit să fim sclavi, dar nu mai putem, nimeni nu ne mai dă pe datorie, spune cu amărăciune crescătorul. A vândut laptele în februarie, dar nu și-a primit nici acum banii. Ștefan Muscă a trimis deja o parte din bovinele din fermă la abator.

BURSE AGRICOVER ÎN VALOARE DE 100.000 EURO PENTRU TINERII DIN FAMILII DE FERMIERI DIN ROMÂNIA!

BURSE AGRICOVER ÎN VALOARE DE 100.000 EURO PENTRU TINERII DIN FAMILII DE FERMIERI DIN ROMÂNIA!

29 septembrie 2020 - 11:22

PREGĂTIM O NOUĂ GENERAȚIE DE LIDERI ÎN AGRICULTURĂ! Grupul Agricover continuă strategia de responsabilitate socială și lansează programul “Burse Agricover 2020” în cadrul căruia vor fi oferite 10 burse de studiu, în valoare de 100.000 de euro, pentru tinerii fermieri din România care doresc să asigure continuitatea afacerii de familie și să se specializeze urmând cursurile celei a doua serii a Programului Tineri Lideri pentru Agricultură (2020-2021) al Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Tolea viorel mihai
|
02. 13, 2018. Tuesday 20:35
Aveti dreptate ca sunt multi care iau subventii fara sa lucreze
In ceea ce priveste scaderea subventiilor sau cuantumul lor e o problema pt ca din cauza ca productia autohtona nu este protejata nu reusim sa vindem.
Pt mine unu cea mai mare problema sunt retailerii pt ca nu cumpara productia autohtona.Eu produc ceapa verde si pot vinde chiar si la 0.25 lei legatura dar nici la banii astia retailerii nu cumpara cantitati foarte mari.
Ca sa pot avea profit si sa pot vinde asa ieftin trebuie sa produc cantitati mari pe care nu reusesc sa le vand astfel ca am diminuat suprafata de cultivare.
Astfel ca sa pot avea profit trebuie sa ma folosesc si de subventii.
Daca retailerii ar fi obligati sa cumpere productia interna noi fermierii mici (10 15 ha teren) nu am avea nevoie de subventii si cu aceasta suprafata am putea avea usor castig de 50mii euro pe an
Ei bine decat sa va cramponati ca unii fura sau ca nu avem cadastru mai bine faceti o politica si niste legi ca sa ne ajutati pe noi fermierii mici sa ne vindem produsele si sa opriti importul de alimente contaminate cu tot felul de chimicale.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Stiai că o singură linguriță de sol productiv conține în general între 100 de milioane și 1 miliard de bacterii? Despre sol, sămânță și tratamente, în episodul 3 al ”Fermy Show”!

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Peste 8 tone de orz la hectar în ferma lui Călin Tomescu! Ce a făcut diferenţa dintre orz şi grâu?

Bancul zilei

La audieri

La audieri
La audieri, suspecta blondă: Detalii