KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

EFECTUL DEZVĂLUIRILOR AGROINFO: SUPLIMENTAREA SUBVENȚIILOR APIA!

Publicat: 13 decembrie 2017 - 14:08
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

MINISTERUL AGRICULTURII SE STRĂDUIEȘTE SĂ RECUPEREZE MILIOANE DE EURO! AGROINFO v-a dezvăluit decizia Comisiei Europene de a împărți rezerva de criză, rămasă necheltuită pentru anul 2017. Comisia a adoptat și un regulament în acest sens, pe data de 27 noiembrie 2017. Din păcate, pentru că autoritățile române au completat greșit declarația cu cheltuielile făcute cu plățile directe, România nu apare pe lista cu bani. Acum, Ministerul Agriculturii se străduiește să recupereze cele 17 milioane de euro care revin țării noastre din rezerva de criză.

Ministerul Agriculturii a transmis către AGROINFO un comunicat prin care ne anunță că dorește să informeze corect opinia publică, mai ales fermierii, direct interesați de acest subiect deoarece sunt la mijloc bani care pot fi plătiți ca un supliment la subvențiile APIA.

Ce se întâmplă? Așa cum v-a informat AGROINFO, Comisia Europeană a decis să împartă între statele membre UE banii din rezerva de criză. Este vorba de suma totală de 433 de milioane de euro. Această sumă a fost împărțită între țările UE, Comisia Europeană a decis cât revine fiecărei țări UE din aceste 433 de milioane de euro. România nu a fost inclusă pe lista cu bani, țării noastre nu i-a fost alocată nicio sumă din rezerva de criză. De ce? Pentru că autoritățile noastre au completat greșit declarația cu cheltuielile făcute cu plățile directe ale fermierilor în anul 2016. Concret, declarația nu ține seama de pragul de 2.000 de euro pentru plățile directe, adică autoritățile noastre au greșit la schema pentru micii fermieri. Comisia Europeană a scris negru pe alb, într-un regulament european de punere în aplicare a deciziei de împărțire a banilor, de ce nu trebuie să i se aloce nicio sumă României în această etapă.  

În cazul României, declarația de cheltuieli detaliată nu ține seama întru totul de pragul de 2 000 EUR care se aplică disciplinei financiare în conformitate cu articolul 8 alineatul (1) din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013. Așadar, în scopul bunei gestiuni financiare, nu ar trebui să se pună la dispoziția României nicio sumă pentru rambursare în această etapă.

Regulament_b

REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2017/2197 AL COMISIEI din 27 noiembrie 2017

Mai mult decât atât, tot în acest Regulament de punere în aplicare (UE) 2017/2197 se stabilește ca banii să fie plătiți fermierilor din fiecare stat membru începând cu data de 1 decembrie 2017. Atenție, fermieri, în decembrie ați fi putut beneficia de acești bani. Firește, dacă era completată corect acea declarație.

VEZI AICI TEXTUL REGULAMENTULUI ȘI LISTA CU ȚĂRILE CARE PRIMESC BANI!

CITEȘTE ȘI: UNDE DUCE NEPĂSAREA UNOR ȘEFI MADR: FERMIERII ROMÂNI PIERD ÎN DECEMBRIE 17 MILIOANE de EURO SUBVENȚII!

Așadar, există un regulament european, un act extrem de important, care trebuie respectat de toate statele membre UE. Nu este un zvon, nu este o informație pe care noi am fi  obținut-o pe surse.  ESTE UN DOCUMENT OFICIAL ADOPTAT DE COMISIA EUROPEANĂ!

Când a fost adoptat acest regulament european, Ministerul Agriculturii nu a scos nicio vorbă. Nu i-a informat pe fermierii români despre ce este vorba. AGROINFO ține legătura cu instituțiile europene și a aflat despre împărțirea banilor din rezerva de criză și despre regulament, chiar în seara zilei de 27 noiembrie, când acest act a fost adoptat de Comisia Europeană. Trebuia să-i informăm pe fermieri ce se întâmplă. Așa că, am publicat textul regulamentului în care apare decizia Comisiei Europene și informațiile furnizate nouă oficial de Comisia Europeană.

Firește că scoaterea la lumină a acestor informații cât se poate de oficiale, care au arătat cum greșelile autorităților noastre pot să ne coste la buzunar, au provocat nervozitate la nivelul conducerii Ministerului Agriculturii. Ministrul agriculturii, Petre Daea, este foc și pară pe echipa AGROINFO, chiar dacă publicația noastră nu a făcut decât să publice documente oficiale, acte imposibil de pus la îndoială, adoptate de Comisia Europeană. Ministerul Agriculturii insistă că informațiile sunt "eronate". E chiar hilară această afirmație a Ministerului Agriculturii, și o veți vedea în comunicatul transmis nouă de către MADR, din moment ce scrie cât se poate de clar într-un regulament european că România nu primește niciun euro în această etapă. Firește, conducerea MADR poate să contrazică și textul unui regulament european.

Ministrul agriculturii insistă că banii vor reveni României. Când? Mai târziu! În februarie 2018. Rețineți, fermierii din alte state UE primesc banii în decembrie 2017, fermierii români îi vor primi cu întârziere, în februarie 2018. Ținem pumnii! Bine și în februarie! Mai bine mai târziu decât niciodată!

Noi felicităm Ministerul Agriculturii că face eforturi pentru recuperarea acestor bani, că a reacționat imediat la dezvăluirile noastre și că se străduiește să le plătească fermierilor, chiar dacă mai târziu, în februarie 2018, aceste 17 milioane de euro.

Inserăm integral comunicatul Ministerului Agriculturii prin care acesta anunță data când partea României din rezerva de criză, cele 17 milioane de euro, vor fi plătite fermierilor români.

Precizări privind rambursarea sumei de aproximativ 17 milioane Euro de la CE aferente rezervei de criză conform Regulamentului 1306/2013 (art. 25 și 26)

Referitor la unele informații vehiculate de către mass-media potrivit cărora ”fermierii români ar fi excluși de pe lista cu sumele împărțite de Comisia Europeană din rezerva de criză pentru 2017”, pentru corecta informare a opiniei publice, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) face următoarele precizări:

Sumele aferente rezervei privind situațiile de criză pentru anul calendaristic 2016, care se returnează României, în valoare de aproximativ 17 milioane de Euro, nu au fost pierdute, așa cum a fost prezentat în mod eronat în unele articole de presă.

Sumele vor fi rambursate României începând cu mijlocul lunii februarie 2018. Plata către fermieri a sumelor care fac obiectul ratei de ajustare în România sunt eligibile pentru finanțare din partea Uniunii până la data de 15 octombrie 2018.

Pentru aceasta, APIA efectuează, până la data de 15 februarie 2018, corecții asupra sumelor calculate pentru anul de cerere 2016 permițând astfel stabilirea cuantumului final al disciplinei financiare aplicate în exercițiul financiar 2017. Aplicația informatică este ajustată în mod corespunzător pentru a efectua plata către fermieri.

Astfel, facem precizarea că nu s-a produs niciun prejudiciu material asupra fermierilor în legătură cu plățile directe de care au beneficiat în anul de cerere 2016.

Subliniem că MADR este preocupat în permanență pentru a absorbi întregul plafon alocat pentru plățile directe susținute din FEGA, prin măsuri de reglementare și gestionare a cererilor de ajutor/sprijin în conformitate cu regulamentele UE, iar rata de absorbție de 99,9 % susține aceste afirmații. (Comunicat MADR)

Vizualizat: 11495 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Subvenții APIA pentru fermieri, crescători de animale, suplimentate la rectificarea bugetară!

Subvenții APIA pentru fermieri, crescători de animale, suplimentate la rectificarea bugetară!

27 iulie 2021 - 14:51

Ministerul Agriculturii solicită Guvernului, la rectificarea bugetară, credite de angajament în valoare de 4,6 miliarde de lei și credite bugetare în valoare de 3,5 miliarde de lei. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi cum se împart banii pe care  Ministerul Agriculturii speră să-i obțină la rectificare, care sunt subvențiile APIA care vor fi suplimentate, atât pentru fermierii din vegetal, cât și pentru crescătorii de animale, și ce ajutoare vor primi fermierii.

Ministrul agriculturii ASTĂZI: Subvenție APIA 4.600 euro/ha și ajutor 150 milioane euro pentru sere, solarii și depozite!

Ministrul agriculturii ASTĂZI: Subvenție APIA 4.600 euro/ha și ajutor 150 milioane euro pentru sere, solarii și depozite!

27 iulie 2021 - 13:02

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că fermierii români care cultivă legume beneficiază anul acesta de o subvenție APIA de 4.600 de euro/ha, sprijin cuplat vegetal, și de o sumă de 150 de milioane de euro pentru construcția de sere, solarii sau depozite. La acestea se adaugă ajutorul de minimis la legume cultivate în spații protejate, 2.000 euro/beneficiar/1.000 mp.

Subvenție europeană DIRECTĂ pentru apicultori!

Subvenție europeană DIRECTĂ pentru apicultori!

27 iulie 2021 - 12:30

VEȘTI DE ASTĂZI, 27 IULIE 2021! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că apicultorii români vor beneficia de o subvenție europeană directă pe familie de albine.

Anunț APIA ASTĂZI: Bani transferați ACUM în conturi!

Anunț APIA ASTĂZI: Bani transferați ACUM în conturi!

27 iulie 2021 - 09:56

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a efectuat plățile sumelor cuvenite sub formă de rentă viageră agricolă aferentă anului 2020, anunță APIA într-un comunicat transmis Agroinfo.

Anunț europarlamentar român: ajutoare pentru fermieri, crescători de animale!

Anunț europarlamentar român: ajutoare pentru fermieri, crescători de animale!

27 iulie 2021 - 07:06

Norme simplificate pentru ajutoarele de stat acordate fermierilor, dar și altor categorii de beneficiari! Anunță europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlamentul European.

Subvenții APIA ilegale pentru pășune! Președinte asociație crescători de animale, condamnat la închisoare!

Subvenții APIA ilegale pentru pășune! Președinte asociație crescători de animale, condamnat la închisoare!

27 iulie 2021 - 06:11

Teodor-Sorin Manole, la data faptei președinte al unei asociații de crescători de animale, trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Sentința este definitivă. Președintele asociației de crescători de animale a încasat ilegal de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) subvenții pentru 254 ha de pășune.

Ministrul Oros, declarații în direct ASTĂZI!

Ministrul Oros, declarații în direct ASTĂZI!

27 iulie 2021 - 05:51

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține astăzi, 27 iulie 2021, o conferință de presă la sediul Ministerului Agriculturii. Declarațiile ministrului agriculturii sunt transmise live, începând de la ora 12:00, pe pagina Facebook Ministerul Agriculturii și a ministrului Adrian Oros.

Agroland Agribusiness, cifră de afaceri de 13,8 milioane lei, în prima jumătate din 2021

Agroland Agribusiness, cifră de afaceri de 13,8 milioane lei, în prima jumătate din 2021

26 iulie 2021 - 21:00

București, 26.07.2021. Agroland Agribusiness (indice bursier AAB) estimează atingerea unei cifre de afaceri de 13,8 milioane lei, în primul semestru (S1) din 2021, în creștere cu 33,4% față de valoarea înregistrată în S1 2020, peste 10 milioane lei. Compania face parte din grupul Agroland, este activă pe piața locală ca entitate de sine stătătoare începând cu 2017, iar pe 15 iunie a.c. a debutat pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), printr-un plasament privat pentru vânzarea de acțiuni. 

Comunicat APIA de astăzi pentru apicultori: cuantum ajutor pentru acest an!

Comunicat APIA de astăzi pentru apicultori: cuantum ajutor pentru acest an!

26 iulie 2021 - 18:11

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii că pot depune cererile de plată pentru accesarea Programului Naţional Apicol (PNA) până la data de 2 august 2021 inclusiv, având în vedere că termenul limită de 31 iulie 2021 este zi nelucrătoare. Valoarea totală a ajutorului acordat anul acesta pentru apicultori este de 59 de milioane de lei.

Calendar luna august plata subvențiilor APIA!

Calendar luna august plata subvențiilor APIA!

26 iulie 2021 - 08:16

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termene importante pentru plata subvențiilor agricole în luna august 2021, atât pentru fermieri, crescători de animale, dar și pentru apicultori.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
un fermier
|
12. 13, 2017. Wednesday 20:45
Bravo Agroinfo!!!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii