Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EFECTUL DEZVĂLUIRILOR AGROINFO: SUPLIMENTAREA SUBVENȚIILOR APIA!

Publicat: 13 decembrie 2017 - 14:08
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

MINISTERUL AGRICULTURII SE STRĂDUIEȘTE SĂ RECUPEREZE MILIOANE DE EURO! AGROINFO v-a dezvăluit decizia Comisiei Europene de a împărți rezerva de criză, rămasă necheltuită pentru anul 2017. Comisia a adoptat și un regulament în acest sens, pe data de 27 noiembrie 2017. Din păcate, pentru că autoritățile române au completat greșit declarația cu cheltuielile făcute cu plățile directe, România nu apare pe lista cu bani. Acum, Ministerul Agriculturii se străduiește să recupereze cele 17 milioane de euro care revin țării noastre din rezerva de criză.

Ministerul Agriculturii a transmis către AGROINFO un comunicat prin care ne anunță că dorește să informeze corect opinia publică, mai ales fermierii, direct interesați de acest subiect deoarece sunt la mijloc bani care pot fi plătiți ca un supliment la subvențiile APIA.

Ce se întâmplă? Așa cum v-a informat AGROINFO, Comisia Europeană a decis să împartă între statele membre UE banii din rezerva de criză. Este vorba de suma totală de 433 de milioane de euro. Această sumă a fost împărțită între țările UE, Comisia Europeană a decis cât revine fiecărei țări UE din aceste 433 de milioane de euro. România nu a fost inclusă pe lista cu bani, țării noastre nu i-a fost alocată nicio sumă din rezerva de criză. De ce? Pentru că autoritățile noastre au completat greșit declarația cu cheltuielile făcute cu plățile directe ale fermierilor în anul 2016. Concret, declarația nu ține seama de pragul de 2.000 de euro pentru plățile directe, adică autoritățile noastre au greșit la schema pentru micii fermieri. Comisia Europeană a scris negru pe alb, într-un regulament european de punere în aplicare a deciziei de împărțire a banilor, de ce nu trebuie să i se aloce nicio sumă României în această etapă.  

În cazul României, declarația de cheltuieli detaliată nu ține seama întru totul de pragul de 2 000 EUR care se aplică disciplinei financiare în conformitate cu articolul 8 alineatul (1) din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013. Așadar, în scopul bunei gestiuni financiare, nu ar trebui să se pună la dispoziția României nicio sumă pentru rambursare în această etapă.

Regulament_b

REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2017/2197 AL COMISIEI din 27 noiembrie 2017

Mai mult decât atât, tot în acest Regulament de punere în aplicare (UE) 2017/2197 se stabilește ca banii să fie plătiți fermierilor din fiecare stat membru începând cu data de 1 decembrie 2017. Atenție, fermieri, în decembrie ați fi putut beneficia de acești bani. Firește, dacă era completată corect acea declarație.

VEZI AICI TEXTUL REGULAMENTULUI ȘI LISTA CU ȚĂRILE CARE PRIMESC BANI!

CITEȘTE ȘI: UNDE DUCE NEPĂSAREA UNOR ȘEFI MADR: FERMIERII ROMÂNI PIERD ÎN DECEMBRIE 17 MILIOANE de EURO SUBVENȚII!

Așadar, există un regulament european, un act extrem de important, care trebuie respectat de toate statele membre UE. Nu este un zvon, nu este o informație pe care noi am fi  obținut-o pe surse.  ESTE UN DOCUMENT OFICIAL ADOPTAT DE COMISIA EUROPEANĂ!

Când a fost adoptat acest regulament european, Ministerul Agriculturii nu a scos nicio vorbă. Nu i-a informat pe fermierii români despre ce este vorba. AGROINFO ține legătura cu instituțiile europene și a aflat despre împărțirea banilor din rezerva de criză și despre regulament, chiar în seara zilei de 27 noiembrie, când acest act a fost adoptat de Comisia Europeană. Trebuia să-i informăm pe fermieri ce se întâmplă. Așa că, am publicat textul regulamentului în care apare decizia Comisiei Europene și informațiile furnizate nouă oficial de Comisia Europeană.

Firește că scoaterea la lumină a acestor informații cât se poate de oficiale, care au arătat cum greșelile autorităților noastre pot să ne coste la buzunar, au provocat nervozitate la nivelul conducerii Ministerului Agriculturii. Ministrul agriculturii, Petre Daea, este foc și pară pe echipa AGROINFO, chiar dacă publicația noastră nu a făcut decât să publice documente oficiale, acte imposibil de pus la îndoială, adoptate de Comisia Europeană. Ministerul Agriculturii insistă că informațiile sunt "eronate". E chiar hilară această afirmație a Ministerului Agriculturii, și o veți vedea în comunicatul transmis nouă de către MADR, din moment ce scrie cât se poate de clar într-un regulament european că România nu primește niciun euro în această etapă. Firește, conducerea MADR poate să contrazică și textul unui regulament european.

Ministrul agriculturii insistă că banii vor reveni României. Când? Mai târziu! În februarie 2018. Rețineți, fermierii din alte state UE primesc banii în decembrie 2017, fermierii români îi vor primi cu întârziere, în februarie 2018. Ținem pumnii! Bine și în februarie! Mai bine mai târziu decât niciodată!

Noi felicităm Ministerul Agriculturii că face eforturi pentru recuperarea acestor bani, că a reacționat imediat la dezvăluirile noastre și că se străduiește să le plătească fermierilor, chiar dacă mai târziu, în februarie 2018, aceste 17 milioane de euro.

Inserăm integral comunicatul Ministerului Agriculturii prin care acesta anunță data când partea României din rezerva de criză, cele 17 milioane de euro, vor fi plătite fermierilor români.

Precizări privind rambursarea sumei de aproximativ 17 milioane Euro de la CE aferente rezervei de criză conform Regulamentului 1306/2013 (art. 25 și 26)

Referitor la unele informații vehiculate de către mass-media potrivit cărora ”fermierii români ar fi excluși de pe lista cu sumele împărțite de Comisia Europeană din rezerva de criză pentru 2017”, pentru corecta informare a opiniei publice, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) face următoarele precizări:

Sumele aferente rezervei privind situațiile de criză pentru anul calendaristic 2016, care se returnează României, în valoare de aproximativ 17 milioane de Euro, nu au fost pierdute, așa cum a fost prezentat în mod eronat în unele articole de presă.

Sumele vor fi rambursate României începând cu mijlocul lunii februarie 2018. Plata către fermieri a sumelor care fac obiectul ratei de ajustare în România sunt eligibile pentru finanțare din partea Uniunii până la data de 15 octombrie 2018.

Pentru aceasta, APIA efectuează, până la data de 15 februarie 2018, corecții asupra sumelor calculate pentru anul de cerere 2016 permițând astfel stabilirea cuantumului final al disciplinei financiare aplicate în exercițiul financiar 2017. Aplicația informatică este ajustată în mod corespunzător pentru a efectua plata către fermieri.

Astfel, facem precizarea că nu s-a produs niciun prejudiciu material asupra fermierilor în legătură cu plățile directe de care au beneficiat în anul de cerere 2016.

Subliniem că MADR este preocupat în permanență pentru a absorbi întregul plafon alocat pentru plățile directe susținute din FEGA, prin măsuri de reglementare și gestionare a cererilor de ajutor/sprijin în conformitate cu regulamentele UE, iar rata de absorbție de 99,9 % susține aceste afirmații. (Comunicat MADR)

Vizualizat: 11381 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

12 august 2020 - 09:51

ANUNȚ OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat marți, 11 august 2020, că vizitele în teren la fermele care au cerut bani europeni vor fi înlocuite cu documente justificative.

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

12 august 2020 - 08:34

UE SPRIJINĂ AGRICULTURA ECOLOGICĂ. Fermierii în agricultura ecologică pot solicita și alte forme de sprijin pentru venit în cadrul politicii agricole comune (PAC). Acestea includ plățile directe și plățile pentru tinerii fermieri. În plus, ei sunt automat eligibili pentru plățile pentru înverzire, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, pe pagina sa Facebook. Eurodeputatul le explică fermierilor ce înseamnă trecerea spre agricultură ecologică.  

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

11 august 2020 - 20:49

PROTEST! Fermierii din Moldova cer decretarea stării de urgență în agricultură! Agricultorii protestează în 10 raioane, au ieșit astăzi în stradă cu tractoarele și cer Guvernului despăgubiri pentru culturile distruse de secetă.

ANSVSA, ÎN CONTROL!

ANSVSA, ÎN CONTROL!

11 august 2020 - 19:37

COMUNICAT. Controalele inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor în acest sector se realizează în baza Programul de supraveghere şi control pentru anul 2020 și vizează operatorii din industria alimentară care își desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

11 august 2020 - 10:26

AJUTOARE FERMIERI. Comisia Europeană a aprobat pentru Franța și Italia ajutoare de criză de maxim 100.000 de euro/fermier. AGROINFO v-a informat deja în exclusivitate că și Ungaria acordă un astfel de ajutor agricultorilor. În Olanda, cultivatorii de cartofi și de flori sunt sprijiniți financiar să depășească dificultățile cauzate de criza sanitară. Informațiile sunt furnizate pentru AGROINFO de Comisia Europeană.

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

11 august 2020 - 09:42

NU MAI PUTEM SĂ NE AMÂNĂM DATORIILE. Fermierii români solicită Guvernului adoptarea de urgență a unei hotărâri pentrn plata despăgubirilor pentru secetă și demararea acestor plăți în această lună. Fermierii susțin că nu mai pot să-și amâne datoriile și mulți dintre ei sunt amenințați cu falimentul. Inserăm scrisoarea deschisă a fermierilor, transmisă astăzi la redacția AGROINFO.

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

11 august 2020 - 08:12

GHID APIA. Cuantumul pe hectar pentru o parte din subvențiile APIA este deja stabilit pentru anul 2020. Fermierii beneficiază de aceste plăți compensatorii dacă au încheiate angajamente cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Angajamentele au o durată de 5 ani. Pentru un singur pachet din Măsura 10 Agro-mediu și climă, PNDR 2020, APIA le achită fermierilor subvenții suplimentare pe cap de animal. Vă punem la dispoziție lista furnizată de APIA.

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

10 august 2020 - 20:53

COMUNICAT. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) anunță că au trimis în judecată mai multe persoane din județele Bihor, Iași, Ialomița care au încasat subvenții agricole de zeci de mii de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) folosind acte falsificate, adeverințe, contracte de arendă, etc.

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

10 august 2020 - 18:56

NU VĂ DAȚI FOC LA SUBVENȚII! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), vine în atenția opiniei publice cu informații privind interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației pajiștilor permanente, atrage atenția APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

BANI PENTRU FERMIERI! CE A ANUNȚAT ASTĂZI PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

BANI PENTRU FERMIERI! CE A ANUNȚAT ASTĂZI PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

10 august 2020 - 18:14

ANUNȚ PREMIER. Șeful Executivului, Ludovic Orban, a declarat luni că Guvernul va aloca sume suplimentare în rectificarea bugetară pentru sectorul agriculturii. Guvernul vrea să adopte în această săptămână cea de-a doua rectificare bugetară din 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
un fermier
|
12. 13, 2017. Wednesday 20:45
Bravo Agroinfo!!!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi beţivani

Doi beţivani
Doi beţivani notorii se întâlnesc ziua în oraş. Detalii