Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EFECTUL DEZVĂLUIRILOR AGROINFO! LISTELE APIA CU CUANTUMURILE SUBVENȚIILOR care INTRĂ la AVANS, CORECTATE!

Publicat: 13 octombrie 2017 - 17:06
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

LISTE CORECTE AVANS APIA! Dezvăluirile AGROINFO despre blocarea licitației pentru sistemul informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au avut efect! Veștile sunt foarte bune pentru fermierii români! Noi atrăgeam atenția că APIA calculează avansul de 85% din plățile compensatorii pe dezvoltare rurală din cuantumurile de anul trecut, unele mult mai mici decât cele de anul acesta. La câteva zile după dezvăluiri, au apărut de la APIA listele corecte. Pe care este și precizat că sunt corecte!

Sub cuvântul corecte, după cum observați din facsimilul de mai jos, colțul din dreapta sus, e și o semnătură, bănuim că-i aparține șefului APIA, Adrian Pintea. Deci, ce s-a întâmplat la APIA cu aceste liste oficiale cu cuantumul pentru avansul care va fi acordat fermierilor pentru campania 2017?

corectura-apia_b

AGROINFO era pregătit să publice dezvăluirile despre blocarea licitației APIA pentru sistemul informatic, celebrul soft, responsabil de fiecare euro care ajunge în buzunarul fermierului, când am primit la redacție mesaje disperate de la fermieri. Oamenii erau furioși și ne acuzau că am publicat alte cuantumuri, alte valori pentru plățile compensatorii pe măsurile de dezvoltare rurală, măsura 10 agro-mediu și climă și măsura 13 zonă defavorizată. Când greșim, ne asumăm, așa că, împinși de curiozitate, am vrut să vedem dacă valorile pentru plățile compensatorii publicate de noi încă de săptămâna trecută  - AGROINFO este primul care a anunțat că aceste cuantumuri vor intra la avansul pentru 2017 - sunt corecte.

Am găsit comunicatul oficial al Ministerului Agriculturii, l-am confruntat cu ce publicasem noi și erau cuantumurile corecte pentru 2017. Deci, AGROINFO a informat corect fermierii, așa cum se străduiește să facă de fiecare dată!  Le-am răspuns fermierilor că sunt valorile plăților compensatorii pentru anul 2017 și că e corect ce am publicat noi. Răspunsul nostru nu i-a mulțumit pe fermieri și ne-au arătat ce a comunicat public APIA, chiar în aceeași zi de 11 octombrie 2017. Informațiile răspândite în spațiul public proveneau de la APIA, erau comunicate de APIA Aparat Central. Mai mult decât atât, APIA furnizase publicației respective și documentul care conținea lista cu schemele de plată și cuantumul aferent fiecărei scheme care intră la avans.

AVEȚI AICI DOCUMENTUL COMUNICAT PUBLIC DE APIA PE DATA DE 11 OCTOMBRIE 2017! FIȚI ATENȚI LA CUANTUMUL PLĂȚILOR COMPENSATORII, FEADR! E CEL DE ANUL TRECUT!

asta-e-lista-buna_b

asta-e-lista-buna-doi_b

ATENȚIE! Pe lista respectivă, după cum observați, sunt trecute pentru plățile compensatorii valorile de anul trecut, din acele valori este calculat procentul de 85% și trecută, la final, suma care va fi plătită la avans. Calculele sunt făcute pentru fiecare pachet pe care au angajamente fermierii. Firește, din moment ce acea listă provenea de la APIA Aparat Central, de la conducerea APIA, cu calculele făcute de APIA, cu cuantumul precizat de APIA,  publicația respectivă a luat-o de bună. Și noi am fi făcut exact la fel. Nu puneam la îndoială informații și documente furnizate de APIA.

Imediat ne-am pus întrebarea: de ce APIA a aruncat în spațiul public alte cuantumuri, adică cele de pe anul trecut, din campania 2016, pentru avansul aferent campaniei 2017? Și am încercat să aflăm ce se întâmplă la APIA, să le spunem fermierilor câți bani vor primi, de fapt, la avansul din plățile compensatorii. Vor primi 85% din cuantumurile de pe anul trecut sau de pe anul acesta? Care valori se iau în calcul pentru avans? Între timp, un fermier din județul Alba ne-a transmis discuția pe care a avut-o cu un șef APIA, discuție în scris, și ce răspuns a primit de acolo. Răspunsul era că avansul pentru plățile compensatorii, cei 85%, este calculat din cuantumul de pe anul trecut pentru că... se merge pe softul vechi, iar reglarea sumei se face la plata finală. 

Noi cunoșteam deja faptul că serviciile pentru mentenanța și dezvoltarea sistemului informatic APIA nu au fost atribuite niciunei companii, licitația fiind blocată, printr-o contestație, de firma Metalubs Balkans, firmă care vinde lubrifianți pentru mașini, utilaje, etc. Deci, calcularea avansului pe măsurile de dezvoltare rurală din valorile de pe anul trecut era clar un efect al faptului că acest soft nu poate fi reactualizat cu noile valori.

După publicarea dezvăluirilor noastre, în data de 11 octombrie 2017, deci exact în aceeași zi în care APIA Aparat Central a comunicat lista cu cuantumurile pentru avans  - CITIȚI AICI ÎNTREG ARTICOLUL -  ghiciți ce s-a întâmplat? A dat taifunul peste APIA Aparat Central! Listele pregătite pentru avans au fost retrase din spațiul public și corectate rapid! Cu noile cuantumuri pentru plățile compensatorii! Cele aferente campaniei 2017! Cine i-a tras de mânecă pe șefii de la APIA și i-a pus să introducă noile cuantuamuri și să recalculeze tot? Noi bănuim că ministrul agriculturii după ce a citit dezvăluirile făcute de AGROINFO.

Deci, fermierii care au norocul să aibă angajamente pentru pachetele unde valoarea plății compensatorii a crescut în 2017 prin comparație cu 2016 vor primi mai mulți bani la avans. Ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă noi nu scriam și nu atrăgeam atenția că e ceva în neregulă? Tăcea toată lumea și se mergea pe vechile valori?! Încasa fermierul mai puțin și nu știa de ce.

AVEȚI POSIBILITATEA SĂ COMPARAȚI CELE DOUĂ LISTE! AMBELE SUNT COMUNICATE OFICIAL DE APIA!

lista-apia-corectata_blista-apia-corectata-doi_b

PRELUAT DE NOI DIN REVISTA FERMIERULUI

DOCUMENTUL COMUNICAT PUBLIC DE APIA PE DATA DE 12 OCTOMBRIE 2017! A DOUA ZI DUPĂ DEZVĂLUIRILE NOASTRE! FIȚI ATENȚI CUM AU FOST CORECTATE CUANTUMURILE PENTRU PLĂȚILE COMPENSATORII!

Pe prima listă, comunicată de APIA pe 11 octombrie 2017, de exemplu, la primul pachet de agromediu, M10, P1, cuantumul este 93 de euro, 85% din această valoare este 79,05 euro și precizează că această sumă va fi acordată la avans. Pe cea de-a doua listă, corectată, comunicată de APIA pe data de 12 octombrie, valoarea M10, P1, a crescut peste noapte la 142 de euro (aceasta este valoarea pentru 2017), iar suma acordată la avans este de 120,70 de euro. Diferență mare!  Am dat un singur exemplu. Vă lăsăm să comparați listele!

Domnilor din conducerea APIA Aparat Central, dacă domniile-voastre cred că fermierul român e prost, neinstruit și nu este atent la detalii, vă înșelați amarnic!

Vizualizat: 12829 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APIA: CERERILE PENTRU AJUTOR CRIZĂ MĂSURA 21 SE DEPUN ÎN PERIOADA 25 SEPTEMBRIE - 23 OCTOMBRIE 2020!

APIA: CERERILE PENTRU AJUTOR CRIZĂ MĂSURA 21 SE DEPUN ÎN PERIOADA 25 SEPTEMBRIE - 23 OCTOMBRIE 2020!

23 septembrie 2020 - 20:12

APIA ANUNȚĂ! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță lansarea în perioada 25 septembrie – 23 octombrie 2020 a sesiunii de depunere a cererilor de sprijin pentru măsura 21 „Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOARE PENTRU LEGUMICULTORI!

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOARE PENTRU LEGUMICULTORI!

23 septembrie 2020 - 19:23

AJUTOR CRIZĂ. Ministerul Agriculturii a transmis astăzi către AGROINFO Ghidul Măsurii 21. Vă punem la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie pentru a solicita acest ajutor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

AJUTOARE DE CRIZĂ MICI FERMIERI! MADR ANUNȚĂ ASTĂZI CĂ S-A PUBLICAT GHIDUL MĂSURII 21!

AJUTOARE DE CRIZĂ MICI FERMIERI! MADR ANUNȚĂ ASTĂZI CĂ S-A PUBLICAT GHIDUL MĂSURII 21!

23 septembrie 2020 - 17:35

ANUNȚ! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO,  publicarea ghidului Măsurii 21 privind acordarea unui sprijin temporar cu caracter excepțional, ca răspuns la criza sanitară generată de epidemia de COVID-19.

PLĂȚILE ANUNȚATE ASTĂZI DE APIA!

PLĂȚILE ANUNȚATE ASTĂZI DE APIA!

23 septembrie 2020 - 15:57

COMUNICAT. Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii că a efectuat verificarea cererilor de sprijin depuse de fermieri în perioada 03 - 15 septembrie 2020 pentru Schema de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică.

CRESC AJUTOARELE PENTRU FERMELE DE ANIMALE!

CRESC AJUTOARELE PENTRU FERMELE DE ANIMALE!

23 septembrie 2020 - 14:45

MAI MULȚI BANI PENTRU ZOOTEHNIE! Bugetul pentru plățile fermierilor nu se va împărți egal pentru cele două sectoare, vegetal și zootehnie, în noul exercițiu financiar 2021-2027. Pentru fermele de animale, Ministerul Agriculturii a pregătit cea mai mare parte a bugetului, 60%, vegetalului revenindu-i 40%. Crescătorii de animale nu au niciun profit, toată lumea s-a concentrat pe vegetal, a declarat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru.

MINISTRUL AGRICULTURII, LA CULES DE STRUGURI LA PODGORIA USAMV CLUJ!

MINISTRUL AGRICULTURII, LA CULES DE STRUGURI LA PODGORIA USAMV CLUJ!

23 septembrie 2020 - 13:46

ZIUA RECOLTEI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, participă sâmbătă, 26 septembrie 2020, la culesul viei la Podgoria de la Apoldu de Sus, județul Sibiu, cumpărată recent de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj Napoca, anunță USAMV Cluj, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

CAMPANIE LANSATĂ DE MINISTERUL AGRICULTURII!

CAMPANIE LANSATĂ DE MINISTERUL AGRICULTURII!

23 septembrie 2020 - 13:05

PRIMA EDIȚIE. Adunarea Generală a Națiunilor Unite (UNGA) a declarat 29 septembrie ”Ziua Internațională de conștientizare asupra risipei alimentare”. Celebrarea primei ediții a evenimentului oferă oportunitatea autorităților și actorilor din sectorul public și privat de a-și uni eforturile în organizarea unor acțiuni specifice și concrete pentru susținerea reducerii risipei de alimente și asigurării securității alimentare.

SUBVENȚIILE APIA CARE AU TERMEN 1 NOIEMBRIE 2020!

SUBVENȚIILE APIA CARE AU TERMEN 1 NOIEMBRIE 2020!

23 septembrie 2020 - 09:42

ÎN VIGOARE! Fermierii care mizează pe agricultură ecologică și încasează subvențiile pe hectar de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au termen 1 noiembrie 2020 pentru a depune la APIA documentele care le asigură plata pe hectar. Termenul a fost prelungit, doar pentru acest an, de la 15 octombrie la 1 noiembrie. Modificările au fost făcute acum în lege. Ordinul MADR nr.264 a fost publicat pe data de 21 septembrie 2020 în Monitorul Oficial.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 23 - 29 SEPTEMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 23 - 29 SEPTEMBRIE 2020!

23 septembrie 2020 - 09:03

Caracteristici meteorologice. Intervalul se va caracteriza printr-o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, în cea mai mare parte a zonelor de cultură. Temperatura medie diurnă a aerului va oscila între 15...25°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...7°C, pe aproape întreg teritoriul. Temperatura maxim a aerului va fi cuprinsă între 22...32°C, la nivelul întregii țări. Temperatura minimă a aerului se va încadra între 7...18°C, pe majoritatea suprafețelor agricole.

DECIZIE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA! ACTE PENTRU APIA!

DECIZIE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA! ACTE PENTRU APIA!

23 septembrie 2020 - 08:25

ORDIN MADR PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL. Fermierii care au suferit calamități ale culturilor din cauza unor fenomene naturale izolate (îngheț, inundații, secetă tornade etc.) pentru care nu există un act normativ național prezintă ca acte doveditoare la APIA, alături de înștiințarea cu privire la cazurile de forță majoră și procesul-verbal de constatare a calamității eliberat de primărie, anunță un Ordin MADR, publicat în Monitorul Oficial pe 21 septembrie 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
AdminLS
|
10. 15, 2017. Sunday 07:36
Comentariu editorial

bună ziua, domnule Aurel Carausu, de euro ați auzit? Este clar precizat cuantumul fiecărei plăți compensatorii în euro. Sperăm că v-am ajutat să citiți textul și să vi se limpezească bălmăjeala care v-a cuprins. Zi frumoasă!

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tehnologia Syngenta în cultura mărului - testimonial Octavian Drăgan, jud. Bistrița Năsăud

Tehnologia Syngenta în cultura mărului - testimonial Octavian Drăgan, jud. Bistrița Năsăud

Octavian Drăgan administrează de 35 de ani o fermă pomicolă de măr, prun și cireș, aflată în localitatea Ghinda din județul Bistrița Năsăud. Ferma are o suprafaţă de 42ha, din care plantațiile de măr ocupă o suprafață de 26ha, iar în fiecare sezon, Octavian apelează cu încredere la produsele Syngenta pentru protecția plantelor.

 

Cei mai de bază aliați ai săi împotriva bolilor și dăunătorilor din livadă sunt

Alături de Syngenta, Octavian se simte ca într-o familie și apreciază recomandările echipei tehnice, care l-au ajutat să ofere pe piață mere sănătoase și de calitate.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

SMS pentru PISI...

SMS pentru PISI...
SMS: „Bună pisi! Ce faci? Ce zici dacă ne vedem în seara asta? Iau acum o sticlă de vin... apartamentul este al nostru!”. Detalii