Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EFECTUL DEZVĂLUIRILOR AGROINFO! LISTELE APIA CU CUANTUMURILE SUBVENȚIILOR care INTRĂ la AVANS, CORECTATE!

Publicat: 13 octombrie 2017 - 17:06
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

LISTE CORECTE AVANS APIA! Dezvăluirile AGROINFO despre blocarea licitației pentru sistemul informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au avut efect! Veștile sunt foarte bune pentru fermierii români! Noi atrăgeam atenția că APIA calculează avansul de 85% din plățile compensatorii pe dezvoltare rurală din cuantumurile de anul trecut, unele mult mai mici decât cele de anul acesta. La câteva zile după dezvăluiri, au apărut de la APIA listele corecte. Pe care este și precizat că sunt corecte!

Sub cuvântul corecte, după cum observați din facsimilul de mai jos, colțul din dreapta sus, e și o semnătură, bănuim că-i aparține șefului APIA, Adrian Pintea. Deci, ce s-a întâmplat la APIA cu aceste liste oficiale cu cuantumul pentru avansul care va fi acordat fermierilor pentru campania 2017?

corectura-apia_b

AGROINFO era pregătit să publice dezvăluirile despre blocarea licitației APIA pentru sistemul informatic, celebrul soft, responsabil de fiecare euro care ajunge în buzunarul fermierului, când am primit la redacție mesaje disperate de la fermieri. Oamenii erau furioși și ne acuzau că am publicat alte cuantumuri, alte valori pentru plățile compensatorii pe măsurile de dezvoltare rurală, măsura 10 agro-mediu și climă și măsura 13 zonă defavorizată. Când greșim, ne asumăm, așa că, împinși de curiozitate, am vrut să vedem dacă valorile pentru plățile compensatorii publicate de noi încă de săptămâna trecută  - AGROINFO este primul care a anunțat că aceste cuantumuri vor intra la avansul pentru 2017 - sunt corecte.

Am găsit comunicatul oficial al Ministerului Agriculturii, l-am confruntat cu ce publicasem noi și erau cuantumurile corecte pentru 2017. Deci, AGROINFO a informat corect fermierii, așa cum se străduiește să facă de fiecare dată!  Le-am răspuns fermierilor că sunt valorile plăților compensatorii pentru anul 2017 și că e corect ce am publicat noi. Răspunsul nostru nu i-a mulțumit pe fermieri și ne-au arătat ce a comunicat public APIA, chiar în aceeași zi de 11 octombrie 2017. Informațiile răspândite în spațiul public proveneau de la APIA, erau comunicate de APIA Aparat Central. Mai mult decât atât, APIA furnizase publicației respective și documentul care conținea lista cu schemele de plată și cuantumul aferent fiecărei scheme care intră la avans.

AVEȚI AICI DOCUMENTUL COMUNICAT PUBLIC DE APIA PE DATA DE 11 OCTOMBRIE 2017! FIȚI ATENȚI LA CUANTUMUL PLĂȚILOR COMPENSATORII, FEADR! E CEL DE ANUL TRECUT!

asta-e-lista-buna_b

asta-e-lista-buna-doi_b

ATENȚIE! Pe lista respectivă, după cum observați, sunt trecute pentru plățile compensatorii valorile de anul trecut, din acele valori este calculat procentul de 85% și trecută, la final, suma care va fi plătită la avans. Calculele sunt făcute pentru fiecare pachet pe care au angajamente fermierii. Firește, din moment ce acea listă provenea de la APIA Aparat Central, de la conducerea APIA, cu calculele făcute de APIA, cu cuantumul precizat de APIA,  publicația respectivă a luat-o de bună. Și noi am fi făcut exact la fel. Nu puneam la îndoială informații și documente furnizate de APIA.

Imediat ne-am pus întrebarea: de ce APIA a aruncat în spațiul public alte cuantumuri, adică cele de pe anul trecut, din campania 2016, pentru avansul aferent campaniei 2017? Și am încercat să aflăm ce se întâmplă la APIA, să le spunem fermierilor câți bani vor primi, de fapt, la avansul din plățile compensatorii. Vor primi 85% din cuantumurile de pe anul trecut sau de pe anul acesta? Care valori se iau în calcul pentru avans? Între timp, un fermier din județul Alba ne-a transmis discuția pe care a avut-o cu un șef APIA, discuție în scris, și ce răspuns a primit de acolo. Răspunsul era că avansul pentru plățile compensatorii, cei 85%, este calculat din cuantumul de pe anul trecut pentru că... se merge pe softul vechi, iar reglarea sumei se face la plata finală. 

Noi cunoșteam deja faptul că serviciile pentru mentenanța și dezvoltarea sistemului informatic APIA nu au fost atribuite niciunei companii, licitația fiind blocată, printr-o contestație, de firma Metalubs Balkans, firmă care vinde lubrifianți pentru mașini, utilaje, etc. Deci, calcularea avansului pe măsurile de dezvoltare rurală din valorile de pe anul trecut era clar un efect al faptului că acest soft nu poate fi reactualizat cu noile valori.

După publicarea dezvăluirilor noastre, în data de 11 octombrie 2017, deci exact în aceeași zi în care APIA Aparat Central a comunicat lista cu cuantumurile pentru avans  - CITIȚI AICI ÎNTREG ARTICOLUL -  ghiciți ce s-a întâmplat? A dat taifunul peste APIA Aparat Central! Listele pregătite pentru avans au fost retrase din spațiul public și corectate rapid! Cu noile cuantumuri pentru plățile compensatorii! Cele aferente campaniei 2017! Cine i-a tras de mânecă pe șefii de la APIA și i-a pus să introducă noile cuantuamuri și să recalculeze tot? Noi bănuim că ministrul agriculturii după ce a citit dezvăluirile făcute de AGROINFO.

Deci, fermierii care au norocul să aibă angajamente pentru pachetele unde valoarea plății compensatorii a crescut în 2017 prin comparație cu 2016 vor primi mai mulți bani la avans. Ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă noi nu scriam și nu atrăgeam atenția că e ceva în neregulă? Tăcea toată lumea și se mergea pe vechile valori?! Încasa fermierul mai puțin și nu știa de ce.

AVEȚI POSIBILITATEA SĂ COMPARAȚI CELE DOUĂ LISTE! AMBELE SUNT COMUNICATE OFICIAL DE APIA!

lista-apia-corectata_blista-apia-corectata-doi_b

PRELUAT DE NOI DIN REVISTA FERMIERULUI

DOCUMENTUL COMUNICAT PUBLIC DE APIA PE DATA DE 12 OCTOMBRIE 2017! A DOUA ZI DUPĂ DEZVĂLUIRILE NOASTRE! FIȚI ATENȚI CUM AU FOST CORECTATE CUANTUMURILE PENTRU PLĂȚILE COMPENSATORII!

Pe prima listă, comunicată de APIA pe 11 octombrie 2017, de exemplu, la primul pachet de agromediu, M10, P1, cuantumul este 93 de euro, 85% din această valoare este 79,05 euro și precizează că această sumă va fi acordată la avans. Pe cea de-a doua listă, corectată, comunicată de APIA pe data de 12 octombrie, valoarea M10, P1, a crescut peste noapte la 142 de euro (aceasta este valoarea pentru 2017), iar suma acordată la avans este de 120,70 de euro. Diferență mare!  Am dat un singur exemplu. Vă lăsăm să comparați listele!

Domnilor din conducerea APIA Aparat Central, dacă domniile-voastre cred că fermierul român e prost, neinstruit și nu este atent la detalii, vă înșelați amarnic!

Vizualizat: 12847 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

OBLIGATORIU! INSPECȚIA TEHNICĂ PENTRU UN TRACTOR COSTĂ ÎNTRE 250 DE LEI ȘI 1.100 DE LEI!

OBLIGATORIU! INSPECȚIA TEHNICĂ PENTRU UN TRACTOR COSTĂ ÎNTRE 250 DE LEI ȘI 1.100 DE LEI!

25 noiembrie 2020 - 09:07

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI! ITP OBLIGATORIU! Inspecția tehnică periodică a devenit obligatorie pentru tractoarele care circulă pe drumurile publice. Mai mulți fermieri au fost amendați de Poliție pentru că nu aveau ITP pentru tractoare, avertizează RodBun, producător și distribuitor de semințe, pesticide și îngrășăminte, pe pagina sa Facebook.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 25 Noiembrie – 01 Decembrie 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 25 Noiembrie – 01 Decembrie 2020!

25 noiembrie 2020 - 08:37

Caracteristici meteorologice. În această perioadă va predomina un regim termic al aerului în general normal, în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între -6...10°C, limite apropiate de normele climatologice. Temperatura maximă a aerului va oscila între 1...14°C, în majoritatea zonelor de cultură.

MINISTRUL OROS: ÎNCEPE PLATA AJUTORULUI COVID-19!

MINISTRUL OROS: ÎNCEPE PLATA AJUTORULUI COVID-19!

24 noiembrie 2020 - 15:14

VIN AJUTOARELE DE CRIZĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, la Buzău, că Agenția de Plăți șI intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează de mâine, 25 noiembrie 2020, plata ajutorului Covid-19 pentru crescătorii de animale și cultivatorii de legume, fructe și cartofi.

MESAJ APIA DE ASTĂZI: PLĂȚI FĂCUTE CĂTRE FERMIERI!

MESAJ APIA DE ASTĂZI: PLĂȚI FĂCUTE CĂTRE FERMIERI!

24 noiembrie 2020 - 08:39

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a efectuat plățile către solicitanţii aprobaţi și care au depus cerere de plată în cadrul Programului pentru şcoli 2019 – 2020, semestrul II.

AJUTOR DE MINIMIS GARANTAT PÂNĂ-N 2023! CUANTUM AJUTOR!

AJUTOR DE MINIMIS GARANTAT PÂNĂ-N 2023! CUANTUM AJUTOR!

24 noiembrie 2020 - 06:52

OFICIAL! Schemă de ajutor de minimis prelungită până-n 2023! Ministerul Agriculturii a publicat un proiect de Ordin al ministrului agriculturii care modifică Ordinul 1353/2018 pentru instituirea schemei de ajutor de minimis Împrumuturi cu partajarea riscului la nivel de portofoliu finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală.

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! MODIFICĂRI LA O SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! MODIFICĂRI LA O SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

24 noiembrie 2020 - 06:31

MODIFICĂRI. Ministrul agriculturii a emis un ordin prin care se modifică schema de ajutor de stat Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite. Ordinul este publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU VÂNZAREA TERENURILOR AGRICOLE!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU VÂNZAREA TERENURILOR AGRICOLE!

23 noiembrie 2020 - 21:47

ȘEDINȚĂ DE GUVERN. Ministrul agriculturii Adrian Oros a anunțat, luni seara, într-un briefing susținut la finalul ședinței de Guvern, că a fost adoptată o ordonanță de urgență care modifică legea vânzării terenurilor agricole.

DECIZIA GUVERNULUI PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

DECIZIA GUVERNULUI PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

23 noiembrie 2020 - 20:31

ANUNȚ OFICIAL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, în această seară, la finalul ședinței de Guvern că Ministerul Agriculturii a primit la rectificarea bugetară 1,2 miliarde de lei, sumă din care se va finaliza și plata avansului la subvențiile APIA cuvenit fermierilor pentru anul de cerere 2020.

ACUM! ANUNȚUL PRIM-MINISTRULUI ORBAN DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU FERMIERI!

ACUM! ANUNȚUL PRIM-MINISTRULUI ORBAN DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU FERMIERI!

23 noiembrie 2020 - 16:43

VIN BANII PENTRU FERMIERI! Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a anunțat acum, în deschiderea ședinței de Guvern de astăzi, 23 noiembrie 2020, că a suplimentat banii pentru plățile fermierilor. Premierul a precizat că plățile pentru care a fost nevoie de bani în plus sunt ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură și despăgubirile pe hectar pentru pierderile cauzate de secetă.

USAMV CLUJ: STUDIU PE MII DE CĂPUȘE!

USAMV CLUJ: STUDIU PE MII DE CĂPUȘE!

23 noiembrie 2020 - 16:23

CĂPUȘELE, PERICULOASE PENTRU OM ȘI ANIMAL. Timp de doi ani de specialiștii parazitologi din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca au efctuat un studiu pe mii de căpușe. Studiul a fost coordonat de prof.dr. Andrei Daniel Mihalca, prorector USAMV Cluj. Concluziile studiului au fost comunicate de USAMV Cluj Napoca într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
AdminLS
|
10. 15, 2017. Sunday 07:36
Comentariu editorial

bună ziua, domnule Aurel Carausu, de euro ați auzit? Este clar precizat cuantumul fiecărei plăți compensatorii în euro. Sperăm că v-am ajutat să citiți textul și să vi se limpezească bălmăjeala care v-a cuprins. Zi frumoasă!

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6

AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6

Ferma Agro Edma colaborează cu General Leasing din 2010. Primul tractor Massey Ferguson pe care l-au avut în fermă, model 8450, de 235 CP, a fost dat la buy-back la 19.000 de ore lucrate, fără nici o problemă majoră, ceea ce a fost un motiv suficient de bun ca să îşi înnoiască parcul de utilaje tot cu tractoare Massey Ferguson.

Din 2016, lucrează în fermă cu un tractor Massey Ferguson 7726 Dyna 6 Power Shift, de 255 CP, pe care îl folosesc pentru pregătit terenul cu combinatorul sau cu un disc uşor, pentru efectuarea tratamentelor şi fertilizat. În toamna lui 2019 au achiziţionat de la General Leasing un pachet de utilaje în valoare de peste 700.000 euro, ce include combina Ideal 9T, două discuri, o maşină de erbicidat şi o maşină de fertilizat, precum şi un tractor Massey Ferguson 8740 Dyna VT, de 400 CP, pentru lucrări grele, cu un disc de 7 m şi scarificator. Negociază deja să mai cumpere de la General Leasing încă un tractor Massey Ferguson de 220-250 CP.

„O caracteristică unică a tractoarelor Massey Ferguson este capacitatea de ridicare la capătul tiranţilor. În cazul seriei 8700, aceasta este de 12 tone, iar modelul 7726 poate ridica 10,5 tone”, spune Alexandru Antonesei.

Reporter: Violeta Mâț

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Poftiţi la poze

Poftiţi la poze
La un fotograf au venit mai mulţi chinezi pentru a se fotografia. Detalii