Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EFECTUL DEZVĂLUIRILOR AGROINFO! LISTELE APIA CU CUANTUMURILE SUBVENȚIILOR care INTRĂ la AVANS, CORECTATE!

Publicat: 13 octombrie 2017 - 17:06
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

LISTE CORECTE AVANS APIA! Dezvăluirile AGROINFO despre blocarea licitației pentru sistemul informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au avut efect! Veștile sunt foarte bune pentru fermierii români! Noi atrăgeam atenția că APIA calculează avansul de 85% din plățile compensatorii pe dezvoltare rurală din cuantumurile de anul trecut, unele mult mai mici decât cele de anul acesta. La câteva zile după dezvăluiri, au apărut de la APIA listele corecte. Pe care este și precizat că sunt corecte!

Sub cuvântul corecte, după cum observați din facsimilul de mai jos, colțul din dreapta sus, e și o semnătură, bănuim că-i aparține șefului APIA, Adrian Pintea. Deci, ce s-a întâmplat la APIA cu aceste liste oficiale cu cuantumul pentru avansul care va fi acordat fermierilor pentru campania 2017?

corectura-apia_b

AGROINFO era pregătit să publice dezvăluirile despre blocarea licitației APIA pentru sistemul informatic, celebrul soft, responsabil de fiecare euro care ajunge în buzunarul fermierului, când am primit la redacție mesaje disperate de la fermieri. Oamenii erau furioși și ne acuzau că am publicat alte cuantumuri, alte valori pentru plățile compensatorii pe măsurile de dezvoltare rurală, măsura 10 agro-mediu și climă și măsura 13 zonă defavorizată. Când greșim, ne asumăm, așa că, împinși de curiozitate, am vrut să vedem dacă valorile pentru plățile compensatorii publicate de noi încă de săptămâna trecută  - AGROINFO este primul care a anunțat că aceste cuantumuri vor intra la avansul pentru 2017 - sunt corecte.

Am găsit comunicatul oficial al Ministerului Agriculturii, l-am confruntat cu ce publicasem noi și erau cuantumurile corecte pentru 2017. Deci, AGROINFO a informat corect fermierii, așa cum se străduiește să facă de fiecare dată!  Le-am răspuns fermierilor că sunt valorile plăților compensatorii pentru anul 2017 și că e corect ce am publicat noi. Răspunsul nostru nu i-a mulțumit pe fermieri și ne-au arătat ce a comunicat public APIA, chiar în aceeași zi de 11 octombrie 2017. Informațiile răspândite în spațiul public proveneau de la APIA, erau comunicate de APIA Aparat Central. Mai mult decât atât, APIA furnizase publicației respective și documentul care conținea lista cu schemele de plată și cuantumul aferent fiecărei scheme care intră la avans.

AVEȚI AICI DOCUMENTUL COMUNICAT PUBLIC DE APIA PE DATA DE 11 OCTOMBRIE 2017! FIȚI ATENȚI LA CUANTUMUL PLĂȚILOR COMPENSATORII, FEADR! E CEL DE ANUL TRECUT!

asta-e-lista-buna_b

asta-e-lista-buna-doi_b

ATENȚIE! Pe lista respectivă, după cum observați, sunt trecute pentru plățile compensatorii valorile de anul trecut, din acele valori este calculat procentul de 85% și trecută, la final, suma care va fi plătită la avans. Calculele sunt făcute pentru fiecare pachet pe care au angajamente fermierii. Firește, din moment ce acea listă provenea de la APIA Aparat Central, de la conducerea APIA, cu calculele făcute de APIA, cu cuantumul precizat de APIA,  publicația respectivă a luat-o de bună. Și noi am fi făcut exact la fel. Nu puneam la îndoială informații și documente furnizate de APIA.

Imediat ne-am pus întrebarea: de ce APIA a aruncat în spațiul public alte cuantumuri, adică cele de pe anul trecut, din campania 2016, pentru avansul aferent campaniei 2017? Și am încercat să aflăm ce se întâmplă la APIA, să le spunem fermierilor câți bani vor primi, de fapt, la avansul din plățile compensatorii. Vor primi 85% din cuantumurile de pe anul trecut sau de pe anul acesta? Care valori se iau în calcul pentru avans? Între timp, un fermier din județul Alba ne-a transmis discuția pe care a avut-o cu un șef APIA, discuție în scris, și ce răspuns a primit de acolo. Răspunsul era că avansul pentru plățile compensatorii, cei 85%, este calculat din cuantumul de pe anul trecut pentru că... se merge pe softul vechi, iar reglarea sumei se face la plata finală. 

Noi cunoșteam deja faptul că serviciile pentru mentenanța și dezvoltarea sistemului informatic APIA nu au fost atribuite niciunei companii, licitația fiind blocată, printr-o contestație, de firma Metalubs Balkans, firmă care vinde lubrifianți pentru mașini, utilaje, etc. Deci, calcularea avansului pe măsurile de dezvoltare rurală din valorile de pe anul trecut era clar un efect al faptului că acest soft nu poate fi reactualizat cu noile valori.

După publicarea dezvăluirilor noastre, în data de 11 octombrie 2017, deci exact în aceeași zi în care APIA Aparat Central a comunicat lista cu cuantumurile pentru avans  - CITIȚI AICI ÎNTREG ARTICOLUL -  ghiciți ce s-a întâmplat? A dat taifunul peste APIA Aparat Central! Listele pregătite pentru avans au fost retrase din spațiul public și corectate rapid! Cu noile cuantumuri pentru plățile compensatorii! Cele aferente campaniei 2017! Cine i-a tras de mânecă pe șefii de la APIA și i-a pus să introducă noile cuantuamuri și să recalculeze tot? Noi bănuim că ministrul agriculturii după ce a citit dezvăluirile făcute de AGROINFO.

Deci, fermierii care au norocul să aibă angajamente pentru pachetele unde valoarea plății compensatorii a crescut în 2017 prin comparație cu 2016 vor primi mai mulți bani la avans. Ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă noi nu scriam și nu atrăgeam atenția că e ceva în neregulă? Tăcea toată lumea și se mergea pe vechile valori?! Încasa fermierul mai puțin și nu știa de ce.

AVEȚI POSIBILITATEA SĂ COMPARAȚI CELE DOUĂ LISTE! AMBELE SUNT COMUNICATE OFICIAL DE APIA!

lista-apia-corectata_blista-apia-corectata-doi_b

PRELUAT DE NOI DIN REVISTA FERMIERULUI

DOCUMENTUL COMUNICAT PUBLIC DE APIA PE DATA DE 12 OCTOMBRIE 2017! A DOUA ZI DUPĂ DEZVĂLUIRILE NOASTRE! FIȚI ATENȚI CUM AU FOST CORECTATE CUANTUMURILE PENTRU PLĂȚILE COMPENSATORII!

Pe prima listă, comunicată de APIA pe 11 octombrie 2017, de exemplu, la primul pachet de agromediu, M10, P1, cuantumul este 93 de euro, 85% din această valoare este 79,05 euro și precizează că această sumă va fi acordată la avans. Pe cea de-a doua listă, corectată, comunicată de APIA pe data de 12 octombrie, valoarea M10, P1, a crescut peste noapte la 142 de euro (aceasta este valoarea pentru 2017), iar suma acordată la avans este de 120,70 de euro. Diferență mare!  Am dat un singur exemplu. Vă lăsăm să comparați listele!

Domnilor din conducerea APIA Aparat Central, dacă domniile-voastre cred că fermierul român e prost, neinstruit și nu este atent la detalii, vă înșelați amarnic!

Vizualizat: 12902 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ajutoare pentru fermieri care așteaptă aprobarea Guvernului!

Ajutoare pentru fermieri care așteaptă aprobarea Guvernului!

06 mai 2021 - 20:23

Noi scheme de ajutor, lansate în acest an, de care beneficiază fermierii și crescătorii de animale urmează să fie aprobate de Guvern.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 07 – 13 Mai 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 07 – 13 Mai 2021!

06 mai 2021 - 16:36

Caracteristici meteorologice. În acest interval va predomina o vreme în general normală sub aspect termic, în  aproape toată ţara. Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între 7...22°C, în majoritatea regiunilor, limite apropiate de normele climatologice.

Exclusiv. ASOCIAŢIA PRESEI AGRICOLE din România organizează PRIMA DEZBATERE internaţională cu tema

Exclusiv. ASOCIAŢIA PRESEI AGRICOLE din România organizează PRIMA DEZBATERE internaţională cu tema "PACTUL VERDE"!

06 mai 2021 - 15:19

Evenimentul "GREEN DEAL - PACT şi IMPACT", se va desfășura la data de 12 mai 2021, pe platforma ZOOM Pro, și este dedicat membrilor Asociaţiei Presei Agricole din România (A.P.A.R.), jurnaliști, comunicatori și reprezentanți ai sectorului agricol care doresc să afle în exclusivitate, direct de la invitații speciali ai conferinţei, cele mai calde informații în ceea ce privește viitoarea reformă agricolă europeană.

Un fermier belgian a mutat granița cu Franța pentru că piatra de hotar îl deranja la arat!

Un fermier belgian a mutat granița cu Franța pentru că piatra de hotar îl deranja la arat!

06 mai 2021 - 09:09

Un fermier din Belgia a reuşit, accidental, să redeseneze graniţa ţării cu Franţa după ce, deranjat că piatra de hotar era în calea tractorului său, a mutat-o câţiva metri în teritoriul vecin. În loc să provoace o revoltă internațională, incidentul a fost întâmpinat cu zâmbete pe ambele părți ale frontierei.

Subvenții APIA încasate pe chitanțe false cu ajutorul unei angajate APIA!

Subvenții APIA încasate pe chitanțe false cu ajutorul unei angajate APIA!

06 mai 2021 - 08:25

Mamă și fiică din județul Olt, anchetate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru că au încasat subvenții agricole folosindu-se de acte false. Una dintre cele două femei ar fi angajată APIA Olt. Cele două și-au recunoscut vina, susține un comunicat al DNA transmis media.

Studiu Comisia Europeană: Noi tehnici de ameliorare a plantelor!

Studiu Comisia Europeană: Noi tehnici de ameliorare a plantelor!

06 mai 2021 - 07:38

Studiul Comisiei Europene privind noile tehnici genomice de ameliorare a plantelor (NGT) deschide poarta către un cadru de reglementare adaptat acestor tehnici de ameliorare și constituie un pas important în direcția corectă, dar necesită să fie urmat rapid de alte acțiuni din partea Comisiei UE, anunță Asociația Producătorilor de Porumb din România, APPR, într-un comunicat transmis pentru Agroinfo.

Comisia Europeană: Nou regulament privind subvențiile agricole!

Comisia Europeană: Nou regulament privind subvențiile agricole!

05 mai 2021 - 20:21

În prezent, subvențiile acordate de guvernele țărilor terțe nu fac în mare măsură obiectul unui control, în timp ce subvențiile acordate de statele membre UE sunt atent analizate. Noul instrument este conceput pentru a aborda în mod eficace subvențiile străine care cauzează denaturări și afectează condițiile de concurență echitabile din cadrul pieței unice în orice situație de pe piață, anunță un comunicat al Comisiei Europene.

Comunicat APIA de astăzi pentru fermieri!

Comunicat APIA de astăzi pentru fermieri!

05 mai 2021 - 13:28

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reamintește fermierilor care nu au depus încă cererea unică de plată în anul 2021 că au mai rămas doar câteva zile până la finalizarea Campaniei de primire a cererilor unice de plată, este mesajul APIA de astăzi. Agenția de Plăți a transmis un comunicat pentru Agroinfo.

Ministrul Oros despre cuantumul subvențiilor APIA pentru fermieri!

Ministrul Oros despre cuantumul subvențiilor APIA pentru fermieri!

05 mai 2021 - 08:28

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că toate subvențiile agricole acoperite din bani europeni își păstrează cuantumul de anul trecut. Singurele subvenții care au scăzut dramatic, dar care sunt acordate de la bugetul de stat, sunt ajutoarele naționale tranzitorii, plătite atât fermierilor din sectorul vegetal, cât și crescătorilor de animale.

Ministrul Oros: Străinii cumpără terenuri agricole în România doar pentru subvenții!

Ministrul Oros: Străinii cumpără terenuri agricole în România doar pentru subvenții!

05 mai 2021 - 07:45

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat marți seara, la B1 TV, că străinii, fondurile de investiții străine, cumpără masiv terenuri agricole doar pentru a încasa subvențiile. Din acest motiv, Comisia Europeană, Parlamentul European au decis ca subvențiile agricole să fie plafonate la o anumită sumă. Decizia ar putea să pună frână fenomenului de acaparare a terenurilor agricol, a spus șeful MADR.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
AdminLS
|
10. 15, 2017. Sunday 07:36
Comentariu editorial

bună ziua, domnule Aurel Carausu, de euro ați auzit? Este clar precizat cuantumul fiecărei plăți compensatorii în euro. Sperăm că v-am ajutat să citiți textul și să vi se limpezească bălmăjeala care v-a cuprins. Zi frumoasă!

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW

Bancul zilei

În bar cu prietenele...

În bar cu prietenele...
Dragul meu, sunt în bar cu prietenele, termin ultimul pahar. Detalii