Adama
Vinasa Rompak

Italienii investesc peste 175 milioane de euro în Giurgiu, pentru prelucrarea rapiţei

Publicat: 18 august 2011 - 10:55
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Un grup de investitori italieni vor să construiască în judeţul Giurgiu o fabrică pentru producerea uleiului de rapiţă, o alta pentru prefabricate şi două centrale pentru producerea de energie electrică şi termică folosind lemn sau deşeuri din agricultură.

Investitorii au manifestat interes pentru localităţile situate în apropierea Dunării astfel încât să-şi poată dezvolta transportul pe apă datorită costurilor reduse pe care ar trebui să le suporte.

Locuri de muncă la fabrica pentru ulei de rapiţă
Investiţia la fabrica pentru producerea ulriului de rapiţă ar fi benefică pntru comuna Gostinu, unde urmează să fie deschisă, pentru că generează noi locuri de muncă şi venituri suplimentare pentru bugetul local, în opinia primarului comunei. „Vor fi create peste 200 de locuri de muncă ceea ce pentru comuna noastră ar fi extraordinar. Avem mulţi tineri care fie au plecat din comună fie lucrează la zeci de kilometric distanţă, fac naveta. De ce să nu lucreze în comună? Recunoaştem faptul că dacă aceste imvestiţii vor fi demarate vor creşte şi veniturile la bugetul local”, a spus Dumitru Văcaru, primarul comunei Gostinu.

S-a semnat deja un protocol de intenţie cu investitorii
Consiliul Judeţean Giurgiu şi investitorii străini au semnat deja un prim protocol de intenţie, iar Consiliul Local din Gostinu se paregăteşte ca în toamnă să scoată la licitaţie aproximativ nouă hectare de teren.

Chiar dacă vor fi suspiciuni în acest sens, primarul susţine că islazul comunal nu va fi afectat pentru că o suprafaţă similară va fi amenajată în apropiere. „Or să existe voci care vor spune că vreau să înstrăinez islazul, dar nu e adevărat. Terenul pe care o să îl scoatem la licitaţie nu este bun pentru agricultură pentru că este plin de nisip. Ca să ne arătăm sprijinul faţă de investiţiile italienilor am zis să nu concesionăm terenul ci să-l scoatem la licitaţie”, a completat Dumitru Văcaru.

Euro_b

Valoarea fabricii pentru ulei de rapiţă este de 22 de milioane de euro iar a celei pentru prefabricate de 48 milioane de euro. Pentru centrala de producere a energiei electrice folosind biomasă solidă investiţia se ridică la 75 milioane de euro, durata de realizare a acestora fiind de cinci ani.
sursa: adevarul.ro

Vizualizat: 2705 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Rapiţa - o cultură profitabilă

Rapiţa - o cultură profitabilă

Cultivatorii de rapiţă au înregistrat recolte bogate în acest an. Ei se declară mulţimiţi atât de producţii cât şi de preţul de valorificare a rapiţei.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii