Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

DuPont Pioneer pregăteşte un NOU TRATAMENT pentru SEMINŢELE de SOIA!

Publicat: 16 august 2017 - 10:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Lucru îndeobşte cunoscut în rândul fermierilor români, DuPont Pioneer dă tonul în ceea ce priveşte cultura de soia.

„Pioneer este compania care se mândreşte cu faptul că în momentul acesta peste 80 la sută din suprafaţa care se cultivă cu soia în România este însămânţată cu genetica noastră. De anul viitor vom veni cu un tratament revoluţionar al seminţelor de soia cu un produs bacterian care are la bază bacterii din genul Rhizobium fixatoare de azot, tratament de lungă durată care va asigura performanţe deosebite din punct de vedere productiv, mult superioare faţă de tehnologia obişnuită cu tratamentul cu pliculeţul în ziua semănatului”, ne-a declarat Jean Ionescu, director operaţiuni comerciale România şi Moldova, DuPont Pioneer România.

Până atunci însă, cultivatorii de soia au la îndemână produsul NITRAGIN BAC SOIA.
Prin tratamentul corespunzător al seminţelor de soia Pioneer cu acesta se obţin sporuri însemnate de producţie, dar şi o calitate superioară a boabelor.
Ca plantă leguminoasă, soia are posibilitatea de a utiliza azotul atmosferic în nutriţie, prin simbioză cu bacteriile din genul Rhizobium şi Bradyrhizobium. Astfel, se pot economisi până la 60 kg îngrăşământ, substanţă activă.
Folosirea preparatului bacterian NITRAGIN BAC SOIA este o metodă ieftină şi simplă în acelaşi timp.

Alte avantaje ale utilizării acestui preparat:
• calitatea producţiei de soia se îmbunătăţeşte prin creşterea conţinutului de azot din boabe;
• cultura care urmează beneficiează de efectul acumulării biologice a azotului în sol;
• s-a observat o mobilizare a fosfaţilor puţin mobili din sol;
• influenţează pozitiv structura şi fertilitatea solului.

În experienţele efectuate în România s-a constatat o perfectă compatibilitate între soiurile de soia Pioneer şi acest produs pe are firma Pioneer îl pune la dispoziţia cultivatorilor.
NITRAGIN BAC SOIA este o cultură bacteriană pură pe substrat solid (granule) în stare activă, uşor solubilă în apă, ambalat în pliculeţe de 300 g. Conţinutul unui plic serveşte pentru tratarea seminţei pentru 1 hectar (85 - 125 kg).

Mod de folosire
Se dizolvă conţinutul unui plic (300 g) în 0,75 - 1 litru apă curată, la temperatura obişnuită, în vase de plastic sau emailate (se evită apa cu clor din reţeaua oraşelor, care distruge bacteriile). Tratarea umedă a seminţelor se realizează prin aplicarea suspensiei cât mai uniform pe suprafaţa seminţelor, ferindu-le de razele soarelui (sămânţa tratată se seamănă în aceeaşi zi). Se pot folosi diferite dispozitive (de tip porsolator), care însă nu trebuie să conţină urme de substanţe toxice.
Păstrarea
Produsul se păstrează în magazii răcoroase (sub 150 C), ferit de umezeală şi de razele solare directe.

P21T45 – soi nou!
În catalogul 2007 al companiei DuPont Pioneer s-a poziţionat un soi nou, P21T45.
Caracteristici generale
• Soi semitimpuriu cu înflorire semitimpurie, excepţională capacitate de producţie;
• Greutate hectolitrică mare (peste 65 kg/hl), boabe mari cu hilul maro;
• Foarte bună rezistenţă la cădere şi conţinutridicat în proteină (peste 43%);
• Densităţile de semănat trebuie să asigure minimum 550-650.000 de plante recoltabile la hectar;
• Se poate cultiva în toate zonele favorabile acestei culturi, atâtla irigat, cât şi la neirigat;
• Datorită precocităţii sale, se poate cultiva şi în zonele mai nordice.

Producţie-record de 5.000 kg/ha pe 300 hectare

Celelalte soiuri de consacrate de soia din oferta comercială a companiei sunt PR91M10, timpuriu din prima grupă de maturitate, PR92M35, răspunde foarte bine la aplicarea unei tehnologii medii şi de vârf pentru această cultură şi cel mai cunoscut produs apreciat de cultivatorii români PR92B63, soi semitimpuriu, cu un excelent potenţial productiv.
Trebuie amintit faptul că anul trecut, fermierul Iosif Ţicra, administrator al SC Agroleg SA Silistraru, din judeţul Brăila, a obţinut cu PR92B63 pe suprafaţa de 300 hectare un randament mediu de 5.000 kg boabe la hectar.

Vizualizat: 1483 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

28 noiembrie 2020 - 08:26

BANI PENTRU FERMIERI. Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Mihai-Liviu Moraru, a anunțat suma care va fi la dispoziția fermierilor români pentru investițiile în ferme în următorii 7 ani. Totodată, șeful AFIR declară că este un susținător al produselor românești, provenite din fermele din România și militează pentru reducerea importurilor.

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

27 noiembrie 2020 - 18:32

TEREN AGRICOL PENTRU TINERII FERMIERI. Tânărul fermier Marcel Pop din județul Satu Mare este primul tânăr fermier care a semnat astăzi un contract cu Agenția Domeniilor Statului pentru atribuirea directă a celor 50 de hectare de teren agricol, promise tinerilor fermieri. Pentru celelalte suprafețe declarate disponibile în câteva județe, se vor organiza licitații publice.

 

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

27 noiembrie 2020 - 17:18

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2020.

MINISTRUL OROS: AJUTOR DE 100 DE MILIOANE DE EURO/AN PENTRU SERE ȘI SOLARII!

MINISTRUL OROS: AJUTOR DE 100 DE MILIOANE DE EURO/AN PENTRU SERE ȘI SOLARII!

27 noiembrie 2020 - 10:44

OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că fermierii români vor beneficia, în fiecare an, timp de 7 ani, de 100 de milioane de euro, ajutor pentru construirea de sere și solarii. Potrivit șefului MADR, va fi o nouă măsură de finanțare a agricultorilor români, lansată în premieră pentru următorul exercițiu financiar 2021-2027.

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

27 noiembrie 2020 - 09:49

DEZASTRU! Seceta și recoltele dezastruoase din Dobrogea îi forțează pe fermieri să își vândă utilajele și terenurile.Mulți nu mai au bani pentru salariile angajaților pe care i-au găsit foarte greu. Cornel Zamfir deţine peste 1300 de hectare în apropierea localităţii Cobadin, în Constanța. A scos la vânzare mai multe utilaje agricole ca să obţină banii pentru salariile angajaților. Dacă fermierii mari au probleme, cei mici nu vor rezista

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

27 noiembrie 2020 - 08:15

OFICIAL BRUXELLES. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele COMAGRI, Parlamentul European, a anunțat că a fost aprobată de către Comisia Europeană o schemă de ajutor pentru România în valoare de 216 milioane de euro. Ajutorul va fi acordat sub forma unor subvenții directe care nu pot depăși 100.000 de euro/fermă pentru producția primară de produse agricole și 120.000 de euro/întreprindere în sectorul pescuitului și acvaculturii.

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

26 noiembrie 2020 - 16:24

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! Ministerul Agriculturii a publicat miercuri, 25 noiembrie 2020, pe site-ul oficial Normele metodologice la legea vânzării terenurilor agricole.

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

26 noiembrie 2020 - 08:16

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță că ajutoarele Covid-19 au început să fie transferate către conturile fermierilor încă de ieri, miercuri, 25 noiembrie 2020. Deocamdată, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) nu a comunicat sumele autorizate la plata acestor ajutoare.

URGENT APIA! TERMENE ACTE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR DE MAXIM 500 DE EURO/HA!

URGENT APIA! TERMENE ACTE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR DE MAXIM 500 DE EURO/HA!

26 noiembrie 2020 - 07:16

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenele obligatorii în decembrie 2020 pentru depunerea unor documente pentru plata subvențiilor pe hectar aferente acestui an. Cuantumul acestor subvenții ajunge și la peste 500 de euro pe hectar. Fermierii trebuie să țină seama de aceste termene limită pentru a se califica la plata subvențiilor APIA. AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile furnizate nouă de către APIA.

DNA: CONSILIER AFIR, REȚINUT PENTRU MITA PRETINSĂ UNUI TÂNĂR FERMIER!

DNA: CONSILIER AFIR, REȚINUT PENTRU MITA PRETINSĂ UNUI TÂNĂR FERMIER!

25 noiembrie 2020 - 17:49

ANCHETA DIRECȚIEI NAȚIONALE ANTICORUPȚIE! Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Timișoara au emis astăzi un mandat de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Niagu Martin Ianăș, consilier în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Procurorii DNA îl acuză de luare de mită, anunță un comunicat DNA transmis media.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Scrisoare de la profesoară către părinţi:

Scrisoare de la profesoară către părinţi:
- "Dragi părinţi, vă rog să-l spălaţi pe Bulă! Miroase!" Detalii