Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DUMITRU (MADR): BANI PENTRU INSTALARE TINERI FERMIERI! 40 DE MILIOANE DE EURO!

Publicat: 04 decembrie 2019 - 13:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VESTE BUNĂ! Mai sunt bani pentru sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri. Mai avem 40 de milioane de euro și vom lansa cât de curând această măsură, a declarat astăzi, miercuri, 4 decembrie, Emil Dumitru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, la B1 TV.

Emil Dumitru (MADR) a declarat că la venirea sa la Ministerul Agriculturii, în funcția de secretar de stat, Comisia Europeană a făcut un audit și a mai descoperit 40 de milioane de euro rămași de la submăsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri.

Am identificat o sumă de 40 de milioane de euro, pentru că din a treia zi de la numirea mea în funcția de secretar de stat, am avut un audit al Comisiei Europene (...) am identificat suma de 40 de milioane de euro pentru instalarea tinerilor fermieri. Vreau să lansăm măsura aceasta cât mai repede cu putință, a spus Emil Dumitru.

Secretarul de stat MADR a făcut o paralelă între cele două agenții de plăți, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). A fost lăudată APIA, în timp ce AFIR a fost criticată.

AFIR s-a transformat din agenția de plată în jucător, arbitru și, eventual, să verifice și plățile pe care le acordă. (...) Sunt multe lucruri rămase în urmă, indicatori care nu sunt atinși, 100 de milioane de euro pe proiecte din fostul exercițiu financiar 2007-2013 pe care nu am fost în stare să le finalizăm, a spus secretarul de stat Dumitru.

Fondurile europene pentru instalarea tinerilor fermieri ca șefi de exploatații agricole au fost epuizate încă de anul trecut. În doar 36 de zile s-au depus cereri care au depășit plafonul alocat, anunța într-un comunicat AFIR. Concret, AFIR a primit online 680 de solicitări de finanțare în valoare totală nerambursabilă de peste 28 milioane de euro. Precizăm că alocarea financiară stabilită pentru sesiunea anuală 2018, aferentă submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” a fost de 11 milioane de euro.

Vizualizat: 5177 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Planuri...

Planuri...
Doi îndrăgostiţi stau pe o bancă, în parc: Detalii