Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

DOCUMENT UE: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PLĂȚILE DIRECTE ALE FERMIERILOR!

Publicat: 06 septembrie 2017 - 15:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FĂRĂ POLIȚIA FERMIERILOR, FĂRĂ BIROCRAȚIE, FĂRĂ SANCȚIUNI! Un document al Uniunii Europene schimbă radical viziunea asupra plăților directe acordate fermierilor. Este condamnată birocrația, suita de controale la care e supus fermierul, în act se insistă pentru consilierea agricultorilor și, mai puțin, pentru sancționarea lor. Reforma agricolă actuală este considerată “obosită”.

Partidul Popular European (PPE), cel mai mare partid din Parlamentul European, a adoptat, luni, în unanimitate, viziunea sa pentru Politica Agricolă Comună (PAC) post-2020, stabilindu-și propriile priorități pentru una dintre cele mai importante politici ale UE, și care necesită cele mai multe resurse - circa 40% din bugetul comunitar.

PPE se angajează să sprijine plățile directe. Sunt ferme pentru care aceste plăți reprezintă 100% din veniturile lor.  "Element de bază al stabilizării veniturilor agricole și acum indispensabile pentru agricultura europeană prin asigurarea viabilității fermelor și a zonelor rurale [...] Abolirea acestora (a plăților directe n.r.) ar trebui evitată cu orice preț", se arată în document.

Un contribuitor net la bugetul UE, Marea Britanie, va lăsa o gaură mare în "cuferele" cu bani din Bruxelles și mulți au sugerat că bugetul PAC ar trebui să fie redus după retragerea Regatului Unit.

Documentul PPE spune că nu există o discuție privind introducerea cofinanțării plăților directe, deoarece aceasta ar însemna o renaționalizare a PAC și insistă ca plățile directe să fie "finanțate integral de la bugetul UE". În plus, documentul arată că bugetul UE va scădea probabil în următorii ani, iar noi domenii precum apărarea și securitatea vor necesita resurse suplimentare.

Documentul menționează, de asemenea, că există o "oboseală de reformă" în sectorul agricol, iar fermierii din UE au nevoie de stabilitate politică.

SĂ DISPARĂ POLIȚIA FERMIERILOR! FĂRĂ SANCȚIUNI PENTRU ERORI MINORE!

Noua PAC ar trebui să fie "simplificată" și "modernizată", să răspundă la plângerile agricultorilor cu privire la birocrația "Kafkaesque" și la controalele multiple.

Agricultorii ar trebui să facă față doar unei singure runde de controale, iar acestea ar trebui să fie efectuate de statele membre printr-o schemă unică de audit. Atitudinea nu ar trebui să fie de poliția fermierilor, ci de a le permite să respecte regulile.

"Trebuie înființat un sistem de consiliere adecvat, în locul unui sistem de sancțiuni inadecvat și disproporțional, care uneori reduce plățile către fermieri pentru erori minore și / sau greșeli".

PPE recunoaște că agricultura este "prima victimă a schimbărilor climatice și trebuie să se adapteze". Dar observă că fermierii sunt împovărați de prevederi extrem de prescriptive care fac dificilă înțelegerea obiectivelor care au fost atinse și îi acuză pe ecologiști că "nu iau în considerare celelalte provocări cu care se confruntă acest sector și adesea ignoră faptul că PAC a făcut deja multe pentru mediul natural".

Documentul mai arată că viitoarea PAC ar trebui să încurajeze agricultorii să se adapteze la practicile agricole de precizie prin furnizarea de "scheme specifice de sprijin financiar". PPE recunoaște că agricultura de precizie poate, în același timp, să crească randamentele, să protejeze mediul și să îmbunătățească calitatea produselor, precum și bunăstarea agricultorilor.
"Agricultura inteligentă ar trebui să fie noua normă în viitor."

 Surse: Comisia Europeană, Euractiv

Vizualizat: 6003 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

26 noiembrie 2020 - 16:24

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! Ministerul Agriculturii a publicat miercuri, 25 noiembrie 2020, pe site-ul oficial Normele metodologice la legea vânzării terenurilor agricole.

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

26 noiembrie 2020 - 08:16

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță că ajutoarele Covid-19 au început să fie transferate către conturile fermierilor încă de ieri, miercuri, 25 noiembrie 2020. Deocamdată, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) nu a comunicat sumele autorizate la plata acestor ajutoare.

URGENT APIA! TERMENE ACTE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR DE MAXIM 500 DE EURO/HA!

URGENT APIA! TERMENE ACTE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR DE MAXIM 500 DE EURO/HA!

26 noiembrie 2020 - 07:16

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenele obligatorii în decembrie 2020 pentru depunerea unor documente pentru plata subvențiilor pe hectar aferente acestui an. Cuantumul acestor subvenții ajunge și la peste 500 de euro pe hectar. Fermierii trebuie să țină seama de aceste termene limită pentru a se califica la plata subvențiilor APIA. AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile furnizate nouă de către APIA.

DNA: CONSILIER AFIR, REȚINUT PENTRU MITA PRETINSĂ UNUI TÂNĂR FERMIER!

DNA: CONSILIER AFIR, REȚINUT PENTRU MITA PRETINSĂ UNUI TÂNĂR FERMIER!

25 noiembrie 2020 - 17:49

ANCHETA DIRECȚIEI NAȚIONALE ANTICORUPȚIE! Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Timișoara au emis astăzi un mandat de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Niagu Martin Ianăș, consilier în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Procurorii DNA îl acuză de luare de mită, anunță un comunicat DNA transmis media.

OBLIGATORIU! INSPECȚIA TEHNICĂ PENTRU UN TRACTOR COSTĂ ÎNTRE 250 DE LEI ȘI 1.100 DE LEI!

OBLIGATORIU! INSPECȚIA TEHNICĂ PENTRU UN TRACTOR COSTĂ ÎNTRE 250 DE LEI ȘI 1.100 DE LEI!

25 noiembrie 2020 - 09:07

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI! ITP OBLIGATORIU! Inspecția tehnică periodică a devenit obligatorie pentru tractoarele care circulă pe drumurile publice. Mai mulți fermieri au fost amendați de Poliție pentru că nu aveau ITP pentru tractoare, avertizează RodBun, producător și distribuitor de semințe, pesticide și îngrășăminte, pe pagina sa Facebook.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 25 Noiembrie – 01 Decembrie 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 25 Noiembrie – 01 Decembrie 2020!

25 noiembrie 2020 - 08:37

Caracteristici meteorologice. În această perioadă va predomina un regim termic al aerului în general normal, în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între -6...10°C, limite apropiate de normele climatologice. Temperatura maximă a aerului va oscila între 1...14°C, în majoritatea zonelor de cultură.

MINISTRUL OROS: ÎNCEPE PLATA AJUTORULUI COVID-19!

MINISTRUL OROS: ÎNCEPE PLATA AJUTORULUI COVID-19!

24 noiembrie 2020 - 15:14

VIN AJUTOARELE DE CRIZĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, la Buzău, că Agenția de Plăți șI intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează de mâine, 25 noiembrie 2020, plata ajutorului Covid-19 pentru crescătorii de animale și cultivatorii de legume, fructe și cartofi.

MESAJ APIA DE ASTĂZI: PLĂȚI FĂCUTE CĂTRE FERMIERI!

MESAJ APIA DE ASTĂZI: PLĂȚI FĂCUTE CĂTRE FERMIERI!

24 noiembrie 2020 - 08:39

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a efectuat plățile către solicitanţii aprobaţi și care au depus cerere de plată în cadrul Programului pentru şcoli 2019 – 2020, semestrul II.

AJUTOR DE MINIMIS GARANTAT PÂNĂ-N 2023! CUANTUM AJUTOR!

AJUTOR DE MINIMIS GARANTAT PÂNĂ-N 2023! CUANTUM AJUTOR!

24 noiembrie 2020 - 06:52

OFICIAL! Schemă de ajutor de minimis prelungită până-n 2023! Ministerul Agriculturii a publicat un proiect de Ordin al ministrului agriculturii care modifică Ordinul 1353/2018 pentru instituirea schemei de ajutor de minimis Împrumuturi cu partajarea riscului la nivel de portofoliu finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală.

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! MODIFICĂRI LA O SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! MODIFICĂRI LA O SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

24 noiembrie 2020 - 06:31

MODIFICĂRI. Ministrul agriculturii a emis un ordin prin care se modifică schema de ajutor de stat Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite. Ordinul este publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Scrisoare de la profesoară către părinţi:

Scrisoare de la profesoară către părinţi:
- "Dragi părinţi, vă rog să-l spălaţi pe Bulă! Miroase!" Detalii