Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

DOCUMENT UE: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PLĂȚILE DIRECTE ALE FERMIERILOR!

Publicat: 06 septembrie 2017 - 15:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FĂRĂ POLIȚIA FERMIERILOR, FĂRĂ BIROCRAȚIE, FĂRĂ SANCȚIUNI! Un document al Uniunii Europene schimbă radical viziunea asupra plăților directe acordate fermierilor. Este condamnată birocrația, suita de controale la care e supus fermierul, în act se insistă pentru consilierea agricultorilor și, mai puțin, pentru sancționarea lor. Reforma agricolă actuală este considerată “obosită”.

Partidul Popular European (PPE), cel mai mare partid din Parlamentul European, a adoptat, luni, în unanimitate, viziunea sa pentru Politica Agricolă Comună (PAC) post-2020, stabilindu-și propriile priorități pentru una dintre cele mai importante politici ale UE, și care necesită cele mai multe resurse - circa 40% din bugetul comunitar.

PPE se angajează să sprijine plățile directe. Sunt ferme pentru care aceste plăți reprezintă 100% din veniturile lor.  "Element de bază al stabilizării veniturilor agricole și acum indispensabile pentru agricultura europeană prin asigurarea viabilității fermelor și a zonelor rurale [...] Abolirea acestora (a plăților directe n.r.) ar trebui evitată cu orice preț", se arată în document.

Un contribuitor net la bugetul UE, Marea Britanie, va lăsa o gaură mare în "cuferele" cu bani din Bruxelles și mulți au sugerat că bugetul PAC ar trebui să fie redus după retragerea Regatului Unit.

Documentul PPE spune că nu există o discuție privind introducerea cofinanțării plăților directe, deoarece aceasta ar însemna o renaționalizare a PAC și insistă ca plățile directe să fie "finanțate integral de la bugetul UE". În plus, documentul arată că bugetul UE va scădea probabil în următorii ani, iar noi domenii precum apărarea și securitatea vor necesita resurse suplimentare.

Documentul menționează, de asemenea, că există o "oboseală de reformă" în sectorul agricol, iar fermierii din UE au nevoie de stabilitate politică.

SĂ DISPARĂ POLIȚIA FERMIERILOR! FĂRĂ SANCȚIUNI PENTRU ERORI MINORE!

Noua PAC ar trebui să fie "simplificată" și "modernizată", să răspundă la plângerile agricultorilor cu privire la birocrația "Kafkaesque" și la controalele multiple.

Agricultorii ar trebui să facă față doar unei singure runde de controale, iar acestea ar trebui să fie efectuate de statele membre printr-o schemă unică de audit. Atitudinea nu ar trebui să fie de poliția fermierilor, ci de a le permite să respecte regulile.

"Trebuie înființat un sistem de consiliere adecvat, în locul unui sistem de sancțiuni inadecvat și disproporțional, care uneori reduce plățile către fermieri pentru erori minore și / sau greșeli".

PPE recunoaște că agricultura este "prima victimă a schimbărilor climatice și trebuie să se adapteze". Dar observă că fermierii sunt împovărați de prevederi extrem de prescriptive care fac dificilă înțelegerea obiectivelor care au fost atinse și îi acuză pe ecologiști că "nu iau în considerare celelalte provocări cu care se confruntă acest sector și adesea ignoră faptul că PAC a făcut deja multe pentru mediul natural".

Documentul mai arată că viitoarea PAC ar trebui să încurajeze agricultorii să se adapteze la practicile agricole de precizie prin furnizarea de "scheme specifice de sprijin financiar". PPE recunoaște că agricultura de precizie poate, în același timp, să crească randamentele, să protejeze mediul și să îmbunătățească calitatea produselor, precum și bunăstarea agricultorilor.
"Agricultura inteligentă ar trebui să fie noua normă în viitor."

 Surse: Comisia Europeană, Euractiv

Vizualizat: 5981 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

12 august 2020 - 09:51

ANUNȚ OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat marți, 11 august 2020, că vizitele în teren la fermele care au cerut bani europeni vor fi înlocuite cu documente justificative.

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

12 august 2020 - 08:34

UE SPRIJINĂ AGRICULTURA ECOLOGICĂ. Fermierii în agricultura ecologică pot solicita și alte forme de sprijin pentru venit în cadrul politicii agricole comune (PAC). Acestea includ plățile directe și plățile pentru tinerii fermieri. În plus, ei sunt automat eligibili pentru plățile pentru înverzire, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, pe pagina sa Facebook. Eurodeputatul le explică fermierilor ce înseamnă trecerea spre agricultură ecologică.  

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

11 august 2020 - 20:49

PROTEST! Fermierii din Moldova cer decretarea stării de urgență în agricultură! Agricultorii protestează în 10 raioane, au ieșit astăzi în stradă cu tractoarele și cer Guvernului despăgubiri pentru culturile distruse de secetă.

ANSVSA, ÎN CONTROL!

ANSVSA, ÎN CONTROL!

11 august 2020 - 19:37

COMUNICAT. Controalele inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor în acest sector se realizează în baza Programul de supraveghere şi control pentru anul 2020 și vizează operatorii din industria alimentară care își desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

11 august 2020 - 10:26

AJUTOARE FERMIERI. Comisia Europeană a aprobat pentru Franța și Italia ajutoare de criză de maxim 100.000 de euro/fermier. AGROINFO v-a informat deja în exclusivitate că și Ungaria acordă un astfel de ajutor agricultorilor. În Olanda, cultivatorii de cartofi și de flori sunt sprijiniți financiar să depășească dificultățile cauzate de criza sanitară. Informațiile sunt furnizate pentru AGROINFO de Comisia Europeană.

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

11 august 2020 - 09:42

NU MAI PUTEM SĂ NE AMÂNĂM DATORIILE. Fermierii români solicită Guvernului adoptarea de urgență a unei hotărâri pentrn plata despăgubirilor pentru secetă și demararea acestor plăți în această lună. Fermierii susțin că nu mai pot să-și amâne datoriile și mulți dintre ei sunt amenințați cu falimentul. Inserăm scrisoarea deschisă a fermierilor, transmisă astăzi la redacția AGROINFO.

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

11 august 2020 - 08:12

GHID APIA. Cuantumul pe hectar pentru o parte din subvențiile APIA este deja stabilit pentru anul 2020. Fermierii beneficiază de aceste plăți compensatorii dacă au încheiate angajamente cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Angajamentele au o durată de 5 ani. Pentru un singur pachet din Măsura 10 Agro-mediu și climă, PNDR 2020, APIA le achită fermierilor subvenții suplimentare pe cap de animal. Vă punem la dispoziție lista furnizată de APIA.

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

10 august 2020 - 20:53

COMUNICAT. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) anunță că au trimis în judecată mai multe persoane din județele Bihor, Iași, Ialomița care au încasat subvenții agricole de zeci de mii de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) folosind acte falsificate, adeverințe, contracte de arendă, etc.

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

10 august 2020 - 18:56

NU VĂ DAȚI FOC LA SUBVENȚII! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), vine în atenția opiniei publice cu informații privind interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației pajiștilor permanente, atrage atenția APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

BANI PENTRU FERMIERI! CE A ANUNȚAT ASTĂZI PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

BANI PENTRU FERMIERI! CE A ANUNȚAT ASTĂZI PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

10 august 2020 - 18:14

ANUNȚ PREMIER. Șeful Executivului, Ludovic Orban, a declarat luni că Guvernul va aloca sume suplimentare în rectificarea bugetară pentru sectorul agriculturii. Guvernul vrea să adopte în această săptămână cea de-a doua rectificare bugetară din 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi beţivani

Doi beţivani
Doi beţivani notorii se întâlnesc ziua în oraş. Detalii