Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DOCUMENT OFICIAL! SUBVENȚIILE APIA, ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

Publicat: 23 aprilie 2019 - 19:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL! Un document al Prefecturii Mureș arată câți bani au fost transferați în conturile fermierilor, din subvențiile aferente anului 2018, câți fermieri au încasat avansul APIA, câți au încasat deja plata finală și câți au rămas în afara listei de plată a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Potrivit documentului semnat de prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, în anul 2018, la nivelul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Centrul Județean Mureș au fost depuse 25.416 cereri unice pentru sectorul vegetal şi zootenic. Mai puțin cu 606 cereri unice de plată prin comparație cu anul 2017 când fermierii mureșeni au depus la APIA 26.022 de cereri pentru subvențiile din agricultură.

Au fost autorizate la plata finală 22.202 de cereri. Suprafaţa totală eligibilă a fost de 240.165,99 ha, cu 8.727,56 ha mai puțin decât în anul 2017. Valoarea plăţilor efectuate către fermieri: Avans Campania 2018 – 132.250.800 lei, Plată finală Campania 2018 – 255.601.000 lei, este precizat în documentul  Raportul privind starea generală economică şi socială a judeţului Mureș, semnat de  prefectul Mircea Dușa.

Deci, din cei 25.416 fermieri care au depus cereri de subvenții în anul 2018, 22.202 fermieri au fost autorizați la plata finală, iar diferența, 3.214 fermieri își mai așteaptă subvențiile aferente anului 2018.

La nivel național, APIA a făcut plăți către agricultori în valoare de 2,374 miliarde euro.

Suma totală autorizată la plată în perioada 16 octombrie 2018 – 03 aprilie 2019 pentru Campania 2018 (plăți directe, măsuri de mediu și climă, plăți în favoarea bunăstării animalelor și ajutoare naționale tranzitorii) este de 2,374 miliarde euro, din care:
- Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) în sumă de 1,654 miliarde euro;
- Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) + cofinanțare de la Bugetul Național în sumă de 486,45 milioane euro;
- Bugetul Național (BN) în sumă de 233,21 milioane euroa declarat șeful APIA, Adrian Pintea, exclusiv pentru AGROINFO.

Termenul limită pentru plata subvențiilor aferente anului 2018, conform regulamentelor europene în vigoare, este 30 iunie 2019.

Vizualizat: 3778 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019 AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii