Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

DISPERAREA FERMIERULUI ROMÂN: RAPORTĂRILE de pe HÂRTIE NU NE ȚIN de FOAME! AVEM CONTURILE GOALE!

Publicat: 26 martie 2017 - 11:53
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII APIA! O săptămână a mai rămas până la 31 martie, termen anunțat și asumat de ministrul agriculturii, dar și de șefii APIA ca fiind ziua în care majoritatea agricultorilor își va primi subvențiile. Între timp, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ne comunică tot alte vești. Despre subvenții, nimic! MADR comunică realizări, monitorizări de cereri depuse pentru sprijinul de 3.000 de euro pentru tomate. Despre subvenții, nimic!

AGROINFO e singura publicație care a luat pulsul din județe la plata subvențiilor aferente campaniei 2016. Șefii APIA din teritoriu au listele cu fermierii eligibili, trimise la București. Cei din teritoriu și-au arătat disponibilitatea și ne-au comunicat toate datele. Numărul agricultorilor care sunt pe listele de plată, schemele de sprijin autorizate la plată, dar nu pot să ne spună câți dintre fermieri și-au primit deja subvențiile, câți au banii în conturi? Evidență pe care o are doar APIA Aparat Central.

Transferul banilor îl face APIA Aparat Central. Banii pleacă din București către conturile fermierilor din toată țara. Am înțeles și explicațiile șefului APIA, Adrian Pintea, că există un număr de zile, un timp în care banii aceștia parcurg drumul de la lista de plată la contul bancar al agricultorului. Am publicat, așa cum ne-au fost transmise de APIA Aparat Central, cifrele de la plata subvențiilor. Dar nu reușim să înțelegem de ce atât de mulți fermieri români sunt furioși și acuză că aceste cifre sunt doar pe hârtie și că banii au ajuns în extrem de puține buzunare.

Agricultorii ne spun că s-au săturat de cifre umflate la plată. În realitate, conturile lor ar fi tot goale! Datoriile nu au cum să și le achite cu niște raportări pe hârtie.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a promis că pe data de 31 martie va prezenta o situație detaliată de la plata subvențiilor agricole. Așteptăm cu interes! Pentru că suntem bombardați zilnic de mesajele fermierilor, aproape din fiecare județ și colț al țării.

Fermierii ne pun mereu aceleași întrebări: Când luăm subvențiile? De ce nu ni se plătesc subvențiile? De ce suntem mințiți?  Unii dintre ei mai fac și haz amar de necaz: Steaua lui Becali va ajunge campioană, dar subvențiile noastre, ale celor de la control, ba!

agricultori-coment_b

Am fost la control în octombrie 2016 și acum suntem în martie 2017 și  nu am primit niciun leu! Oare primesc și eu luna asta??  E supărat Emilian Trif.

Bună, am fost la control doi ani, cei de la APIA mi-au spus ca s-au finalizat controalele. Deci, așteptam să iau banii la care să aflu ieri că sunt singurul la supracontrol. Nu mai înțeleg nimic! Am supărat pe cineva? Se întreabă Adrian Pușkaș.

Când vor mai intra în cont, banii pe subvențiile din 2016? Cãci eu nu i-am luat toți, am luat de douã ori și pe decizia de la APIA am mai mulți, ne-a scris Nadia Popescu.

APIA ar trebui să comunice zilnic cum decurge această plată. Fiind o publicație, facem tot posibilul ca informațiile, atât de importante pentru fermieri, să ajungă urgent la aceștia.

Agricultorii români nu au de unde să afle informații despre plata subvențiilor, ce se întâmplă cu acești bani care li se cuvin, dacă APIA tace. Pe forumul online APIA, creat ca o linie directă de comunicare cu fermierii din România, cei care-l administrează le spun sec fermierilor care pun întrebări despre plata subvențiilor: scrieți-ne pe adresa de e-mail...

forum-fermieri_b

forum-adresa-mail_b

Întrebarea care ne vine acum pe limbă este: de ce ați mai creat acest forum, stimați domni de la APIA?! Dacă fermierul amărât trebuie să vă scrie pe e-mail și de răspuns, îi răspundeți, pare-se, la paștele cailor?! În schimb ați postat pe acest forum detalii despre schemele de plată din 2016 și, probabil, trebuie să vi se amintească, suntem în 2017, actualizați conținutul forumului.

Așteptăm să ne contrazică APIA cu un comunicat detaliat despre plata subvențiilor și să ne scrie fermierii câți dintre ei au deja banii în cont sau câți dintre ei au cheltuit deja acești bani ca să-și acopere datoriile și nevoile din ferme.

Vizualizat: 7269 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

HOTĂRÂRE GUVERN! MINISTERUL AGRICULTURII FINANȚEAZĂ 57 DE LICEE AGRICOLE!

HOTĂRÂRE GUVERN! MINISTERUL AGRICULTURII FINANȚEAZĂ 57 DE LICEE AGRICOLE!

11 iulie 2020 - 08:45

ȘEDINȚĂ GUVERN. În ședința Guvernului din data de 9 iulie 2020 a fost adoptată o Hotărâre privind aprobarea susținerii financiare a liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Sunt 57 de licee agricole finanțate de MADR, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis pentru AGROINFO.

TÂNĂR FERMIER, 24 DE ANI: DE CÂND MĂ ȘTIU, LUCREZ PĂMÂNTUL ȘI AM GRIJĂ DE ANIMALE!

TÂNĂR FERMIER, 24 DE ANI: DE CÂND MĂ ȘTIU, LUCREZ PĂMÂNTUL ȘI AM GRIJĂ DE ANIMALE!

10 iulie 2020 - 15:10

TÂNĂR FERMIER ROMÂN PASIONAT DE AGRICULTURĂ. De când mă știu lucrez pământul, am grijă de animale și gospodărie și am cultivat legume împreună cu familia, spune tânărul fermier Andrei Ionuț Moldovan, în vârstă de 24 de ani, din comuna Sânnicolau Român, județul Bihor. Părinții lui se ocupă de agricultură de peste 25 de ani. Andrei Ionuț Moldovan, pasionat de agricultură, și-a făcut propria fermă cu ajutorul fondurilor europene.

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

09 iulie 2020 - 18:45

ANCHETA DNA. Un bărbat din județul Caraș Severin a încasat ilegal subvenții APIA de aproape 95.000 de lei pe un teren care nu-i aparținea, era terenul unei biserici, informează un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

09 iulie 2020 - 16:53

INFORMAȚII UTILE! AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile utile, care vă ajută să obțineți sprijinul financiar, din Ghidul final pentru submăsura 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Informațiile ne sunt furnizate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

09 iulie 2020 - 14:31

CUM NE ȚINEM FORȚA DE MUNCĂ ÎN ȚARĂ! Ca să rămână în țară, zilierii din agricultură trebuie plătiți cu salarii similare celor pe care le primesc în alte țări unde merg să muncească, între 800 și 1.000 de euro. Atât vor trebui să le ofere fermierii români, a declarat ministrul agriculturii Adrian Oros, la TVR 1. Pentru ca fermierii români să ofere astfel de salarii, va fi modificată legea, iar fermierii vor beneficia de ajutoare de stat și scutiri la taxele pentru salarii.

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

09 iulie 2020 - 11:35

Campania de recoltat la grâu este în lină desfăşurare şi au început să apară primele date preliminarii privind producţia. Astfel, până la data 7 iulie, fermierii ruși au recoltat 9,4 milioane tone grâu, de pe 2,9 milioane hectare, cu un randament mediu de 3,23 t/ha, arată datele publicate de Ministerului Agriculturii din Rusia. La aceeaşi dată, recolta de orz însuma 2,1 milioane tone, de pe 615 mii hectare, cu un randament mediu de 3,43 t/ha.

CONCLUZIILE EUROSTAT PRIVIND VÂNZĂRILE DE PESTICIDE

CONCLUZIILE EUROSTAT PRIVIND VÂNZĂRILE DE PESTICIDE

09 iulie 2020 - 10:42

Portugalia este statul din Uniunea Europeană care a înregistrat cea mai mare reducere a vânzărilor şi a utilizării produselor agrochimice între 2011 şi 2018, înregistrând o scădere de 43%.

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

08 iulie 2020 - 20:45

PRIME DE COMERCIALIZARE PENTRU FERMIERII ROMÂNI. Legea privind acordarea unor prime de comercializare de 10.000 de euro/an/fermier și 20.000 de euro/an/fermier a fost adoptată de Senatul României, dar s-a împotmolit la Comisia de agricultură din Camera Deputaților, a anunțat astăzi deputatul Ion Ștefan (PNL) la conferința de presă susținută cu prilejul vizitei ministrului agriculturii Adrian Oros în județul Vrancea. Deputatul a făcut un apel pentru deblocarea legii.

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:30

OFICIAL. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari, că până la data de 31 iulie 2020 inclusiv, se depun cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. II al anului 2020).

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:05

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, până la data de 27 august 2020 ora 17:00 CET, se pot transmite electronic cereri de propuneri de granturi pentru programe simple şi pentru programe multinaţionale, de promovare a produselor agricole. Bugetul disponibil este de 10 milioane de euro.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
DANIEL B.
|
03. 27, 2017. Monday 10:25
Eu si asociatii mei avem trei cereri trimise la plata(vegetal,ovine,bovine) una dintre ele trimisa de peste doua saptamani, una a fost la control iar a treia cu numeroase erori a fost trimisa si ea la plata pana la urma, dar conturile sunt goale!- loc.Oravita, jud. Caras-Severin.
1.
Iobag roman
|
03. 27, 2017. Monday 09:13
@Simona Simo : cata ignoranta in comentariul tau . Ca sa iti raspund la nedumerirea ta cu ce se va intampla cand nu vor mai exista subventii : vei plati mai mult pentru mancarea ta . Asta se va intampla . Aceste subventii nu sunt pentru noi , cei 100.000 de fermieri sau cati naiba om fi cei cu peste 100 ha , ci pentru restul de 22 milioane de consumatori . Aceste subventii sunt platite in toate tarile pentru a mentine pretul alimentelor la un nivel acceptabil , sa nu iesiti in strada ca muriti de foame-n casa . Eu prefer sa vand graul si porumbul cu 0,80 lei/kg si sa nu mi se dea niciun leu subventie . Mai studiaza problema inainte de a da cu bat-n balta .
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Farm Tech la Indagra 2019

Farm Tech la Indagra 2019

La 15 ani de la înfiinţare şi după tot atâtea prezenţe la Indagra, Farm Tech SRL oferă acum soluţii complete pentru fermele zootehnice şi pentru manipulare cereale şi alte materiale. Alături de încărcătoarele frontale Schäffer, Farm Tech mai reprezintă branduri: Schäffer, Strautmann, Teagle, Göweil, Garant Kotte, Chioda Daniele, SIP, Tehnos şi Montefiori. Una dintre noutăţile de anul acesta a fost încărcător frontal electric Schäffer 23e, de 45CP:

Interviu cu Diya Shoucair, administrator Farm Tech.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii