Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DISPERAREA FERMIERULUI ROMÂN: RAPORTĂRILE de pe HÂRTIE NU NE ȚIN de FOAME! AVEM CONTURILE GOALE!

Publicat: 26 martie 2017 - 11:53
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII APIA! O săptămână a mai rămas până la 31 martie, termen anunțat și asumat de ministrul agriculturii, dar și de șefii APIA ca fiind ziua în care majoritatea agricultorilor își va primi subvențiile. Între timp, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ne comunică tot alte vești. Despre subvenții, nimic! MADR comunică realizări, monitorizări de cereri depuse pentru sprijinul de 3.000 de euro pentru tomate. Despre subvenții, nimic!

AGROINFO e singura publicație care a luat pulsul din județe la plata subvențiilor aferente campaniei 2016. Șefii APIA din teritoriu au listele cu fermierii eligibili, trimise la București. Cei din teritoriu și-au arătat disponibilitatea și ne-au comunicat toate datele. Numărul agricultorilor care sunt pe listele de plată, schemele de sprijin autorizate la plată, dar nu pot să ne spună câți dintre fermieri și-au primit deja subvențiile, câți au banii în conturi? Evidență pe care o are doar APIA Aparat Central.

Transferul banilor îl face APIA Aparat Central. Banii pleacă din București către conturile fermierilor din toată țara. Am înțeles și explicațiile șefului APIA, Adrian Pintea, că există un număr de zile, un timp în care banii aceștia parcurg drumul de la lista de plată la contul bancar al agricultorului. Am publicat, așa cum ne-au fost transmise de APIA Aparat Central, cifrele de la plata subvențiilor. Dar nu reușim să înțelegem de ce atât de mulți fermieri români sunt furioși și acuză că aceste cifre sunt doar pe hârtie și că banii au ajuns în extrem de puține buzunare.

Agricultorii ne spun că s-au săturat de cifre umflate la plată. În realitate, conturile lor ar fi tot goale! Datoriile nu au cum să și le achite cu niște raportări pe hârtie.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a promis că pe data de 31 martie va prezenta o situație detaliată de la plata subvențiilor agricole. Așteptăm cu interes! Pentru că suntem bombardați zilnic de mesajele fermierilor, aproape din fiecare județ și colț al țării.

Fermierii ne pun mereu aceleași întrebări: Când luăm subvențiile? De ce nu ni se plătesc subvențiile? De ce suntem mințiți?  Unii dintre ei mai fac și haz amar de necaz: Steaua lui Becali va ajunge campioană, dar subvențiile noastre, ale celor de la control, ba!

agricultori-coment_b

Am fost la control în octombrie 2016 și acum suntem în martie 2017 și  nu am primit niciun leu! Oare primesc și eu luna asta??  E supărat Emilian Trif.

Bună, am fost la control doi ani, cei de la APIA mi-au spus ca s-au finalizat controalele. Deci, așteptam să iau banii la care să aflu ieri că sunt singurul la supracontrol. Nu mai înțeleg nimic! Am supărat pe cineva? Se întreabă Adrian Pușkaș.

Când vor mai intra în cont, banii pe subvențiile din 2016? Cãci eu nu i-am luat toți, am luat de douã ori și pe decizia de la APIA am mai mulți, ne-a scris Nadia Popescu.

APIA ar trebui să comunice zilnic cum decurge această plată. Fiind o publicație, facem tot posibilul ca informațiile, atât de importante pentru fermieri, să ajungă urgent la aceștia.

Agricultorii români nu au de unde să afle informații despre plata subvențiilor, ce se întâmplă cu acești bani care li se cuvin, dacă APIA tace. Pe forumul online APIA, creat ca o linie directă de comunicare cu fermierii din România, cei care-l administrează le spun sec fermierilor care pun întrebări despre plata subvențiilor: scrieți-ne pe adresa de e-mail...

forum-fermieri_b

forum-adresa-mail_b

Întrebarea care ne vine acum pe limbă este: de ce ați mai creat acest forum, stimați domni de la APIA?! Dacă fermierul amărât trebuie să vă scrie pe e-mail și de răspuns, îi răspundeți, pare-se, la paștele cailor?! În schimb ați postat pe acest forum detalii despre schemele de plată din 2016 și, probabil, trebuie să vi se amintească, suntem în 2017, actualizați conținutul forumului.

Așteptăm să ne contrazică APIA cu un comunicat detaliat despre plata subvențiilor și să ne scrie fermierii câți dintre ei au deja banii în cont sau câți dintre ei au cheltuit deja acești bani ca să-și acopere datoriile și nevoile din ferme.

Vizualizat: 7163 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
DANIEL B.
|
03. 27, 2017. Monday 10:25
Eu si asociatii mei avem trei cereri trimise la plata(vegetal,ovine,bovine) una dintre ele trimisa de peste doua saptamani, una a fost la control iar a treia cu numeroase erori a fost trimisa si ea la plata pana la urma, dar conturile sunt goale!- loc.Oravita, jud. Caras-Severin.
1.
Iobag roman
|
03. 27, 2017. Monday 09:13
@Simona Simo : cata ignoranta in comentariul tau . Ca sa iti raspund la nedumerirea ta cu ce se va intampla cand nu vor mai exista subventii : vei plati mai mult pentru mancarea ta . Asta se va intampla . Aceste subventii nu sunt pentru noi , cei 100.000 de fermieri sau cati naiba om fi cei cu peste 100 ha , ci pentru restul de 22 milioane de consumatori . Aceste subventii sunt platite in toate tarile pentru a mentine pretul alimentelor la un nivel acceptabil , sa nu iesiti in strada ca muriti de foame-n casa . Eu prefer sa vand graul si porumbul cu 0,80 lei/kg si sa nu mi se dea niciun leu subventie . Mai studiaza problema inainte de a da cu bat-n balta .
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii