Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

DISPARE BIROCRAȚIA și CONTROLUL EXCESIV la ACORDAREA SUBVENȚIILOR pentru FERMIERI!

Publicat: 26 decembrie 2017 - 14:55
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ȚINTA BANILOR ESTE OBȚINEREA REZULTATELOR! Accentul nu se va mai pune pe controlul eligibilității, pe solicitarea de acte, facturi, pentru fiecare euro primit de fermieri de la Comisia Europeană. Ținta banilor este obținerea de rezultate în agricultură, așa cum sunt gândite în noua Politică Agricolă Comună (PAC). Birocrația va dispărea, spune Mihail Dumitru, directorul general adjunct al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Comisia Europeană.

Un nou model de împărțire a responsabilității va fi gândit la nivelul Comisiei Europene pentru împărțirea subvențiilor către fermieri.

Suntem acum într-o situație în care în Politica Agricolă Comună  (PAC) am încercat să definim soluții universal valabile pentru toate situațiile din statele membre. Și am ajuns la un nivel de complexitate în PAC foarte mare. Să vă dau un exemplu. Am ajuns să stabilim la nivelul Bruxelles-ului care să fie dimensiunea benzilor inerbate la marginea câmpurilor de cultură și ne întrebăm astăzi: dar de ce trebuie să stabilim acest lucru la Bruxelles?! De ce nu e mai bine, știu eu, în comuna Bragadiru? Agronomul de acolo să ne spună care să fie dimensiunea acestei benzi. Ideea este să trecem la soluții personalizate și să limităm cerințele stabilite la nivelul Uniunii Europene la acele condiții care sunt absolut necesare pentru a asigura o valoare adăugată la nivelul intervenției UE.

Dacă lăsăm totul la latitudinea statelor membre, vom pierde caracterul de politică unică, comună și vom pune în pericol piața unică europeană. De aceea, Uniunea va continua să stabilească parametrii de bază ai Politicii Agricole Comune, pentru că Uniunea și-a asumat obligații internaționale legate de climat, are obiective stabilite prin tratat care ne legitimează intervenția unei politici comune și va trebui să asigurăm coerență, iar acest lucru se poate face numai dacă stabilim aceste elemente: priorități, obiective și lista de bază a măsurilor de intervenție la nivelul UE. Vom lăsa statelor membre să fixeze aceste elemente în funcție de condițiile specifice din statul respectiv, din regiunea respectivă.

Statele vor pune aceste elemente într-un plan adoptat de către Comisie. Și elementul cel mai important din punctul nostru de vedere, al Comisiei, este că folosirea intervenției publice la nivelul UE va schimba focalizarea de la controlul cheltuirii banilor, acel control de eligibilitate, și evidențierea cheltuirii banilor către obținerea de rezultate. În fond și la urma urmei, ne dorim o politică pentru obținerea rezultatelor pe care le dorim și nu să verificăm că există facturi și toată birocrația necesară care să justifice că am cheltuit banii, a declarat Mihail Dumitru, director general adjunct DG Agri, Comisia Europeană, într-o confernță de presă susținută în decembrie, la București.

Ținta subvențiilor destinate fermierilor va fi performanța în agricultură.

Vrem ca banii să fie cheltuiți cu rezultat. Vom face o tranziție de la conformitate către perfomanță. Și vom stabili criterii de performanță cu statele membre. Bruxelles-ul nu va mai controla ceea ce ne confruntăm în fiecare zi astăzi, plângeri de genul: de ce controlează Bruxelles-ul cele mai mici detalii, de ce Bruxelles-ul face micromanagementul fermei mele, îmi spun mie fermierii. Ce elemente trebuie să îndeplinesc eu în fiecare zi? Aceste elemente vor fi lăsate fermierului, vor fi lăsate administrației naționale, iar Bruxelles va fixa numai elementele de bază, a adăugat Dumitru.

Vizualizat: 9125 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

28 septembrie 2020 - 10:02

ACUM SE CAUTĂ HECTARELE DISPĂRUTE ÎN CEAȚĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, spune că a provocat deranj la Agenția Domeniilor Statului (ADS) unde sunt interese mari și unde se menține intenționat o situație cenușie ca să se poată întâmpla lucruri. Șeful de la Agricultură a declarat că se caută acum 110.000 hectare, gestionate de ADS, dar neintabulate.

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

28 septembrie 2020 - 07:57

SUBVENȚII APIA CA-N VESTUL EUROPEI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, le-a explicat fermierilor, la o întâlnire pe care a avut-o cu aceștia, zilele trecute, la Galați, că subvenția APIA pe hectar de care beneficiază agricultorii din România va ajunge la media europeană abia în 2026. În prezent, fermierii români încasează pe hectar sume mai mici decât media europeană.

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

27 septembrie 2020 - 08:49

ANCHETA DNA. Un milion de lei, subvenții pentru pășune încasate de la APIA pe acte false, și-au împărțit între ei primarul, viceprimarul comunei Râșca, județul Suceava și președintele Asociației Crescătorilor de Animale Gospodarul Râșca. Cei mai mulți bani ar fi intrat în buzunarele primarului și ale viceprimarului, susține un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Cei trei au fost trimiși în judecată.

 

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

27 septembrie 2020 - 07:56

APEL FERMIERI. Alianța pentru Agricultură și Cooperare solicită Domnului Premier Ludovic ORBAN, să dispună măsurile legale urgente, care se impun, pentru ca OUG privind declararea stării de calamitate și OUG pentru amânarea ratelor să fie aprobate în următoarea ședință de Guvern, este mesajul disperat al fermierilor români către Guvern.

Plante vechi de 7.000 de ani ar putea rezolva criza alimentară globală

Plante vechi de 7.000 de ani ar putea rezolva criza alimentară globală

26 septembrie 2020 - 14:39

O varietate de orez veche de 7.000 de ani descoperită în China a fost transformată în cultură comercială care poate fi plantată în deşert, având potenţialul de a ajuta la atenuarea crizei alimentare în regiunile şi ţările cu un climat uscat.

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

25 septembrie 2020 - 17:35

ANULAT! Ziua Recoltei, un eveniment USAMV Cluj, care urma să aibă loc mâine, 26 septembrie, la podgoria cumpărată de USAMV Cluj în localitatea Apoldu de Sus, județul Sibiu, a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, anunțate pentru sâmbătă, informează un comunicat USAMV Cluj. La eveniment era anunțată și participarea ministrului agriculturii, Adrian Oros.

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

25 septembrie 2020 - 16:44

50 HECTARE TEREN PENTRU TINERII FERMIERI! Guvernul a adoptat în ședința de joi seara, 24 septembrie 2020, hotărârea prin care tinerii fermieri beneficiază de 50 de hectare de teren agricol, concesionat de la stat, anunță un comunicat MADR, transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

25 septembrie 2020 - 11:41

PREA MULTE FERME DE SUBZISTENȚĂ! O prioritate a Ministerului Agriculturii, pentru perioada următoare, este: ferme mai puține, dar mai puternice. Din 840.000 de ferme (câte au depus anul acesta cererea pentru subvenții la APIA n.r.), 750.000 sunt ferme de subzistență. Noi trebuie să grăbim procesul de comasare, să avem ferme mai puține, ca număr, dar mult mai puternice, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros.

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

25 septembrie 2020 - 09:12

ESTE AMENINȚATĂ INDEPENDENȚA ALIMENTARĂ A ROMÂNIEI. Asociația Fermierilor din România atrage atenția că situația generată de secetă este una extrem de gravă, numărul fermierilor, dar și suprafețele afectate fiind de natură a prefigura un dezastru economic, care finalmente poate pune în pericol independența alimentară a României, susține AFR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

25 septembrie 2020 - 08:39

VIN BANII DE LA APIA! Transfer de bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) către conturile fermierilor români! Anunțul pe care l-a făcut joi seara ministrul agriculturii, Adrian Oros: banii intră în conturile fermierilor începând de astăzi, 25 septembrie 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Curaj

Curaj
Ca să-i dea curaj pacientului, stomatologul îi oferă înainte de a-i scoate măseaua câteva pahare de coniac, după care îl intreabă: Detalii