Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DIRECTOR APIA CARAȘ-SEVERIN: PE 22 OCTOMBRIE, FERMIERII POT SĂ-ȘI VERIFICE CONTURILE!

Publicat: 11 octombrie 2018 - 16:48
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AVANS SUBVENȚII APIA! În această săptămână se lucrează intens la prelucrarea dosarelor de subvenții ale fermierilor români care au depus cereri unice de plată în primăvara acestui an. Vor intra la plată doar dosarele curate, în sensul că nu au formulare care să complice solicitarea fermierului, a declarat directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Caraș-Severin, Dumitru Stepănescu, pentru Radio România Reșița.

APIA a intrat în etapa de verificare a dosarelor pentru atribuirea plăților în avans pentru fermierii din județul nostru. Dintr-un total de 19.500 de fermieri (din județul Caraș Severin n.r.) câți au depus cereri unice, într-un fișier primit la începutul săptămânii (fișierele cu liste sunt transmise în țară de APIA Centrală n.r.) sunt 10.000 de fermieri, așa-zisele dosare care sunt curate, în sensul că nu au formulare care să complice solicitarea fermierului, de adăugare formulare de excludere, plăți de agro-mediu și altele.

Aceste dosare sunt în lucru. Ritmul este foarte bun, aplicația ne ajută, săptămâna asta a mers bine. Preconizez ca luni, la sfârșitul zilei, toate cele 10.000 de dosare, care sunt în lucru în această săptămână, vor fi pregătite pentru a se face tranșele de plată. 16 octombrie va fi prima zi în care primii fermieri care sunt repartizați pe tranșele de plată vor fi transferați în trezorerie pentru a li se vira sumele în conturile lor bancare. Preconizăm că spre sfârșitul săptămânii (viitoare) sau cel târziu luni, pe 22 octombrie, fermierii  vor putea să meargă să verifice conturile, a declarat șeful APIA Caraș-Severin.

Fermierii români primesc un avans de 70% din plățile directe pe suprafață și din sprijinul cuplat la ovine și caprine, și 85% din plățile compensatorii pe măsurile de dezvoltare rurală.

Vă reamintim cuantumul pe hectar al plăților directe pe suprafață. Din aceste sume, APIA achită fermierilor 70% în avans, urmând ca restul de 30% să fie plătit agricultorilor din data de 1 decembrie 2018:

- schema de plată unică pe suprafaţă (102,5 euro/ha)
- plata redistributivă pentru intervalele între 1 ha şi 5 ha, inclusiv (5 euro/ha) şi peste 5 ha şi până la 30 ha, inclusiv (50,3 euro/ha)
- plata pentru înverzire (58,2 euro/ha)
- plata pentru tinerii fermieri (25,8 euro/ha)

Pentru speciile ovine/caprine, plăţile directe pentru schema de sprijin cuplat au un plafon alocat de 56,1 milioane de euro, urmând să se stabilească şi cuantumul pe cap de animal.

Fermierii mai primesc la avans și 85% din plățile compensatorii prevăzute la măsurile de dezvoltare rurală, agro-mediu, agricultură ecologică și zonă defavorizată, a anunțat Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Gorj, în buletinul oficial din septembrie.

CUANTUMUL PE HECTAR PENTRU PLĂȚILE COMPENSATORII PE MĂSURILE DE DEZVOLTARE RURALĂ ÎL AVEȚI AICI: APIA: AVANS 85% DIN PLĂȚILE DE AGRO-MEDIU, AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ ȘI ZONĂ DEFAVORIZATĂ! CUANTUM SUMĂ PENTRU UN HECTAR!

Vizualizat: 8010 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vaderstad la Agromalim 2019

Vaderstad la Agromalim 2019

Väderstad, reprezentat în România de Titan Machinery, a adus la Agromalim utilajele consacrate şi reprezentative ale companiei suedeze: semănătoarea de cereale păioase Rapid şi semănătoarea Tempo F, model care deţine recordul mondial de semănat plante prăşitoare, la mare viteză şi precizie. Pentru prelucrarea solului Väderstad a expus cultivatorul de mare adâncime şi dezmiriştitor - TopDown şi discul Carrier.
Titan Machinery Romania este importator exclusiv al utilajelor Case IH și Case construction Equipment în România.
Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vest Tract la Agromalim 2019 SAM la Agromalim 2019 A inceput INDAGRA!

Bancul zilei

Anunţ

Anunţ
Blondă, sexi, drăguţă, 90-60-90, atrăgătoare: vând tractor. Detalii