Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DECIZIE BRUXELLES: PLĂȚILE DIRECTE pentru FERMIERI, REDUSE ÎN 2019!

Publicat: 17 iunie 2018 - 08:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PROCENT MAI MARE DE REDUCERE A PLĂȚILOR DIRECTE PENTRU 2019! Comisia Europeană a adoptat o propunere de reducere a cheltuielilor pentru sprijinirea agricultorilor pentru exercițiul financiar 2019 în scopul finanțării rezervei de criză, anunță un comunicat transmis de Comisia Europeană pentru AGROINFO.

În fiecare an se reduc cheltuielile în cadrul politicii agricole comune (PAC) - în special a plăților directe care sunt finanțate de Fondul european de garantare agricolă (FEGA) - pentru a aloca 400 de milioane de euro care intră în rezerva de criză, utilizată în eventualitatea ivirii unor situații de criză.

Propunerea pentru anul 2019 urmărește să reducă plățile directe ale PAC care depășesc 2.000 de euro cu 1.422184%. Aceasta exclude plățile către fermierii croați, deoarece acestea sunt încă încadrate în sistem din cauza aderării lor la UE în 2013.

Banii economisiți vor fi utilizați ca rezervă de criză, cu un buget de 468,7 milioane euro (în prețuri curente), pusă la dispoziție în 2019. Rata este ușor mai mare decât cea aplicată în 2018, de 1,388149%, ceea ce a permis o rezervă de 459,5 milioane euro.

În plus față de crearea în fiecare an a rezervei de criză, mecanismul de disciplină financiară poate fi, de asemenea, utilizat pentru a se asigura că cheltuielile FEGA rămân în limitele anuale convenite ca parte a cadrului financiar global de șapte ani (CFM).

Cu toate acestea, estimările curente privind plățile directe și cheltuielile legate de piață pentru anul 2019 sugerează că acestea vor fi în limita convenită și, prin urmare, propunerea actuală privind disciplina financiară nu prevede nicio reducere în acest scop.

În conformitate cu legislația PAC, sumele generate de disciplina financiară care rămân disponibile în bugetul FEGA la sfârșitul exercițiului financiar, inclusiv cele ale rezervei de criză, trebuie rambursate agricultorilor. De la crearea rezervei de criză în 2014, nu a trebuit să fie folosită niciodată. În fiecare an, banii din rezerva de criză au fost puși la dispoziția agricultorilor, menționează Comisia Europeană, în comunicatul transmis nouă.

Din păcate, fermierii români nu ar fi încasat nici la această oră banii din rezerva de criză, constituită pentru 2017 și necheltuită. Fermierii români ar trebui să încaseze acest supliment la subvenții, în acest an. Este vorba de o sumă totală de 433 de milioane de euro, dar partea care i se cuvine României ar fi de aproximativ 17 milioane de euro. Acești bani nu au fost împărțiți încă agricultorilor noștri pentru că autoritățile din România au completat greșit declarația pentru Comisia Europeană, nu au ținut seama de pragul de 2.000 de euro de la care se aplică rata de ajustare a plăților directe.

AGROINFO este singura publicație care a dezvăluit, în premieră și în exclusivitate, că fermierii români nu au beneficiat de acești bani și din ce pricină nu au beneficiat. AGROINFO a mers pe urmele milioanelor de euro care li se cuvin fermierilor români din rezerva europeană pentru situațiile de criză din sectorul agricol constituită în anul 2017, milioane care nu au ajuns nici acum în România. Pe 27 noiembrie 2017, prin Regulamentul European 2017/2197, Comisia Europeană a decis ca suma de 433 de milioane de euro, din rezerva de criză pentru anul 2017, care a rămas necheltuită, să fie împărțită între statele membre UE ca să fie acordată fermierilor ca un supliment la subvenții. CONTINUAREA AICI: EXCLUSIV! MILIOANE DE EURO SUBVENȚII pentru FERMIERI ARUNCATE ÎN AER de o DECLARAȚIE GREȘITĂ de AUTORITĂȚILE ROMÂNE!

Vizualizat: 4562 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019 AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii