Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
agroinfo_ro_header_big_homepage_728x90
Reclama header after big part 3

Decalaj de PREŢ pe PIAŢA CEREALELOR pentru FURAJE!

Publicat: 10 mai 2017 - 13:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Evoluţia preţului porumbului în săptămâna 13-21 aprilie a evidenţiat o creştere a decalajului dintre preţul grâului furajer ex-fermă din Marea Britanie şi preţul pentru orz furajer. 

Diferenţa de preţ dintre cele două cereale pentru furaj se apropie de 30 lire/tonă în ultimele săptămâni, nivel atins ultima dată în iulie 2014.

Având în vedere dificultăţile de aprovizionare cu grâu din Marea Britanie în acest sezon, creşterea diferenţei de preţ dintre grâul furajer şi celelalte cereale pentru furaj nu este o surpriză, deoarece piaţa reacţionează la cerere. În aceste condiţii este de aşteptat că va scădea consumul de grâu furajer în Marea Britanie.

Nu există nici o îndoială că evoluţia cursului valutar a ajutat la susţinerea creşterii preţurilor din Marea Britanie, în perioada menţionată lira sterlină s-a apreciat cu 3% faţă de dolarul american, ajungând la cel mai înalt punct din octombrie 2016 (1 liră - 1,28 dolari). Combinaţia dintre scăderea producţiei interne de grâu în acest sezon, precum şi cererea puternică pentru cereale, plus problemele de aprovizionare pe continent au contribuit la creşterea preţurilor la grâu.

silozuri-cereale_b

În acest timp, SUA se confruntă cu o scădere a consumului de cereale pentru furaj în acest sezon, ceea ce a condus la o scăderea a preţului. În cursul săptămânii de raportare (13-21 aprilie) preţurile la grâu CBOT au scăzut (-6,23%). Ploile din regiunile producătoare de grâu de iarnă au îmbunătăţit condiţia culturilor iar pentru perioada următoare meteorologii prognozează noi precipitaţii, ceea ce ajută în continuare dezvoltarea culturilor.

Stocurile SUA la grâu, de la sfârşit de sezon 2016/2017, sunt în prezent prognozate a atinge cel mai înalt nivel din 1987/88 (31,6 mil. tone). Pe măsură ce se apropie recolta 2017, se vor contura şi perspectivele pentru producţia de grâu în emisfera nordică.

Citeşte pe larg despre piaţa agricolă internaţională în revista Ferma, ediţia 1-14 mai 2017!

Vizualizat: 1459 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CONSTANTIN PETRAŞ, din Arad, este cel mai nororcos vizitator al Târgului Agromalim din 2017. Acesta a câştigat o junincă gestantă din rasa Bălţată Românească, oferită de Camera de Comerţ Arad, cu sprijinul Revistei FERMA, care a fost sponsor al marelui premiu.
Interviu cu:
CONSTANTIN PETRAŞ
RODICA PETRAŞ
GHEORGHE SĂPLĂCAN, director SCDCB Arad

Reporter Agroinfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

Rapiţa, cultura anului în Arad! Daniela Herţeg continuă tradiţia familiei Soluţii Monosem, Galucho şi Gregoire Besson de la Cons DDA

Bancul zilei

Dorinţă...

Dorinţă...
Prinde un pescar peştişorul de aur. Detalii