Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DE ANUL ACESTA! ESTE OBLIGATORIU la DEPUNEREA CERERII UNICE pentru SUBVENȚII APIA!

Publicat: 13 februarie 2018 - 07:32
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

CADASTRU IMPORTANT PENTRU OBȚINEREA SUBVENȚIILOR APIA! De anul acesta, fermierii sunt obligați să utilizeze informațiile cadastrale în momentul în care completează cererea unică de plată la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Modificarea este făcută în Ordinul 619/2015 privind criteriile de eligibilitate pentru schemele de plată din agricultură, acordate în perioada 2015-2020. Proiectul de act normativ este publicat pe pagina MADR.

Fermierii care solicită ajutoare naționale tranzitorii (ANT) în sectorul vegetal trebuie să știe că la completarea cererii unice de plată vor trebui să utilizeze informațiile cadastrale, unde aceste informații sunt disponibile și relevante. Un proiect de act normativ afișat pe pagina oficială a Ministerului Agriculturii modifică Ordinul subvențiilor în acest sens.

Astfel, la articolul 33 alineatul (1), litera o) se modifică și va avea următorul cuprins:

„o) să identifice, să declare, să localizeze şi să delimiteze parcelele agricole în aplicaţia electronică GIS pusă la dispoziţie de către APIA şi să utilizeze informaţiile cadastrale urmare înregistrării sistematice a imobilelor prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, în situaţia în care acestea sunt disponibile şi relevante.”

În vechea formă a acestui articol din Ordinul 619/2015 nu apărea obligativitatea folosirii informațiilor  cadastrale pentru identificarea și localizarea parcelelor agricole pentru care fermierii solicită subvenții europene și ajutoare de la bugetul de stat.

Ajutorul național tranzitoriu este singura subvenție acordată de la bugetul de stat. Vă reamintim culturile pentru care se achită ANT în sectorul vegetal și cuantumul pe hectar al acestor ajutoare, aferent Campaniei de plăți APIA 2017.

AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU, ANT, SECTOR VEGETAL
    
ANT 1 - Ajutor Naţional Tranzitoriu pentru culturi amplasate pe teren arabil: 16,0078 euro/ha - 73,6246 lei/ha
ANT 2 şi 3 - Ajutor Naţional Tranzitoriu pentru in și cânepă pentru fibră: 6,66 euro/ha - 30,6313 lei/ha

ANT 4 - Ajutor Naţional Tranzitoriu pentru tutun:  2.078,72 euro/ha - 9.560,65 lei/ha
ANT 5 - Ajutor Naţional Tranzitoriu pentru hamei: 423,11 euro/ha - 1.946 lei/ha
ANT 6 - Ajutor Naţional Tranzitoriu pentru sfeclă de zahăr: 72,69 euro/ha - 334,32 lei/ha

Plăţile pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul vegetal, finanțate de la Bugetul Național, se fac în lei, la cursul de schimb de 4,5993 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 29 septembrie 2017.


Vizualizat: 10042 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
traian calinciuc
|
02. 14, 2018. Wednesday 10:58
N u cred asa ceva. Si daca este asa 90% din fermieri nu vor mai lua subventi si cei care au modificat legea cerand cadastru la toate parcelele nu sunt realisti sau voe sa distruga agricultura tari. Da.....ce ne mai miram ca la cate *bazoconi* au scos astia se poate si asa ceva. Poate asa vom ajunge sa importam toata mancarea inclusiv grau.
1.
cetateanul
|
02. 14, 2018. Wednesday 07:41
Dumnezeule Doamne! Iarasi punem carul inaitea boilor?
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Musca asteapta tractorul autonom

Musca asteapta tractorul autonom

Dimitrie Musca, a venit la Expo Arad pentru a lua pulsul pietei si a se informa cu privire la noutatile care apar într-un ritm alert. Cu aceasta ocazie ne-a acordat si un scurt interviu.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

SUSŢINEM ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AGRICOL Real Deal la Agro Oltenia AGRIN la Agro Oltenia

Bancul zilei

După spovedanie

După spovedanie
După ce termină spovedania, preotul îi spune în şoaptă unei tinere: Detalii