Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

DATELE OFICIALE pentru PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

Publicat: 22 septembrie 2019 - 08:49
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ANUNȚ! Ministerul Agriculturii anunță oficial fermierii că a stabilit termenele de la care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, APIA, începe plata subvențiilor din acest an, transferarea sumelor în conturile fermierilor. Calendarul pentru plata subvențiilor din agricultură, aferente anului de cerere 2019, este inclus într-un document publicat de Ministerul Agriculturii pe pagina sa oficială.

Potrivit Hotărârii privind stabilirea pentru anul 2019 a cuantumului per hectar al plăţii unice pe suprafaţă, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri și a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru măsura din sectorul zootehnic, speciile ovine și caprine, datele de la care începe virarea subvențiilor în conturile fermierilor și crescătorilor de animale sunt următoarele:

Începând cu data de 16 octombrie 2019, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură poate acorda plăţi în avans în cadrul schemelor de plăţi directe (pe suprafață și sprijin cuplat zootehnic pentru ovine și caprine n.r.) dar nu înainte de finalizarea verificării condițiilor de eligibilitate, cu încadrarea în procentul maxim prevăzut de reglementările europene în vigoare la data efectuării plăţilor în avans.

Începând cu data de 1 decembrie 2019 Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va efectua plățile corespunzătoare diferenței între plafonul alocat fiecărei plăți și sumele calculate și acordate începând cu data de 16 octombrie 2019 ca plăți în avans.

Plăţile se acordă în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru anii 2019 şi 2020, se arată în documentul MADR.

VEZI AICI CUANTUM PE HECTAR PENTRU PLĂȚILE PE SUPRAFAȚĂ: APIA: SUMA PE HECTAR pentru PLATA ÎN AVANS A SUBVENȚIILOR!


calendar-oct-2019_b

ATENȚIE! Chiar dacă valoarea pe hectar și pe cap de animal a subvențiilor APIA este stabilită în euro, fermierii români vor primi plata în lei. Plățile se fac în lei, utilizând cel mai recent curs de schimb valutar stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2019 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C.

Vizualizat: 5552 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Găini străine

Găini străine
Un ardelean, la piaţă: Detalii