Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Daniel Constantin: Fermierii pot deconta cheltuielile și după 31 decembrie 2015. Decontările se vor face din PNDR 2014-2020

Publicat: 21 iunie 2015 - 16:01
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Prelungirea cu 6 luni a termenului de rambursare a cheltuielilor în proiectele finanțate din fostul PNDR a fost respinsă de Comisia Europeană, săptămâna trecută, la Luxemburg. Cu toate acestea, fermierii români își vor putea deconta cheltuielile și după data limită.

Chiar dacă nu vom reuși prelungirea cu 6 luni, fermierii pot deconta cheltuieli și după 31 decembrie, numai că, tehnic, ele vor fi decontate din programul 2014-2020.

Ministrul Agriculturii a făcut anunțul pe pagina sa oficială, supărat că unele televizuni și-au permis să catalogheze drept eșecul ministrului Agriculturii încercarea României de a obține această prelungire. Concret, este vorba despre decontările care se fac în proiectele finanțate din fostul PNDR și care se află în derulare. Dacă solicitarea ne-ar fi fost aprobată, reușeam să mai atragem 400 de milioane de euro din PNDR 2007-2013, după calculele făcute tot de Daniel Constantin. Implicit, gradul de absorbție al fondurilor europene ar fi crescut.

România nu "a pierdut 400 de milioane de euro" din fondurile de dezvoltare rurală. România a pornit un demers căruia i s-au alăturat 16 state membre pentru a prelungi cu 6 luni termenul până la care putem deconta cheltuieli din PNDR 2007-2013! Motivul este ambițios: dorim să avem un program național (cu alocarea cea mai mare 9,3 miliarde euro) cu grad de absorbție apropiat de 100%! Suntem astăzi la 85 %, adică cel mai mare grad de absorbție la nivel național! Cred că am reușit mult, dar vrem și mai mult! scrie ministrul Agriculturii.

Phil Hogan, comisarul european pentru Agricultură, a explicat că procedura legislativă nu ar permite Comisiei Europene modificarea actelor juridice europene şi că ar fi nevoie de acceptul Consiliului şi al Parlamentului European pentru a da curs acestei solicitări. Astfel, a fost motivat refuzul de prelungire a termenului.  

Vizualizat: 1582 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Semănătoarea pentru prăşitoare Chrono, premiată la SIMA 2019, a fost una dintre noutăţile prezentate de Maschio Gaspardo la Agromalim 2019. Alături de Chrono, au mai fost expuse alte semănători pentru păioase, discuri, tocători, combinatoare, scarificatoare şi alte utilaje pentru pregătirea solului.

Interviu cu Horia Codrianu – Director Comercial Maschio Gaspardo România

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019 SAM la Agromalim 2019

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii