Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DAEA: ȚINTA, UN MILIARD DE EURO ÎN 2019!

Publicat: 10 ianuarie 2019 - 19:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

BANI PENTRU  DEZVOLTARE RURALĂ! Ministrul agriculturii, Petre Daea, le-a dat temă de casă subalternilor de la Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR). Ținta pentru acest an este atragerea unui miliard de euro din fondurile puse la dispoziția României de Uniunea Europeană

A fost stabilit pragul minim de 1 miliard de euro pentru absorbția fondurilor alocate prin PNDR în anul 2019, ceea ce va conduce la o rată de absorbție de 53%. Ținta de absorbție a fost stabilită având în vedere previziunile de plată trimestriale de la nivelul Centrelor regionale ale AFIR, respectiv 554 milioane de euro pentru proiectele de investiții, precum și suma de aproximativ 498,5 milioane de euro pentru plățile compensatorii, anunță un comunicat AFIR, transmis pentru AGROINFO.

Din totalul plăților pentru proiectele de investiții pe care AFIR le va efectua în cursul acestui an, la nivelul Centrului regional 1 nord-est, Iași, au fost prevăzute plăți în valoare de 88,8 milioane de euro, la nivelul Centrului regional 2 sud-est, Constanța, plăți de 101,08 milioane de euro, la nivelul Centrului regional 3 sud, Târgoviște, plăți de 46,6 milioane de euro, iar la nivelul Centrului regional 4 sud-vest, Craiova plăți în valoare de 65,56 milioane de euro.

De asemenea, la nivelul Centrului regional 5 vest, Timișoara, au fost previzionate plăți de 58,21 milioane de euro, la nivelul Centrului regional 6 nord-vest, Satu Mare, plăți de 109,42 milioane de euro, la nivelul Centrului regional 7 centru, Alba Iulia, plăți de 60,99 milioane de euro, iar la nivelul Centrului regional 8, București plăți în valoare de 23,66 milioane de euro.

Este început de an și consider că trebuie să avem rezultate cel puțin la fel de bune ca anul trecut, rezultate pentru care vă felicit. Este important să nu pierdem nicio zi și să stabilim obiectivele pentru anul 2019, astfel încât să aducem în țară toți banii disponibili de la Uniunea Europeană. Prin proceduri corecte, prin respectarea metodologiei de lucru, prin exercițiul muncii dumneavoastră și cu implicarea tuturor, știm cu toții că dacă nu finalizăm un proiect, pierdem bani. Pentru a evita acest lucru, este nevoie să urmărim cu foarte mare atenție derularea fiecărui proiect în parte și să monitorizăm fiecare situație ce poate apărea. Sunt convins că putem obține rezultate bune, dovadă fiind rezultatele avute în ultimii doi ani,” a declarat Petre Daea, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale.

Șeful de la Agricultură a avut o întâlnire de lucru cu conducerea AFIR.

 „2019 este un an crucial în care avem de asigurat implementarea PNDR 2020, dar și pilotarea noului program. Trebuie să depunem un efort mai mare în acest an pentru a putea asigura implementarea cu succes a viitorului exercițiu financiar. Este o situație unică în care putem construi un Plan Național Strategic adaptat exact la nevoile imediate ale mediului rural și ale agriculturii din România”, a declarat Adrian Chesnoiu, director general AFIR.

AFIR a primit solicitări de fonduri în valoare de peste 8,4 miliarde de euro, a încheiat contracte în valoare de 4,35 miliarde de euro și a plătit beneficiarilor Programului 4,12 miliarde de euro. Gradul de absorbție a fondurilor europene derulate prin PNDR 2020 este de aproximativ 44%, până în prezent.

În ultimii doi ani, AFIR a atins țintele de absorbție stabilite de 1,4 miliarde de euro pentru anul 2017, respectiv 1,2 miliarde pentru 2018.

Vizualizat: 1408 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Zetor Major CL 80, în premieră în Transilvania

Zetor Major CL 80, în premieră în Transilvania

Amprenta celebrei casei de design auto italiene Pininfarina, noul tractor Zetor Major CL 80 a fost prezent anul acesta la AGRARIA şi este privit de către producătorul ceh ca o variantă de înlocuire a vechilor tractoare Universal...
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Un Trabant... modern

Un Trabant... modern
Un tip cu un Trabant vechi se adreseaza unui service modern: Detalii