Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DAEA: FERMIERII AU PRIMIT CU UN MILIARD DE EURO MAI MULT LA SUBVENȚII!

Publicat: 28 februarie 2018 - 21:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DECLARAȚIA MINISTRULUI AGRICULTURII! În acest an, la aceeaşi dată, fermierii au primit 2,336 miliarde euro, cu un miliard mai mult. Este formidabil pentru ţară. Este nota de respect pe care o dăm fermierilor. Aceste sume, fiind la fermieri, ei sunt ocoliţi de grija creditului bancar şi au siguranţa că pot executa la timp lucrările în câmp, a declarat ministrul agriculturii, Petre Daea, miercuri, în conferință de presă.

Dacă anul trecut spuneam că este istorie pentru România privind acordarea de subvenţii, iată spun că şi anul acesta sunt realizări care depăşesc cu mult realizările de anul trecut, prin instituirea de norme juridice clare, acţiune concretă şi muncă foarte multă, o muncă permanentă cu exigenţă, dar cu dorinţa de a face ce trebuie în ţară. Rezultatele nu întârzie să apară. La 28 februarie 2017, fermierii au primit ca subvenţii 1,362 miliarde de euro. În acest an, la aceeaşi dată, fermierii au primit 2,336 miliarde euro, cu un miliard mai mult. Este formidabil pentru ţară. Este nota de respect pe care o dăm fermierilor. Aceste sume, fiind la fermieri, ei sunt ocoliţi de grija creditului bancar şi au siguranţa că pot executa la timp lucrările în câmp, a spus Daea.

Ministrul agriculturii a anunțat, încă o dată, că termenul de finalizare a plăților pentru fermieri, aferente Campaniei 2017, este 31 martie 2018. Petre Daea a explicat și de ce, până la această oră, mai sunt fermieri care nu au primit, deocamdată, niciun leu din subvențiile cuvenite.

Este adevărat, mai sunt sume de acordat, dar obiectivul nostru este 31 martie. Până la 31 martie şi ceilalţi fermieri, care se află într-o altă regulă de decontare a sumelor, toţi fermierii urmează să primească sumele respective. Nu putem să dăm subvenţii într-o singura zi. Este imposibil! Nu putem să le dăm nicio într-o lună, pentru că sunt proceduri clare, le-am respectat cu exigenţă maximă. Aşa se face că pe acest procedeu corect implementat în ţară, în toamna lui 2017 a fost pentru prima dată în România când zootehnia a primit subvenţii, a explicat șeful de la Agricultură.

Procentul de fermieri români care au deja subvențiile în conturile bancare se ridică la 89,13% și au mai rămas 11% de plătit.

Potrivit APIA, numărul cererilor autorizate pentru plata  regulară, finală, este 775.612, iar suma plătită fermierilor se cifrează la 1,271 miliarde euro.

Vizualizat: 2109 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fertilizarea cu rata variabila

Fertilizarea cu rata variabila

Distributia îngrasamintelor cu rata variabila deschide o noua era în practicile de cultivare a solului si managementul resurselor naturale. Dezvoltarea si implementarea acestui nou concept are drept scop promovarea unei agriculturi durabile, îmbunatatirea calitatii produselor agricole si a mediului.
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Ce face un nou angajat...

Ce face un nou angajat...
Un tânăr absolvent al secţiei de Management era foarte încântat de postul pe care se angajase într-o importantă companie multinaţională. Detalii