Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DAEA: FERMIERII AU PRIMIT CU UN MILIARD DE EURO MAI MULT LA SUBVENȚII!

Publicat: 28 februarie 2018 - 21:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DECLARAȚIA MINISTRULUI AGRICULTURII! În acest an, la aceeaşi dată, fermierii au primit 2,336 miliarde euro, cu un miliard mai mult. Este formidabil pentru ţară. Este nota de respect pe care o dăm fermierilor. Aceste sume, fiind la fermieri, ei sunt ocoliţi de grija creditului bancar şi au siguranţa că pot executa la timp lucrările în câmp, a declarat ministrul agriculturii, Petre Daea, miercuri, în conferință de presă.

Dacă anul trecut spuneam că este istorie pentru România privind acordarea de subvenţii, iată spun că şi anul acesta sunt realizări care depăşesc cu mult realizările de anul trecut, prin instituirea de norme juridice clare, acţiune concretă şi muncă foarte multă, o muncă permanentă cu exigenţă, dar cu dorinţa de a face ce trebuie în ţară. Rezultatele nu întârzie să apară. La 28 februarie 2017, fermierii au primit ca subvenţii 1,362 miliarde de euro. În acest an, la aceeaşi dată, fermierii au primit 2,336 miliarde euro, cu un miliard mai mult. Este formidabil pentru ţară. Este nota de respect pe care o dăm fermierilor. Aceste sume, fiind la fermieri, ei sunt ocoliţi de grija creditului bancar şi au siguranţa că pot executa la timp lucrările în câmp, a spus Daea.

Ministrul agriculturii a anunțat, încă o dată, că termenul de finalizare a plăților pentru fermieri, aferente Campaniei 2017, este 31 martie 2018. Petre Daea a explicat și de ce, până la această oră, mai sunt fermieri care nu au primit, deocamdată, niciun leu din subvențiile cuvenite.

Este adevărat, mai sunt sume de acordat, dar obiectivul nostru este 31 martie. Până la 31 martie şi ceilalţi fermieri, care se află într-o altă regulă de decontare a sumelor, toţi fermierii urmează să primească sumele respective. Nu putem să dăm subvenţii într-o singura zi. Este imposibil! Nu putem să le dăm nicio într-o lună, pentru că sunt proceduri clare, le-am respectat cu exigenţă maximă. Aşa se face că pe acest procedeu corect implementat în ţară, în toamna lui 2017 a fost pentru prima dată în România când zootehnia a primit subvenţii, a explicat șeful de la Agricultură.

Procentul de fermieri români care au deja subvențiile în conturile bancare se ridică la 89,13% și au mai rămas 11% de plătit.

Potrivit APIA, numărul cererilor autorizate pentru plata  regulară, finală, este 775.612, iar suma plătită fermierilor se cifrează la 1,271 miliarde euro.

Vizualizat: 2198 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi struţi...

Doi struţi...
Doi struţi la o discuţie. Detalii