Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DAEA: CRESC SUMELE pentru PLATA DIN ACEST AN A SUBVENȚIILOR APIA!

Publicat: 21 februarie 2019 - 18:01
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CIFRE LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU 2019! Pentru 2019, prin comparație cu 2018, suma alocată pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii din zootehnie și vegetal cresc cu 4,73%, suma pentru plata subvenției la motorină cu 17%, iar suma destinată ajutorului de stat pentru ameliorarea raselor de animale cu 44,64%. Cifrele sunt prezentate de ministrul agriculturii, Petre Daea.

Cu privire la sprijinul producătorilor agricoli, suma bugetară este cu 4,4% mai mare decât anul trecut, reprezentând în cifre absolute 11 miliarde 865,85 de milioane de lei, care se susțin, pe de o parte din fondurile cunoscute, de la Uniunea Europeană înțelegând aici FEGA și FEADR și prin cofinanțările din bugetul național. Prin APIA, din fonduri europene plus cofinanțare din bugetul național, avem 9 miliarde 616,6 milioane de lei, reprezentând o creștere de 3,8% pentru a susține cei 860.000 de beneficiari pe suprafața de 9,6 milioane hectare.

În calupul de sprijin al producătorilor agricoli, un loc important îl ocupă, pe de o parte, subvenționarea la timp, prin APIA, a sumelor din bugetul național, știindu-se aici că avem o serie întreagă de mecanisme și instrumente pe care le folosim, activându-le din bugetul național, a se vedea ajutorul național tranzitoriu de la zootehnie, de la producția vegetală. Suma este de 1,951 de miliarde de lei, cu o creștere de 4,73%.

Este cunoscut faptul că în sprijinul producătorilor agricoli acordăm o subvenție la acciza de motorină care, anul acesta, este cu 17% mai mare decât anul trecut. Subvenționarea ameliorării raselor de animale, anul acesta, este mai mare ca sumă cu 44,64%, respectiv 72 de milioane de lei față de 39,9 milioane de lei anul trecut, a afirmat ministrul agriculturii, Petre Daea, în fața Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, la prezentarea bugetului pentru Ministerul Agriculturii.

MADR dispune în 2019 de un buget de 22,86 miliarde de lei, în creştere cu aproape 15% faţă de anul 2018, când bugetul MADR  fost de 19,91 miliarde de lei.

Legea bugetului de stat pentru 2019 a fost adoptată pe 15 februarie în Parlamentul României, iar ieri, 20 februarie, trimisă spre promulgare președintelui României, Klaus Iohannis. Odată cu promulgarea legii și publicarea în Monitorul Oficial, APIA poate demara plata ajutoarelor naționale tranzitorii aferente anului 2018.

Vizualizat: 7107 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Adevăr crunt...

Adevăr crunt...
Undeva în casă există un loc ascuns, unde cheile, telecomanda şi ciorapii pleacă să-şi dea ultima suflare! Detalii