Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

DAEA: BUGETUL pentru FERMIERI TREBUIE SĂ FIE CONSISTENT!

Publicat: 21 noiembrie 2018 - 13:18
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL! Petre Daea, ministrul agriculturii, a participat, pe 19 și 20 noiembrie 2018, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit), care a avut loc în Belgia, la Bruxelles. Ministrul român al agriculturii a spus în intervenția sa că bugetul alocat Politicii Agricole Comune post 2020 trebuie să fie consistent. Este bugetul din care se achită subvențiile fermierilor și sunt finanțate măsurile de dezvoltare rurală.

Printre subiectele aflate pe agenda Reuniunii Consiliului s-a aflat Pachetul de reformă a Politicii Agricole Comune post-2020 (PAC), respectiv Regulamentul privind finanțarea, gestionarea și monitorizarea PAC, precum și Regulamentul privind organizarea comună a piețelor (OCP) produselor agricole.

ROM_5865_b

Pe 20 noiembrie 2018, a avut loc o întâlnire a Trio-ului România, Finlanda, Croația, ocazie cu care au fost puse în discuție dosarele gestionate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru perioada ianuarie- iunie 2019, când România va deține Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

În cadrul întâlnirii, ministrul Petre Daea a prezentat temele legislative aflate pe agenda europeană și stadiul acestora, subliniind prioritățile României pe domeniul agriculturii și pescuitului.

În intervenția sa, ministrul român al agriculturii a punctat că ”Trio-ul va acorda o atenție deosebită Politicii Agricole Comune având în vedere importanța acesteia pentru securitatea alimentară, creșterea productivității, asigurarea unui nivel de trai echitabil pentru fermieri, stabilizarea piețelor, precum și rolul cheie al acesteia pentru cetățeni și societate în ansamblu privind protejarea mediului și adaptarea la schimbări climatice, generarea de locuri de muncă și creștere economică, și nu în ultimul rând menținerea viabilității zonelor rurale. Din această perspectivă, bugetul PAC trebuie să fie consistent pentru a oferi soluții adaptate și specifice pentru agricultură și dezvoltare rurală. Reducerea decalajelor poate fi realizată prin finanțări adecvate în domeniul dezvoltării rurale, precum și prin asigurarea unei convergențe reale a plăților directe”.

Ministrul a precizat că PAC va pune un accent puternic pe deblocarea potențialului în materie de cercetare, inovare, formare și utilizare a serviciilor de consiliere, pentru a îmbunătăți grija față de mediu și climă, inclusiv prin utilizarea mai eficientă a resurselor.

De asemenea, Daea a subliniat importanța colaborării la nivel politic și de experți tehnici pentru a obține rezultate comune în cadrul președinției României la Consiliul UE.

Recepție dedicată produselor românești, organizată la Bruxelles

În marja lucrărilor Consiliului din data de 19 noiembrie 2018, la sediul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană (RPRO), Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în parteneriat cu Reprezentanța Permanenta a României la Uniunea Europeană, a organizat o întâlnire cu miniștri agriculturii din statele membre, înalți funcționari europeni, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Parlamentului European.

ROM_5674_b

rom-la-bruxelles_b

Petre Daea a prezentat invitaților, în cadrul unei expoziții, produse atestate tradițional, sau cele după o rețetă consacrată, produse montane, precum și produse înregistrate pe scheme de calitate europene, produse certificate ecologic, din toate zonele țării.

Oaspeții au avut ocazia să afle informații despre semințele românești și autenticitatea produselor noastre, fiind prezentate în cadrul expoziției: legume și fructe de sezon, dar și produse din lapte și carne, dulcețuri, zacuscă, produse din pește, băuturi spirtoase sau vinuri din România.

PHOTO-2018-11-19-20-11-50_b

Recepția, organizată în cinstea participanților, a fost animată de bucătari vestiți și somelieri care au conturat imaginea ospitalității pe care românii o arată ori de câte ori au ocazia peste granițele țării noastre. Imagini sugestive din țara noastră au fost prezentate invitaților pe tot parcursul evenimentului, acest fapt stârnind interesul oficialilor europeni de a vizita România.

Toți oficialii invitați au apreciat gustul preparatelor românești, precum și standardele de calitate ale produselor noastre prezentate în cadrul evenimentului organizat în incinta Reprezentanței Permanente a României la Bruxelles. Întâlnirea face parte din lista evenimentelor premergătoare perioadei în care România deține Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Asumarea pentru o perioadă de șase luni a Președinției Consiliului Uniunii Europene este o obligație ce decurge din calitatea de stat membru și presupune un efort în direcția consolidării unei viziuni naționale cu privire la viitorul Uniunii Europene și creșterii capacității administrative necesare exercitării acestui mandat. Conform tradiției, în această perioadă România va organiza evenimente informale care reprezintă o oportunitate de promovare a politicilor publice.

Exercitarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene este un bun prilej pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale de a organiza o serie de acțiuni de informare și promovare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, cu scopul de a face cunoscute produsele agroalimentare românești, atât în plan intern, cât și în plan internațional, cu efecte favorabile în ceea ce privește echilibrarea balanței comerciale agricole prin recâștigarea piețelor externe și nu în ultimul rând, prin creșterea competitivității produselor agroalimentare pe piața europeană.

Comunicat MADR

Vizualizat: 1475 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Găini străine

Găini străine
Un ardelean, la piaţă: Detalii