Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DAEA: ASTĂZI AU INTRAT BANI ÎN ȚARĂ pentru FERMIERI!

Publicat: 04 februarie 2019 - 16:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DECONT PLĂȚI DIRECTE COMISIA EUROPEANĂ! Cu suma care a intrat astăzi (4 februarie 2019 n.r.) în țară, pentru plățile directe și Planul Național de Dezvoltare Rurală, ajungem la 7,5 miliarde de euro, a declarat luni ministrul agriculturii, Petre Daea, în cadrul Conferinței Naționale PNDR, Satul românesc are viitor.

Adunând laolaltă banii pentru plățile directe (subvențiile fermierilor n.r.) și Planul Național de Dezvoltare Rurală, în România, până la această dată, și cu suma care a intrat astăzi în țară, suma depășește 7,5 miliarde euro. Bani care au alimentat agricultura și spațiul rural. (...) Sunt peste 866.000 de fermieri care beneficiază de acești bani, sunt peste 2,5 milioane de români care au beneficiat direct sau indirect de avantajele investițiilor create în spațiul rural. (...) Peste câteva zile, vom ajunge la aproape 1,6 miliarde euro, în primele două luni ale anului! E un efort extraordinar, a spus ministrul agriculturii.

daea-pndr-2019_b

Ministrul agriculturii nu a precizat câți bani au intrat astăzi în România, dar a anunțat că în câteva zile suma venită, anul acesta, de la Uniunea Europeană, va ajunge la 1,6 miliarde de euro. Bani virați țării noastre de Uniunea Europeană în primele două luni ale acestui an, ianuarie și februarie. Miliardele de euro care au venit în România, în cea mai mare parte, reprezintă decontări făcute de Comisia Europeană pentru achitarea subvențiilor fermierilor români, aferente Campaniei APIA 2018. Sunt bani plătiți prin Fondul European pentru Garantare Rurală (FEGA) și din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

O sumă extrem de importantă, care se cântăreşte prin obiective de investiţii specifice activităţii AFIR, care se cântăreşte prin producţii specifice activităţii APIA, care a ridicat România pe o treaptă de respect în Uniunea Europeană şi pe o treaptă atât de necesară şi atât de căutată de fiecare dintre noi. Merită toţi cei care au contribuit la acest efort să prindă din respectul muncii felicitările care se impun în momentul acesta de bilanţ, a mai spus Daea.

Conferința Națională PNDR, Satul românesc are viitor, a fost organizată luni, 4 februarie 2019, în București, la Rin Grand Hotel.
 

Vizualizat: 5130 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

ARTEX - Structuri uşoare acoperite

ARTEX - Structuri uşoare acoperite

Artex Building produce structuri uşoare acoperitie cu prelată din PVC. Construcţiile au structură metalică galvanizată la cald, se monteză rapid și pot fi folosite pentru orice destinaţie: spaţii pentru depozitare marfă, depozit de cereale, garaj pentru tractoare şi utilaje agricole precum şi adăpost pentru animale.

Interviu cu Sergio Valsania, director Artex Building SRL.

 

 

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019 Valabri la Agromalim 2019

Bancul zilei

Apel la Pompieri

Apel la Pompieri
0 blondă dă telefon la Pompieri şi începe să urle: Detalii