Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

DAEA: 130 DE MILIOANE DE EURO PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

Publicat: 28 noiembrie 2017 - 14:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ACORD SEMNAT MARȚI LA MINISTERUL AGRICULTURII! 130 de milioane de euro vor fi la dispoziția fermierilor români, printr-un program derulat prin Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale. Fermierii români vor beneficia de credite cu o dobândă cu 50% mai mică, cu garanții mici, un produs bancar foarte prietenos cu fermierul destinat mai ales investițiilor din ferme, dar și un ajutor pentru exploatațiile care au nevoie de capital.  350 de fermieri români vor beneficia de acest nou instrument financiar, a anunțat marți, ministrul agriculturii, Petre Daea, la semnarea acordului de finanțare cu Fondul European de Investiții (FEI).

Din totalul de 130 de milioane de euro, puse la dispoziția fermierilor, 94 de milioane de euro provin din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) va gestiona acest program de creditare a fermierilor, iar împrumuturile se vor face în lei pentru a proteja fermierii de fluctuațiile cursului de schimb.

Ministerul Agriculturii şi Fondul European de Investiţii au semnat marți, 28 noiembrie 2017, la sediul MADR, primul acord de finanţare, pentru a veni în sprijinul fermierilor români care vor să facă investiții în exploatațiile agricole sau ale căror ferme au nevoie de capital de lucru. ACORD_bRomânia este a cincea țară din Europa care semnează un astfel de acord de finanțare pentru agricultură. Cât de curând, după semnarea acestui acord, vor fi făcute publice, printr-un document, un apel de exprimare a intenției, lista băncilor incluse în programul de creditare a agricultorilor, suma minimă și suma maximă pe care un fermier român o poate împrumuta prin acest program, dobânzile practicate și despre care s-a anunțat deja că vor fi cu 50% mai mici, garanțiile pe care trebuie să le depună un fermier pentru a beneficia de suma maximă. Deci, toate condițiile și termenele de accesare a unui împrumut prin acest program.

Acordul se aşează pe o sumă de 93,8 milioane euro prevăzut în bugetul PNDR, deci cu bani de la UE, într-un mecanism lesnicios pentru fermieri. Cu siguranţă va avea succes, având în vedere două lucruri: pe de-o parte, dorinţa noastră de a ajuta fermierii, deschide posibilitatea de a lua credite atât pentru cofinanţarea Planurilor Naţionale de Dezvoltare Rurală, cât şi pentru deschiderea altor credite în afara PNDR, având în vedere metoda de lucru conform căreia un credit luat are o componentă de 70% fonduri europene, 30% contribuţia băncilor, porţiune care va fi supusă rigorilor bancare de credite şi comisioane, a declarat Petre Daea, la semnarea acordului.

Când fermierii vor lua aceste împrumuturi ne așteptăm să le primească cu o reducere a dobânzii de cel puțin 50%. Am făcut niște teste să vedem cum va reacționa piața din România și ne așteptăm ca mai multe bănci să-și exprime interesul pentru aplicarea în acest program. Deci, dacă vor aplica mai multe bănci, va exista o concurență între aceste bănci și vom selecta acele bănci care vor acorda cele mai multe avantaje fermierilor, adică o valoare adăugată cât mai mare, reducerea costurilor creditelor. Deci, pe lângă reducerea dobânzilor, va fi și un criteriu garanțiile cât mai mici care se vor cere pentru un împrumut. Suntem convinși că această concurență între bănci care va exista va fi în avantajul fermierului și al Ministerului Agriculturii. Ca scop, vrem să finanțăm investiții, dar și capitalul de lucru al fermierilor, a declarat Hubert Cottogni, director în cadrul Fondului European de Investiții.

Ministrul agriculturii a mai spus că 350 de fermieri români, mai ales fermierii tineri, cu exploatații agricole aflate la început de drum, fermele din zona montană vor beneficia de fondurile care vor fi alocate în urma acordului semnat marți cu Fondul European de Investiţii.

Prin programul de creditare vor fi ajutate ferme din zone unde este necesar să facem investiții iminent, cu prioritate pentru fermierii tineri și fermele aflate la început, în așa fel încât acest avantaj creat prin acest instrument să fie facil pentru cei la început de drum, a mai spus Petre Daea.

La semnarea acordului cu FEI au participat Maria Gafo Gomez Zamalloa, şef adjunct de unitate în cadrul Comisiei Europene, DG Agri, Alexandru Potor, secretar de stat MADR și Adrian Chesnoiu, director general AFIR. Negocierile pentru semnarea acestui acord au fost coordonate, timp de câteva luni, de Alexandru Potor, secretar de stat MADR.


Vizualizat: 5731 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 SEPTEMBRIE – 5 OCTOMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 SEPTEMBRIE – 5 OCTOMBRIE 2020!

29 septembrie 2020 - 07:21

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-o vreme normală sub aspect termic, în aproape toată ţara. Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între 8...21°C, limite apropiate de mediile multianuale, la nivelul întregii țări. Temperatura maximă a aerului se va încadra între 11...27°C, în cea mai mare parte a zonelor de cultură.

15 OCTOMBRIE, TERMEN APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIEI LA PĂȘUNE!

15 OCTOMBRIE, TERMEN APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIEI LA PĂȘUNE!

29 septembrie 2020 - 06:32

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii care au solicitat anul acesta subvenția APIA pentru pășune că trebuie să prezinte până la data de 15 octombrie 2020 documentele în baza cărora vor încasa banii. Informațiile de care au nevoie fermierii, pentru a respecta acest termen, au fost comunicate de APIA pentru AGROINFO.

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

28 septembrie 2020 - 10:02

ACUM SE CAUTĂ HECTARELE DISPĂRUTE ÎN CEAȚĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, spune că a provocat deranj la Agenția Domeniilor Statului (ADS) unde sunt interese mari și unde se menține intenționat o situație cenușie ca să se poată întâmpla lucruri. Șeful de la Agricultură a declarat că se caută acum 110.000 hectare, gestionate de ADS, dar neintabulate.

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

28 septembrie 2020 - 07:57

SUBVENȚII APIA CA-N VESTUL EUROPEI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, le-a explicat fermierilor, la o întâlnire pe care a avut-o cu aceștia, zilele trecute, la Galați, că subvenția APIA pe hectar de care beneficiază agricultorii din România va ajunge la media europeană abia în 2026. În prezent, fermierii români încasează pe hectar sume mai mici decât media europeană.

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

27 septembrie 2020 - 08:49

ANCHETA DNA. Un milion de lei, subvenții pentru pășune încasate de la APIA pe acte false, și-au împărțit între ei primarul, viceprimarul comunei Râșca, județul Suceava și președintele Asociației Crescătorilor de Animale Gospodarul Râșca. Cei mai mulți bani ar fi intrat în buzunarele primarului și ale viceprimarului, susține un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Cei trei au fost trimiși în judecată.

 

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

27 septembrie 2020 - 07:56

APEL FERMIERI. Alianța pentru Agricultură și Cooperare solicită Domnului Premier Ludovic ORBAN, să dispună măsurile legale urgente, care se impun, pentru ca OUG privind declararea stării de calamitate și OUG pentru amânarea ratelor să fie aprobate în următoarea ședință de Guvern, este mesajul disperat al fermierilor români către Guvern.

Plante vechi de 7.000 de ani ar putea rezolva criza alimentară globală

Plante vechi de 7.000 de ani ar putea rezolva criza alimentară globală

26 septembrie 2020 - 14:39

O varietate de orez veche de 7.000 de ani descoperită în China a fost transformată în cultură comercială care poate fi plantată în deşert, având potenţialul de a ajuta la atenuarea crizei alimentare în regiunile şi ţările cu un climat uscat.

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

25 septembrie 2020 - 17:35

ANULAT! Ziua Recoltei, un eveniment USAMV Cluj, care urma să aibă loc mâine, 26 septembrie, la podgoria cumpărată de USAMV Cluj în localitatea Apoldu de Sus, județul Sibiu, a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, anunțate pentru sâmbătă, informează un comunicat USAMV Cluj. La eveniment era anunțată și participarea ministrului agriculturii, Adrian Oros.

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

25 septembrie 2020 - 16:44

50 HECTARE TEREN PENTRU TINERII FERMIERI! Guvernul a adoptat în ședința de joi seara, 24 septembrie 2020, hotărârea prin care tinerii fermieri beneficiază de 50 de hectare de teren agricol, concesionat de la stat, anunță un comunicat MADR, transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

25 septembrie 2020 - 11:41

PREA MULTE FERME DE SUBZISTENȚĂ! O prioritate a Ministerului Agriculturii, pentru perioada următoare, este: ferme mai puține, dar mai puternice. Din 840.000 de ferme (câte au depus anul acesta cererea pentru subvenții la APIA n.r.), 750.000 sunt ferme de subzistență. Noi trebuie să grăbim procesul de comasare, să avem ferme mai puține, ca număr, dar mult mai puternice, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Curaj

Curaj
Ca să-i dea curaj pacientului, stomatologul îi oferă înainte de a-i scoate măseaua câteva pahare de coniac, după care îl intreabă: Detalii