Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Cum să evitaţi suprapunerile de terenuri din cererea unică?

Publicat: 10 martie 2016 - 21:47
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În 2015, din 165.000 de parcele solicitate la plată, am avut 20.000 de erori, spune Florin Faur, director general al APIA Timiș. Toate aceste erori îi costă scump pe unii fermieri. Ce soluţie a găsit APIA ca să evite suprapunerile de terenuri din cererea unică de plată?

La depunerea cererii unice de plată la APIA, fermierii vor putea vedea vecinii ale căror parcele se suprapun cu ale lor. A fost iniţiativa noastră, a celor din județul Timiş, dar se aplică în toată ţara. Am creat această posibilitate, ca atunci când depuneți cererea să puteți vedea care din vecini au „încălecat” parcela dumneavoastră din cererea de plată, le-a spus Florin Faur fermierilor din judeţul Timiş.

Mai exact, pe harta din IPA Online în care fermierul îşi identifică parcela pe hartă, zonele suprapuse, adică desenate deja de un alt fermier, vor apărea cu culoarea roşie şi va fi afişat numele, prenumele şi localitatea fermierului care le-a trasat deja pe harta APIA. Odată ce fermierul şi-a digitizat suprafaţa pentru care vrea suvbvenţia, informaţia este reţinută în sistem, chiar dacă fermierul nu a depus încă cererea de plată la APIA.

Dacă îşi digitizează de acasă parcela, fermierii pot vedea înainte de a ajunge la APIA care sunt vecinii de parcelă cu care s-au suprapus. Dacă se suprapune o suprafaţă, fermierul va vedea direct numele şi prenumele vecinului şi poate intra în dialog cu acesta pentru a clarifica problema, înainte de a veni la APIA să depună cererea, explică şeful APIA Timiş.

Tot ca să evite erorile din cererea unică de plată, APIA le recomandă fermierilor care au deja un GPS, să îl utilizeze la digitizarea parcelelor pentru care solicită subvenţia pe suprafaţă. Aceasta este însă o recomandare, nu o obligaţie, subliniază şeful APIA Timiş: Fermierii care au bani pot să își descarce în IPA online datele de pe GPS. Nu este o condiție de finanțare, ci o recomandare. Vă ajută să vă depuneţi corect parcelele.

În anul 2016, s-a scos din legislație şi ideea de identificare fără echivoc cu marja de eroare de 0,75 de metri, a adăugat Florin Faur.

În plus, fermierii au din acest an 35 de zile „de grație” după termenul limită de depunere a cererii unice în care îşi vor putea modifica cererea de plată fără a fi penalizaţi.

Vizualizat: 7151 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019 Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Bancul zilei

Adevăr crunt...

Adevăr crunt...
Undeva în casă există un loc ascuns, unde cheile, telecomanda şi ciorapii pleacă să-şi dea ultima suflare! Detalii